[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 956
11 728
113
Az ukik "már" használták is kelet-ukrajnában az amerikai ágyúkat és "most" mutatták be!! ...ja már használták ...2018-ban "most" mutatják be... édes f.szom! Minden európait teljesen retardáltnak néznek az angolszászok

... elektronyika nyet, ezeken sincs. Biztos felnek, hogy kiszedik a chipeket belole a zoroszok!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 362
31 548
113
"Annak ellenére, hogy az ukrán média megpróbálta balzsamozni az orosz erőket a Szvjatohorszki Lavra megsemmisítésére a csaták során, Szvjatohorszk város polgármestere megerősítette, hogy a szent helyet a visszavonuló ukrán egységek felgyújtották."

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 731
8 964
113
Ízléstelen, hogy szerinted a NATO bombázás békét teremtett, ezt a kibombázottak és menekültek nevében mondom. Újvidék bombázása mennyiben járult hozzá a békéhez? Az már nyilvánvalóan végképp indifferens számodra, hogy mennyi magyar sújtottak ezek a műveletek. És még mielőtt megkapnám, nem a soviniszta Milosevicset védem akit a fő felelősnek tartok. A magadfajta békegalambok akkor még tüntettek a NATO ellen, megjegyzem. Az, hogy Jugoszlávia műállam, sokak szerint igaz is, de talán ennyivel ne intézd el, mert igenis létezett a jugoszláv identitás.
De tegyük fel, hogy elfogadható az érvelésed. Na most akkor Koszovó függetlensége miben különbözik a Donbasz függetlenségétől? Mert a te logikád szerint az orosz beavatkozás éppenséggel valóban békét hoz a Donbaszba 8 év függetlenségi háború után. Tényleg gyanúsak ezek az egységsugarú identitások, a naiv kislány aki kiosztja azokat is akiknek személyes élményeik vannak, az ismét szánalmasan, ugyanazokkal a szavakkal tükörvádoló mindenen kívül a mindig azonnal lájkoló wilsonnal. Egyetlen őrült elme termékei :)
Putyin mindig csak további erőszakot szított Ukrajnában. Eleve nem is lett volna a donbaszi háború, ha Putyin nem csinálja meg beáldozva a helyi oroszokat. Ez van, fel lettek áldozva a birodalmi érdek miatt a donbaszi oroszok.
Nahat nahat ettol meg ezek a melyen tisztelt nemetek nem Putyin csatlosai? Vagy ez a titulus csak Orbannak jar ki a demokratikus es korrupciomentes nyugaton?

Amugy a nemetek csupan attol felnek hogy folt esik a fegyvereik nimbuszan ha ujra elfustol par Leopard mint par eve Sziriaban. Akkor is olyan sipakolast lecsaptak. Nem is nagyon engedtek a torokoknek harcba kuldeni az A4-est, ment helyette az M60.
Tok mindegy hogy Leopard, Abrams, vagy T akarhany, mind gallyra megy ha eltalaljak es a szemelyzet bizony meghal ha nincs szerencseje.

Kozben a kutya f...x.t nem erdekli mar Zelenszkij es az ukranok:



Akik kozben uzenetet kuldtek nekunk, hogy ukran diverzansok fel akartak robbantani a Baratsag koolajvezeteket. Ez amolyan tudd hogy ertsd helyzet az EU es az ukranok reszerol. Netto zsarolas. Akkor sem lesz nekunk orosz olaj es 480-as benzin ha fejreallunk sem. Ukran terror allam, ezek az europai ISIS.



Ugye emlekszunk meg erre?

Csatlósnak nem mondanám a németeket, inkább csak képmutatóan pragmatikusnak. Merkel ugye az NDK-ban nőtt fel, sok tekintetben ő ismerte legjobban az oroszokat a nyugati világban. Az amit Orbán csinál viszont példátlan, beáldozza a nyugati kapcsolatokat az oroszok miatt. De miért cserébe? Az olajat pl tőzsdei ár felett vettük az oroszoktól.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
937
10 876
93
Bocsi, de akkor is az oroszok támadták meg Ukrajnát, csak akkor még sunyibb módon. Próbáltak úgy csinálni mintha nem is ők lennének, ennyire már nem adnak a látszatra se...
Na ez a tévedés, amire a nagyvilág hivatkozik. Nem, egy nem választott, oroszellenes, szélsőséges hatalom ellen kezdődött civil ellenállás a Donbasszban. Erre reagált az ukrán kormányzat katonasággal, civilek gyilkolásával, tüzérség, Szu-25, volt ott minden. "Clean state", ugye. Aki akkor akarta tudni mi történik és valóban vette a fáradtságot, elég jól tájékozódhatott ha rákeresett, akár csak gugli fordítóval. Még nem cenzúrázták a netet ennyire, ilyen gyorsan mint most. Temérdek videó volt amit nem lehetett összekeverni semmivel. Helyszínek, fegyverek... buszpályaudvar, gyerekzsúr, Szu-25 a főtér felett, felvonuló tüzérség röhögő ukránokkal, stb. stb. biztos van itt olyan akinek mondanak ezek valamit.
Akkor semmi nem jött le a hírekben erről, csak később az ATO-ról. Személy szerint én tehát nem egy narratívát hallgattam meg, hanem a feltöltött privát videókon hüledeztem és értetlenkedtem hogy miért nincs ez a hírekben, hogy történhet ez Európában, hogy lehet agyonhallgatva.
(Itt jegyzem meg, hogy a Majdanon történtek se lettek nagyon kivesézve a nyugati mainstreamban. A civil felvételekkel érdekes módon egy valami korrelált: az orosz hírek, miszerint egy idegen zsoldos társulat lövöldözött).

Nos, én nem mentettem le a videókat, nem hittem hogy kellene. Rákerestem már párra, amik emlékezetesek voltak, de egyet sem találtam már meg. Az, hogy az orosz civilek gyilkolása után segített Oroszország, szerintem természetes. Aki nem hiszi, az gondolja át hogy honnan vannak az infói, és keressen szerkesztett hírek helyett nyers felvételeket. Hátha valahol akad még.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Putyin mindig csak további erőszakot szított Ukrajnában. Eleve nem is lett volna a donbaszi háború, ha Putyin nem csinálja meg beáldozva a helyi oroszokat. Ez van, fel lettek áldozva a birodalmi érdek miatt a donbaszi oroszok.
Igen, ez van "meszike91", a szokásos wilsoni kommunikáció. Semmi válasz, semmi kérdés-felelet, semmi eszmecsere vagy logikai összefüggések, kontextus, semmi...
Csak dobsz egy szokásos panelt, putyin, erőszak, beáldozza. A panel amit szóról szóra így már tucatszor láttunk tőled. Alkalmatlan, érdemtelen a beszélgetésre, igazi antihumán troll-entitás.
A kérdés az volt miben különbözik a koszovói albánok autonómiatörekvése a donbaszi oroszokétól. Miért elismerhető és támogatandó az egyik és miért nem a másik. Ha nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni akkor ne válszolj, de akkor ne bassz rá a válasz gombra csak hogy valamelyik papagáj szólamodat bekopizd. Fogod egyáltalán amit írnak neked az emberek vagy ész nélkül írsz mint a homályökör?
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Van fogalmad hányan haltak meg Szerbia nato bombázásában? Van fogalmad hányan az oroszok ukrajnai "különleges hadműveletében"? Jugoszlávia egy lőporos hordó volt. Szerinted mi lett volna ha nincs nato közbeavatkozás? Szerinted jobb lett volna egy totális albán szerb háború potenciálisan jóval több áldozattal?
Ha az oroszok elkezdték volna fegyverszállításokkal támogatni a szerbeket, akkor ott is többen meghaltak volna. Ennek is már rég vége lenne a nyugati háborús uszítók nélkül, már nem lenne több halott.

És szerintem a NATO-nak semmi köze a balkánhoz, illetve az ottani népek politikájához. Miért kellene az USAnak világrendőri szerepben bájologni? Mi közük van mások konfliktusaihoz, főleg amikor másik kontinensen élnek. Akkor arról ne is szóljunk, hogy az USA egy terrorista entitás, nincs a történelemben mégegy olyan hatalom, amely annyit gyilkolt volna, mint az USA. Nekik semmi erkölcsi alapjuk nincs mások konfliktusai felett pálcát törni.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 097
6 862
113
Ezt máshogy gondoljuk. Szerintem Luhansz és Donyeck csak újabb orosz szatellitállamok amiket Moszkva a hatalmi érdekei miatt hozott létre mint ahogy azt tette máshol is.
Ezek szerint, akkor 2014-ben Odesszaban, Mariupolban, Donbaszban, ... ukránok által megölt oroszok mind az orosz titkos szolgálat emberei voltak, akik önként vállalták a mártír halált?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 185
78 785
113
Ha az oroszok elkezdték volna fegyverszállításokkal támogatni a szerbeket, akkor ott is többen meghaltak volna. Ennek is már rég vége lenne a nyugati háborús uszítók nélkül, már nem lenne több halott.

És szerintem a NATO-nak semmi köze a balkánhoz, illetve az ottani népek politikájához. Miért kellene az USAnak világrendőri szerepben bájologni? Mi közük van mások konfliktusaihoz, főleg amikor másik kontinensen élnek. Akkor arról ne is szóljunk, hogy az USA egy terrorista entitás, nincs a történelemben mégegy olyan hatalom, amely annyit gyilkolt volna, mint az USA. Nekik semmi erkölcsi alapjuk nincs mások konfliktusai felett pálcát törni.
Lett volna meglepődés, ha hirtelen megjelentek volna BUK-ok és S300-ak...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 012
28 242
113
Nos, Borisz, ez akkor azt fogja jelenteni, hogy elismeritek a Népköztársaságokat. Máshogy nem fog menni a kapcsolatfelvétel ...

Úgyis benne vannak a térdelésben, Putyin előtt kell mindkét térddel megérinteni a szőnyeget.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 731
8 964
113
Igen, ez van "meszike91", a szokásos wilsoni kommunikáció. Semmi válasz, semmi kérdés-felelet, semmi eszmecsere vagy logikai összefüggések, kontextus, semmi...
Csak dobsz egy szokásos panelt, putyin, erőszak, beáldozza. A panel amit szóról szóra így már tucatszor láttunk tőled. Alkalmatlan, érdemtelen a beszélgetésre, igazi antihumán troll-entitás.
A kérdés az volt miben különbözik a koszovói albánok autonómiatörekvése a donbaszi oroszokétól. Miért elismerhető és támogatandó az egyik és miért nem a másik. Ha nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni akkor ne válszolj, de akkor ne bassz rá a válasz gombra csak hogy valamelyik papagáj szólamodat bekopizd. Fogod egyáltalán amit írnak neked az emberek vagy ész nélkül írsz mint a homályökör?
Ezt a konfliktust Putyin csinálta hogy arra hivatkozva beavatkozzon. Nem fogom átvenni a putyini narratívát és nem fogok úgy csinálni mintha Putyin nélkül is lett volna ez a konfliktus.
Ha az oroszok elkezdték volna fegyverszállításokkal támogatni a szerbeket, akkor ott is többen meghaltak volna. Ennek is már rég vége lenne a nyugati háborús uszítók nélkül, már nem lenne több halott.

És szerintem a NATO-nak semmi köze a balkánhoz, illetve az ottani népek politikájához. Miért kellene az USAnak világrendőri szerepben bájologni? Mi közük van mások konfliktusaihoz, főleg amikor másik kontinensen élnek. Akkor arról ne is szóljunk, hogy az USA egy terrorista entitás, nincs a történelemben mégegy olyan hatalom, amely annyit gyilkolt volna, mint az USA. Nekik semmi erkölcsi alapjuk nincs mások konfliktusai felett pálcát törni.
Ebben az esetben békét teremtett az USA. Hogy ez a szerbeknek szar lett? Igen, ez van. Annyira nem sajnálom a szerbeket, ők csinálták a legnagyobb népirtást a magyarság ellen.
Ezek szerint, akkor 2014-ben Odesszaban, Mariupolban, Donbaszban, ... ukránok által megölt oroszok mind az orosz titkos szolgálat emberei voltak, akik önként vállalták a mártír halált?
Nem.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 174
12 323
113
FU_agCWX0AEScCO


FU-6eguVEAMu1el
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Ezt máshogy gondoljuk. Szerintem Luhansz és Donyeck csak újabb orosz szatellitállamok amiket Moszkva a hatalmi érdekei miatt hozott létre mint ahogy azt tette máshol is.
Ez nem azon múlik, hogy mit gondolsz. A puccs tény, Victoria "5 milliárdot toltunk bele" Nulandtól azt is tudjuk, hogy ki pénzelte. Az ukrán nacionalisták pogromjai tények, a kisebbségeket elnyomó ukrán törvények tények, az donbasszi civilek ellen elkövetett ágyúzások tények.


Putyinnak a Krím kellett a hatalmi érdekei miatt, kellett neki a kijárat a meleg tengerekre. Ezt el is vette. Hozzáteszem ezzel sincs semmi baj, ugyanis Krím egy orosz terület, semmi köze az ukrán műállamhoz. Az amerikai szarkavarás nélkül nem lett volna Putyin rákényszerítve erre a lépésre egyébként dehát így alakult.

A vicces ebben az egészben, hogy úgy tesztek, mintha egy regionális nagyhatalom bármikor is a törtéenelem folyamán elfogadta volna, hogy az érdekeit ilyen szinten megnyírbálják egy szomszédos államban. Az orosz az tűrjön bármit, tűrje el, hogy kiütik az afrikai üzleteit, tűrje el, hogy szankciókkal meghiusítják a fegyverüzleteit, tűrje el, hogy elveszik az egyetlen melegtengeri kijáratát egy külföldről indított puccs következményeként. Azt a kijáratot, ami egyébként ízig-vérig orosz.

Egyébként a hatalmi érdek és az oroszajkú népesség támogatásának kérdése nem zárják ki egymást kölcsönösen, bármennyire is így próbálod megállapítani.