[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 043
54 154
113
Kérném a T. tagságot,hogy ne etesse a.szaros gatyákat,akik Orosz agresszióról nyígnak,mert ezek a reaktivált fogpiszkálók egy hasonló esetben a románokhoz állnának önkéntesnek,ha azok a Székelyeket pogromoznák,fogadjuk el,hogy ők kiírták magukat a kultúránkból,és tiszteljük meg őket a reakciók elmaradásával.
Bitte dánke.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
604
7 315
93
"No akkor ha nem bánod nézzük kicsit részletesebben:"

Épp ellenkezőleg, magam is így szeretem legjobban.

" Ja, most csak "finoman" vagyunk megszálva , irányítva."

A Magyarok csatlakoztak két szövetséghez... EU/NATO... ezt részben pont a már egyszer megtapasztalt Nagyorosz gyermati uralom miatt tették. Választottak. Nem véletlenül a Nagyorosz ellenében... szerintem... a többség választott így, a Magyarok többsége.
Innen lehet nyavajogni, hogy a helyi Ruszofil embertömeg így-meg úgy érzi magát megszálva és irányítva. Én örülök ennek.

"Ne félj..."
Az én esetleges félelmeim nincsenek most terítéken... ooftopic... és semmi küözöd hozzá.

"...ha..."

Hoppá, kapitális egy álszent vagy ám... idézek ezzel kapcsolatban.
"Megint ott a "Ha", a nagy HA..
Ha nagyanyámnak kereke lett volna , akkor ő lett volna Pesten a villamos...
Bukott ulti partik.. magyarázkodásainál kedvenc "kontra" mondás a "HA" ra"
Le a kalappal ésn azért nem fogom használni ezt a sekélyes szabvány-válaszát ulti-bukásaidnak...
Emlékeztetem majd magam, amennyiben még lesz interakciónk, hogy az "amennyiben", "mely esetben" stb. használjam...
Smmiképpen nem akarom, hogy megkövesedett szokásaid irányítsák gondolkodásodat, mikor kommunikálunk.

"..."vezérünk" nem a háttér által is jóváhagyott politikát folytatná, időnként osztva és ki-osztva sok mindent, akkor egy pillanatig nem trónolhatna a Várban. Pillanatok alatt meg lenne puccsolva ráadásul a magyar nép által, TEK ide v. TEK oda.."
Nem. Rémeket látsz. Tévedsz. Ez botorság.

"Emlékezz rá az internetadó tüntetésben az első sorban gyalogolt az amerikai nagykövet..."
Ez a megalapozó bizonyítékod? Igazán gyenge lábakon áll ám az előző megákkapításod.

"...figyelmeztetésképp."
Ahha? Persze. Baromság. Izé... valószínűtlen.

"És már megint a Trianon utáni évektől kezded a magyar időszámítást pedig kb akkor lett vége."
Kérsz egy zsepit? A defetizmus valószínűleg nem tesz jót neked.

"Ezt ha utánanézel, nem igazán a magyar nép hozta össze hanem inkább megint közösen kihasználták, az orosz és a nyugat együtt.."
Erre nem kellene válaszolnom... mekkora zöldség.
Kérlek írd meg, a Nagyoroszok miért akartak volna egy lázadást az egyik gyarmatukon!

"
Megint ott a "Ha", a nagy HA..
Ha nagyanyámnak kereke lett volna , akkor ő lett volna Pesten a villamos...
Bukott ulti partik.. magyarázkodásainál kedvenc "kontra" mondás a "HA" ra"
Erre már válaszoltam. :D
Választottak?

A 97 előtti, illetve a mostani szabályok szerint mindkét népszavazás érvénytelen lett volna, azaz se a NATO-ba, se az EU-ba nem léptünk volna be. A két népszavazásra lecsökkentették az érvényességi küszöböt 50% alá. Az állam nyíltan kampányolt az igen mellett, a 'nem' kampányt pedig teljesen ellehetetlenítették.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Találtam két érdekesebb cikket ukrán haditech oldalon.


Amiről reggel is beszélgettünk párakkal, most meg az ukránok próbálják a maguk fejével értelmezni és számolgatni a nyugati sajtóban megjelent híreket. Bár a hivatkozott Military Balalnce adataiért nem kell a tűzbe tenni bármikor a kezünket, de az biztos, hogy ha ukrán oldalon csak nyugati tüzérségi eszközökkel számolunk és kivonják a szovjet technikát, akkor soha nem lesz még papíron sem 1:2, vagyis fele darabszám az orosz ágyúkhoz képest.
Viszont az ő propagandájuk is azt húzta alá, hogy a harctéri lövéseknél meg a lőszerhiány miatt már most örülhetnek egy 10-szeres hátránynak.


Élénken figyelnek a belorusz csapatmozgásokra, akik könnyű, úszóképes járművekkel is gyakorolgatják a folyón történő mozgást. Korábban volt ukránoknál egy cikk arról is, hogy városi környezetben is lezártak egy negyedet a civil közlekedés elől, hogy ott is kipróbálják a vízbe hajtást. (És persze most még röhögnek a fehéroroszokon, hogy zöld ágakkal álcázták magukat a betondzsungelben, de tudják jól, hogy nem fognak nevetni, ha ezek elindulnak Kijev felé. Minksznek egyedül esélye sem lenne déli szomszédjával szemben, de most erői mindenhol le vannak kötve és Harkovban sem túl acélosak a csapatok, minden új, friss dandár bevonása a szakadárokkal szövetségben kellemetlenül érintené őket és ezt tudják.)

Amúgy arról a döntéséről is beszámoltak Lukasenkának, hogy minél hamarabb meg akarja kétszerezni a hadserege létszámát. Nem csak könnyű gyalogosokkal, ugyan úgy T-72-est és BMP-t is eltávolítottak a raktárakból és Oroszországba szállították őket a reaktiválási munkák elvégzésére. (Persze van egy elmélet, amely szerint ezek a Föderáció veszteségeinek pótlására kellenek, de vannak kétségeim, hiszen Belorusz szomszédságában meg óriási lengyel fegyverkezés van, még ez a sereg megduplázása és nehéz fegyverek is szerénynek tekinthető ahhoz képest, ami Varsóban megy. Szerintem a raktárkészletek egyszerű átadása a nagy tesónak most nem lenne túl reális.)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
mindeközben oroszországban megszűnik az autógyártás:


a gyárakban nem az autógyártás a cél, hanem munkát adni a melósoknak.
nem a szankciók fájnak elsősorban,hanem az, hogy elmenekültek a cégek.
Még a renault is kivonult, aki kb 3-6 milliárd dollárt dobott el.
Jó lesz a 2105-öt azt fogják tudni gyártani.
attól jobb kocsi nem is kell senkinek.
...

Nem baj, majd gyártanak lőszert
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 221
113
FVFptkCWYAEn4KT
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Kérném a T. tagságot,hogy ne etesse a.szaros gatyákat,akik Orosz agresszióról nyígnak,mert ezek a reaktivált fogpiszkálók egy hasonló esetben a románokhoz állnának önkéntesnek,ha azok a Székelyeket pogromoznák,fogadjuk el,hogy ők kiírták magukat a kultúránkból,és tiszteljük meg őket a reakciók elmaradásával.
Bitte dánke.
Egyikőjük esetében nem etetés, a pszichopata monomániás állat hat nicknévvel nyomja egész nap, ha nem reagál rá senki akkor itt lesz továbbra is évekig! Valamelyik modinak vennie kéne a fáradtságot és kikúrni a főbb nickjeivel együtt és még olvasható is lenne a fórum.
Mondjuk egy olyan fórumszabályt azonnal megszegnének, hogy írj érettebben mint egy 8 éves.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 625
113
Wagneros gruppirovka?

A finnek nem csatlakoznak a svedek nelkul a Natohoz.


Ocsakovot megcsapkodta az orosz tuzerseg, a filmen lathato az utolso meg uszo ukran hajo amint tuzersegi tuz alatt uszik.


Erdogan nem bizik mar a nyugatban.
Legfeljebb kulturaban es tudomanyban mukodne egyutt a jovoben.

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 158
42 512
113
Tegnap esti helyzet.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe június 12-én este​

Arina Korf ma 01:17-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
A mai napot Oroszország napjának nagyszabású megünneplése jellemezte az LPR-ben és a DPR-ben, valamint a Herson és Zaporozhye régió felszabadított területein, valamint az ukrán fegyveresek várható akciói. Az ünnepet két terrortámadás árnyékolta be - reggel egy transzformátor alállomáson Berdyanskban este pedig - Melitopolban a városi belügyminisztérium épületében. A Berdjanszkban történteket először rövidzárlatnak minősítették, de a vizsgálat megállapította, hogy a robbanások szándékosak voltak. Emiatt Berdjanszk városrészeinek egy része áram nélkül maradt, Melitopolban pedig két járókelő sérült meg.

  • Harkov Front: Helyzetharcok a Tsupovka és a Velikie átjárók környékén, a helyzet általában stabil;
  • Izyum-Szlavon Front: A jelentések szerint az ukrán fegyveres erők ellentámadáshoz erősítik az erőket - visszafoglalják Balakleyát, és megszakítják az RF fegyveres erők Izyum csoportosulásának kommunikációját. Összecsapások következtében tüzérségi tüzek a környező erdőkben. Vannak információk Istenanyánk elfogásáról. A Szvjatogorszk melletti átkelőt létrehozták. Sidorovoért harcok folynak. Három ellenséges Szu-25-öst lőttek le Rajgorodok, Cserkasszkij és Dolgenkij közelében;
  • Luhanszki Front: Felrobbant Szeverodonyeckben az utolsó a folyón átívelő Proletár híd volt, amelyen keresztül az AFU Liszichanszkba mehetett. Mindkét fél egymást hibáztatta, de valójában a városban tartózkodó fegyvereseket végül elvágják a menekülési útvonalaktól, és Azotba zárják, továbbra is túszként tartva a civileket. Vrubovkában előrenyomulást jegyeztek fel – a hírek szerint az egyik ellenséges erődöt elfoglalták;
  • Donyecki Front: A Vozrozhdeniye és a Mednaya Ore az oroszok irányítása alá került Artemovszk közelében, harcok folynak a társaságokért. A jelentések szerint a wagneriták aktívak itt. Ma tűz ütött ki a jelenleg is fegyveresek irányítása alatt álló Uglegorszki TPP-ben – az ellenfelek ezért kölcsönösen egymást hibáztatták;
  • Déli front: A légvédelem által lelőtt „Points-U”-val nem sikerült megzavarni az ünnepet Hersonban és Nova Kahovkában. A feszültség továbbra is fennáll az Ingulets menti térségben, Sznegirevkától Davydov Brodig - itt már nem támadott az ellenség, de összecsapások törnek ki, és az ukrán gépeket is lelövik.
Határvidék . A belgorodi régióban a légvédelem normálisan működött.
Érkezés. Késő este az ukrán fegyveres erők lőttek Sztahanovra az LPR-ben. Gorlovkában fegyveresek tüzérséggel támadtak meg egy óvoda épületét – személyi sérülés nem történt. És hagyományosan Donyeckbe ment - a Kirovszkij kerületben egy mikrokörzetet ágyúztak Abakumov helyi lakos meghalt az udvaron, sokan megsérültek különböző súlyosságúak.
Kalibrációk. Ternopil közelében megsemmisült egy nagy raktár, amelyben a militánsok nyugati pártfogói ajándékai – ATGM, MANPADS és lőszer – található. Egy Buk létesítményt bombáztak Harkov közelében, és egy radarállomást Szlavjanszk közelében. Ezenkívül Krivoj Rogban hiányzott az S-300 radar, az LPR és a DPR megszállt területeiről pedig két MLRS akkumulátor hiányzott.
A világban. Egy cikk megjelent egy görög újságban az "Azov" mariupoli bűncselekményeiről. A kiadvány beszélgetőtársa e bűncselekmények szemtanúja volt, a Sartana falu görög közösségének lakója.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 625
113
Es csak jonnek a tankok vegnelkul. Nem szamoltam meg de talan egy zaszloaljnyi Z tank. Kb amennyi nekunk mukodokepes.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 625
113
Azt irjak a gorogok hogy az ukranok elzartak a gazt a nemetek fele. Egy kis zsarolas Scholtz fele amerikai tanacsra.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Es csak jonnek a tankok vegnelkul. Nem szamoltam meg de talan egy zaszloaljnyi Z tank. Kb amennyi nekunk mukodokepes.

De hát az oroszok kifogynak a harckocsikból, emberből, lőszerből, cirkáló rakétákból... És amúgy is csődbe mennek :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
Ez már max. egy eredmény lesz.
Én a kezdetekről beszélek. Oroszokat gyilkoltak egy szélsőséges ukrán rendszer parancsára. Én személy szerint többször voltam Ukrajnában, a Majdanon is, ezért érdekelt a sztori, ezért ástam bele magam. Amit leírtam a saját következtetésem a videókból, nem adta a számba egy öltönyös bemondó.

Bizony az egész itt van elásva. A narratíva az hogy az oroszok támadtak, mert csak, mert gonoszok. Valójában a civilek miatt avatkoztak be, teljesen etikusan, miután a nyugat úgy tett mintha semmi sem történne. Ha innen építi fel valaki a miérteket, érdekes módon minden a helyére kerül: miért védekeztek keleten az ukránok úgy ahogy, miért tömték ki hirtelen a hadseregüket, stb.
A nyugatnak meg érdeke hogy az orosz gyengüljön, naná hogy ráerősít az ukrán narratívára. De gondolj vissza a Majdan-ra - miért is maradt el annak a felgöngyölítése a médiában? Rendőrségi rádiófelvétel: a rendőröket a hotelből lövik. Ápoló a tüntetők közül, bele a kamerába: a hotelből lőnek bennünket. Egy elemzés a halálos áldozatokról - a rendőrök felől várták a lövéseket, oldalról lőtték ki őket - a hotel irányából. Elhagyott, székekből épített lőállás a hotelben. Hogy is van ez? Valaki ebbe csúnyán beavatkozott. Nyugati mainstreamből ez meg kimarad... Miért is?
Azzal hogy beavatkoztak csak rosszabb lett az ukrajnai oroszoknak is. A mariupoli tömegsírokban fekve lehet nem felszabadulva érzik magukat a hullák.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 995
36 125
113
Es csak jonnek a tankok vegnelkul. Nem szamoltam meg de talan egy zaszloaljnyi Z tank. Kb amennyi nekunk mukodokepes.

16 db-ot számoltam.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 535
113
Az osztrák exxpress.at szerint Ukrajnában egy 12 tagú, SAS-veteránokból álló egység orosz tisztekre vadászik. Eddig állitólag 20 orosz tisztet öltek meg.
Simán lehetséges. De majd visszakapják. Annak az esélye, hogy a britek v. az USA a xxi. században nem indít háborút annyi, mint nekem az Eurojackpot főnyereményére ...