A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ahogy írtam, nem kizárt a fizuemelés sem - nagyon aktuális már csak az infláció miatt is! - de csak korlátozott mértékben.
Különben meg nettó beszerzésekre fordítható. Ráadásul a 2023-as mértéke elég jól tervezhető is lesz. Azaz azonnal be lehet rendelni jelentősebb programokat is a jelenleg rendelkezésre álló cashből.
Pl.:
  • lehet belőle 1-2 Gripen századot rendelni, fegyverzettel
  • lehet belőle lőszert (minden kaliberben) meg egyéni felszerelést rendelni
  • Lehet belőle rakétatüzérség

Más: ezek után nem valószínű, hogy mostanában át kellene állnia a MOLnak az orosz olajról. Vagy ha igen, akkor a kompenzációból a Honvédség is kapni fog.
Azt pedig egészen komolyan gondoltam, hogy a sportra fordított költségvetés is igen alaposan meg lesz csapolva.

Ex forumtars Rudi, a haboru kitoresekor azt mondta, nem plusz szazad gripen, hanem ket szazad F35 varhato.
En hummogtem, sokan kinevettek.

Nos... barmi elkepzelgeto jelenleg.
Hát olyan 2028-29-es szállítással.... :rolleyes:
Csak viccelek. :cool:
Ha olyat akartak volna, akkor azt már jóval korábban be kellett volna rendelni.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 467
jókor indulnak a gyárak üzemek :D :) a kutató részlegek kellenek még ha esetleg gyorsítani akarnánk. de az is inkább a gyártásütemet gyorsíthatná. mindsem az építkezés.

• Tetszik
Reactions: Vogon and Pogány
Ami hazai gyártású, és van kapacitás, csak nem volt eddig pénz rá. (sok személyi felszerelés!)
Mellesleg nagy szükség is lesz rá, mert tömeges bevonulások, és kiképzések fognak kezdődni legkésőbb ősszel!
Nyugodtan tedd el ezt a kommentemet is! :cool:
Akár a hadiiipari beruházások kivitelezését gyorsított eljárásban felpörgethetik. Az infrastruktúrális laktanyamegnyitások, felújítások kivitelezésére is ismerek hazai vállalkozókat.

A Lynx gyárban is lehet folyamatos műszak. Lepörgetjük pár év alatt a hazai vasakat és még jut csehszlovák testvéreinonek is pár darab.

M
Akár a hadiiipari beruházások kivitelezését gyorsított eljárásban felpörgethetik. Az infrastruktúrális laktanyamegnyitások, felújítások kivitelezésére is ismerek hazai vállalkozókat.

A Lynx gyárban is lehet folyamatos műszak. Lepörgetjük pár év alatt a hazai vasakat és még jut csehszlovák testvéreinonek is pár darab.
Mondtam én a múltkor, hogy olyan jól sikerült a Zrínyit lehúzni a budin, hogy most meg felfele jön a szar de dögivel!

Hát olyan 2028-29-es szállítással.... :rolleyes:
Csak viccelek. :cool:
Ha olyat akartak volna, akkor azt már jóval korábban be kellett volna rendelni.
Ha logikusan gondolkodunk, a nagyvasak megrendelése mellett ami 1-2 éven belül megcsinálható, az tényleg a személyi felszerelés teljes cseréje és ezekből az új cuccokból háborús tartalékok felhalmozása. Azért ha ne adj Isten valami gebasz lenne, nagyon kínos lenne, ha mofém sisak + műbőr tártáska kombóval tudnánk ellátni az állományt.

Használt amerikai nehézfegyverzet. Az van raktáron dögivel. Európai nincs, vagy nem adja most el senki, max., az ukránnak ajándékba.
Ha nagyon kéne, tudnánk mit szerezni.
És gyorsan is!
Szerencsére a hazai kapacitások kiépítése elindult. Ügyes tervezéssel lehet ügyeskedni.

• Hűha
Reactions: Bubu bocs
A jelentősen megnövekedett építőipari alapanyag- és bérköltséghez is jól fog jönni az extra pénz...

Kíváncsi leszek a részletekre. Értem én és egyetértek, hogy a Honvédséget meg kell erősíteni. Ne de mivel és mikor, a megrendelt fegyverzeten kívül ? Mert amit eddig vettünk, az a költségvetésbe ott van kalkulálva, adott összegekben, évekre lebontva. Én ezt a mai infót úgy értelmezem, ezeken kívül lesz más is, és gyorsabban talán. Na erre leszek kíváncsi, hogy mi és mennyi. Illetve mikor. Már ha jól gondolom, mert tévedhetek is nagyot.
Jönnek a Bayraktárok :)

• Tetszik
Reactions: Loken