[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Ez jo sansszal összefügg a torok döntéssel:

Reuters: Greece proceeds with purchase of 20 Lockheed F-35 fighter jets -PM.
Lesz ott minden, mint a búcsúban!

20db F-35 Lightning II
24db Dassault Rafale
35db F-4E Phantom II
42db Mirage2000
154db F-16C/D Block 30/50/52+/52+adv./70
275db TOTAL
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Megtisztelnél, azzal a válasszal, hogy miért neveztél trollnak? Csak nem azért, mert magasabb szintes témával mertem jönni, mint, amik eddig itt is olvashatóak?
Szívesen válaszolnék rá, de nem tudok, mivel nem neveztelek trollnak.
Azt írtad, hogy ahol eddig korábban kitettétek, ott csak trollkodásra futotta - erre kezdtem úgy a hozzászólásomat, hogy "nem trollkodunk".
Értsd: én/mi itt nem fogunk trollkodni. Lehet, hogy nem volt egyértelmű, amit írtam.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Oskar Lafontaine tegnap délutáni Fb-bejegyzése:

"Nem orosz csapatok vannak az amerikai határon Kanadában és Mexikóban, hanem amerikai csapatok vannak Oroszország nyugati határánál. Nincsenek orosz rakéták Kubában, Mexikóban vagy Kanadában, de az USA rakétákat állomásoztat Oroszország nyugati határán.
(...)
Amíg az európaiak rá nem jönnek, hogy az érdekeik teljesen ellentétesek az USA érdekeivel, addig nem lesz béke. Az Egyesült Államok "zúzni" akarja Oroszországot, az európaiak pedig kockáztatják, hogy egy Európára korlátozott atomháború áldozataivá válnak. Mikor lesz bátorsága egy európai politikusnak ezt nyíltan kezelni?"
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
Lesz ott minden, mint a búcsúban!

20db F-35 Lightning II
24db Dassault Rafale
35db F-4E Phantom II
42db Mirage2000
154db F-16C/D Block 30/50/52+/52+adv./70
275db TOTAL
szóval akkor most már a költségvetés növekvő pályán van, az államadósság 40% alá ment, szociális rendszer is stabil lábakon áll és a high-tech iparra támaszkodó görög gazdaság éves szinten 15%-ot nő, a világon mindenki ott akar dolgozni...

Ja, nem. Ők úgy kapnak majd a németektől fegyvert, hogy a becsődölnek újra, a németek meg megint kimentik őket - így áttélesen ezt a fegyverbiznyiszt is ők fizetik.
 
K

kamm

Guest
szóval akkor most már a költségvetés növekvő pályán van, az államadósság 40% alá ment, szociális rendszer is stabil lábakon áll és a high-tech iparra támaszkodó görög gazdaság éves szinten 15%-ot nő, a világon mindenki ott akar dolgozni...

Ja, nem. Ők úgy kapnak majd a németektől fegyvert, hogy a becsődölnek újra, a németek meg megint kimentik őket - így áttélesen ezt a fegyverbiznyiszt is ők fizetik.
Standard görög MO.
A modern Görögország létezésének több, mint felét államcsődben töltötte eddig is.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ez a tények szubjektív szelektálása valamilyen teória igazolására.
A nagyhatalmak küzdelme Ukrajnáért vitathatatlan.
Az USA -orosz érdekszféra határról van szó, szerintem mindenki érti.

Ami eltér a két oldal között, az a vélt cél.
Az egyik szerint az USA el akarja pusztítani Oroszországot.
A másik szerint, csak gyengíteni kell, hogy minél kevésbé fenyegethesse:
  • A nemzetközi békét és biztonságot (akár igaz is lehet).
  • Az USA hegemóniaját Európában (ez is egyértelmű szerintem).
  • Minél kevésbé szólhasson bele Oroszország a két szuperhatalom, USA és Kína vetélkedésébe.

Az orosz nézőpontból nézve ezt akadályoznák, azonban a fenti USA célokkal nem lehet háborút indokolni.
Ezért hazudozik Oroszország, hogy őt a NATO, USA el akarja pusztítani: mert így jogosnak tűnhet a hódító háború.

A kérdés az, hogy miért nyúlt fegyverhez Oroszország?

Mert már csak katonai erővel látott esélyt céljai elérésére, konkrétan Ukrajna megszerzésére.
Az egyéb eszközök (politikai, titkosszolgálati aknamumka, stb.) terén vesztett.
A fegyveres agresszíó indoklására kevés a politikai, gazdasági gyengeség beismerése, ezért kell egy hihető narrativa: Oroszországot fegyverrel fenyegeti a NATO, fel akarja darabolni, el akarja pusztítani....

Ezért kell a tényeket ennek megfelelően szelektalva bemutatni...
Brzezinski víziója az Orosz Föderáció feloszlatásáról és újrarajzolásáról a harmadik világháború után gyökeret vert



Az USA és a NATO végcélja a világ legnagyobb országának, az Orosz Föderációnak a megosztása (balkanizálása) és pacifikálása, sőt az örökös rendetlenség (szomalizáció) megteremtése annak hatalmas területén, vagy legalábbis Oroszország egy részén és a posztszovjet téren, hasonlóan ahhoz, amit a Közel-Kelet és Észak-Afrika esetében tesznek. A jövő Oroszországa vagy a sok jövőbeli Oroszország, a meggyengült és megosztott államok sokasága, amelyekről Washington és NATO-szövetségesei azt látják, demográfiailag hanyatlóban van.



A káosz birodalmának tervei Oroszország számára



A Szovjetunió megtörése nem volt elég Washington és a NATO számára. Az USA végső célja, hogy megakadályozza az euroatlanti integráció alternatíváinak megjelenését Európában és Eurázsiában. Ezért az egyik stratégiai célja Oroszország elpusztítása.

Washington céljai éltek és működtek a csecsenföldi harcok alatt. Látták őket az ukrajnai Euromajdannal kirobbant válságban is. Valójában Ukrajna és Oroszország válásának első lépése katalizátora volt az egész Szovjetunió felbomlásának és minden átszervezési kísérletnek.

A lengyel-amerikai értelmiségi, Zbigniew Brzezinski, aki Jimmy Carter amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója és az afganisztáni szovjet invázió mögött álló építész volt, valójában Oroszország fokozatos felbomlásával és decentralizációjával történő megsemmisítését szorgalmazta. Kikötötte, hogy „egy decentralizáltabb Oroszország kevésbé lenne kitéve a birodalmi mobilizációnak”. [1] Más szóval, ha az Egyesült Államok felosztja Oroszországot, Moszkva nem tudná kihívni Washingtont. Ezzel összefüggésben a következőket állítja: „Egy lazán konföderált Oroszország – amely egy európai Oroszországból, egy szibériai köztársaságból és egy távol-keleti köztársaságból áll – könnyebben tudna szorosabb gazdasági szabályozást kialakítani Európával, Közép-Ázsia új államaival. , és [Kelet-Ázsiával], ami ezáltal felgyorsítaná Oroszország saját fejlődését”. [2]

Ezek a nézetek nem csupán egyes akadémikusok elefántcsonttornyához vagy különálló agytrösztökhöz kötődnek. A kormányok támogatják őket, és még híveik is vannak. Az alábbiakban ezek egyik tükörképe látható.



Az amerikai állami média Oroszország balkanizálódását jósolja

Dmitro Szincsenko 2014. szeptember 8-án publikált egy cikket Oroszország megosztásáról. "Várakozás a harmadik világháborúra: Hogyan fog megváltozni a világ" című cikke. [3] Az USA-barát Grúzia-Ukrajna-Azerbajdzsán-Moldova Demokrácia és Gazdaságfejlesztési Szervezet (GUAM), csatlakozik a NATO-hoz, és külpolitikai céljainak részeként offenzívát indít Oroszország legyőzésére. [4] Megjegyzésként a demokrácia szó szerepeltetése a GUAM-ban nem téveszthet meg senkit; A GUAM-nak, amint azt az Azerbajdzsán Köztársaság felvétele is bizonyítja, semmi köze a demokráciához, hanem Oroszország ellensúlyozásához a Független Államok Közösségében (FÁK).

NWO-us-hegemony-over-eurasia.png

Szincsenko cikke azzal kezdődik, hogy a „gonosz tengelye” kifejezés történetéről beszél, amelyet az Egyesült Államok az ellenségeinek gyalázatára használt. Arról beszél, hogy 2002-ben George W. Bush Jr. megalkotta ezt a kifejezést Irak, Irán és Észak-Korea csoportosításával, hogyan terjesztette ki John Bolton a Gonosz tengelyét Kubára, Líbiára és Szíriára, Condoleezza Rice hogyan foglalja magában Fehéroroszországot, Zimbabwét. , és Mianmar (Burma), majd végül azt javasolja, hogy Oroszország kerüljön fel a listára, mint a világ fő pária állama. Még azzal is érvel, hogy a Kreml minden konfliktusban részt vesz a Balkánon, a Kaukázuson, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, Ukrajnában és Délkelet-Ázsiában. A továbbiakban azzal vádolja Oroszországot, hogy meg akarja támadni a balti államokat, a Kaukázust, Moldovát, Finnországot, Lengyelországot és – ami még nevetségesebb – két közeli katonai és politikai szövetségesét, Fehéroroszországot és Kazahsztánt. Ahogy a cikk címe is sugallja, még azt is állítja, hogy Moszkva szándékosan szorgalmazza a harmadik világháborút.

Ez a fikció nem olyasmi, amiről az Egyesült Államokhoz kötődő vállalati hálózatok számoltak be, hanem közvetlenül az amerikai kormány tulajdonában lévő média tette közzé. Az előrejelzést a Szabad Európa Rádió / Szabadság Rádió ukrán szolgálata tette közzé, amely az Egyesült Államok propagandaeszköze volt Európában és a Közel-Keleten, és segített megbuktatni a kormányokat.

A cikk dermesztően próbálja tisztázni egy új világháború lehetőségeit. Undorítóan figyelmen kívül hagyva a nukleáris fegyverek alkalmazását és az Ukrajna és a világ számára kirobbanó hatalmas pusztítást, a cikk félrevezető módon hangulatos képet fest egy olyan világról, amelyet egy nagy globális háború korrigálni fog. A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió és a szerző lényegében azt mondják az ukrán népnek, hogy „a háború jót tesz” az ukrán népnek, és az Oroszországgal vívott háború után valamiféle utópisztikus paradicsom fog kialakulni.

A cikk nagyon szépen illeszkedik Brzezinski Oroszországra, Ukrajnára és az eurázsiai szárazföldre vonatkozó előrejelzésének körvonalaiba is. Előre jelzi Oroszország felosztását, miközben Ukrajna része a kibővült Európai Uniónak, amely magában foglalja Grúziát, Örményországot, Azerbajdzsán Köztársaságot, Fehéroroszországot, Izraelt, Libanont és Dánia észak-amerikai függőségét Grönlandtól, és ellenőrzi az államszövetséget is. a Kaukázus és a Földközi-tenger – ez utóbbi lehet a Földközi-tenger Uniója, amely magában foglalná Törökországot, Szíriát, Egyiptomot, Líbiát, Tunéziát, Algériát, Marokkót és a Marokkó által megszállt Nyugat-Szaharát. Ukrajnát az Európai Unió szerves részeként mutatják be. E tekintetben Ukrajna úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokhoz kötődő francia-német-lengyel-ukrán folyosón és Párizs-Berlin-Varsó-Kijev tengelyen helyezkedik el, amelynek létrehozását Brzezinski szorgalmazta 1997-ben, és amelyet Washington arra használna, hogy megtámadja az Orosz Föderációt és annak szövetségesei a FÁK-ban. [5]
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Eurázsia újrarajzolása: Washington térképei a megosztott Oroszországról



Az Orosz Föderáció megosztottságával a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió cikke azt állítja, hogy Moszkva és Washington között minden kétpólusú rivalizálás véget ér a harmadik világháború után. Éles ellentmondásban azt állítja, hogy csak akkor lesz valódi többpólusú világ, ha Oroszország elpusztul, de arra is utal, hogy az USA lesz a legdominánsabb globális hatalom, még akkor is, ha Washington és az Európai Unió meggyengül a várható oroszok elleni nagy háború miatt.



A cikkhez két térkép is tartozik, amelyek az újrarajzolt eurázsiai teret és a világ formáját Oroszország pusztulása után vázolják. Ráadásul sem a szerző, sem a két térképe nem ismeri fel a Krím-félsziget határváltozását, és Ukrajna részeként, nem pedig az Orosz Föderáció részeként ábrázolja. Nyugatról keletre a következő változtatások történnek Oroszország földrajzában:

NWO-russia.jpg



- Az orosz kalinyingrádi megyét Litvánia, Lengyelország vagy Németország annektálja. Így vagy úgy, a kibővült Európai Unió részévé válik.

- Kelet-Karélia (Orosz Karélia) és jelenleg a Karél Köztársaság szövetségi alattvalója Oroszország északnyugati szövetségi körzetében, valamint Szentpétervár szövetségi város, Leningrád megye, Novgorod megye, Pszkov terület északi kétharmada, és Murmanszk megye elválik Oroszországtól, és egy finnhez kötődő országot alkotnak. Ezt a területet akár Finnország is felszívhatja, hogy létrehozzon egy Nagy-Finnországot. Bár Arkangel (Arhangelszk) megye e felosztott terület részeként szerepel a cikkben, nem szerepel a térképen (valószínűleg a térkép hibája miatt).

- Sebezsszkij, Pustoskinszkij, Nyevelszkij és Usvjatszkij déli közigazgatási körzetek Pszkov megyében az északnyugati szövetségi körzetből, valamint a legnyugatibb Demidovszkij, Desnogorsk, Duhovshchinsky, Kardymovsky, Khislavichsky, Krasninsky, Monastyrshchinsky, Swisslovsky, Rochiny, Pochinsky, Swissyansky, Svjackij, Demidovsky, Desnogorsk, Duhovshchinsky, Kardymovsky, Fehéroroszországhoz csatlakozik Szmolenszkij, Velizsszkij, Jarcevszkij és Jersicsszkij, valamint a Szmolenszki megyében található Szmolenszk és Roszlavl városai a központi szövetségi körzetből. A szmolenszki régió Dorogobuzsszkij, Holm-Zsirkovszkij, Szafonovszkij, Ugranszkij és Jelnyinszkij körzetei a jelek szerint tovább tagolódnak a térképen, mint új határ Fehéroroszország és a tervezett amputált Oroszország között.

- Oroszország észak-kaukázusi szövetségi körzete, amely az Ingus Köztársaságból, a Kabard-Balkár Köztársaságból, a Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból, az Észak-Oszétiai Köztársaságból - Alániából, a Sztavropoli területről és Csecsenföldből áll, elválik Oroszországtól. Az Európai Unió által befolyásolt kaukázusi konföderáció

- Oroszország déli szövetségi körzetét, amelyet Adygea Köztársaság, Asztrahán megye, Volgográd megye, Kalmük Köztársaság, Krasznodari terület és Rosztovi terület alkot, Ukrajna teljesen annektálja; ez közös határhoz vezet Ukrajna és Kazahsztán között, és elvágja Oroszországot az energiában gazdag Kaszpi-tengertől, valamint közvetlen déli határt Iránnal.

- Ukrajna a Belgorod, Brjanszk, Kurszk és Voronyezs megyéket is annektálja Oroszország legnépesebb szövetségi körzetéből és területéből, a Központi Szövetségi Körzetből.

- Szibéria és az orosz Távol-Kelet, konkrétan a szibériai szövetségi körzet és a távol-keleti szövetségi körzet elszakad Oroszországtól.

- A szöveg kimondja, hogy Szibéria teljes területe és az orosz Távol-Kelet területének nagy része, amely az Altaj Köztársaságból, Altáj Körzetből, Amur megyéből, Burját Köztársaságból, Csukotkából, Zsidó Autonóm Területből, Irkutszk megyéből áll. , Kamcsatka területe, Kemerovo területe, Habarovszki területe, Hakassia Köztársaság, Krasznojarszk területe, Magadan megye, Novoszibirszk területe, Omszk megye, Primorszkij területe, Szaha Köztársaság, Tomszki terület, a Tuva Köztársaság és a Zabajkalszkij terület vagy több kínai uralmat független államok, vagy Mongólia mellett a Kínai Népköztársaság új területeivé válnak. A térkép kategorikusan Kína területeként rajzolja meg Szibériát, az orosz Távol-Kelet nagy részét és Mongóliát. Ez alól kivétel a Szahalin terület.

- Oroszország elveszíti a Szahalin-szigetet (japánul Szaharinnak és Karafutónak nevezik) és a Kuriie-szigeteket, amelyek Szahalin megyét alkotják. Ezeket a szigeteket Japán annektálja.

Szincsenko saját honlapján tette közzé a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió cikkét napokkal korábban, 2014. szeptember 2-án. Ugyanezek a térképek is megtalálhatók, amelyek a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió által akkreditáltak. [6] Szincsenko személyes honlapján azonban van egy további kép, amelyet érdemes megjegyezni; ez egy olyan kép, amely Oroszországot jókedvűen faragja ki fogyasztásra, mint nagy étkezést az összes szomszédos országban. [7]

Egy új világrend feltérképezése: A harmadik világháború utáni világ?

NWO-world.jpg


A második térkép a harmadik világháború utáni földgömböt ábrázolja, amely több nemzetek feletti államra oszlik. Japán az egyetlen kivétel. A második térkép és nemzetek feletti állapotai a következőképpen írhatók le:

- Ahogy korábban említettük, az Európai Unió kibővült, és ellenőrzése alatt áll perifériái a Kaukázusban, Délnyugat-Ázsiában és Észak-Afrikában. Ez a NATO Mediterrán Párbeszéd és Békepartnerség megvalósítása politikai és katonai szinten, valamint az Európai Unió Keleti Partnersége és Euro-Mediterrán Partnersége (a Mediterrán Unió) politikai és gazdasági szinten.

- Az Egyesült Államok egy észak-amerikai székhelyű nemzetek feletti entitást alkot, amely magában foglalja Kanadát, Mexikót, Guatemalát, Belize-t, El Salvadort, Hondurast, Nicaraguát, Costa Ricát, Panamát, Kolumbiát, Venezuelát, Ecuadort, a Guyanát (Guyana, Suriname és Francia Guyana) ), és az egész Karib-térség.

- Minden ország, amelyet nem nyelt el az USA Dél-Amerikában, saját nemzetek feletti entitást alkot egy kisebb Dél-Amerikában, amelyet Brazília ural majd.

- Bizonyos típusú délnyugat-ázsiai blokk vagy nemzetek feletti entitás jön létre Afganisztánból, Pakisztánból, Iránból, Irakból, Jordániából, Szaúd-Arábia, Kuvait, Bahrein, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Omán és Jemen.

- Bizonyos típusú szupranacionális entitások jönnek létre az indiai szubkontinensen vagy Dél-Ázsiában Indián, Srí Lankán (Ceylon), Nepálon, Bhutánon, Bangladesben, Mianmarban (Burma) és Thaiföldön.

- Ausztrálázsiában és Óceániában lesz egy nemzetek feletti entitás, amely magában foglalja a Fülöp-szigeteket, Malajziát, Szingapúrt, Brunei-t, Indonéziát, Kelet-Timort, Pápa-Új-Guineát, Új-Zélandot és a csendes-óceáni szigeteket. Ez az entitás magában foglalja majd Ausztráliát, és Canberra uralja.

- Az Európai Unió irányítása alatt álló Észak-Afrikán kívül Afrika többi része Dél-Afrika vezetésével egyesül.

- A kelet-ázsiai nemzetek feletti entitás az Orosz Föderáció nagy részét, Indokínát, Kínát, a Koreai-félszigetet, Mongóliát és a posztszovjet Közép-Ázsiát fogja
magában foglalni. Ezt az entitást a kínaiak fogják uralni, és Peking uralja.


Bár a Szabad Európa Rádió cikke és két harmadik világháború utáni térkép elvethető fantáziadús elképzelésként, néhány fontos kérdést fel kell tenni. Először is, honnan vette a szerző ezeket az ötleteket? Az Egyesült Államok és az Európai Unió által közvetetten támogatott műhelyeken keresztül közvetítették? Másodszor, mi határozza meg a szerző elképzeléseit a harmadik világháború utáni politikai tájról?

A szerző lényegében megfelelt Brzezinski megosztott Oroszország vázlatának. A szövegben és a térképeken még Észak-Afrika, a Közel-Kelet és a Kaukázus azon területei is szerepeltek, amelyeket az Európai Unió önmagához képest másodlagos perifériának vagy rétegnek tekint. Ezeket a területeket még világosabb kékkel is árnyékolják, mint az Európai Unió azonosítására használt sötétkék.

Még akkor is, ha a Szabad Európa Rádiót felmondják; senkinek sem szabad szem elől tévesztenie, hogy Japán továbbra is igényt tart Szahalin megyére, és az Egyesült Államok, az Európai Unió, Törökország és Szaúd-Arábia támogatta a szeparatista mozgalmakat az Orosz Föderáció szövetségi déli körzetében és észak-kaukázusi körzetében egyaránt.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az ukránizmus

A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió cikkéből sugárzik az ukránság nyomai, amit érdemes röviden megemlíteni.

A nemzetek azért épülnek fel, mert mind dinamikus közösségek, amelyeket így vagy úgy a társadalmakat alkotó egyének kollektívája hoz létre és tart össze. Ebből a szempontból képzelt közösségeknek nevezhetők.

Machinációk játszanak a posztszovjet térben és a Közel-Keleten lévő nemzetek és csoportok dekonstruálására és rekonstrukciójára. Ezt nevezhetjük szociológiai és antropológiai szakzsargonban a törzsi manipulációnak, vagy politikai zsargonban a Nagy Játék kijátszásának. Ebben az összefüggésben az ukránizmus különösen támogatja a kormányellenes elemeket és az oroszellenes nacionalista érzelmeket Ukrajnában több mint száz éve, először az osztrákok és a németek, később a lengyelek és a britek, most pedig az USA és a NATO alatt. .

Az ukránság egy olyan ideológia, amely egy új kollektív képzeletet vagy hamis történelmi emléket kíván megerősíteni és érvényre juttatni az ukrán nép körében arról, hogy etnikai és polgári értelemben mindig is külön nemzet és nép az orosz néptől. Az ukránizmus olyan politikai vetület, amely a keleti szlávok történelmi egységét, valamint az ukránok és oroszok közötti különbségtétel mögött meghúzódó földrajzi gyökereket és történelmi kontextust igyekszik tagadni. Más szóval, az ukránizmus arra törekszik, hogy dekontextuáljon és elfelejtse azt a folyamatot, amely az ukránok és az oroszok megkülönböztetéséhez vezetett.

***

Oroszország mindig is a hamvakból támadt fel. A történelem tanúskodhat erről. Bármi történjék, Oroszország megállja a helyét. Valahányszor Oroszország sokféle népe egy zászló alatt egyesül hazája érdekében, birodalmakat rombolnak szét. Túléltek katasztrofális háborúkat és inváziókat, és túlélték ellenségeiket. A térképek és a határok változhatnak, de Oroszország megmarad.

https://www.sott.net/article/285502...ian-Federation-after-World-War-III-takes-root
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Eurázsia újrarajzolása: Washington térképei a megosztott Oroszországról


NWO-russia.jpg

NWO-russia.jpg


És EZ miért lenne jó az USA-nak? Nem tudnak gondolkodni? Elment a maradék eszük is? Egy ekkora Kína úgy lenyomja őket a picsába, hogy mehetnek Kínába rabszolgának...
Na meg aztán Szentpétervárt Finnországnak adnák? Persze...

Ehelyett:

NWO-world.jpg


akkora Szovjetunió 2.0 lesz, hogy ihaj! Az a sötétkék EU meg szépen lekerül a térképről.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
A valóság valójában az, hogy ilyen álmai:

NWO-russia.jpg


Ukrajnának és Lengyelországnak (és esetleg titkon a németeknek) vannak.

Nem az USA-nak. Brzezinski is lengyel származású. És már nem is él.
Úgyhogy ebből nem lesz semmi.
Az USA-nak több esze van annál, minthogy holmi ukrán és lengyel birodalmi tervek miatt hozzon létre egy 3x akkora Kínát, mint a mai.
 
Status
Not open for further replies.