A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem a csehek az A7V-s vonatra próbálnak meg felülni.
Azzal az a kellemes, hogyha sikerült licenceben elvégezni az átalakításokat, akkor nem csak a sajátjaikat tudnák megcsinálni, hanem egy csomó, még az A4-be beleragadt országét is.
Ezzel még a németeknek is szivességet tehetnek, mert a saját állományuk eléggé le fogja foglalni a saját kapacitásokat.
Neked csináltam. Remélem tetszik. :D

d817b8c40190e10c0d20432376bf8c7e.jpg

igen rengeteg dolgot rendbe lehet tenni ennyiből ami harcértéknövelő és javítja a mukakörülményeket vagy könnyíti a harcászatot. vólt év amikor nem volt ennyi összsen fejlesztésre. a 2 évi összeg hogy géptételesítsem. kb 100 db H145 ös. viszonyítás képp 2015 260 milliárd vólt az éves költségvetés.

132 milliárd forint jut a 44 darab Leopard 2 A7+HU, illetve kilenc harctámogató műszaki, hídvető és kiképző jármű, valamint a 24 darab PzH 2000-es önjáró löveg részarányos kifizetésére is. A szárazföldi eszközök megfelelő elhelyezését és kiszolgálását szolgáló infrastruktúra-fejlesztésre 6,8 milliárd forint jut, illetve 1,7 milliárd forintot fordítanak új gyalogsági páncéltörő fegyverek beszerzésére is. ez is jó kiindulási alap. mi mindenre is elég lehet.
Akkor ebből a 200 mrd-ból futná még egy mennyiségű 44/24 láncosra?!:eek:

• Tetszik
Reactions: hunemperor
Inkább kell venni 2000-3000 db Spike-ot meg X ezer RGW-t, mert páncéltörő képességünk jelenleg közel nulla!
Inkább szerintem ilyesmi beszerzések lesznek.
Nem újat vesznek hanem bizonyos beszerzéseket előrébb vesznek! Felgyorsítják! Vagy olyan beszerzéseket vesznek előre ami még nem volt bejelentve?

Az előrehozott szállításokat is ki kell fizetni valamiből. Amik nem voltak betervezve az idei költségvetésbe, viszont égetővé vált a beszerzésük, azok valószínűleg felemésztik ezt a 200 milliárdot.

De nem mindet idén kellene kifizetni. Arányosan évekre lebontva, ahogy eddig is.
Így van, ezért megfontolandó mégis, ha ez a kétéves keret a 2%-tól elkülönülő összeg lesz (nem nagyon hiszek benne, de ha mégis), akkor a további 2x22 Leo2 A7, meg 1x24 használt Pzh. Meg néhány Gripen.
Nem tudom mi fér még bele :)

• Tetszik
Reactions: Katica
Szerintem a Skyrangernek kell még vagy 2 év hogy gyártható legyen... Addig Mistral és NASAMS lesz a légvédelmünk...meg Sidewinderes L-39NG! :D

Tudom eretnek gondolta, de én a tatai dandárnak mindenképp vennék a Skayranger érkezéséig, ami több év még, egy tucat Gepárd légvédelmi páncélost. ( Harckocsizó és lövész századonként 2-2 db légvédelmi harcjármű lehetne a rendszerben. Debrecenben is, persze. )

Tudom eretnek gondolta, de én a tatai dandárnak mindenképp vennék a Skayranger érkezéséig, ami több év még, egy tucat Gepárd légvédelmi páncélost. ( Harckocsizó és lövész századonként 2-2 db légvédelmi harcjármű lehetne a rendszerben. Debrecenben is, persze. )
Csak 2-es alvázra átrakva a tornyot.

• Tetszik
Reactions: honved
Ennyire nem kell kapkodni! Minek 3-4 évre rendszeresíteni egy típust!?!
Drónok ellen szart sem ér 80-as évek színvonalán álló radarja. Ami annál nagyobb azt leszedi a Mistral és a NASAMS.

Ennyire nem kell kapkodni! Minek 3-4 évre rendszeresíteni egy típust!?!
Drónok ellen szart sem ér 80-as évek színvonalán álló radarja. Ami annál nagyobb azt leszedi a Mistral és a NASAMS.

Kell csöves légvédelem, mert a Mistral nem tudom mennyire gyors. A NASAMS nem csapat légvédelem lesz szerintem.