Berdiansk aknamentesítés, akkor robbanás volt hogy aki nem látta azt hitte hogy ukránok lőtték a kikötőt
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyreszt rendben, mivel nem nagyon olvasok Portfoliot.
Masreszt...
Szakszeruen hasznalja aki a tarnal fogja vagy nem? Erre adjon valaszt vegre valaki.
Volt fegyveres testuleti tag a kollegad vagy nem?
Ha az nem zavarta a szemet eddig hogy a Nato katona a tarnal fogja pl a kabuli kiteleportalas alatt, akkor most miert ez szurja a szemet, holott mast is eszre vehetne. Gunyolodni szeretne a csecseneken akik amugy nem feltek odamenni, mert most ez a trendi?
Jo erzes a hullammal egyutt nyomulni az biztos, fo hogy ertsunk egyet mindenben, foleg a Pesten a belvarosban.
Je souise Ukraine.
Viszont igy...
Mennyire vagyunk fuggetlen, partatlan ujsagirok?
En nem vagyok az, de ujsagiro sem.
Itt nem azzal van baj, hogy lövés közben fogja a csávó a tárat, ami betudható egy régimódi kiképzőtiszt sajátos stílusának is.
Itt azzal van baj, hogy CSAK a tárat fogja az emberünk és semmi mást, miközben lóbálja a fegyverét.
Oké, lehet az oroszoknak drukkolni, de miért érzi azt bárki, hogy ez egy magát "szpecnaznak" hívó alakulatnál rendben van?
Semmi gond nincs vele! Néhány fotel- és CSGO huszár köt bele minden szarba. Életükben nem tartottak célra fegyvert, pláne nem hosszabb időn keresztül, mikor a segítő kéz váll része már szakad le a helyéről. Szóval ez a jellegű fogás egy kímélőbb, pihentetőbb verzió. Az a fogás, mikor a segítő kéz a cső hővédő burkolatát fogja vagány nagyon a filmekben, fotókon és a klf. lőversenyeken, de csak rövid ideig lehet éles helyzetben dolgozni vele. A másik része a dolognak, hogy az AK rendszerű fegyverek gázdugattyújánál vannak apró furatok. Pont a "divatfogás" helyén jön ki némi forró égéstermék és kb. akkora nyomással, hogy ha nem is borotválná le a lövész ujjait, de biztos nem köszönné meg... A mellső markolat meg vagy kényelmes, vagy nem. Hagy döntse már el a lövész, hogy neki hogyan jó. Sosem ragaszkodtam egy bizonyos technikához, szememben a hatékonyság a lényeg, bizonyos keretek között engedni kell az önmegvalósítást. Küzdősportos hasonlattal élve: lehet,hogy nagyon jól fest egy szép formagyakorlat, de a parasztlengő sokszor letaglózóbb tud lenni...De mitől ilyen rossz dolog ez a tárfogás? Valaki mondja már el nekem is, hátha okulok belőle... Nekem pl úgy tűnt a legkényelmesebbnek megfogni, mert nincs túl hosszú karom. Az viszont biztos, hogy ha sokat lő vele az ember, úgy felmelegszik, hogy azonnal visszarakja a mancsát az arra kitalált felületre. De ez a fokmérője a képzettségnek? Csak kérdezem, semmi oldal/ilyen olyan irányúltságtól függetlenül.
Keblemre! (De semmi b*zulás! )Semmi gond nincs vele! Néhány fotel- és CSGO huszár köt bele minden szarba. Életükben nem tartottak célra fegyvert, pláne nem hosszabb időn keresztül, mikor a segítő kéz váll része már szakad le a helyéről. Szóval ez a jellegű fogás egy kímélőbb, pihentetőbb verzió. Az a fogás, mikor a segítő kéz a cső hővédő burkolatát fogja vagány nagyon a filmekben, fotókon és a klf. lőversenyeken, de csak rövid ideig lehet éles helyzetben dolgozni vele. A másik része a dolognak, hogy az AK rendszerű fegyverek gázdugattyújánál vannak apró furatok. Pont a "divatfogás" helyén jön ki némi forró égéstermék és kb. akkora nyomással, hogy ha nem is borotválná le a lövész ujjait, de biztos nem köszönné meg... A mellső markolat meg vagy kényelmes, vagy nem. Hagy döntse már el a lövész, hogy neki hogyan jó. Sosem ragaszkodtam egy bizonyos technikához, szememben a hatékonyság a lényeg, bizonyos keretek között engedni kell az önmegvalósítást. Küzdősportos hasonlattal élve: lehet,hogy nagyon jól fest egy szép formagyakorlat, de a parasztlengő sokszor letaglózóbb tud lenni...
Tetszik ez a polemizálás a fegyverfogásról. Azért vegyétek figyelembe, hogy más a kiképzés és más az élet, és ez utóbbiban qrva mindegy, hogy hogyan fogod a fegyvert. Ahogy neked a legjobb, de ez akkor és ott nem fog érdekelni senkit. A feladat van, amit végre kell hajtanod.Félreértesz, nem azzal van a baj, ha valaki így céloz a fegyverrel, hanem ezzel:
Ha ezt egy NATO-katonánál látnám, azt is tuti megírnám.
Amúgy meg az ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos problémák talán azért kapnak kevesebb figyelmet, mert róluk senki nem gondolta azt, hogy egy jól kiképzett, ütőképes haderő. Ezzel szemben az orosz haderőt a világ 2., 3. legütőképesebb haderejeként tartják (tartották?) nyilván, így szerintem sokakat meglepett egyes alakulatok teljesítménye.
Na megmondom mi van!Félreértesz, nem azzal van a baj, ha valaki így céloz a fegyverrel, hanem ezzel:
Amúgy meg az ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos problémák talán azért kapnak kevesebb figyelmet, mert róluk senki nem gondolta azt, hogy egy jól kiképzett, ütőképes haderő. Ezzel szemben az orosz haderőt a világ 2., 3. legütőképesebb haderejeként tartják (tartották?) nyilván, így szerintem sokakat meglepett egyes alakulatok teljesítménye.
Látszik, hogy soha nem voltál még a Távol-Keleten!!! Nyomod a hazugságot. A japánokat utálja mindenki! Ha nem tudod miért, akkor segítek. Senki nem akar velük együtt dolgozni. Még a japán kikötőkben tartózkodó idegen hajókra sem hívnak japán szerelőt. Japán tengerész is csak japán hajón szolgál. Ki ne találd, hogy pl Dél-Korea vagy Tajvan a barátja! Feszültségek vannak, de hol nincsenek.Szaud Arábia, Izrael alapjáraton a nyugathoz húz mert ez az alapja a létezésüknek. India nincs veszélyeztetve a nyugattól a kínaiakkal viszont verik egymást agyon a határon.
Nem akarnak a népek a ruszkik meg a Kínaiak bábjai lenni. Ázsiában is az összes kínai szomszéd rühelliba kínaiakat szóval ők sem állnak az oldalukra.
Meg nem is értem ezt a lakosság matekot. A ruszki 150 milla kb, Kína, 1300 milla. És akkor mi van?
Aztán egy AK74U-t miért ne lóbálnák a tárnál fogva ha úgy kényelmes? ( A posztolt képen az van....)Félreértesz, nem azzal van a baj, ha valaki így céloz a fegyverrel, hanem ezzel:
És azt még nem is tudod, hogy legkésőbb augusztus végéig megkapják a z USS Gerald R. Ford repülőgép hordozót teljes személyzettel, 70 repülőgéppel. David Copperfield személyesen fogja a Fekete tengerre varázsolni a hajót, törökök, oroszok teljesen tehetetlenek ez ellen. Az orosz kapituláció legkésőbb szeptember közepéig várható, hacsak Putyint nem puccsolják meg hamarabb. petymeg úgy érzi, de nem biztos.Igaz ez is elsejei hír, de fontos, olvassátok!
Ukrajna és az Egyesült Államok védelmi miniszterei megvitatták a fegyveres erők – a Pentagon – katonai igényeit
2022. 06. 01. 22:10
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Az amerikai és az ukrán védelmi miniszter telefonos megbeszélést folytatott az ukrajnai helyzetről, ahol megvitatták a fegyveres erők igényeit, valamint az Ukrajna Támogatási Kapcsolattartó Csoport következő ülésének prioritásait.
Ez áll a Pentagon hivatalos közleményében, amelyet egy előző nap lezajlott beszélgetés eredményeként tettek közzé – írja az Ukrinform.
"Lloyd Austin védelmi miniszter beszélt Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszterrel, hogy megvitassák Ukrajna katonai szükségleteit, miközben az ellenségeskedés folytatódik keleten " - közölte az Egyesült Államok védelmi minisztériuma.
Olvassa el még: A Pentagon lehetővé teszi az ellenségeskedés eszkalációját Ukrajnában
A Pentagon főnöke felidézte az Ukrajna támogatásával foglalkozó kapcsolattartó csoport május 23-i online ülését, és azt sikeresnek nevezte, és megjegyezte a nemzetközi közösség Ukrajnát támogató egységét. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma azt is megjegyezte, hogy Reznikov miniszter köszönetet mondott az Egyesült Államoknak ebben az erőfeszítésben.
A vezetők felvázolták a kapcsolattartó csoport következő, júniusi Brüsszelben tartandó ülésének prioritásait is.
"Austin és Reznikov miniszter megígérte, hogy szoros kapcsolatot tart fenn" - közölte a Pentagon.
Olvassa el még: Az Egyesült Államok megadja Ukrajnának azokat a fegyvereket, amelyekre a hadseregnek szüksége van az ellenségeskedés jelenlegi szakaszában - Fehér Ház
Mint az Ukrinform közölte, szerdán az amerikai kormányzat új katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. További modern fegyvereket tartalmaz, beleértve a fejlettebb rakétarendszereket, Javelineket, helikoptereket és egyéb felszereléseket.
Ezzel mi a baj?vagy éppen a tárnál fogják az AK-jukat.
Üdv újra a köreinkben, már kezdtünk aggódni...Aztán egy AK74U-t miért ne lóbálnák a tárnál fogva ha úgy kényelmes? ( A posztolt képen az van....)
Láttál már valóságban egy ilyen eszközt?
Amúgy meg kit érdekel hogy fogja a fegyvert? Kommunizmus véget ért, a célt küzdje le minnél nagyobb hatásfokkal.
Ugye borotválkozás....Mert szakállas mókus az igénytelenség( Netovábbja!)....Gázállarc, ha foszfort vagy termitet kap hogy is ugrik fel?
Viszlát biztosítás, ingyenes kórház, a szakállmarciknak.
Ruha vasalás? Nem a külcsín számít hanem a féregtelenítés, fertőtlenítés......de itthon a jó vöröskommunista vezetés ezt is szopatássá transzformálta.
Nem komcsi, csak akkor fogadja el a "kill"-t ha úgy tartják a fegyvert ahogy neki tetszik, értem....
Na ezért nem vagyok már katona a magyar seregben, és nem is leszek.
Tudnék Neked posztolni képeket hogyan bandukoltunk fegyverrel, magán gyűjteményből....
( Majd a menet 27-ik napján, napi min 40km megtételell, heti egy nap pihenővel kérd már számon az alakiskodást légyszives.)
- Amelyik katona Harckész, az nem Szemlekész. Amelyik katona Szemlekész , az nem Harckész.
Ennyi.
Nem a Topic témájához tartozik....Üdv újra a köreinkben, már kezdtünk aggódni...
Hogyan kellene fognia?Félreértesz, nem azzal van a baj, ha valaki így céloz a fegyverrel, hanem ezzel:
Ja vágom, ezek a srácok is tuti propaganda céllal szimulálnak:Na megmondom mi van!
A filmeken szereplő csecsenekből bármilyen következtetés levonni nem sok értelme van, mert ezek az emberek színészkednek, propihoz csinálnak filmeket. Miért vagyok ebben biztos? 1. Mert így nem harcolnak katonák. 2. Mit csinálnának, ha beleszaladnának egy pofonba és a csapat fele a hullaházba meg a gyengélkedőre kerülne?
Ugyanezen okokból felesleges szerelbe esni irányukba, ezek nem valós helyzetek.
(Ugyanakkor tuti vannak harcoló csecsenek, de azokat sztem nem nagyon fogják mutogatni.)
Mi az az AK74U? A videón / képen egy AKSz-74U van. Én az életemben nem hallottam még olyan fegyverről, hogy "AK74U".Aztán egy AK74U-t miért ne lóbálnák a tárnál fogva ha úgy kényelmes? ( A posztolt képen az van....)
Láttál már valóságban egy ilyen eszközt?
Amúgy meg kit érdekel hogy fogja a fegyvert? Kommunizmus véget ért, a célt küzdje le minnél nagyobb hatásfokkal.
Ugye borotválkozás....Mert szakállas mókus az igénytelenség( Netovábbja!)....Gázállarc, ha foszfort vagy termitet kap hogy is ugrik fel?
Viszlát biztosítás, ingyenes kórház, a szakállmarciknak.
Ruha vasalás? Nem a külcsín számít hanem a féregtelenítés, fertőtlenítés......de itthon a jó vöröskommunista vezetés ezt is szopatássá transzformálta.
Nem komcsi, csak akkor fogadja el a "kill"-t ha úgy tartják a fegyvert ahogy neki tetszik, értem....
Na ezért nem vagyok már katona a magyar seregben, és nem is leszek.
Tudnék Neked posztolni képeket hogyan bandukoltunk fegyverrel, magán gyűjteményből....
( Majd a menet 27-ik napján, napi min 40km megtételell, heti egy nap pihenővel kérd már számon az alakiskodást légyszives.)
- Amelyik katona Harckész, az nem Szemlekész. Amelyik katona Szemlekész , az nem Harckész.
Ennyi.
Az irányzék nélküli sikeres találatleadást is a szpecnaz-suliban tanítják, nem? Valójában annyira profik a srácok, hogy nincs szükségük irányzékra, mert anélkül is tűpontos minden lövésük.Tetszik ez a polemizálás a fegyverfogásról. Azért vegyétek figyelembe, hogy más a kiképzés és más az élet, és ez utóbbiban qrva mindegy, hogy hogyan fogod a fegyvert. Ahogy neked a legjobb, de ez akkor és ott nem fog érdekelni senkit. A feladat van, amit végre kell hajtanod.
A spetznazos a tárnál fogja a fegyvert, és? Ha elb@ssza, meghal. Ettől még valószínűleg qrva jól képzett katona. Értem én, hogy a szabályok mást írnak elő, de ne akarjatok okosabbak lenni egy videorészlet alapján... Egy konkrét példa: ha a bal kézfejedet szétlőtték, de nem adod fel a pozíciódat, hogyan fogod az AK-t? Beszorítod a bal könyökhajlatodba és húzod neki, amíg ki nem ürül a tár. Aztán jobbal cserélsz, amíg a bal alkarod csak támaszt, és üvöltesz mert beszarsz annyira fáj a kezed... (Ja, ezt sem tanítják a NATO iskolában, de az élet így hozta...)
Így volt neki kényelmes vinni. Neked az otthonod kegyelméből irogatva ez furcsa, de a srác kint van a fronton és úgy gondolta ez így most jó. Annyi baj légyen.Itt nem azzal van baj, hogy lövés közben fogja a csávó a tárat, ami betudható egy régimódi kiképzőtiszt sajátos stílusának is.
Itt azzal van baj, hogy CSAK a tárat fogja az emberünk és semmi mást, miközben lóbálja a fegyverét.
Oké, lehet az oroszoknak drukkolni, de miért érzi azt bárki, hogy ez egy magát "szpecnaznak" hívó alakulatnál rendben van?
Ha ezt iróniának szántad, megértem, bár mondd már el pls. hány élő spetznazost láttál közelről?Az irányzék nélküli sikeres találatleadást is a szpecnaz-suliban tanítják, nem? Valójában annyira profik a srácok, hogy nincs szükségük irányzékra, mert anélkül is tűpontos minden lövésük.
Ez valami céges riadalaom, olyan mint az, hogy ne támaszd fel a táron a fegyvert. Valaki kitalálta, hogy akadályt okoz. Nem nem okoz amúgy.De mitől ilyen rossz dolog ez a tárfogás? Valaki mondja már el nekem is, hátha okulok belőle... Nekem pl úgy tűnt a legkényelmesebbnek megfogni, mert nincs túl hosszú karom. Az viszont biztos, hogy ha sokat lő vele az ember, úgy felmelegszik, hogy azonnal visszarakja a mancsát az arra kitalált felületre. De ez a fokmérője a képzettségnek? Csak kérdezem, semmi oldal/ilyen olyan irányúltságtól függetlenül.