[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Az Adm. Grigorovichnak Szevasztopol a bázisa? Elvileg ilyenkor csak úgy mehet át, ha később nem vesz részt a hadműveletekben, nem? De lehet, hogy tévedek...
De iure igen, aztán, hogy de facto mi fog történni.... azt az egyezményt is szépen kitalálták, de nem ma íródott, nem a mai technikai és erőviszonyokra. Hogyan tartatod be, ha netán "mégsem" ... kb mint azt, hogy az ENSZ közgyűlés Moldova kérésére megszavazta, hogy Oroszország azonnal vonja ki minden csapatát ... szép dolog a papír... be lehet keretezni és kitenni a falra.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Amikor buta, BALf.sz újseggírók próbálnak geopolitikát csinálni zéró aggyal és muciológiás végzettséggel:


Törökország volt az első olyan állam, amit nem katonai, hanem főleg geopolitikai okokból vettek be a NATOba, értsd rakétatelepítés, erre a gyökérállat meg kirakná őket, mert ruszki rakétát vettek, és a nagyon hülye szerint minek ide Törökország ...

Elképesztő buta BALf.szok próbálnak Fegyőr szintű aggyal politikát csinálni Biden és Kamela szintű emberanyaggal ...

Kíváncsi leszek ezt hogyan próbálják majd a szultán felé meg nem történtté tenni, mert ismerve Erdogant, erre válaszolni fog.
Egyébként, itt lett elegem a mocsok USAból. Amikor az EU embargójába próbál belepofázni a CIA által tartott küldöttei révén. Egyszerűen nem értettem soha, hogy miért szopják be az EUban a népek sokadjára a friss sehonnai csinos sunákat (finn), meg a dán jólábú szoci sunát régen, aki miatt Michelle is morcos volt Mandela temetésén, meg van pár balti is, meg a választások előtt 4 hónappal alakult semmilyen pártokat, és olyankor, amikor qurva fontos lenne, miért csak 40% alatt mennek el szavazni Eu szerte, és lepődnek meg, hogy Soros támogatott kormányok alakulnak? :)
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Amikor buta, BALf.sz újseggírók próbálnak geopolitikát csinálni zéró aggyal és muciológiás végzettséggel:


Törökország volt az első olyan állam, amit nem katonai, hanem főleg geopolitikai okokból vettek be a NATOba, értsd rakétatelepítés, erre a gyökérállat meg kirakná őket, mert ruszki rakétát vettek, és a nagyon hülye szerint minek ide Törökország ...

Elképesztő buta BALf.szok próbálnak Fegyőr szintű aggyal politikát csinálni Biden és Kamela szintű emberanyaggal ...

Kíváncsi leszek ezt hogyan próbálják majd a szultán felé meg nem történtté tenni, mert ismerve Erdogant, erre válaszolni fog.
Én speciel örülnék, ha kilépnének a törökök.

Ennyivel is gyengülne a Nato, vagy is az Usa.

Kikell verni az usát Európából... különben örökre gyarmat és játszótér leszünk a számára.
 
W

Wilson

Guest
Azt majd később húzzák be, apropó, ha már orosz többség, te miért nem támogatod a népek önrendelkezési jogát? Mi abban olyan nagyon európai, hogy milliós tömb oroszságot nem engednek önrendelkezni? Az egész háború okafogyott lenne, ha legalább nagyjából etnikai határokat húznának meg.
Ja és kivonulnának az oroszok.....:)

Amúgy nagy bajban lenne Oroszország ha a magukat orosznak vallók alapján húznak meg a határokat....:)
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ez már sokkal többről szól. Az NWO már a lehetőséget látja a háborúban az eltervezett világkormány életbe léptetésére, ott van előtte a forgatókönyv, a II. VH., amiről aztán évtizedeken át mosta az emberek agyát a propi a hőstörténetekkel, a jó és a gonosz harcáról. Nem véletlenül húzzák elő az akkori terminológiát, Lend-Lease stb.
Eldöntötték, hogy Európában a belátható jövőben mindenképpen kurva drágává teszik az energiát. Az iparnak annyi, majd áttelepül a maradék ipari tevékenység máshova. Persze lehetne lassan változtatni az energiamixen, ésszel, de voluntarizmus uralkodik. Az is esélyes, hogy migránsok millióival akarják majd elárasztani az EU-t, jöhet az éhínség számos országban. A nagy reset mellett a nagy népességcsere felé is további nagy lépések fognak történni.
Semmi sem utal arra, hogy a szankciókat bármikor is el akarnák engedni a jövőben, ezeket gyakorlatilag örök időre szánják, hiszen egyes szankcióknál még a teljes bevezetést is sok év múlva szándékoznak megtenni, belátva, hogy nem lehet most mindent.
Az EU-t EEÁ-vá fogják tenni, erre is megvolt rég a terv, most ezt is meg lehet próbálni keresztülverni. Azzal a különbséggel, hogy a tagállamoknak bizonyos téren az USA tagállamainál is kevesebb önállósága lenne a jövőben.
Tökéletes.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
... hát te tudod, Tódi.. de én csak ukrán katonákat láttam eddig horogkeresztes zászló előtt feszengeni.

Szóval, hogy az ukránok nácik az fix.

Hogy az oroszokok azok lennének ez nehezen hihető, hiszen azok meg komcsi zászlóval rohangálnak néha... :D szóval nagy a katyvasz, de nem csak a csatatéren, hanem a fejedben is, úgytűnik. :D

Putyin náci. Csak ő még a saját fajtáját is irtja.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 960
113
A peldaban, amire reagaltal, csak annyit kerdeztek a sebesulttol, hogy "tud-e jarni"? Amikor azt mondta, hogy nem, agyonlotte a parancsnok... Szo nem volt benne ego, stb... szerencsetlenekrol....
Én először aquarell ezen hozzászólására reagáltam:
Ukrajnai propi csúcsjáratban: :confused:
Az osztrák bulvárlap exxpress.at hozza, hogy az orosz tisztek lelövik a sebesült orosz katonákat. Mindezt ukrán fogságba esett oroszok tanuvallomása alapján.
Erre írtam, hogy akár még igaz is lehet.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 244
93
Roni ne szepitsed a valosagot. Amit elovesznek a raktarakbol, azokat valojaban mrg a SZU-ban gyartottak es azon a szinvonalon is lehetnek. Csak egy erdekesseg, amikor 85-86-ban soros voltam, a zaszloall 120 mm-es aknaveto utegeben volt olyan veto, aminek 1943 volt a gyartasi datuma. El is tunodtem, vajon a fronton is jart, vagy egy raktarban allt....

És akkor mi van ha 43-as gyártású?Segítek mert az látszik hogy nem értesz hozzá.Az aknavetőket így találták ki.Egy jól karbantartott 43-as aknavető még most is működhet.A jelenleg gyártott aknavetők csak anyagban,gyártás technologiában különböznek.
 
W

Wilson

Guest
Ennyit a bekerítésről....:)


Szeverodonyeck -Az orosz erők többnapos heves harcok után elfoglalták Orikhove falut. Az ukrán csapatok visszavonultak Hirske városába, ahol védelmet építettek ki, és tervezik az ellenállást. A bevételt megerősítette egy zászlófelvonó videó a következő bejegyzésben.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Tudod a félsz nagy úr. Szerintem ok azért nem annyira bátorságból, mint inkább az orosz fogságtól való félelem okán tartottak ki.Rettegtek attól ami elképzeléseik szerint vár rájuk,hisz magukból indultak ki, mint a legtöbb ember. Van vaj a fülük mögött nem is kevés. Ez már a végső elkeseredés részükről, rájöttek,hogy már reményük sem maradt a kimenekítésukre. Fordulhattak fűhöz-fához.Már csak az ellen könyörületességében bízhatnak.
Arra volt jó az azovos megadás, hogy ha azokkal jól bánnak, az el fog indítani egy hullámot, nkvd ide v oda, ami vsz megpecsételi ezt a náci csürhe sorsát. Ez viszong a kurdok, Afganisztán, stb után a gazdasági után ki fogja csinálni katonailag is a natot. Csak a média és a cia kormányok tartják egyben a kócerájt, de Ukrajna pont megmutathatja, hogy feleslegesen. Ezt akarják elkerülni, csak Bidenékkel ez nem fog menni. Olyan ez, mint az első vh. A monarchia azzal tette volna a legjobbat magának, ha nem keveredik bele. Erre elindította, ahogy az USA Ukrajnát.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 856
113
az ukran civileknek egy ket sztorijat olvastam a meduzan, akik kijutottak az orkok altal elfoglalt reszrol,
az total gyasz amit az orkok muvelnek.

az ukran hadifoglyokkal ha normalisan is bannak az a felhajtas miatt lehet, vagy az adott figyelem miatt.

2014-ben is megadta magat tobbszaz ukran, aztan csak leggepuskaztak oket.
angol cikk :

ezek orkokkent viselkednek.

a keleti front valahogy mindig ilyen embertelen volt.

az oroszok szerint ukrajnanak nincs joga a letezeshez, ez full naci hozzaallas.
nem csak putyin reszerol, a tarsadalmuk ilyen.
Feletébb hihető... ez a legéppuskázás
 
K

Kopi2000

Guest
Azt majd később húzzák be, apropó, ha már orosz többség, te miért nem támogatod a népek önrendelkezési jogát? Mi abban olyan nagyon európai, hogy milliós tömb oroszságot nem engednek önrendelkezni? Az egész háború okafogyott lenne, ha legalább nagyjából etnikai határokat húznának meg.
Onrendelkezesrol embertelen meg beszelni is akmor, ha egy AK van a hatad kozepere iranyozva... Valoszinuleg azt is megszavaznad ilyen korulmenyek kozott, hogy neger vagy...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
azovstal vedoi ha jol tudom nem stalingradban harcolnak az orkokkal.

az orkok mentek be oda es a hazajukat vedik az azovosok.

megall az esz hogy egyesek szerint a hazajukat vedok a nacik.
akkor dobo is az volt, meg a pesti sracok is.

oroszorszag egy nagy benzinkut, semmi tobb, de abbol tenyleg jo nagy.

siralmas amit muvelnek ukrajnaban.

mariupolt olyan szepen felszabaditottak hogy nem maradt ott ember se orosz se ukran.
biztos minden kitelepitett orosz boldog hogy felszabadult onnan.

kb szegyellhetik az oroszok mariupolt,mert hogy azt nem lehet valami nagy diadalnak eladni az tuti.
Nem azert nacik, mert a hazajukat vedik, hanem mert a naci ideologiahoz jelentkeznek, naci jelkepeket hasznalnak, naci zaszlokat lengetnek, naci koszontest hasznalnak... ha valami ugy ugat, mint egy kutya, ugy nez ki mint egy kutya, akkor az kutya :D