[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Igen, kedves pravoszlav, megismetelted a terelest, gratulalok. ( az eredeti kommentedben meg azzal vadoltal, hogy parasztok vagyunk, erre volt pelda Kopernik, meg hogy a nyugati orszagresz amit felszabaditottunk az a nemeteke volt. Ja, mert ha valami evszazadokig megszallva van, akkor mar az ovek? Mond ezt egy magyarnak, kedves pravoszlav, hogy Erdely az roman, mert regota az. Gratulalok. Szanalmasak vagytok. Nem is ertem egyebkent, hogy minek oltok ennyi energiat a magyar tarsadalom atformalasaba (legalabb 15 orosz es 10 ukran ir itt), nem szlavok, tehat ugyis folytatni fogjatok a kiirtasukat amint kilepnek a NATO-bol, de ti tudjatok. Teged is ignorra teszlek, nem tudom miert maradtal eddig ki. Szep napot.
Pravoszláv Magyar vagyok.
Valami gond van a vallásommal? o_O
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 844
113

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Pravoszláv Magyar vagyok.
Valami gond van a vallásommal? o_O
Csak az ukranra es az oroszra hasznaltam osszefoglalokent, egy szo a ketto helyett, ennyi, nem tobb. (Illetve a tobbi nepre, akik rendszeresen irtjak a magyarokat a tortenelemben, romanok, szerbek, stb.... de ezt te is tudod, nyilvan nem gondolom, hogy egy pravoszlav magyar is ezt tenne, szoval csak egyszerusites volt)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 677
34 561
113
FW97RGeXEAE6Q9o
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Ma Makiivkában 3 gyerek meghalt és 2 megsebesült ukrán ágyúzás következtében... Donyeck, Yasinovataya, Makiivka, Gorlovka már 3. napja kaotikus ágyúzás alatt áll.

De mint emlékszünk, "Moszkva tartózkodik a Kijev akcióival szembeni megtorló lépésektől, de nagyon szorosan követi a helyzetet" - mondta Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

A diplomata felvilágosított, hogy Kijev a települések lakónegyedeire csap le, egyértelműen külföldi kurátorok utasítására.

p.s Putyin utasítására ugye pihennek az orosz csapatok, amelyek Liszicsanszkot és az egész LNR-t szabadítottík fel. De minek ad ki nem túl profi(katonai értelemben) utasításokat....




p.s.2 Ugye ezeket a híreket, ahol ukránok lőnek lakónegyedeket, városok központját és ahol civilek( (oroszokat) ) halnak meg(köztük gyerekek) nem hozzák le a tv-ben, a médiában.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Ukrajnában, ahogy hónapokkal ezelőtt írtam, tavaly hoztak egy nőket sorozó törvényt. Most pontosabb infó érkezett, kb októberben kezdik el a nők sorozását - Kárpátalján is.
Újabb menekült hullámra számíthatunk - sorozások és behívások elöl özönlenek majd.
Vannak kósza hírek is esetleg később induló kitoloncolásról is, de ez inkább az ottaniak ijeszgetése lehet a cél hogy hagyják el a hazájukat...
Ez azt jelentheti, hogy hosszú, elhúzódó és az egész világot érintő konfliktusra számíthatunk.. :(
"ijesztegetés lehet a cél, hogy hagyjuk el a hazájukat..."
Itt a lényeg!
Üresen jó valakiknek Ukrajna.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
tekintettel arra hogy a fb-n és máshol is is irogat , vélhetően nincs eltiltva munkahelyileg a közösségi médiáktól
ha valaki ismeri irányítsa már ide a htka-ra, jót tenne a szinvonalnak, és neki is komfortosabb lenne mint a fb mert itt kevesebb a laikus..
Sajnos nem megy, már próbáltam :(
Ez azért így nem helytálló. A területvédelmi erőknél volt ilyen, és az is a háború legelején. Most igenis van "rendes" (aktív totális hadiállapothoz képest) kiképzés. Pl a nyugatról kapott 300 M113-as variánst illetve a lengyel/cseh/szlovák/bolgár T-72-esek túlnyomó többségét még nem láttuk a fronton, viszont annál több videó van róluk kiképzés közben.
A terv nagyon valószínűleg több gépesített dandár felállítása és tartalékban tartása, majd alkalomadtán ellentámadásra felhasználása.
De láttunk már a fronton az említettekből, sőt a szakik párat már használatba is vettek...
És nem, nincsenek embereik, főleg rendesen kiképzettek.
Róbert Facebook oldalára menj fel, ott minden írása fenn van, hozzá lehet szólni. Van egy-két okvetetlenkedő, de általában normálisak a kommentek. Volt olyan, hogy kitiltott valakit, nem szívbajos a durva stílusban hozzászólókkal.
A hülyéket nem szereti :)
Itt van hanggal, kis híján Darwin díjas :D
VALAMENNYI pihentetve LEHET, ne ferdíts, most már sokadjára.

Még mindig nagy lesz ide ez az arc apukám, de ha ez a szinted, akkor: ha nem lennél segg fogalmatlan és gyűjtenél magadnak infókat a Buci Maci magazinon kívül is, tudnád, hogy mivel ritkán hordanak a kék-sárga felvarrón kívül mást, nehezen mondod meg OSINT anyagból, hogy hova tartozik az akit látsz (kivéve ha az identitása ismert, vagy olyan technika köthető hozzá, ami limitált darabszámú de ismert az alkalmazó alakulat). Ellenben: felszereltség (minősége, mennyisége, elhasználtság mértéke), esetleg szabadcsapatokra jellemző jelképek és a helyszín látszik. Jól felszerelt pihent alegységeket (főleg könnyű lövészek de hk-sok is akadnak) látni messze a frontoktól, táj alapján a Vinyica-Luck vonaltól mindenképp nyugatra.
Erre az egyszerű gondolatra vered itt a nyálad, hogy StEiNeR PáNCéLoSaI :)


Mert nyilván az ukránok meg az őket vezető amerikaiak annyira nem értenek a hadviseléshez, hogy az utolsó szemig minden katonát, fegyvert és ellátmányt betolnak a legszarabbul védhető területekre, Kijevnél majd kaviccsal fogják dobálni a csecsent a kényszersorozott aggastyánok.


Egyedül te szajkózod mint egy idióta, hogy képzés alatt álló újoncokról beszélek, mikor sehol nem mondtam ilyet, de oda se neki :D

Na mindegy, az a lényeg, hogy az ukránoknak már semmi nem maradt, ellenség gyanánt a csecsenek színészkednek, egy lövést leadnak az egyik oldalról, utána átfutnak a másikra, onnan is lőnek egyet, és így szaladoznak egész nap azért nem haladnak.

777 sincs nekik mert még a vasúton szét lettek kalibrálva vagy eladva vagy nem tudom a legutóbbi verzió mi ezzel kapcsolatban, de nézd milyen szépen rajzolok:
(tegnapi kép amúgy...láss csodát, üzemel.)
vlcsnap-2022-07-06-15h25m15s028.png
Jobban is figyelhetnének a lézengő lőszerre a srácok, mert ha túl messzire lézengenek az ágyútól úgy nehéz lesz őket kilőni. :p
„Számunkra még Kijev elvesztése sem kritikus, mert a kulcsfontosságú stratégiai döntések meghozatalának központja egy másik államban van” – mondta Arestovich.
Nemhogy másik államban, de másik kontinensen is! Ez így kimondva egyedül a hoholszoponcoknak kellemetlen, mindenki más eddig is tisztában volt vele...
A lengyel miniszterelnök-helyettes, Mariusz Błaszczak a „Kreml hasznos idiótájának” nevezte Andrij Melniket, Ukrajna tegnap visszahívott németországi nagykövetét. Melniket azután hívták vissza, miután egy interjúban Sztepan Banderát, a kollaboráns tömeggyilkost dicsőítette, mely kijelentésétől az ukrán külügyminisztérium „elhatárolódott”.

Egy apróság rámutat, hogy mit ér a gyakorlatban ez az „elhatárolódás” a nemzeti hősnek nyilvánított, Kijev egyik sugárútjának nevet adó Banderától:

Június 30-án az ukrán posta emlékbélyeget adott ki Roman Suhevics UPA-vezető, háborús bűnös, Bandera társa és 100 ezer volhíniai lengyel lemészárlásának felelőse emlékére.

i


(Megjegyzés: Ukrajnában nem számítanak újdonságnak a nácik a bélyegeken: Suhevicsről még Juscsenko alatt, 2007-ben megemlékezett az ukrán posta, Bandera emlékére pedig 2009-ben bocsátottak ki bélyeget.)
Kész szerencse, hogy a nácik arrafelé nem népszerűek. :D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
Még mindig nagy lesz ide ez az arc apukám, de ha ez a szinted, akkor: ha nem lennél segg fogalmatlan és gyűjtenél magadnak infókat a Buci Maci magazinon kívül is, tudnád, hogy mivel ritkán hordanak a kék-sárga felvarrón kívül mást, nehezen mondod meg OSINT anyagból, hogy hova tartozik az akit látsz (kivéve ha az identitása ismert, vagy olyan technika köthető hozzá, ami limitált darabszámú de ismert az alkalmazó alakulat). Ellenben: felszereltség (minősége, mennyisége, elhasználtság mértéke), esetleg szabadcsapatokra jellemző jelképek és a helyszín látszik. Jól felszerelt pihent alegységeket (főleg könnyű lövészek de hk-sok is akadnak) látni messze a frontoktól, táj alapján a Vinyica-Luck vonaltól mindenképp nyugatra.
Erre az egyszerű gondolatra vered itt a nyálad, hogy StEiNeR PáNCéLoSaI :)

Mert nyilván az ukránok meg az őket vezető amerikaiak annyira nem értenek a hadviseléshez, hogy az utolsó szemig minden katonát, fegyvert és ellátmányt betolnak a legszarabbul védhető területekre, Kijevnél majd kaviccsal fogják dobálni a csecsent a kényszersorozott aggastyánok.

Egyedül te szajkózod mint egy idióta, hogy képzés alatt álló újoncokról beszélek, mikor sehol nem mondtam ilyet, de oda se neki :D

Na mindegy, az a lényeg, hogy az ukránoknak már semmi nem maradt, ellenség gyanánt a csecsenek színészkednek, egy lövést leadnak az egyik oldalról, utána átfutnak a másikra, onnan is lőnek egyet, és így szaladoznak egész nap azért nem haladnak.

777 sincs nekik mert még a vasúton szét lettek kalibrálva vagy eladva vagy nem tudom a legutóbbi verzió mi ezzel kapcsolatban, de nézd milyen szépen rajzolok:
1. Kishaver ami az arcot illeti én fasorban sem vagyok a te nagyképű szövegedhez... :D
2. A Bucimaciból felébredve picit körülnézel akár csak ebben a topicban elég sok infót/térképet találsz a klf. dandárok elhelyezésével, bevetési helyével kapcsolatban. Picit olvasgatni is kellene, nem csak a képeket nézegetni... :D
3. A "táj alapján" elég nehezen határozod meg a helyszíneket Ukrajnában, bár te ehhez jobban értesz úgy látom... :D
4. "Egyedül te szajkózod mint egy idióta", hogy az ukránok nagy harcértékű, kiképzett alakulatokat tartalékolnak titokban nyugat Ukrajnában, miközben éppen elveszítik a ténylegesen legjobb harcértékű egységeiket (ATO). Bizonyára igazad lehet, csak azt mond meg, ezt a Zselé haverod vagy a hadsereg vezetése találta ki? :D (Mert, hogy együtt nem, az biztos!)
5. Szép ez a 777 fotó, a táj alapján mondtad meg, hogy tegnapi és Ukrajnában készült? :D
Na ennyi, mert álmodozó hülyegyekerekkel nem vitáznék, lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. Te is mész Wilson barátod után... :D
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Halad, kivéve ahol nem, meg ahonnan visszavonult.
Ha megtudták volna oldani akkor ez a háború március elején befejeződik.
Ehhez képest északról fejvesztett menekülés, hónapnyi műveleti csend, totális lézer fókusz a donbaszra, és ott is hónapokig egyhelyben toporzékolás ment, mire kilökték az ukránokat szeverodonyeck-liszicsanszkból.
Kilökték, mert semmilyen bekerítésnek nincs nyoma, ahhoz képest hogy egyesek még május végén is 10 000 fős katlanról halucináltak.

Az ukránok meg nem a vicc köztársaságokkal nem bírtak, hanem a határon átlövöldöző orosz tüzérséggel, meg rendszeresen átdobott zászlóalj harccsoportokkal. Ezért nem lettek széttaposva azok a viccek '14 nyarán.

Nagyon nagy mennyiségben fogyasztod az orosz agitpropot, és engeded hogy szemellenzőt húzzanak rád.
Azért ez így erős, vicc köztársaságok népek önrendelkezési joga így döntöttek aztán kész, szerintem nagy részt ők védték ki a hohol támadásokat orosz utánpótlásokkal, mert akkor még kokler volt az ukrán haderő.
A mostani orosz menekülés az is erős, túl magabiztosak voltak ezért szimplán taktikát kellett váltani eltotyogtak a helyszínről.
Jelenleg pedig egyáltalán nem érdeke putyinnak gyorsan lezarni a balhét, fejbe lövi magát Európa így is és lassan teljesen, ezzel a létszámmal ez is haladás gondold végig 2 Köztársaság katonái, csecsenek, oroszok, Wagner, mindezt össze fogni egy parancsnokság alá azért ez is szép teljesítmény,így szerintem szépen lassan de haladnak előre. Egyedül a vdv bukását, és a végtelen sorokba való várakozást tartom súlyos hibának és milyen hosszan.
Szépen lassan de haladni fog ez.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Ebben mi volt a plane? Mindketto rendszerben van az ukranoknal.
Lehet a sajatjukat vittek ki? Erdekes hogy kiegett, de a diszperzit nem kopott le rola azota sem.
Na mindegy, parasztvakitasnak jo. Biztos valami vandorkiallitas, bar nem tapossak egymast az emberek hogy lassak...

Ez megvolt mar?

Hát ez nem normális! Túlélte a hülye? Ilyen közelről belelő az Sz-300 rakétájába, amiből ráadásul 4 is van rajta.
9A59 "Szmercs" rakétavetők akcióban.
Az orosz gárda különleges erői evakuálják a lakosságot DNR-ből LNR-be ukrán tüzérségi tűz alatt
Szu-35 légiharcban megsemmisített 11 ukrán drónt, valamint Mi-8 helikoptert.
Buk-M3 csapat légvédelmi komplexum harc közben
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 888
113
Dupla-megalol!


Sokan leszólják Dr. Drábik Jánost, de minden állítása igaz, ugyanazt mondja, amit itt sokan. Orbán Viktor szerepéről és feladatáról a végén beszél.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 497
113
A lengyel miniszterelnök-helyettes, Mariusz Błaszczak a „Kreml hasznos idiótájának” nevezte Andrij Melniket, Ukrajna tegnap visszahívott németországi nagykövetét. Melniket azután hívták vissza, miután egy interjúban Sztepan Banderát, a kollaboráns tömeggyilkost dicsőítette, mely kijelentésétől az ukrán külügyminisztérium „elhatárolódott”.

Egy apróság rámutat, hogy mit ér a gyakorlatban ez az „elhatárolódás” a nemzeti hősnek nyilvánított, Kijev egyik sugárútjának nevet adó Banderától:

Június 30-án az ukrán posta emlékbélyeget adott ki Roman Suhevics UPA-vezető, háborús bűnös, Bandera társa és 100 ezer volhíniai lengyel lemészárlásának felelőse emlékére.

i


(Megjegyzés: Ukrajnában nem számítanak újdonságnak a nácik a bélyegeken: Suhevicsről még Juscsenko alatt, 2007-ben megemlékezett az ukrán posta, Bandera emlékére pedig 2009-ben bocsátottak ki bélyeget.)




Mindjárt jön mészike,mindenen kívül, mlace,ladagrant,wilson&állandó jellegű tettestársai,és jól elhatárolódnak a kis kedvenceiktől.....:rolleyes:
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Jó az összevágott Gracs videó, kár hogy sokadszorra tolod be :)
A T-90M meg sértetlen...
Graham Phillips

The Irish Pub under Constant Shelling - Donbass​

Ócseny kraszivaja gyévuska :):):)
Még van négy hónapjuk aztán jön a tél! Akkor pedig borulni fog a nagy összetartás.
Winter is coming!
56882718_401.jpg

Jajj, bocsánat már internáltam is a bal kezem. Szóval :
Zima blizko!
540348076bb3f72f39bef4cc
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113