[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

skf

Well-Known Member
2019. április 25.
120
802
93
https://www.portfolio.hu/global/20220430/lavrov-targyal-oroszorszag-a-szankciok-feloldasarol-542223

Lavrov csak addig hülye amíg tolni kell az agitpropot. Azt fullba de aztán megjön az esze.

Aszem orosz vonalon is realizálták, hogy vmi elképesztően félre ment és milyen szép és jövedelmező is volt a pragmatikus egymás mellett élés és nem biztos megéri orosz szemmel két zsebkendőnyi terület ezt az egészet.
Oo-ról sok mindent el lehet mondani de Lavrov egyáltalán nem hülye. Egy vén róka, művelt, a diplomáciában nagy tapasztalattal rendelkező diplomata-külügyminiszter. Nem ugyanabban a ligában játszik ám mint az egyes, magukat nagyhatalomnak tituláló országok külügyérei, vagy egynémely EU-s tag improvizált és pehelysúlyú külügyminiszterei. Eltekintek a felsorolástól.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Lengyelország 7 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújtott a szomszédos Ukrajnának a Kijev és Moszkva közötti konfliktus kirobbanása óta – jelentette a Polskie Radio.
Érdekes, hogy a ruszkik hogy próbálják összeugrasztani a lengyeleket az ukribugrikkal, mégsem emlegetik soha azt a 100E lengyelt, akiket az ukrik irtottak ki dolfi szárnya alatt. Azt sem, hogy 1921ben a lengyelek felrobbantgatták Kijevben a hidakat.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
Teljesen legitim célpontok. Combatans elemek.
Alap eset addig lövöd még mozog. Itt csak az eszköz volt más.
Ez nem paintball, hanem háború.
S a háború szörnyű.

A beteg inkább az, h felvétel van, jó minőségben, kikerül a netre, a jó nép pedig az otthoni fotel melegeből csorgatja rá a nyálát vagy szörnyűlködik, mások halálán.
"Alap eset addig lövöd még mozog."- ne viccelj már...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
Én nem arra a videóra gondoltam. Volt pár még. Biztos mind manipulált volt. Oké.
Továbbra is tartom, hogy a nép szolgája egy ócska pojáca, aki képes volt tűsarkúban vonaglani, vagy a farkával zongorázni. Most pedig húsdarálóba küldi a népét.



Ha egyszer ez a kell az olajár magasan tartásához,fentartható fejlődés,az a lényeg,nem tudtad?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Oo-ról sok mindent el lehet mondani de Lavrov egyáltalán nem hülye. Egy vén róka, művelt, a diplomáciában nagy tapasztalattal rendelkező diplomata-külügyminiszter. Nem ugyanabban a ligában játszik ám mint az egyes, magukat nagyhatalomnak tituláló országok külügyérei, vagy egynémely EU-s tag improvizált és pehelysúlyú külügyminiszterei. Eltekintek a felsorolástól.

Én is ezt gondoltam de ha ilyen ász talán átláthatta volna a helyzetet és elmondhatta volna a főninek, hogy figyelj ez gigaszívás lesz inkább ne.
 
K

Kopi2000

Guest
Mi lehetett a háttérsztori?
Mintha Orosz járgányok lettek volnaa ház előtt már megpocsíkolva,odamentek az oroszok,mire a házból rájuk lőttek,erre odament 1 elavult,ócska tnak,és 10 méterről,a javelinektől való félelmében,rongyá lőtte a házat,a benne lévő Ukránokkal?
Szerintem is valami ellenallasi pont lehetett. Az epulet mellett van tobb rongalt, megsemmisitett konnyebb orosz jarmu, aztan jott a Z tank es lebontotta az epuletet....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A Dnyipropetrovszk régióban található Marganec városában az ukrán fegyveres alakulatok fegyveresei elaknázták a Nikolaev-víztározó gátját , amelyet maguk a nacionalisták akarnak felrobbantani, ezért "állítólag előrenyomuló orosz csapatokat" hibáztatva. Ezt az orosz humanitárius segítségnyújtás tárcaközi koordinációs parancsnokságának vezetője, Mihail Mizincev vezérezredes jelentette be.

Az ukrán hatóságok megszervezték a gabona, a kukorica, az olajos növények és a haszonállatok tömeges exportját Romániába – közölte az orosz védelmi minisztérium. Mint Mizincev hangsúlyozta , mindez úgy történik, hogy Ukrajna lakossága élelemhiánya van, valamint sok ukrajnai régióban hiányzik a gabonatermés a tavaszi vetési kampányhoz.

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma szerint az orosz légvédelmi rendszereknek sikerült lelőniük az ukrán fegyveres erők Szu-25 típusú támadógépét a Herszon régióban. Ezenkívül az RF fegyveres erők megsemmisítettek egy parancsnoki állomást, valamint az ukrán fegyveres erők rakéta- és tüzérségi fegyvereinek raktárát Pokrovskoye település közelében.

A legendás "Kijev fantom" története folytatódik: még az ukrán légierő parancsnoksága is kénytelen elmagyarázni az ihletett polgártársainak, hogy ennek semmi köze a valósághoz."Kijev fantomja" egy legendás szuperhős, akinek karakterét ukránok alkották meg. Ez a 40. taktikai repülődandár pilótáinak kollektív képe” – közölte a minisztérium közösségi oldalán.


Újra kinyitott az első iskola Mariupolban.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 563
113
Ez valamironcs,vagy kiállítási darab lehetett,kb évek óta nem mozdult,nincs a kerekei előtt,és mögött sem nyom,magas a fű,és szét is van rohadva,rozsdásodva.
Nagyon sok olyan fotó van ukrán részről, amit úgy állítanak be, hogy kilőtt orosz haditechnikai eszköz, ami valójában az ő kipurcant masináik, amiket a zoroszok leamortizáltak.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának esti jelentése

  • A nap folyamán az orosz hadsereg 17 ukrán katonai létesítményt csapott le "nagy pontosságú légi indítású rakétákkal", köztük egy parancsnoki állomást, valamint egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt a dnyipropetrovszki Pokrovskoe falu közelében.
  • A lêgierő két parancsnoki állomást, kilenc erődöt és élőerő- és felszerelés koncentrációs területet, valamint öt lőszer- és üzemanyagraktárt talált el. A csapások következtében több mint 200 „nacionalista” és 23 páncélozott jármű pusztult el.
  • A rakétacsapatok és a tüzérség 319 élőerő és katonai felszerelés koncentrációs területét, 12 parancsnoki állomást, valamint két rakéta- és tüzérségi fegyverraktárat csaptak le.
  • Az orosz légvédelmi rendszerek a levegőben lőttek le egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet a Herson megyei Chervony Yar falu közelében. Vlagyimirovka települése felett két ukrán drónt megsemmisítettek, és a Smerch MLRS rakétarendszer 12 rakétáját elfogták a DPR-ben.
  • Összesen a „speciális hadművelet” kezdete óta 143 repülőgép, 112 helikopter, 660 drón, 279 légvédelmi rendszer, 2678 harckocsi, 308 többszörös kilövésű rakétarendszer, 1196 tábori tüzérségi darab és aknavető, valamint 2503 darab speciális. katonai járművek megsemmisültek.

Esti összefoglaló az ukrán fegyveres erők vezérkaráról. A fő dologok​

  • Az ukrán védelmi erők egységeinek Harkiv régióban történő offenzívája eredményeként visszaszerezték Verkhnyaya Rohanka, orosz Lozovaya, Slobodskoye és Prilesnoye települések feletti ellenőrzést.
  • A fő ellenséges erőfeszítések a Limanszkij, Szeverodonyeckij, Popasznyanszkij és Kurakhovszkij irányokra összpontosulnak, hogy teljes mértékben átvegyék az irányítást Rubizsnoje, Popasznaja települések felett, és feltehetően egy további offenzíva érdekében Liman, Szlavjanszk és Barvenkovo ellen.
  • Folytatódnak a támadasok Mariupolban, Harkovban és Zaporozhye, Dnyipropetrovszk, Donyeck, Luhanszk és Harkiv régió településein. Beleértve a civil infrastrukturális létesítményeket és a lakóterületeket.
  • Folytatódik az ellenség felkészítése az offenzívára és a Herson régió közigazgatási határához való hozzáférésre. Az orosz hadsereg mind a térség ideiglenesen megszállt területein, mind pedig az ukrán határ közvetlen közelében lévő Belgorod régióban összpontosítja erőit.
  • Továbbra is fennáll a katonai és polgári infrastruktúra elleni rakéta- és bombatámadások veszélye Ukrajna területén. A rendelkezésre álló információk szerint az orosz Iskander-M OTRK-t továbbra is bevetik Fehéroroszországban, és több repülőtéren állomásoznak az Orosz Légierő egyes repülési egységei.
Látod Wilson, milyen finoman játszod ezt a játékot? Ha megnézed az eredeti szövegeket, abban pl. a "nacionalista" nem aposztofáltan volt leírva. A magyar nyelvben ez így azt fejezi ki, hogy a szó értelmével annak közlője nem ért egyet, ami rendben is lenne, ha ezt a jelentést te írtad volna. Azonban állítólag te csak fordítod... Ennyit megint a hitelességedről.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
De a nyugat ott áll Ukrajna mögött, csak az USA eddig is több milliárd dollár értékben támogatta Ukrajnát, és éppen most szavaztak meg 33 milliárd dollár értékű támogatást Ukrajnának, csak összehasonlításképpen
Oroszország 2021-es teljes évi védelmi költségvetésének az összege 42 milliárd dollár volt.
Remélem látod az arányokat.
66 milliárd volt, nem pedig 42. Amcsi forrást hoztam, hogy ne érhesse az elfogultság vádja.


Ha húzós arányokat akarsz, akkor inkább ezt kapd ki: Afganisztán 20 év alatt 2000 milliárdba került! Döbbenet, ugye?
És mindez miért? Pár szupergazdagnak lettek újabb jachtjai meg szigetei.


Szóval, ez a 66 milliárd sem lesz másra jó, minthogy pár zsebet megtömjön, Ukrajnát mégjobban leamortizálja, és persze fájjon az oroszoknak is. Megfizetni persze szerencsétlen amerikai nép fogja ezt is, meg a vazallus nemzetek. De a katonai műveletet nem fogja megakadályozni a céljai elérésében.