[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
555
2 009
93
Dehogy hazudik. :D Zelenszkij evakuál és k

Én már vétózom egy ideje. Csak akkor vásárolok nyugati terméket, ha elkerülhetetlen. Moziba járás kilőve, a whisky kóláról átálltam pálinkára. Spanyolország helyett Albánia lesz idén a célpont. Régebben minden ruhám márkás "nyugati" volt, a cipőim dettó. Manapság inkább megveszek mindent a kínaiban. Élelmiszerből csak magyart veszek. Neten kívül semmi más előfizum nincs, a telefonomat is kártyásra váltottam előfizusról.

Minden egyes nyugatra juttatott fillér fegyver a nyugat kezében, amivel aláássák a biztonságunkat és a jövőnket. Ezt nagyon komolyan kell venni és internalizálni és alkalmazni minden fogyasztói döntés során. Most már látjuk, hogy hova vezet, ha ezt a parazita rendszert hízlaljuk.
Trapper farmer, nagyon jó és viszonylag olcsó! Bp. fő utcában van az üzletük.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 037
41 822
113
Nyissa meg Ukrajnát | Nyisd meg Ukrajnát
innen továbbították WarDonbass. Háború Donbassban. Különleges Z művelet Ukrajnában
Ukrajnában botrány robbant ki, miután 155 mm-es M777-es amerikai tarackokat szállítottak az ukrán fegyveres erőknek. Mint kiderült, a fegyverek egy nagyon fontos alkatrész nélkül érkeztek - digitális irányzék, amely nélkül csak az előző generációk tüzérségi rendszereiként használhatók, nem használhatnak nagy pontosságú "okos" lőszert, és még a réginél is rosszabbak. Szovjet D-30. Mint kiderült, ebben nincs hiba vagy hanyagság - az amerikaiak eltávolítják a felszerelésből és a fegyverekből azokat az elemeket, amelyek véleményük szerint nem kerülhetnek az oroszok kezébe, ha elfogják őket. Így távolodnak el a SwitchBlade lármás lőszerből az információcsere blokkjai, amelyek nélkül nem használhatók automata üzemmódban, és egyszerre több drónnal csapnak le a célba. Azt mondják, hogy még az M-113-as páncélozott szállítókocsikból is kommunikációs rendszerek (ezt az archaikust, mint kiderült, még mindig használják az amerikai hadseregben, és ennek megfelelően egy részük modern kommunikációs eszközökkel van felszerelve). Nyilvánvaló, hogy az ilyen bizalmatlanság sértő az ukrán nácikra nézve, ráadásul teljesen megfosztja ezeket a fegyvereket, és így őszintén szólva nem gazdag előnyöket. Az ukránok önpusztító feladataira azonban, amelyeket a Nyugat állított a náci rezsim elé, ez nagyon alkalmas. @WarDonbass
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 639
113
Az ukrán rendszer sem szent, de még mindig valamivel demokratikusabb és szabadabb, mint az orosz... Ha már választás: Ukrajnában alapvetően demokratikus a választás, míg Oroszországban nem... Zelenszkijt törvényesen, a nemzetközi jogoknak megfelelően választották meg. Putyin meg eltünteti minden ellenfelét, aki kicsit is veszélyezteti a hatalmát (lásd Navalnij). Azért azt tegyük hozzá, hogy a Krím okkupálása és annektálása, illetve az orosz szakadárok Föderáció általi erőteljes (konkrétan de facto harcoltak Föderációs katonák Donbászban...) támogatása után háborús helyzetben nem lehet elvárni azt, hogy egy megtámadott szuverén ország úgy működjön teljesen, mint egy békebeli. Ezzel nem akarom mindenben védeni az ukránokat (nyilván nem), mert csináltak hülyeségeket, de na... Hiába próbálod kihozni nekem azt, hogy "az oroszok itt erkölcsileg felsőbbrendűek (nevetséges), kizárólagos áldozatok, és az orosz állam működése semmiben sem rosszabb mint az ukrán, sőt", nem fog menni. :)
Ember, a saját tárgyalódelegációjuk tagját lelőtték, mint egy kutyát.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 037
41 822
113
Megkértek, hogy adjam tovább a híreket a pszichiátriai klinikáról.

Arestovich, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója új nyugati fegyvereket tesztel.

@prosiliperedat
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 491
19 534
113
Az Azovosok parancsnoka bejelentette a harcok folytatását:
Jó katonának látszik, bár ezek a "hősi pózolások", hát nem tudom... Csak szólok, hogy valószínűleg nem a "hazaszeretet" vezérli, neki nincs más esélye, mint folytatni az ellenállást, hiszen, mint az AZOV vezérére valószínűleg a legsúlyosabb büntetés várna rá. Ebből is látszik, hogy ez a "kimenekítés" inkább csak "megadás", és az is, hogy valószínűleg semmi esély a fogolycserékre, hiába erőlteti ezt a narratívát az ukrán propi.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 561
113
Azért a mi helyzetünkben óvatosnak kell lenni. Itt van a szomszédban az usa elszabadult csahos kutyája, amivel még az oroszok is megizzadnak. Kb ugyanaz mint észak korea a kínaiaknak. Ha mi rosszul időzítünk, vagy csak egy kicsit is óvatlanok vagyunk, nagyon könnyű nekünk komoly károkat okozni.
Ha ezt hagyjuk, pl. Csercseszovot és a nyáron érkező oroszokat fogják csesztetni az egész selejtező sorozatban. Már a Z miatt elveszik az érmet!!!, miközben az lmbtq és a blm ezerrel mehet. Megálljt kell parancsolni itthon ennek azonnal, mert cancel cultureálnak mindent aki nem úgy mozog, mint a komcsinácik a tengerentúlon. Ezt meglépték, mindent meg fognak, és mi meg védekezünk és cserébe baromságokat beszélünk, mint pl. Novák. Viszont ebben szarok vagyunk. Nekünk támadni kell, csontot dobni, hogy ezen rágódjanak.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A bölcs öreg Európa következetes, és szívós szervilizmussal csak megcsinálja...



"...most egy áprilisi gázszámla kerül annyiba, mint amennyibe korábban három téli hónap került"
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 969
66 113
113

Ukrán katonák ellopták az orosz határt jelző oszlopot, majd visszaszaladtak vele biztonságos helyre és ott fotózkodtak mellette​


Az az oszlop sosem volt a foldben. Teljesen uj. Kijevbol hoztak magukkal.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
❗ Összeomlik Szeverodonyeck védelme – az ukrán fegyveres erők másik egysége megtagadta a harcot

Az Ukrán Fegyveres Erők 115. dandárjának egy másik egysége megtagadta a harcot és a parancsok teljesítését Severodonyeckben. Ezúttal a 115. dandár 3. zászlóaljának egy szakasza felhívást írt le Zelenszkijhez és az ukrán fegyveres erők főparancsnokához, Zaluzsnijhoz:

„Megtagadjuk a harci küldetések végrehajtását, mert nincs hátulról érkező erősítésünk. Nincs nehéz felszerelés. Két hete várunk erősítésre, de nincs. A biztos halálba küldenek bennünket. A parancs hiányzik. Nincs technológia és nincs tisztelet az emberek iránt. Nem utasítjuk el Ukrajna védelmét, de ilyen körülmények között megtagadjuk a harci feladatok végrehajtását!”

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8362
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 452
113
Az ukrán rendszer sem szent, de még mindig valamivel demokratikusabb és szabadabb, mint az orosz... Ha már választás: Ukrajnában alapvetően demokratikus a választás, míg Oroszországban nem... Zelenszkijt törvényesen, a nemzetközi jogoknak megfelelően választották meg. Putyin meg eltünteti minden ellenfelét, aki kicsit is veszélyezteti a hatalmát (lásd Navalnij). Azért azt tegyük hozzá, hogy a Krím okkupálása és annektálása, illetve az orosz szakadárok Föderáció általi erőteljes (konkrétan de facto harcoltak Föderációs katonák Donbászban...) támogatása után háborús helyzetben nem lehet elvárni azt, hogy egy megtámadott szuverén ország úgy működjön teljesen, mint egy békebeli. Ezzel nem akarom mindenben védeni az ukránokat (nyilván nem), mert csináltak hülyeségeket, de na... Hiába próbálod kihozni nekem azt, hogy "az oroszok itt erkölcsileg felsőbbrendűek (nevetséges), kizárólagos áldozatok, és az orosz állam működése semmiben sem rosszabb mint az ukrán, sőt", nem fog menni. :)
tehát egy nyilvánvaló politikai gyilkosság az nálad ukrán részről belefér a keretbe ... mesélj még kérlek :D