Ez a Nyugaton múlik, hogy meddig tolja őket, illetve még jobban felpörgeti-e a fegyverszállítást. Mivel elhúzódó háborút akar, amiben Oo. kivérzik, nem valószínű, hogy abbahagyják. Persze mindig csak annyit fognak kapni, hogy húzzák még egy ideig, nem többet.
Nos... úgy fest írtam egy csapongót, de azért kb témánál maradt...
-Legutoljára, amikor összeomlottak gazdaságilag, akkor sem ütötte még tovább a Szabad-Világ a Nagyoroszokat különösebben sokáig.
Inkább az volt, mint a Magyaroknál, hogy a korrupt berendezkedést megpénzelő üzletemberek (Oligarchák később, amennyiben hazaiak) szétlopkodtak sok mindent. Az a korrumpáltság-terjesztő rendszere a Nagyoroszoknak (zsarolható, már megvett emberek körei) több volt Nagyorosz gyarmaton okoztak csúnya ébredést, amikor a szabad piac rá lett eresztve.
Nem tudom hogy ezúttal meddig teszik... legutoljára nem jött be a jópofizás és az üzleteljünk, hogy megembereljék magukat.
Lehet, hogy még jobban egymásnak farkasai, mint amit a Magyaroknál tapasztalni. Ezt nem tudom. Azt tudom, hogy a világgazdaság szeret pörögni és hogy nem csak a Szabad-Világnak és a Nagyoroszoknak fáj ez a helyzet most. Mindíg lesznek persze, akik meggazdagondak ilyen helyzetekben, de most, a Trumpinátor, valamint a vírús-epidámia után regenerálódnia kellett volna a rendszernek... erre jött Pujtyin haláltusája... ezt a magyarázatot nem veszem készpénznek, nem tuti, hogy haldoklik, csupán a fanjainak itt szeretnék kedveskedni így ezzel... szóval (itt a szövegben marad) a hatalamat bírtokló kétségbeesett ember (vizsgálták, hogy az ilyen "Electoral Autocracyk"-ban (mint Nagyoroszország, stb... torokköszörülés) ezek az egyszer választott vezetők önmaguk szemében úgy igazolják a susmákolást/baráti-kör-oligarchiakialakulást, hogy még így is ők a legkissebb rossz az országuknak/népüknek és, hogy nélkülük a rivális/konkurrens országuk romba döntenék a hazát.
Persze ez utóbbi ritkábban történik meg.
Valójában szerintem az egójuk működik túl (inflálódik), miután a vezetői hatalom rivaldafényében eltangóznak pár évig...
főleg, ha a sikeresség illúzióját, vagy tényét is megfelelően megkreálják. Meg persze, mint Lukisonka esetében is előfordul, hogy véres-mérgeződős csontvázak is gyűlnek a szekrényben és a zsebdiktátor nem akar Ceausescu-ék sorsára jutni (azthiszem egy benzinkúról lógatták alá őket, ami kétségkívül korai Klímamegmentési szimbólumbigyó... ez humor).
Azz egyik oldalról kiszednek egy hatalmas darabot egy országból, ami úgy döntött, hogy nem a Nagyoroszok bandájához akar a jövőben tartozni, ami egy vicc, mert az a hétésfél millós éheztetéses népírtás amit legutóbb kaptak tőlük még eleven seb. A Nagyorosznak ez nem felelőssége... szétteszi a kezét, mint mindíg, ami nem könnyíti meg a múlt rendbetételét... ami a támadásuk, a kezdeti Kijev elleni manőver, a teljes bekebelezére irányuló viselkedésük, valamint a Kisorosz nem is nép Putyini beszéd alapján tárgytalan dolog a Nagyorosznak.
-Meglátjuk, hogy hány évig-évtizedig lesz ezután mosolyszünet és gazdasági, stb... elizolálás... ugyan is az sem célja senkinek, hogy kreáljunk egy sértődött primadonna-országot.
Az első vh. után megalázott németek intő példa, hogy ne rúgdossuk majd a Nagyoroszt túl sokáig, miután a földre kerülnek.
És oda visszük őket, pedig nyílvánvalóan szegényebbek leszünk ezáltal... mind1... legalább sokat segit a Pujtyin nekünk, mint emberiségnek lejönnünk a fosszilis anyagról... gondolom ez is valami. Amit valószínűleg kívánatosabb folyamat lenne mindenféle Orosz népek egymás általá gyilkolása nélkül. Nekem legalábbis ez nem öröm. Jobbnak kéne ennél lennünk... ha technológiailag ilyen csodákat tudunk létrehozni, akkor Globális társadalmofejlődésileg miért vagyunk ilyen másodosztályóak?
hajh... bárcsak lenne még jópár Soros a bolygón mindenféle pozitív kezdeményezésekkel/alapítványokkal/NGOkkal... még akkor is, hogy néha Orbánt képez a humanista jószándék (provokatív humor).
PS: tényleg, tudom, hogy elévültek, de egy jogállamban, mint Magyarország hogyan lehetséges, hogy a rendszerváltás utáni privatizációnak nem kerül/került lenyomozásra, dokumentálásra minden egyes gyanús ügylete. Egy dokumentumfilben (Privatizáció címmel, talán fenn van neten) említettek például egy eladást, ahol egy üzem az éves nyereség (!) 10-20%-áért ment el. Szóval jogállamiság Magyarországon...
Büszke vagyok a Szabad-Világra... konzummánia és kapitalizmus mellett is bevállaljuk, hogy birkózzunk egyet a medvével.