[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
"Annak ellenére, hogy az ukrán média megpróbálta balzsamozni az orosz erőket a Szvjatohorszki Lavra megsemmisítésére a csaták során, Szvjatohorszk város polgármestere megerősítette, hogy a szent helyet a visszavonuló ukrán egységek felgyújtották."

Ha jól emlékszem a csecsenek tették fel az első videót az égő kápolnáról.
Na ez a tévedés, amire a nagyvilág hivatkozik. Nem, egy nem választott, oroszellenes, szélsőséges hatalom ellen kezdődött civil ellenállás a Donbasszban. Erre reagált az ukrán kormányzat katonasággal, civilek gyilkolásával, tüzérség, Szu-25, volt ott minden. "Clean state", ugye. Aki akkor akarta tudni mi történik és valóban vette a fáradtságot, elég jól tájékozódhatott ha rákeresett, akár csak gugli fordítóval. Még nem cenzúrázták a netet ennyire, ilyen gyorsan mint most. Temérdek videó volt amit nem lehetett összekeverni semmivel. Helyszínek, fegyverek... buszpályaudvar, gyerekzsúr, Szu-25 a főtér felett, felvonuló tüzérség röhögő ukránokkal, stb. stb. biztos van itt olyan akinek mondanak ezek valamit.
Akkor semmi nem jött le a hírekben erről, csak később az ATO-ról. Személy szerint én tehát nem egy narratívát hallgattam meg, hanem a feltöltött privát videókon hüledeztem és értetlenkedtem hogy miért nincs ez a hírekben, hogy történhet ez Európában, hogy lehet agyonhallgatva.
(Itt jegyzem meg, hogy a Majdanon történtek se lettek nagyon kivesézve a nyugati mainstreamban. A civil felvételekkel érdekes módon egy valami korrelált: az orosz hírek, miszerint egy idegen zsoldos társulat lövöldözött).

Nos, én nem mentettem le a videókat, nem hittem hogy kellene. Rákerestem már párra, amik emlékezetesek voltak, de egyet sem találtam már meg. Az, hogy az orosz civilek gyilkolása után segített Oroszország, szerintem természetes. Aki nem hiszi, az gondolja át hogy honnan vannak az infói, és keressen szerkesztett hírek helyett nyers felvételeket. Hátha valahol akad még.
érdekes dolog ez, mert már akkor is nyilvánvaló volt a nyugat számára is hogy kik ezek, mik ezek, de ugye nekik hasznos náczykok voltak, így nem volt gond.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 478
25 326
113
Az ukrán hadsereg új Franciaország által szállított Caesar nagy hatótávolságú tarackot használ
Az M777 tervezésénél nem volt igény rá, mert megszokták, hogy nem lőnek vissza. :)
A feltételezésem visszaköszön a fenti videó egyik hozzászólásában:

"Johnny Tyler
2 nappal ezelőtt
Nagyon megörültem, amikor a kormányunk majdnem 100 M777-est küldött az ukránoknak, de kezdettől fogva úgy éreztem, hogy Ukrajnának jobb lett volna, ha önjáró tüzérséggel, mint ezek a Cézárok vagy az amerikai M109 Paladinok. Az a fajta háború, amit ezek a srácok most vívnak, nem olyan, ahol egy M777-es üteget csak úgy le lehet parkolni egy helyre, mint mi Afganisztánban, és ott ülni napokig, hetekig vagy akár hónapokig, és folyamatosan tüzelni, miközben nem kell aggódni, hogy visszatámadnak.
...

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)"
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
12-06-ru.jpg
Nos meg a vegen csak ugy lesz ahogy vartam. Hatulrol erkeznek meg Szlavjanszk-Kramatorszkhoz.
Ezek szerint kipucoltak megiscsak azt az erdot, Krasznopoljetol balra. Nem hittem volna par napja meg hogy ehhez megvan az ero. A kovetkezo nagy csata Cserkasszkojenal lesz, tuti ott lesz egy ukran vedvonal. Krasznopoljebol ott fenn ki fognak szorulni mar az ukranok beveszik magukat abba az erdobe feluton Szlavjanszk fele ott fel tudjak tartani egy idore az eloretorest. Nagy csetepate lehet arra, Krasznopoljeba irtak 5-6000 ukrant par hete, plusz a kornyezo telepulesek kb ugyanannyi. Ezeknek mostanra a fele odaveszhetett valamilyen formaban.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
916
10 436
93
Ezt máshogy gondoljuk. Szerintem Luhansz és Donyeck csak újabb orosz szatellitállamok amiket Moszkva a hatalmi érdekei miatt hozott létre mint ahogy azt tette máshol is.
Ez már max. egy eredmény lesz.
Én a kezdetekről beszélek. Oroszokat gyilkoltak egy szélsőséges ukrán rendszer parancsára. Én személy szerint többször voltam Ukrajnában, a Majdanon is, ezért érdekelt a sztori, ezért ástam bele magam. Amit leírtam a saját következtetésem a videókból, nem adta a számba egy öltönyös bemondó.

Bizony az egész itt van elásva. A narratíva az hogy az oroszok támadtak, mert csak, mert gonoszok. Valójában a civilek miatt avatkoztak be, teljesen etikusan, miután a nyugat úgy tett mintha semmi sem történne. Ha innen építi fel valaki a miérteket, érdekes módon minden a helyére kerül: miért védekeztek keleten az ukránok úgy ahogy, miért tömték ki hirtelen a hadseregüket, stb.
A nyugatnak meg érdeke hogy az orosz gyengüljön, naná hogy ráerősít az ukrán narratívára. De gondolj vissza a Majdan-ra - miért is maradt el annak a felgöngyölítése a médiában? Rendőrségi rádiófelvétel: a rendőröket a hotelből lövik. Ápoló a tüntetők közül, bele a kamerába: a hotelből lőnek bennünket. Egy elemzés a halálos áldozatokról - a rendőrök felől várták a lövéseket, oldalról lőtték ki őket - a hotel irányából. Elhagyott, székekből épített lőállás a hotelben. Hogy is van ez? Valaki ebbe csúnyán beavatkozott. Nyugati mainstreamből ez meg kimarad... Miért is?
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Az se annyi volt,eltúlzott számok,de most speciel 98-99 ről van szó. Hol öltek a szerbek 8700 embert 98 ban? Hol voltak holland békefenntartók? Van valami infód,hogy ment az erőszakolás,minden katona kettőt erőszakolt,akkor lőtt közben 1et,vagy mégis hogy? Nem kéne hülyeségeket írni olyannak,aki a kiskegyedből tájékozódik a témában....
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: arcas and paul64

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Aki követ ukrán kötődésű OSINT twitter accountokat, az észrevehette, hogy tegnapelőtt egyszerre több is bejelentette, ilyen-olyan okokra hivatkozva, hogy három napra offline-ra teszik magukat... Ilyen gagyi ürügyekkel, hogy "szabadság" meg "személyes okok".

Megy a találgatás, hogy vajon miért - a legtöbben azt gyanítják, hogy most fog nagy fordulatot venni a központi narratíva, és ehhez minél zajmentesebb környezetet akarnak létrehozni. Például ne terheljék a nyugati közvélemény újabb sikertelen ellentámadásokkal, stb.

Nos, lehet, hogy már el is kezdődött az új program: többen linkeltünk már innen-onnan (The Hill, The Atlantic, The Guardian, stb) véleménycikkeket, amelyek elkezdtek megágyazni ennek ("Ukrajnának területeket kell feladnia", stb), de most mintha új elem is került volna a képbe.
Itt van ez a darab a Daily Beastből. Friss, ropogós.
Kiemeltem pár érdekesebb mondatot, olvassátok egészséggel :D

"
Zelenszkijnek közel az Ítélet Napja

A háború legborzasztóbb döntése jelentheti az elnök politikai karrierjének végét.

Egy korábbi kijevi amerikai nagykövet, Steven Pifer szerint "[...] ha Zelenszkij és tanácsadói egy nap szembesülnek a háború realitásaival és újra leülnek a tárgyalóasztalhoz, és ott területi alkukat kezdenek kötni - az Zelenszkijnek komoly politikai felfordulást okozhat."
...
Lucevics szerint "Zelenszkij népszerűsége akkor kezd majd zuhanni, ha újra tárgyalni kezd az oroszokkal. Valódi kötéltánc lesz egy kiegyezés letárgyalása."
...
Olena Lennon szerint "Az oroszokkal való tárgyalás politikai öngyilkossággal ér fel jelenleg. [...] Amennyiben engedményeket tesznek Oroszország fel, úgy felettébb esélyes, hogy Zelenszkijt és kormányát akár egy katonai puccs veszélye is fenyegetheti."
"


Szóval itt tartunk most. Most hirtelen ezek jutnak az eszembe:
  1. A bohóc végül tárgyalóasztalhoz ül, átenged területeket Putyinnak, majd utána egy színlelt puccsal eltávolítják a műsorból, és jön az új kesztyűbáb
  2. ... illetve az előző egy variációja, amelyben a lengyelek kapnak kiemelt szerepet a hoholok pórázon tartásában. Ebben az estben a kesztyűbáb tényleg lehet egy töküres, alakítható személyiség, úgyis a lengyelek osztják majd a lapokat.
  3. A bohóc az utolsó ukránig fenntartja a mostani állapotot, és majd akkor fogják puccsal eltávolítani - de esélyes, hogy nem színlelt módon, hanem a népnek lesz tele a töke vele. Hátha még lámpavasig is eljut ez a kretén...
Szerintem az 1-2. opció a nyerő az USÁnak, mivel azt gondolhatják, a megfelelő narratívával és odafigyeléssel a csonka hoholisztánt még a markukban tarthatják, akár Lengyelország közreműködésével.
A 3. opció túl rizikós, még a végén olyan kerül hatalomra, aki nem az ő emberük...

Megjegyzés: fizikai fájdalmat jelent ennek a kretén bohócnak leírni a nevét, ráadásul nagybetűvel :( De hát idéztem...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 783
113
Ez már max. egy eredmény lesz.
Én a kezdetekről beszélek. Oroszokat gyilkoltak egy szélsőséges ukrán rendszer parancsára. Én személy szerint többször voltam Ukrajnában, a Majdanon is, ezért érdekelt a sztori, ezért ástam bele magam. Amit leírtam a saját következtetésem a videókból, nem adta a számba egy öltönyös bemondó.

Bizony az egész itt van elásva. A narratíva az hogy az oroszok támadtak, mert csak, mert gonoszok. Valójában a civilek miatt avatkoztak be, teljesen etikusan, miután a nyugat úgy tett mintha semmi sem történne. Ha innen építi fel valaki a miérteket, érdekes módon minden a helyére kerül: miért védekeztek keleten az ukránok úgy ahogy, miért tömték ki hirtelen a hadseregüket, stb.
A nyugatnak meg érdeke hogy az orosz gyengüljön, naná hogy ráerősít az ukrán narratívára. De gondolj vissza a Majdan-ra - miért is maradt el annak a felgöngyölítése a médiában? Rendőrségi rádiófelvétel: a rendőröket a hotelből lövik. Ápoló a tüntetők közül, bele a kamerába: a hotelből lőnek bennünket. Egy elemzés a halálos áldozatokról - a rendőrök felől várták a lövéseket, oldalról lőtték ki őket - a hotel irányából. Elhagyott, székekből épített lőállás a hotelben. Hogy is van ez? Valaki ebbe csúnyán beavatkozott. Nyugati mainstreamből ez meg kimarad... Miért is?
Miért is? :
"Rendőrségi rádiófelvétel: a rendőröket a hotelből lövik. Ápoló a tüntetők közül, bele a kamerába: a hotelből lőnek bennünket. Egy elemzés a halálos áldozatokról - a rendőrök felől várták a lövéseket, oldalról lőtték ki őket - a hotel irányából. Elhagyott, székekből épített lőállás a hotelben. Hogy is van ez? Valaki ebbe csúnyán beavatkozott."

Maguk a fő szervezők is tök idegesek voltak, mert a pénzért szervezett statiszta tüntetők alkalmazása hónapokig semmi eredményt nem hozott felmutatni a gengszterváltás elősegítése területén. Csak fogy a lóvé, fogy, közben a nyugati tömegek figyelmét sem köti le az esténkénti média tudósítás a műbalhéről.. Inkább fokozatosan visszaállnak az aktuális esti szappanopera nézésre..
Egy "forradalmár" 1 munkanapja:
- Ébredés vadonat új katonai sátrakban, és ágyakban (ez a forradalmár egyszerűen otthonról hozta?) kb 10 12 óra között
-Meleg frissen főtt étel ebéd (új katonai gulyáságyúból, honnan a nyersanyag és a fa tüzelő?)
- egész Forradalmi Játékok területe km 1 km2 a belvárosban kijelölt, kettős kommandós sorfal között (0- 24 órás) zajlik a jelentős főutak folyamatos lezárásával. (Nehogy a "bérforradalmár" idő előtt lepattanjon.. stb.
- A főutakon sok helyen Toi mobil WC van elhelyezve akár 20 - 30 as csoportban, hogy a "bérforradalmár" nehogy
össze piszkitsa a várost. Gondolom ezt is a munkás a 8. emeletről hozta magával (mert ott ez a divat?)
- Délután 4 óra körül kezdenek a szinpadi, politikai előadás lelkesítés továbbképzés szempontjából. Mint régen a pártban, kötelező hallgatni.. h tömeg legyen. a kamerák előtt..
- Ez kb este 7 ig tart, a sátorban ismét meleg vacsora.
- Este kb 8 kor kezdődik a forradalmi szinielőadások: a rendőrök munkavédelmi ruhájukban beöltözve, tisztes távolságban szemeznek a "tüntetőkkel", néha a focihuligán lelkületűek miatt kisebb balhé van.
- Ez eltart kb éjfélig, amikor a sátorparancsnokok minden lelkes "forradalmárt" ágyba zavartak..
Közben a városban megy a tömegközlekedés az emberek munkába járnak, gyerekek iskolába, zajlik a hétköznapi élet.

A lóvé és a nemzetközi figyelem fogyásával a szervezők drasztikus lépésre szánják magukat: hónapok alatt egyetlen halott sincs, csak legfeljebb pár túl lelkes statisztát ver meg a rendőrség. Igy nem lehet a világgal, még a hülye filmeken felnőtt nyugati polgárt se beetetni hogy itt "forradalmi" rendszerváltás folyik, ehát zsoldosokat vetnek be - valahonnan. Ezek fő feladata hogy összeugrassza az addig békésen "balhézó" tüntetőket az ezt tűrő rendőrséggel. Bevett módszer volt az hogy egy tüntetőt lőttek ki - majd nem sokkal később egy rendőrt is. Ezt felváltva többször ismételték, és akkor valóban összebalhézott a 2 fél, mert azt hitték h egymást lövik, és egymást vádolták a már ismerős felek is.. A lassitott videófelvételek képkockáján lehet látni hogy a lövések fentről jönnek és csapnak le..

Irod: "Valaki ebbe csúnyán beavatkozott"
Hát igen, ezt kb 1990 után kezdték el megszervezni, és már akkor beavatkozni sok más egyébbel párhuzamosan Ukrajnában..

A mintegy 100 körüli áldozat már indokolt egy "rendszerváltási" intézkedés sorozatot, de ezt már nem részletezem, igy is sok "emészteni valót " írtam le..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
Aki követ ukrán kötődésű OSINT twitter accountokat, az észrevehette, hogy tegnapelőtt egyszerre több is bejelentette, ilyen-olyan okokra hivatkozva, hogy három napra offline-ra teszik magukat... Ilyen gagyi ürügyekkel, hogy "szabadság" meg "személyes okok".

Megy a találgatás, hogy vajon miért - a legtöbben azt gyanítják, hogy most fog nagy fordulatot venni a központi narratíva, és ehhez minél zajmentesebb környezetet akarnak létrehozni. Például ne terheljék a nyugati közvélemény újabb sikertelen ellentámadásokkal, stb.

Nos, lehet, hogy már el is kezdődött az új program: többen linkeltünk már innen-onnan (The Hill, The Atlantic, The Guardian, stb) véleménycikkeket, amelyek elkezdtek megágyazni ennek ("Ukrajnának területeket kell feladnia", stb), de most mintha új elem is került volna a képbe.
Itt van ez a darab a Daily Beastből. Friss, ropogós.
Kiemeltem pár érdekesebb mondatot, olvassátok egészséggel :D

"
Zelenszkijnek közel az Ítélet Napja

A háború legborzasztóbb döntése jelentheti az elnök politikai karrierjének végét.

Egy korábbi kijevi amerikai nagykövet, Steven Pifer szerint "[...] ha Zelenszkij és tanácsadói egy nap szembesülnek a háború realitásaival és újra leülnek a tárgyalóasztalhoz, és ott területi alkukat kezdenek kötni - az Zelenszkijnek komoly politikai felfordulást okozhat."
...
Lucevics szerint "Zelenszkij népszerűsége akkor kezd majd zuhanni, ha újra tárgyalni kezd az oroszokkal. Valódi kötéltánc lesz egy kiegyezés letárgyalása."
...
Olena Lennon szerint "Az oroszokkal való tárgyalás politikai öngyilkossággal ér fel jelenleg. [...] Amennyiben engedményeket tesznek Oroszország fel, úgy felettébb esélyes, hogy Zelenszkijt és kormányát akár egy katonai puccs veszélye is fenyegetheti."
"


Szóval itt tartunk most. Most hirtelen ezek jutnak az eszembe:
  1. A bohóc végül tárgyalóasztalhoz ül, átenged területeket Putyinnak, majd utána egy színlelt puccsal eltávolítják a műsorból, és jön az új kesztyűbáb
  2. ... illetve az előző egy variációja, amelyben a lengyelek kapnak kiemelt szerepet a hoholok pórázon tartásában. Ebben az estben a kesztyűbáb tényleg lehet egy töküres, alakítható személyiség, úgyis a lengyelek osztják majd a lapokat.
  3. A bohóc az utolsó ukránig fenntartja a mostani állapotot, és majd akkor fogják puccsal eltávolítani - de esélyes, hogy nem színlelt módon, hanem a népnek lesz tele a töke vele. Hátha még lámpavasig is eljut ez a kretén...
Szerintem az 1-2. opció a nyerő az USÁnak, mivel azt gondolhatják, a megfelelő narratívával és odafigyeléssel a csonka hoholisztánt még a markukban tarthatják, akár Lengyelország közreműködésével.
A 3. opció túl rizikós, még a végén olyan kerül hatalomra, aki nem az ő emberük...

Megjegyzés: fizikai fájdalmat jelent ennek a kretén bohócnak leírni a nevét, ráadásul nagybetűvel :( De hát idéztem...
Kerdes hogy Oroszorszag szoba all-e vele? Mert lehet hogy vegigviszi amit elkezdett es pontot tesz az egesz vegere mind Ukrajnaban mind a vilagban.
Kerdes mi a megallapodas Kinaval, Brics-el, arabokkal, Del Amerikaiakkal, tobbiekkel.
Mar februar vegen megmondtam hogy azonnal kapitulalni kellett volna Zelenszkijnek. Sokkal kevesebbel meguszta volna az ukran nep es a vilag ezt a cirkuszt. Csak big Z-t is ugye olyanok tartjak akik ontelltek es penzehesek.
Ez a mostani allas amennyire xar az ukranoknak ugyanolyan xar a nyugatnak is. Mostanra leesett hogy ok vannak a fax rosszabbik vegen. Par honapja meg nem igy gondoltak. Legalabb annyira beneztek ezt mint Putyin Zelenszkij elfogasat es a bekes bevonulast. Hozzateszem nem az oroszokon mult, ok megadtak a lehetoseget Ukrajnanak a vesztesegek elkerulesere.
Mostanra a nyugati embereknek es az ipari szektornak (akiken a nyugati politikus hatalma alapszik) kezd kenyelmetlenne valni hogy minden draga, kiszamithatatlan, nincs, a vilag tulvegerol kell beszerezni.
Mondom kezd leesni a tantusz hogy nem ugy van ahogyan Moricka azt elkepzelte...
Ezek egyenlore ovatos kapizsgalasok menteni a helyzetet, kerdes mire lesz konszenzus, mentheto lesz-e?
Ez meg csak az eleje, a vegkifejletet jovo februar/marciusra varom mikorra kifogynak az idei keszletek. Es ez meg csak egy ev, mi lesz ha tovabb tart?
Azert lehet hogy xar lesz de bizok benn hogy az oroszok vegigcsinaljak, nem alkusznak meg, es ez a politikai nyugati slepp eltunik a melyben. Mas vilag lenne utana, en nem alkudnek, mert csak konzervalnak a jelenlegi sehogy sem jo allapotokat.
Baxki nincs alapanyag a nemeteknek Leopardot gyartani...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
No akkor ha nem bánod nézzük kicsit részletesebben:

"Ezzel szemben (az elsü világháborús nemzetállamteremtési törekedés úta) az utóbbi száz évben egyedül a Nagyorosz tartotta megszállva/kolonizálva Magyarországot."

Ja, most csak "finoman" vagyunk megszálva , irányítva. Ne félj ha "vezérünk" nem a háttér által is jóváhagyott politikát folytatná, időnként osztva és ki-osztva sok mindent, akkor egy pillanatig nem trónolhatna a Várban. Pillanatok alatt meg lenne puccsolva ráadásul a magyar nép által, TEK ide v. TEK oda..
Emlékezz rá az internetadó tüntetésben az első sorban gyalogolt az amerikai nagykövet, figyelmeztetésképp.
És már megint a Trianon utáni évektől kezded a magyar időszámítást pedig kb akkor lett vége.

"Tudom, erről nem tehetnek, nem felelősek ezért, csupán felszavadították és utána a Nyugat rákényszerítette őket, hogy elfelejtsenek hazatirhodni... aztán mikor tíz év után a Magyarok ki akartak szálni kaptak egy emlékeztetőt a Nagyorosztól... pont mint az Ukik... tíz évvel a Nagyoroszok által történt bekebelezésük után."

Ezt ha utánanézel, nem igazán a magyar nép hozta össze hanem inkább megint közösen kihasználták, az orosz és a nyugat együtt..

"azonban ha a Magyarokkal is úgy bántak volna, mint a Kisoroszokkal (32-ben), akkor addig éheztetik az országot, amíg nincs 2-4 millió Magyar halott.."

Megint ott a "Ha", a nagy HA..
Ha nagyanyámnak kereke lett volna , akkor ő lett volna Pesten a villamos...
Bukott ulti partik.. magyarázkodásainál kedvenc "kontra" mondás a "HA" ra
"No akkor ha nem bánod nézzük kicsit részletesebben:"

Épp ellenkezőleg, magam is így szeretem legjobban.

" Ja, most csak "finoman" vagyunk megszálva , irányítva."

A Magyarok csatlakoztak két szövetséghez... EU/NATO... ezt részben pont a már egyszer megtapasztalt Nagyorosz gyermati uralom miatt tették. Választottak. Nem véletlenül a Nagyorosz ellenében... szerintem... a többség választott így, a Magyarok többsége.
Innen lehet nyavajogni, hogy a helyi Ruszofil embertömeg így-meg úgy érzi magát megszálva és irányítva. Én örülök ennek.

"Ne félj..."
Az én esetleges félelmeim nincsenek most terítéken... ooftopic... és semmi küözöd hozzá.

"...ha..."

Hoppá, kapitális egy álszent vagy ám... idézek ezzel kapcsolatban.
"Megint ott a "Ha", a nagy HA..
Ha nagyanyámnak kereke lett volna , akkor ő lett volna Pesten a villamos...
Bukott ulti partik.. magyarázkodásainál kedvenc "kontra" mondás a "HA" ra"
Le a kalappal ésn azért nem fogom használni ezt a sekélyes szabvány-válaszát ulti-bukásaidnak...
Emlékeztetem majd magam, amennyiben még lesz interakciónk, hogy az "amennyiben", "mely esetben" stb. használjam...
Smmiképpen nem akarom, hogy megkövesedett szokásaid irányítsák gondolkodásodat, mikor kommunikálunk.

"..."vezérünk" nem a háttér által is jóváhagyott politikát folytatná, időnként osztva és ki-osztva sok mindent, akkor egy pillanatig nem trónolhatna a Várban. Pillanatok alatt meg lenne puccsolva ráadásul a magyar nép által, TEK ide v. TEK oda.."
Nem. Rémeket látsz. Tévedsz. Ez botorság.

"Emlékezz rá az internetadó tüntetésben az első sorban gyalogolt az amerikai nagykövet..."
Ez a megalapozó bizonyítékod? Igazán gyenge lábakon áll ám az előző megákkapításod.

"...figyelmeztetésképp."
Ahha? Persze. Baromság. Izé... valószínűtlen.

"És már megint a Trianon utáni évektől kezded a magyar időszámítást pedig kb akkor lett vége."
Kérsz egy zsepit? A defetizmus valószínűleg nem tesz jót neked.

"Ezt ha utánanézel, nem igazán a magyar nép hozta össze hanem inkább megint közösen kihasználták, az orosz és a nyugat együtt.."
Erre nem kellene válaszolnom... mekkora zöldség.
Kérlek írd meg, a Nagyoroszok miért akartak volna egy lázadást az egyik gyarmatukon!

"
Megint ott a "Ha", a nagy HA..
Ha nagyanyámnak kereke lett volna , akkor ő lett volna Pesten a villamos...
Bukott ulti partik.. magyarázkodásainál kedvenc "kontra" mondás a "HA" ra"
Erre már válaszoltam. :D
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
mindeközben oroszországban megszűnik az autógyártás:


a gyárakban nem az autógyártás a cél, hanem munkát adni a melósoknak.
nem a szankciók fájnak elsősorban,hanem az, hogy elmenekültek a cégek.
Még a renault is kivonult, aki kb 3-6 milliárd dollárt dobott el.
Jó lesz a 2105-öt azt fogják tudni gyártani.
attól jobb kocsi nem is kell senkinek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ismét elmondom,bár neked felesleges,de előbb talán olvass egy pöttyet az iraki invázióról,mert megint csak az agysejtek hiányát látni. Szóval Bagdad,és Washington között van távolság,azt mondod. Valóban,csak azt a 100 ezer US katonát felejtetted el,akik épp Kuvaitban ücsörögtek,meg 25 ezer brit katona is ott lógatta a lábát. Látod,te bohóc,még ennyit sem tudsz. A szövetségesek előbb bombázással puhították az irakiakat,és csak utána indultak meg. Azt a milliós iraki hadsereget meg számold újra,mert nem egészen fedi a valóságot.

értem amit mondasz, nem vagyok agyatlan bohoc.

akkor ez az agyatlan botoxos putyin, nem tudott oda tenni elég katonát meg felszerelést a szomszédos beloruszba, hogy elfoglalják Kijivet. az amerikaiak meg tudtak hadászatilag tervezni, képzeld képesek voltak elegendő haderőt odatenni, egy kontinenssel arrébb.
Erőt tudtak projektálni egy másik földrészen, kiszámolták mi kell ahhoz, hogy leverjék az iraki haderőt, elfogják Husseint stb. stb.

Ezek a bohóc oroszok meg ezek szerint szerinted sem tudtak annyira jól tervezni, hogy elfoglalják ukrajnát gyorsan,ukrajna ami nem is ausztrália mellett van képzeld, de még csak nem is sziria, hanem a szomszédos ország.

A saját válaszodban leirod, hogy az amerikaiak tudtak tervezni, az oroszok meg nem és engem nevezel bohócnak meg személyeskedsz, mert mást nem tudsz erre irni. Az oroszok a saját szomszédukban küszködnek és minden elpusztitanak, de igy is itt ott visszaverték őket. vagy na jó visszavonultak maguktól.
Irakban mondd már hány hadihajó süllyedt el sivatagban ?
Ja a sivatagban nincsenek hajók. az oroszoknál meg elsüllyedt nem is egy eddig.
Gondolkodj kicsit, meg olvasgass még, mert ez igy kevés válasznak.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
igy nem lesz meg ukrajna, herszonban zaklatják a civileket, ha amnesztia lenne,vagy valami elfogadása a lakosságnak, akkor könnyebben megadnák magukat az ukránok, igy inkább meg harcolnak, bár tény hogy kilátástalan a helyzetük.

(az ujságirók oroszok mielőtt még)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Kerdes hogy Oroszorszag szoba all-e vele? Mert lehet hogy vegigviszi amit elkezdett es pontot tesz az egesz vegere mind Ukrajnaban mind a vilagban.
Kerdes mi a megallapodas Kinaval, Brics-el, arabokkal, Del Amerikaiakkal, tobbiekkel.
Mar februar vegen megmondtam hogy azonnal kapitulalni kellett volna Zelenszkijnek. Sokkal kevesebbel meguszta volna az ukran nep es a vilag ezt a cirkuszt. Csak big Z-t is ugye olyanok tartjak akik ontelltek es penzehesek.
Ez a mostani allas amennyire xar az ukranoknak ugyanolyan xar a nyugatnak is. Mostanra leesett hogy ok vannak a fax rosszabbik vegen. Par honapja meg nem igy gondoltak. Legalabb annyira beneztek ezt mint Putyin Zelenszkij elfogasat es a bekes bevonulast. Hozzateszem nem az oroszokon mult, ok megadtak a lehetoseget Ukrajnanak a vesztesegek elkerulesere.
Mostanra a nyugati embereknek es az ipari szektornak (akiken a nyugati politikus hatalma alapszik) kezd kenyelmetlenne valni hogy minden draga, kiszamithatatlan, nincs, a vilag tulvegerol kell beszerezni.
Mondom kezd leesni a tantusz hogy nem ugy van ahogyan Moricka azt elkepzelte...
Ezek egyenlore ovatos kapizsgalasok menteni a helyzetet, kerdes mire lesz konszenzus, mentheto lesz-e?
Ez meg csak az eleje, a vegkifejletet jovo februar/marciusra varom mikorra kifogynak az idei keszletek. Es ez meg csak egy ev, mi lesz ha tovabb tart?
Azert lehet hogy xar lesz de bizok benn hogy az oroszok vegigcsinaljak, nem alkusznak meg, es ez a politikai nyugati slepp eltunik a melyben. Mas vilag lenne utana, en nem alkudnek, mert csak konzervalnak a jelenlegi sehogy sem jo allapotokat.
Baxki nincs alapanyag a nemeteknek Leopardot gyartani...


Mélységesen egyetértek! Az ukrajnai külöleges műveletek a mostani történéseknek csak a kisebbik szelete. A nagy kérdés a világ geopolitikai és gazdasági átalakulása. A nyugat egyértelműen a fax rossz végére került. Az önhitség a felsőbbrendűségi komplexus keményen visszaüt. Elmúlt az a világ hogy ők fújják a passzát szelet. Most meg nagy a pofàra esés, hogy nem úgy történnek a dolgok a világban ahogyan szeretnék. A világ másik, nagyobbik felének ebből elege lett. Összezártak és új világrendet teremtenek. Azt se felejtsük el, hogy Oroszország az utolsó fehér keresztény országként harcol a keresztény emberek és értékek védelméért.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Mélységesen egyetértek! Az ukrajnai külöleges műveletek a mostani történéseknek csak a kisebbik szelete. A nagy kérdés a világ geopolitikai és gazdasági átalakulása. A nyugat egyértelműen a fax rossz végére került. Az önhitség a felsőbbrendűségi komplexus keményen visszaüt. Elmúlt az a világ hogy ők fújják a passzát szelet. Most meg nagy a pofàra esés, hogy nem úgy történnek a dolgok a világban ahogyan szeretnék. A világ másik, nagyobbik felének ebből elege lett. Összezártak és új világrendet teremtenek. Azt se felejtsük el, hogy Oroszország az utolsó fehér keresztény országként harcol a keresztény emberek és értékek védelméért.
muszlimokkal csecsenekkel meg burjátokkal. allah legyen velük.

2050-re oroszok egy harmada muszlim lesz. atomrakétákkal.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
Miért is? :
"Rendőrségi rádiófelvétel: a rendőröket a hotelből lövik. Ápoló a tüntetők közül, bele a kamerába: a hotelből lőnek bennünket. Egy elemzés a halálos áldozatokról - a rendőrök felől várták a lövéseket, oldalról lőtték ki őket - a hotel irányából. Elhagyott, székekből épített lőállás a hotelben. Hogy is van ez? Valaki ebbe csúnyán beavatkozott."

Maguk a fő szervezők is tök idegesek voltak, mert a pénzért szervezett statiszta tüntetők alkalmazása hónapokig semmi eredményt nem hozott felmutatni a gengszterváltás elősegítése területén. Csak fogy a lóvé, fogy, közben a nyugati tömegek figyelmét sem köti le az esténkénti média tudósítás a műbalhéről.. Inkább fokozatosan visszaállnak az aktuális esti szappanopera nézésre..
Egy "forradalmár" 1 munkanapja:
- Ébredés vadonat új katonai sátrakban, és ágyakban (ez a forradalmár egyszerűen otthonról hozta?) kb 10 12 óra között
-Meleg frissen főtt étel ebéd (új katonai gulyáságyúból, honnan a nyersanyag és a fa tüzelő?)
- egész Forradalmi Játékok területe km 1 km2 a belvárosban kijelölt, kettős kommandós sorfal között (0- 24 órás) zajlik a jelentős főutak folyamatos lezárásával. (Nehogy a "bérforradalmár" idő előtt lepattanjon.. stb.
- A főutakon sok helyen Toi mobil WC van elhelyezve akár 20 - 30 as csoportban, hogy a "bérforradalmár" nehogy
össze piszkitsa a várost. Gondolom ezt is a munkás a 8. emeletről hozta magával (mert ott ez a divat?)
- Délután 4 óra körül kezdenek a szinpadi, politikai előadás lelkesítés továbbképzés szempontjából. Mint régen a pártban, kötelező hallgatni.. h tömeg legyen. a kamerák előtt..
- Ez kb este 7 ig tart, a sátorban ismét meleg vacsora.
- Este kb 8 kor kezdődik a forradalmi szinielőadások: a rendőrök munkavédelmi ruhájukban beöltözve, tisztes távolságban szemeznek a "tüntetőkkel", néha a focihuligán lelkületűek miatt kisebb balhé van.
- Ez eltart kb éjfélig, amikor a sátorparancsnokok minden lelkes "forradalmárt" ágyba zavartak..
Közben a városban megy a tömegközlekedés az emberek munkába járnak, gyerekek iskolába, zajlik a hétköznapi élet.

A lóvé és a nemzetközi figyelem fogyásával a szervezők drasztikus lépésre szánják magukat: hónapok alatt egyetlen halott sincs, csak legfeljebb pár túl lelkes statisztát ver meg a rendőrség. Igy nem lehet a világgal, még a hülye filmeken felnőtt nyugati polgárt se beetetni hogy itt "forradalmi" rendszerváltás folyik, ehát zsoldosokat vetnek be - valahonnan. Ezek fő feladata hogy összeugrassza az addig békésen "balhézó" tüntetőket az ezt tűrő rendőrséggel. Bevett módszer volt az hogy egy tüntetőt lőttek ki - majd nem sokkal később egy rendőrt is. Ezt felváltva többször ismételték, és akkor valóban összebalhézott a 2 fél, mert azt hitték h egymást lövik, és egymást vádolták a már ismerős felek is.. A lassitott videófelvételek képkockáján lehet látni hogy a lövések fentről jönnek és csapnak le..

Irod: "Valaki ebbe csúnyán beavatkozott"
Hát igen, ezt kb 1990 után kezdték el megszervezni, és már akkor beavatkozni sok más egyébbel párhuzamosan Ukrajnában..

A mintegy 100 körüli áldozat már indokolt egy "rendszerváltási" intézkedés sorozatot, de ezt már nem részletezem, igy is sok "emészteni valót " írtam le..
Emlekszunk ra, ahogy a fekete ruhas sarga karszalagos, maszkos fegyveresek 7-8 fő mozgott a felveteleken. Senki sem tudta kicsodak. Boki irta meg ha jol emlekszem hogy Jarosh nackoi, nyugati penzen.
Par hettel kesobb ilyenek lottek ra a Krimen a zold emberkekre, ketto meg is halt.