Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Figyelj, ha mutatsz nekem egy olyan cikket a Portfolio-n, ahol az van leírva egy NATO katonáról, aki a tárnál fogja a fegyvert, hogy milyen profin van kiképezve, esküszöm, személyesen fogom fejbe csapni a szerzőt egy péklapáttal.
Ha viszont nincs ilyen cikk, akkor tisztelettel megkérlek arra, hogy ne használj a szakmai munkánk kritizálására olyan érveket, amelyek teljes mértékben csak általad kitaláltak és mi soha nem írtuk le.
Azt nem értem amúgy általánosságban, hogy miért van az, hogy ha egy újságíró / elemző kritizálni meri valamelyik harcoló oldalt a rossz felkészültsége miatt, akkor attól automatikusan a másik oldal szekértolója lesz a közvélemény szemében.
Ha tegyük fel, oroszpárti lennék, örülnöm kéne annak, hogy az offenzív műveletekben fontos szerepet játszó, magukat elit egységként hirdető csecsen gárdisták egy része még csak nem is tudja szakszerűen használni a fegyverét?
Lehet kicsit félreértettem!Tény ha ebből van sok ezt kell használni!Ha szigorúan nézem az F111 is a 70-es évek technikája és már Vietnamban is alkalmaztak célmegjelölő konténert lézerbombát igaz akkor még kis számban!Célmegjelölő konténer felderítésre,célpontok azonosítására is alkalmas nem "csak"a bombák célra vezetésére!Ezen a téren valamiért annyira le vannak maradva az oroszok hogy India is Izraeli lightening célmegjelölő konténereket alkalmaz a su30-asain!Egy 4 gen+-os vadászbombázón véleményem szerint már alapnak kéne lennie ennek mostanra náluk is!Ez tök igaz amit írsz. De elbeszélünk egymás mellett.
Egyrészt, mint írtam, nem ismerjük a preciziós csapások számát és arányát.
Másrészt ezek mellett simán megfér a buta bomba tonnaszám szórása is.
És bármennyir is hisznek egyesek a modern kor vívmányaiban, azért egy sok hektáros erdő benőtt lövészárkait (és mint láthattuk vannak ilyenek szép számmal), amennyire nem lehet egy egész front szakaszon műholddal lekövetni, annyira nagyon is jól lehet gradokkal, tosokkal, butabombákkal puhítani.
És ismétlem, mint írtam is korábban, ettől még simán lehet, hogy a jelenlegi háború esetén is több harcjárművet lőnek ki prec fegyverrel.
Szerintem biztos lesznek majd beszámolók idővel, könyvek, ahol az "élményeiket" megosztják ukrán katonák, milyen volt a lövészárokban, mikor a 70es évek haditechnikájával puhították őket.
Szerintem nem kérdés, hogy élniük kell a buta bombák lehetőségével, ha van az IS.
Ettől még áll amit írsz.
Alternativ valóság...
Te nem foteltábornok vagy?Mi kezd tarthatatlanná válni? Honnan tudod ezt te, a foteltábornok? Mi a hiteles forrásod?
Turkey angolul, azaz pulyka.Azt hittem a lengyelekrol irsz mig vegig nem olvastam...
Aztan kozben kiderul hogy ezek se kulonboznek a szokasos migriktol:
![]()
Ukrán menekültek ezrei hagyták ott hirtelen Bulgáriát
Az emberek buszokkal keltek át Romániába, majd onnan Nyugat-Európa országaiba, illetve hazájukba, Ukrajnába folytatták útjukat.infostart.hu
Brusszelben is harcolnak az oroszok ellen.
Amugy eddig hogy hivtak Törökországot?
Releváns ez? Ha te ismersz valakit akkor az releváns? Reprezentál bármit is a te ismertségi köröd?Mégegyszer kérdezem: ismersz valakit, aki ott él? Hol él, melyik városban? Mit érez ő a háborúból?
Portfolios ujságíró vagy?
Azért ezen meglepődtem, hogy ezt így bevállalod.
Őszintén szólva az egész oldal... Nem kell fenn akadni ilyen részleteken, silány minőségben tálalja a következetlen agitpropot.
Mondjuk mentségetekre szóljon, annyira elbulvárosodni, mint korábban az index , majd a hvg, hogy kiérdemelje a full szenylap kategóriát, azt még nem sikerült.
Amúgy a propaganda cikkeket úgy küldik, hogy miket kell írni? Vagy csak átveszik külföldről és még el is hiszi némelyik?
Figyelj, ha mutatsz nekem egy olyan cikket a Portfolio-n, ahol az van leírva egy NATO katonáról, aki a tárnál fogja a fegyvert, hogy milyen profin van kiképezve, esküszöm, személyesen fogom fejbe csapni a szerzőt egy péklapáttal.
Aha, pár CIA ügynök minden reggel bedobja a postaládámba, mit írjak meg nap közben.Portfolios ujságíró vagy?
Azért ezen meglepődtem, hogy ezt így bevállalod.
Őszintén szólva az egész oldal... Nem kell fenn akadni ilyen részleteken, silány minőségben tálalja a következetlen agitpropot.
Mondjuk mentségetekre szóljon, annyira elbulvárosodni, mint korábban az index , majd a hvg, hogy kiérdemelje a full szenylap kategóriát, azt még nem sikerült.
Amúgy a propaganda cikkeket úgy küldik, hogy miket kell írni? Vagy csak átveszik külföldről és még el is hiszi némelyik?
egyébként hogy a ft árfolyamnál betettétek a forgalmat is nem csak az árfolyamot mutatjátok szerintem jóAha, pár CIA ügynök minden reggel bedobja a postaládámba, mit írjak meg nap közben.
Egy bőröm alá ültetett chippel oldom fel a titkos kódot, amit Hillary Clinton küld el az ECHELON-rendszerrel.
Sajna nincs választásom, fogva tartják a családomat. Szívem szerint csak az igazságot írnám le az orosz offenzíváról, ami mint tudjuk, terv szerint, veszteségek nélkül halad. Minden más csak ukrán propaganda.
Nekem semmi. A cikkíró ez alapján minősíti a csecseneket. 2014ben abba kötöttek bele haladóék, hogy a dnr géppuskás miért viselt egy műanyag ülőkét a fenekén ... Még a reptéren. Azt hiszem csak két oldalon ment róla a vita, hogy mennyire nem profi ez ...Mi a gond a tárnál fogott AK--val? Érdekelne a véleményed, légyszives fejtsd ki az álláspontodat ezzel kapcsolatban! Köszönöm!
De mitől ilyen rossz dolog ez a tárfogás? Valaki mondja már el nekem is, hátha okulok belőle... Nekem pl úgy tűnt a legkényelmesebbnek megfogni, mert nincs túl hosszú karom. Az viszont biztos, hogy ha sokat lő vele az ember, úgy felmelegszik, hogy azonnal visszarakja a mancsát az arra kitalált felületre. De ez a fokmérője a képzettségnek? Csak kérdezem, semmi oldal/ilyen olyan irányúltságtól függetlenül.Figyelj, ha mutatsz nekem egy olyan cikket a Portfolio-n, ahol az van leírva egy NATO katonáról, aki a tárnál fogja a fegyvert, hogy milyen profin van kiképezve, esküszöm, személyesen fogom fejbe csapni a szerzőt egy péklapáttal.
Ha viszont nincs ilyen cikk, akkor tisztelettel megkérlek arra, hogy ne használj a szakmai munkánk kritizálására olyan érveket, amelyek teljes mértékben csak általad kitaláltak és mi soha nem írtuk le.
Azt nem értem amúgy általánosságban, hogy miért van az, hogy ha egy újságíró / elemző kritizálni meri valamelyik harcoló oldalt a rossz felkészültsége miatt, akkor attól automatikusan a másik oldal szekértolója lesz a közvélemény szemében.
Ha tegyük fel, oroszpárti lennék, örülnöm kéne annak, hogy az offenzív műveletekben fontos szerepet játszó, magukat elit egységként hirdető csecsen gárdisták egy része még csak nem is tudja szakszerűen használni a fegyverét?
VirágszálamTe nem foteltábornok vagy?
Nézd meg az orosz erők létszámát Ukrajnában és vesd össze az ukrán erők létszámával. A nyugati fegyverszállítmányokban sem vízipisztoly van ám
Oroszország vagy jelentős új erőket vet be vagy pedig beássák magukat. A front jelentős részén a beásás mellett döntöttek.
Nekem az ellen sincs kifogásom, hogy deviánsokat dobáljanak a hoholokraAzt gondoltam mar
Leszbi
Gay
Biszex...
Szent Javelinat is eladnak egy marek ezustert...
Ezt is tuti reg pokhaloztak le...
Itt nem azzal van baj, hogy lövés közben fogja a csávó a tárat, ami betudható egy régimódi kiképzőtiszt sajátos stílusának is.De mitől ilyen rossz dolog ez a tárfogás? Valaki mondja már el nekem is, hátha okulok belőle... Nekem pl úgy tűnt a legkényelmesebbnek megfogni, mert nincs túl hosszú karom. Az viszont biztos, hogy ha sokat lő vele az ember, úgy felmelegszik, hogy azonnal visszarakja a mancsát az arra kitalált felületre. De ez a fokmérője a képzettségnek? Csak kérdezem, semmi oldal/ilyen olyan irányúltságtól függetlenül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..