[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
"Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában – amelyből az Ukrajinszka Pravda idézett – leszögezte, hogy Ukrajna minden területét, így a Krímet is, vissza akarja szerezni, és jelezte, hogy ez utóbbihoz fel kívánja használni a partnereitől kapott fegyvereit is.
"A Krím stratégiai cél Ukrajna számára, mert ukrán terület. Ugyanakkor lépésről lépésre haladunk"
Én B+ nem tudom ezek mit isznak, szívnak vagy lőnek, de KÜLDJENEK NEKEM IS!!! :confused::confused::confused:
Ezekkel a nyilatkozatokkal max azt lehet elérni, hogy a ruszkik még vidámabban tekerjék tovább a darálót...
Lavrov meg még mindig a legnagyobb troll :
"Mind Boris Johnson brit miniszterelnök, mind Liz Truss külügyminiszter nyíltan azt hirdeti, hogy le kell győzni Oroszországot, térdre kell kényszeríteni Oroszországot" mondja Lavrov.
"Gyerünk hát, tegyék meg!” – teszi hozzá.
1xys8o.jpg

:D :D :D
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 905
113
Mielőbbi jobbulást!

Kemény nyarad lesz. A lányom három hete ismét eltörte a kezét, a láb még szarabb. Mielőbbi felépülést!
Mindenkinek; hozzászólóknak, lájkolóknak nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Ez a fél év úgymond érdekesre sikerült eddig:
  • Február: Végre megjött a lízingkonstrukciós új automata váltós autónk!:)
  • Elkezdődött a különleges katonai művelet:confused: (topik kompatibilitás)
    [*]
    Így már végre reggel nem kuplungolással kezdem a napot, tehát végre nem fáj a csípőm egész nap! Ráadásul az Autó felül múlja reményeinket!:)
  • Március: Idős apámnak kiugrott a válla:(
  • A párom eltörte a bokáját, végre másnap este megműtötték. De ráadásul a törés után két órával meghalt az édesanyja.:(:(:(
  • Hetekkel később végre mégis meg tudtuk lepni a legjobb barátainkat a váratlan megjelenésünkkel, no meg az addig eltitkolt Volga Imitátorral!:)
  • A párom lába végre egyre jobban javul!:) (Bár egy órányi terhelés után mát brutálisan dagad):(
  • Június: Eltört a bokám :(
  • Halvány "vigasz", hogy a munkahelyen történt :confused:
  • Most egymás mellett fogunk lábadoznio_O

Szóval nagyon skizó a helyzet.

- Az életkörülményeinkkel is, meg még így:( is a világ szerencsésebb kisebbségéhez tartozunk:)

- A szomszédunkban zajló események, amelyek rengeteg jóravaló ember életkörülményeit, életét, reményeit is teszi akár visszafordíthatatlanul, akár végleg tönkre, ahhoz képest meg a mi problémáink csak jóléti nyavajgások.

- Eddigo_O:confused:
Mert ami vágy vezérelt ámokfutást kontinensünk szerencsésebb felének politikai elitje művel, azzal a kontinens lakosságának többségét (kis családommal együtt) rövid idő alatt az eddig lenézett/lesajnált harmadik világ életszínvonalára juttathatja.:(:(
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 399
10 169
113
Akkor minden a legnagyobb rendben van. A lassan elfogyo tuzersegi loszerek helyett majd megtoltik a D-ket morallal, a lassan eltuno nehez technikat is morallal helyettesitik. Slava moral! :hadonaszos:

A jó morál egy összetevő a sok közül, és arra utalhat, hogy ők ott a saját infóik alapján (mondjuk nem tépte őket szét a 155mm) nincsenek konstans halálfélelemben amiben az itt napi 25x leírtak alapján kellene, hogy legyenek, ergo a topikban február 24 óta összeomló ukrán hadsereg képe valahogy sántít...
Ezt az egyszerű gondolatot nem sikerül megérteni, ha az ember nem fejti ki szájbarágósan, hát szomorú. Vonatkozik azokra is akik lájkolták.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Végső csatához közelít a globális pénzügyi háború: a nyugati pénzek elbuknak, a keletiek talpon maradnak és megmentik a világot.


2022. június 15. 17:50

Az aktuális események már jelzik a változást a dolláralapú, pénzügyi eszközökkel alátámasztott világgazdaságról az árufedezetű valutákra. A pusztán pénzügyi jellegű biztosítékról az árualapúvá válással nézünk szembe.

"A Nyugat kétségbeesetten próbálja Oroszországot gazdasági alávetettségre kényszeríteni, de csak az energia-, nyersanyag- és élelmiszerárakat sikerül önmaga ellen felhajtania."

https://makronom.mandiner.hu/cikk/2...letiek_talpon_maradnak_es_megmentik_a_vilagot
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Részsiker. Ahhoz képest hogy teljes támadást indítottak három irányból egyenesen nevetséges. Ahol igazán győzniük kellett volna, onnan kivonultak. Pedig ez olyan háború ami csak gyorsan érte volna meg. Ha hetek, max egy két hónap alatt összeroppantják az ukrán államiságot és létrehoznak egy bábállamot, akkor az győzelem lett volna.

Jelenleg meg benne vannak egy háborúban ahol az ellenség akár milliókat tudhat mozgósítani és számíthatnak a nyugat katonai és gazdasági támogatására. Szerintem ez alapvetően szar helyzet az oroszoknak.
Szerinted a rusz mennyit tudna mozgósitani?Ha 50 százalékot tévedsz minuszba,még elfogadom.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Kinek van nagyobb ipari kapacitása és jobb logisztikája? A nyugati világnak vagy az oroszoknak? Elárulom hogy a szankciók miatt az orosz vasúti infrastruktúra üzemeltetése is egyre nehezebb lesz.
Az feltételezésed, hogy az oroszok malmozni fognak ahelyett, hogy alternatívák után néznének vagy saját fejlesztésekbe kezdenének a kieső nyugati termékek pótlására. Ezt azonban a nyugati propaganda újságcikkeken kívül semmi sem alapozza meg.

A nyugat ipari kapacitása egyébként vicc kategória. Amit te nyugati termékként kapsz, annak nagy része keleten gyártódik le. Arra esély sincs, hogy ezek a kapacitások visszakerüljenek nyugatra, mert sem munkaerő, sem energia nincs elég.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Based on official(200 dead and 600 wounded per day which USA now confirms is their assessment aswell) vs higher end of likely numbers(500 dead and 1000 wounded per day) given for Donbass alone since 18th April when Phase 2 began.

Ukraine has sustained in that time between:
11800-29500 KIA
35400-59000 WIA

Starting force was 66,000 regular army Ukrainians heavily entrenched in eight years worth of prepared defences who were reinforced by unknown numbers of mercenaries, foreign volunteers and territorial units. Likely an enormous number due to to Zelenskyy's call to arms about Donbass being the key to victory. As it took a while to break through the defence line, the Ukies probably rushed 100k+ territorials into the Donbass and its outlying regions.

If the higher end of the range is the more accurate one then it's utterly staggering in scale for an offensive phase in the 21st century in just 59 days of fighting. It does line up with the regime desperately bringing in thousands of reinforcements from 700 miles away to try and hold the line. It makes the higher end more and more likely as it indicates severe manpower problems from death,injury,sickness, capture and desertion.

Aswell as the fact the remaining regular combat units have all withdrawn(as of 14th June when the evacuation began) from both Severodonetsk and Lyschansk rushing to the Slavyansk-Kramatorsk line which is now heavily at risk from the north flank. They've left behind the foreig volunteers, mercenaries and territorial cannon fodder to hold the Russians as long as possible at Severodonetsk-Lyschansk.



Motoros futár... Úgy néz ki működik az orosz EW.
18+
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 956
66 005
113

Mind a négyen támogatják Ukrajna és Moldova EU tagjelölti státuszát.
+
Franciaország + 6 Caesar-t küld még
Akkor megiscsak tudott valamit Macronnal kezdeni Zelenszkijne.

Kozben meg megtudtam hogy van olyan hogy humanitarius golyoallo melleny...

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 001
113
Olyan déjà vu érzésem van...(Ma is fogtam kettőt a lábamon:confused:)

1989 decemberében sorkatonaként otthon voltam négy hétig eü. szabadságon.
Egy rendszer hullott szét és módosult egy szomszédos országban emberek tömegének a világa gyakorlatilag a szemem láttára: ekkor zajlott a romániai forradalom.
Feküdtem az ágyban és folyamatosan hallgattam a híreket a rádióban és néztem a tévében.
Abban a lassabb világban akkor az real-time-nak számított.

Pár napja itthon vagyok táppénzen: Eltört a bokám.
Megint van időm szinte real-time követni az eseményeket.
Fekszem az ágyban és rendszeresen ránézek a topikra telefonon vagy PC.-én.
Egy rendszer hullik szét és egy szomszédos országban emberek tömegének a világa gyakorlatilag a szemem láttára módosul.


...áz ányád! (Megint lecsaptam egy déjà vu-t a lábamon)
Uhh, szar ügy a bokatörés. Jobbulást kívánok.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 225
113
Bocsesz, a tegnapi Rybart elfelejtettem berakni, plusz itt van mellé a mai is. Itthon vagyok Veszprémben aztán kb fél óra nyugtom nincsen az érő cseresznyétől kezdve a Nagymutter hallókészülékéig és kicsit eléggé faszkivan állapot áll fenn, hogy mindenhez én kellek :hadonaszos: Cikk majd érkezik az éjjel, de már elengedtem azt, hogy bármi határidőre készen legyen míg itthon vagyok. Plusz még a tütükét sem kívánom napok óta, itt valami hatalmas baj lehet :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
A jó morál egy összetevő a sok közül, és arra utalhat, hogy ők ott a saját infóik alapján (mondjuk nem tépte őket szét a 155mm) nincsenek konstans halálfélelemben amiben az itt napi 25x leírtak alapján kellene, hogy legyenek, ergo a topikban február 24 óta összeomló ukrán hadsereg képe valahogy sántít...
Ezt az egyszerű gondolatot nem sikerül megérteni, ha az ember nem fejti ki szájbarágósan, hát szomorú. Vonatkozik azokra is akik lájkolták.
Szerintem “az” ukrán hadseregnek nem mérhető a morálja, és egyszerre itt többeknek is igaza lehet.
Az ukránok [hadereje] legalább két részre bomlik:
  • a hírekben aktív PR-ral tolt “elit” egységek (Azov és tsai, meg a “sztárabb” reguláris egységek)
  • a hírekbe csak hullaként bekerülő átlag katonák, területvédelmisek, sorozottak, stb

Utóbbiak vannak a lövészárkokban, előbbiek meg valahol az EUban épp kiképződnek.

Meglesz ennek még a böjtje, azt hiszem.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Példás gyorsasággal lett törölve innen is a Donyeck belvárosi ukrán bombázás civil áldozatairól a videó. Nyilván felkavaró, így csak emlékeztetőnek, az odesszai oroszégetés és a donyecki pogromok mellé, az hogy nem volt elég a civilek ágyúzása 8 évig, még mindig folytatják az ukránok. Teljes médiacenzúra mellett. Nem katonai célpontokat, nem lakónegyedekben megbújt katonai egységeket, hanem szimplán civileket Donyeck városközpontjában. Járókelők, munkába igyekvő emberek, sétáló családok. Az ő széttépett testeik maradtak az ukrán terrorágyúzások után. Törölhetitek, letagadhatjátok, már a fegyvereké a szó, és az oroszok nem felejtik el. Ez az ukrán adminisztráció halálra, ha szerencséjük van száműzetésre van ítélve.