[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 718
113
"A Bahmut/Artemovszk – Szoledar-Szeverszk frontvonal jelenleg az ukrán háború fő gócpontja.

A DPR katonai képviselői már bejelentették, hogy július 3-án megkezdődik a Szeverszki csata. Valójában az ukrán állásokat a városban az orosz tüzérség ágyúzi, és az előrenyomuló csapatok még nem érik el a város szélét."

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Egy ártatlan "rokkant" neonáci(Azovos) , aki elcseréltek ukrán fogságban lévő orosz hadifoglyokra.
Hallgassátok figyelmesen,angol felirattal!
p.s. Hatalmas botrány, felháborodás volt abból , hogy Azovosokat cseréltek el, annak ellenére, hogy azt igérték börtönbe kerülnek.


A csere is Putyin bácsi utasítátására történt.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113

Bukás szélén Boris: Szerdán is folytatódott a lemondási hullám Johnson mögül​


A lemondások kedd este indultak el a brit kormány befolyásos tagjának lemondásával: Sajid Javid és Rishi Sunak távozása után már a Konzervatív Párthoz közeli sajtó nagy része is Boris Johnson lemondását sürgette, szerdán pedig jelezte távozását Will Quince és Robin Walker oktatásért felelős miniszter-helyettesek, Victoria Atkins igazságügyi- és John Glen pénzügyminiszter-helyettesek, valamint Laura Trott és Felicity Buchan minisztériumi megbízottak.

Akkor a kócosnak befellegzett?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 042
113
Tudom, hogy most sokan dörzsölik a tenyerüket ( @Sniper @SenkiFia @ogretankHU etc.)
De attól, hogy -esetleg- más lesz a PM, nem fog megváltozni Britannia Ukrajna-politikája.
Ebben teljesen biztos vagyok.

Ahol a nép akarata nem tud érvényesülni, azt diktatúrának és nem demokráciának hívják.
Én ebben vagyok biztos.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 042
113
Figyelj, addig amig az EU egyes orszagaiba Ukrajnabol hoztak a cementet, az epuletacelt, szigeteloanyagot... stb... Na most ezekbol boven lottek szet ugye eddig, es meg fognak is mert annyi uzemet jelol a GMap csak a Szlavjansz-Kramatorszk-Konsztantyinovka-Bahmut-Szoledar ivre mint egen a csillag. Ezek kozott van cementgyar, gipszgyar, a Knaufnak valami gyara, keramiagyar (szaniter), stb... Na ez mind szarra lesz love ahogy eddig a tobbi is.
A tobbi meg még hatra van Csapig.
Tovabba ha jol tudom aramhiany van epp Ukrajnaban, a cementgyar meg pl sokat fogyaszt.
Amugy tudod mi volt a legviccesebb azon a terkepen amit az ujjaepitesrol mutogattak? Hogy az egysrges EU helyett egyes nemzetallamokra haritanak az ukran ujjaepitest! Hat nem az egyseges EU-ban hisznek? Nem a nemzetallamokat akarjak epp megszuntetni az EU-ban? Mondjuk az tetszett meg hogy volt olyan kis EU orszag ami kapott egy oblasztot, mig a komplett EU meretu Usa ha jol remlik masodmagaval renovalna egy hatorszagbeli oblasztot ahol meg eddig semmi kar nem esett.
Azert ne mondd hogy semmi nincs bennetek semmi gondolat nemi hatso szandekrol?
Amugy miert kell kanadai epitesz hat nincs Ukrajnaban egy sem?
Azokbol a szocreal epuletekbol sohasem lesz passzivhaz ott.
Jo hogy nem kacsalabon forgo mesebeli palotat szeretnetek.
Az eddigi kar 750 milliard dollar ha jol remlik a szam. Ez csak az amortizacio, ha az eredetitol jobbat akartok pl passzivhazakat a videki fakunyhok helyett (sok helyen meg foldut van a telepuleseken es azok kozt videken kb mint a kozepkorban) akkor az meg tobbe kerul. Azert ne akarjatok Dubai korulmenyeket csinalni par ev alatt Poltava alsora ha eddig erre ott senkinek nem volt igenye es faradsaga. Nezd mar meg mi van ott a varosokban, hogy neznek ki, meg videken... es akkor passziv haz mi?
Azert nem tudom paran veled egyutt milyen mozit neztek mar elnezest...


Naívan az újjáépítés térképen én is kerestem egy pillanatig a magyar zászlót.
De aztán konstatáltam, hogy hát igen.
Rólunk csak a bőrt akarják lehúzni.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Tudom, hogy most sokan dörzsölik a tenyerüket ( @Sniper @SenkiFia @ogretankHU etc.)
De attól, hogy -esetleg- más lesz a PM, nem fog megváltozni Britannia Ukrajna-politikája.
Ebben teljesen biztos vagyok.

Ezt en is igy gondolom. Es a PM szemelyetol fuggetlenul az ev vegere meg fog valtozni. „Ebben teljesen biztos vagyok“
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
2. A Bucimaciból felébredve picit körülnézel akár csak ebben a topicban elég sok infót/térképet találsz a klf. dandárok elhelyezésével, bevetési helyével kapcsolatban. Picit olvasgatni is kellene, nem csak a képeket nézegetni... :D
Egyrészt akkor gratulálok, ha elhiszel mindent amit ide beraknak, másrészt jó reggelt, szétszórva (tudod, Kalibr leselkedik) hátravont erőkről beszéltünk, hát hogy is mondjam, lehet tényleg nem fogják neked berajzolgatni nagy piros pöttyökkel online térképekre, hogy hol vannak épp :D

3. A "táj alapján" elég nehezen határozod meg a helyszíneket Ukrajnában, bár te ehhez jobban értesz úgy látom... :D
Ha látható domborzat van, úgy már nem olyan nehéz, nyilvánvaló okokból. De amúgy sehol nem lehetetlen:
Pl. https://avia-pro.net/news/komandova...tarei-himars-s-tochnostyu-do-neskolkih-metrov
Ha érdekel valami és foglalkozol vele (jelen esetben GEOINT-IMINT és határterületeik), akkor jobban fogsz hozzá érteni mint azok akik másba fektetik az erejüket, még ilyet....


Szép ez a 777 fotó, a táj alapján mondtad meg, hogy tegnapi és Ukrajnában készült? :D
Mondom, hogy rajzoltam, csak neked! Mindet kilőtték már, az ukránok köveket dobálnak.
Amúgy ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ha megvannak a saját forrásaid (amit lehet mások is megtalálnak, de mindenképp primer legyen), kicsit nehezebben hiszel el olyan hülyeségeket, hogy pl. egyáltalán nincsenek már tartalékaik, nem volt mit hátravinni Nyugat-Ukrajnába, mert látod az ellenkezőjét.
vlcsnap-2022-07-06-20h38m00s467.png

(A felső nem friss)

vlcsnap-2022-07-06-20h50m15s048.png

Na ennyi, mert álmodozó hülyegyekerekkel nem vitáznék, lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. Te is mész Wilson barátod után... :D
Így van, soha ne hagyd, hogy érvekkel zavarba hozzanak, vagy ferdítésen kapjanak! Kb. így gondoltam, hogy eddig fogod vinni a félrebeszélést és kivonulsz :D
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Egy ártatlan "rokkant" neonáci(Azovos) , aki elcseréltek ukrán fogságban lévő orosz hadifoglyokra.
Hallgassátok figyelmesen,angol felirattal!
p.s. Hatalmas botrány, felháborodás volt abból , hogy Azovosokat cseréltek el, annak ellenére, hogy azt igérték börtönbe kerülnek.


A csere is Putyin bácsi utasítátására történt.

Ez egyebkent szerintem egy tok korrekt unterju volt… Igen, a felhaborodast amugy ertem.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Ahol a nép akarata nem tud érvényesülni, azt diktatúrának és nem demokráciának hívják.
Én ebben vagyok biztos.
Ja. A legrégebbi működő demokráciában nem tud érvényesülni.
Emlékeztetnélek, hogy a bizalmatlansági se ment át.
Az nem a nép akarata, hogy pár kormánytisztviselő felmond.
Persze ezek Mo-n megfoghatatlan dolgok, de igazi demokráciában előfordulnak.
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
149
910
93
Csak az ukranra es az oroszra hasznaltam osszefoglalokent, egy szo a ketto helyett, ennyi, nem tobb. (Illetve a tobbi nepre, akik rendszeresen irtjak a magyarokat a tortenelemben, romanok, szerbek, stb.... de ezt te is tudod, nyilvan nem gondolom, hogy egy pravoszlav magyar is ezt tenne, szoval csak egyszerusites volt)
Kérlek Te is vedd figyelembe, h magyar fórumra írogatsz és nem feltétlenül ugyanúgy gondolkodunk és “érzünk” mint Ti. Teljesen rendben van és jó is, h leírod a lengyel álláspontot.

A többieket pedig kérem, h ne ugorjanak rögtön a torkának. Lengyel, nem ellenség és nem utolsó sorban vendég ( na jó lehet ez egy kicsit buzis, de attól még igaz).

Én kíváncsi vagyok a véleményére.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Hát ez nem normális! Túlélte a hülye? Ilyen közelről belelő az Sz-300 rakétájába, amiből ráadásul 4 is van rajta.
9A59 "Szmercs" rakétavetők akcióban.
Az orosz gárda különleges erői evakuálják a lakosságot DNR-ből LNR-be ukrán tüzérségi tűz alatt
Szu-35 légiharcban megsemmisített 11 ukrán drónt, valamint Mi-8 helikoptert.
Buk-M3 csapat légvédelmi komplexum harc közben
Rusia Hancurkan Ukraina azt jelenti amire gondolok?