[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Mai ukroszemle, kommentár nélkül:

„Reznyikov felszólította a világ gyártóit, hogy Ukrajnában próbálják ki az új fegyvereiket.
Ukrajna érdekelt a modern fegyverrendszerek kipróbálásában, ezért arra kéri a gyártókat, hogy az ország területén teszteljék az új fegyvereiket jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az Atlantic Council (Atlanti Tanács) konferenciáján, számolt be szerdán az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Reznyikov elmondta: Ukrajna ma lényegében katonai gyakorlótér. Sok fegyvert tesztelnek valódi harci körülmények között az orosz hadsereg ellen. A gyártóknak intelligens elektronikus és kommunikációs zavarórendszerei, légvédelme, cirkáló rakétái és ballisztikus rakétái, valamint egyéb hadifelszerelései vannak. A védelmi miniszter úgy vélte, Ukrajna minden információt és tapasztalatot megoszt partnereivel. Azt is hangsúlyozta, hogy a fegyveres erők érdekeltek a modern rendszerek tesztelésében az ellenség elleni harcban. Ukrajna az új fegyverek tesztelésére szólítja fel a gyártókat. „A lengyel, egyesült államokbeli, francia, német vagy török partnerek számára ez jó alkalom a fegyvereik ukrajnai tesztelésére” – emlékeztetett Olekszij Reznyikov. A hírportál emlékeztetett arra, hogy Reznikov korábban kijelentette, hogy reális a háború 2022 végéig történő befejezése.”

https://politic.karpat.in.ua/?p=53746&lang=hu

Mikolajivet több napra lezárják, hogy levadásszák a kollaboránsokat a városban– Kim. Egy-két héten belül több napra le fogják zárni Mikolajivet, és akciót indítanak a kollaboránsok felkutatására, a lakosságnak előre gondoskodnia kell az ivóvíz és élelmiszerek beszerzéséről – jelentette be szerdán Vitalij Kim, a Mikolajiv Megyei Katonai Adminisztráció vezetője Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint videoüzenetében Kim elmondta: „mikolajiv városának a lezárásáról. Ezt egy-két héten belül tervezzük. A betakarítás véget ér, és amennyire csak lehet, minden adatot feldolgozunk. Egy-két napra lezárjuk a várost.” A katonai kormányzó hangsúlyozta, hogy a lakosokat figyelmeztetni fogják a város lezárására, hogy az emberek élelmet, vizet vásárolhassanak, és megtervezhessék az intézni való ügyeiket. Mint jelezte, egy nap alatt 18 feljelentő levél érkezett kollaboránsok, hazaárulók esetleges tevékenységéről a város területén. „Most feldolgozzuk ezeket, és ellenőrizzük az információkat. Meghatározzuk a szükséges lakcímeket, amelyeket megfigyelés alá veszünk” – árulta el Vitalij Kim.”

https://podiji.karpat.in.ua/?p=89698&lang=hu

„Danilov semmi jót nem ígér a kollaboránsoknak a megszállt területek visszavétele után. Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy szerdai rádióinterjúban felvázolta, mi vár a kollaboránsokra, ha az ukrán fegyveres erők visszafoglalják az ideiglenesen megszállt területeket, és milyen bánásmód vár a megszálló hatóságok képviselőire, ha nem tudnak elmenekülni – számolt be az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Danilov az Ukrajinszke Radio adásának nyilatkozva kijelentette: „a kollaboránsokkal kapcsolatban azt akarom mondani, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel ártanak az ukrán államnak és közvetlenül utána saját maguknak.” Hozzátette: „ha úgy adódik, hogy a rasszisták megszállása alatt találja magát valaki, viselkedjen udvariasan, és ne segítse az agresszort ebben a háborúban. És akkor semmi kifogás nem lesz az állam részéről, amikor a kormányunk visszatér oda.” Az RNBO-titkár jelezte, hogy amennyiben valaki beleegyezik abba, hogy közvetlenül együttműködjön a megszállókkal, kiszolgálja őket, rokonszenvez velük, akkor „semmi jó nem vár rájuk a közeljövőben”. „Mindenki a törvényeink szerint fog felelni azokért a cselekményekért, amelyeket a lakosságunk és az országunk ellen elkövet” – helyezte kilátásba Olekszij Danilov.”

https://life.karpat.in.ua/?p=111700&lang=hu
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Intenzív harcok
MSzTA-B
Ukrajna, Reni kikötő
Én azon csodálkoznák, ha a sokadik nyugati fegyverrendszerek nem okoznának veszteségeket az orosz erőknek, hiszen ezért vitték őket oda. A HIMARS potens eszköz, de csodát ne várjunk tőle. Főleg, hogy az oroszoknak is vannak még komoly tartalékaik, ha emelik a téteket. A kibicnek (USA) semmi sem drága. Márcsak ilyen a háború. Egy halálosan sebzett állat is tud igen komoly sebeket okozni, mielőtt elpusztulna.
RIAN_8225006.HR_.ru_.jpg

wr-960.webp

7gx48tJcXyjv-1280.jpg

LzJEbcATzhtplwDgzNpL.jpg

8bbc6bf8cfe7289a4046bcf25bf85ac9.jpg
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
@kétkedő

" 100%-ban igaz. 1000 évig próbáltunk a kedvükbe járni, aztán láttuk mi lett az eredménye. Nem kellünk nekik. Genetikailag kódolva utálnak minket.
Ott kell hagyni a nyugati bagázst. Védjék magukat, ha úgy tetszik. Az elején egy kicsit nehéz lesz, de utána helyre jövünk és élhető világunk lesz. Nem leszünk agyonnyomva a sok nyugati fa@sággal, mint LMBTQ, BLM meg a többi aberráció! Egy szóval, megmaradunk, mint nemzet."

Csak fel kell húzni a kerítést Őrvidék nyugati határára, ide ne jöjjenek, egyék meg amit főztek!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Erre van valami konkrét, hiteles infó valahol? Hol lehet megtalálni? Érdekelne nagyon.
Ugy 10 eve vagy tobb is mar mikor olvastam rola tobbet.
Amire emlekszem az mukincsek, termeszetesen penz, arany, luxusautok eltuntetese.
Sok minden felbukkant evekkel kesobb az Usaban.
Az europai frontrol is hazahordtak sok mindent a vilaghaboru utan.
Termeszetesen rangtol fuggott a mennyiseg es az ertek.



Gondolom mar nehezebb utana nezni, mukodik a google cenzura...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Pont erről írtam Silvionak. EZ a hivatalos megbeszélés helye. A Saadabad palota hivatalos, elkülönített részén található. Ezen a helyen az elnököket, miniszterelnököket fogadja az iráni ELNÖK. Csak őket külön, meg a sleppet. Gazdasági, katonai meg egyéb tárgyalások okán. Ez a volt sah kuplerája volt. Csodaszép, megtekinthető múzeumok, stb, kivétel ez a helyiség ahol a fotó készült.

Meg aki ilyen hülyeséget ír, hogy Erdoganék megvárakoztatták, meg Iránban szégyenpad, az nem ismeri a muszlimok mennyire adnak a vendégfogadásoknál a tiszteletre!!!

Megjegyzem, a Silvio áltak linkelt képen Putyin mellett ül még valaki, de a kretén autista gyerek a NEXTAnál levágta róla, mert azonnal kiderült volna, hogy ki! Ahogy anno Asszad mellett is ott ült az iráni ELNÖK! ...
000_329P37Q%20%281%29.jpg

... ugyanis a Putyinos "alagsori" képen az iráni AJATOLLAH a fogadó, nem az elnök! (Nézzétek már meg kinagyítva, főleg Silvio, mert te ilyeneknek nem szoktál beugrani!)

Nem véletlen a távolságtartás, ugyanis az a kép az ajatollah rezidenciáján készült, az meg marhára puritán ...
FYC3avQWAAgLo7d

... és a muszlim protokoll miatt vallási ünnep előtt, alatt és után a vallási és világi vezetők között meg van (értsd kötelező!) a távolságtartás!, hisz a képen Ali Hoszajni Hámenei van, nem pedig Ebrahim Raiszi, akit a kretén ukrán agitpropagandisata, autista NEXTA lazán levágott a képről, ugyanis ő ül Putyin mellett, mint ahogy a fenti képen Asszad mellett is az iráni ELNÖK ült. És ezek szerint éppen vallási ünnep volt. Orbánt pl. nem ültette távol amikor Orbán Teheránban járt, mert éppen nem volt Iránban semmilyen ünnep.

El hiszem, hogy túl sok az egyforma perzsa a képen, de a csicsás az elnök, a másik az ajatollahnál készült, még ha csak az a szakálluk hossza és a szemüvegkereteik alapján lehet is különbséget tenni!

Egyébként meg a kérdéses szoba és a hideg fogadtatás:
putyin-hamenei-544385.jpg

Na cső! A NEXTA autistáját meg hanyagoljátok, mint forrás! Hozzá hasonló hazudozó még az UNIAN. Le se tagadhatnák, hogy a NEXTAs kisköcsög ott dolgozott ...
Köszi! :)
Láthatjuk működés közben a nemzetközi F.O.S média politikai cirkuszi hírhamisítást..
És a világ egy része habzsolja ezeket.. hát nem megérett a pusztulásra?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Most már kell a herszoni és a zaporizzsiai rész is, "meg pár egyéb terület" nem csak az LNR és DNR, mint eredetileg,köszönhetően a nyugati fegyverszállításoknak. Ügyesek ezek a nyugatiak. A végén addig idegesítik az oroszokat, amíg végül Kijevig, vagy Csap-ig mennek.
Mintha a Nyugat kényszerítené az oroszokat hogy az eredeti céloknál is sokkal jobban előretolják a határokat - ahol ezek az eszközök már nem érik el az orosz hátországot.. Jól kib@asznak az ukránokkal, ha már veszni látszik a sok beleölt lóvé a projectbe.
Ehhez kell az ész..
Csak ezt nehogy az oroszok a nukleáris eszközökre is kiterjesszék, akkor Anglia másik végéig nem állnak le..
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 834
113
A probléma az, kedves lepke elvtárs, hogy ezekről a területekről eddig is lehetett támadást indítani akármilyen más fegyverrel, a HIMARS/MLRS-nél nagyobb hatótávolságú eszközökkel is.
Nyugodtan hanyagolhatod az eddig is teljesen nyilvánvaló rablóháborút folytató gazdi izzadságszagú mosdatását. Mindenki akinek van két agysejtje tudta, hogy ahova a ruszki bevette magát, onnan csak tűzzel és vassal lehet kiverni. Azt a maszlagot, hogy ezt a háborút ők "csak" a donbasszért csinálták csak a legostobábbak hitték el. Az első pillanattól kezdve nyilvánvaló. hogy egész ukrajnát meg akarták/ják szállni, most meg ilyen átlátszó dumákkal akarják a leghülyébbeknek beadni, hogy ugyan miért is kell mégis megszállni minél több területet, mikor itt csak a donbasszról volt szó. Nem mintha ennek a rétegnek túl sok győzködés vagy érvelés kéne.
Komolyan??

Az NDK-ból, Csehszlovákiából, tőlünk tűzzel és vassal lettek kiüldözve? Vagy abban az időben még nem is éltél?? :)

Milyen eszközök álltak/állnak Ukrajna rendelkezésére a HIMARS-on kívül ami 300 + km-es hatótávval bírnak?

meséld már el, hogy mit kellett volna tenniük a hohol pogromok megakadályására, és mi volt az a diplomáciai eszköz amihez nem fordultak az elmúlt 8-8,5 év alatt?

Vedd le inkább a szemellenzőt eltakarja előled a valóságot!
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Ugy 10 eve vagy tobb is mar mikor olvastam rola tobbet.
Amire emlekszem az mukincsek, termeszetesen penz, arany, luxusautok eltuntetese.
Sok minden felbukkant evekkel kesobb az Usaban.
Az europai frontrol is hazahordtak sok mindent a vilaghaboru utan.
Termeszetesen rangtol fuggott a mennyiseg es az ertek.



Gondolom mar nehezebb utana nezni, mukodik a google cenzura...
A koronát legalább vissza adták...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113

Kedmi: augusztusban a lengyel fegyveres erők két dandárja lép be Nyugat-Ukrajnába​

2022.07.20 07:38
Erős szerkezet
A lengyel hírszerző ügynökség (AW) szerint a kijevi rezsim két lengyel dandár belépésére számít Nyugat-Ukrajnába – mondta Yakov Kedmi katonai szakértő .

Kedmi: augusztusban a lengyel fegyveres erők két dandárja lép be Nyugat-Ukrajnába


A 6. és 25. különálló légideszant dandár bevetése a Zapadenschinában az ukrán vezérkar tájékoztatása szerint lehetővé teszi az Ukrán Fegyveres Erők további kiképzett egységeinek felszabadítását, amelyeket Ukrajna keleti részébe küldenek.

Ráadásul Jakov Kedmi az AW adataira hivatkozva tisztázta, a nacionalisták azt a feladatot kapták, hogy egy hónapig tartsák a Szlavjanszk–Kramatorszk–Dzerzsinszk vonalat, mivel a tervek szerint 30 ezer újoncot küldenek, akik a gyorsított program keretében képezték ki a fegyveres erők feltöltését. Ukrajna.

A jelentés készítői azt is megjegyzik, hogy a Pentagon által a kijevi rezsimnek átadott 155 mm-es M-777-es tarackok nem ütős harcot folytatnak a szövetséges tüzérséggel, hanem elsősorban polgári városok ágyúzására szolgálnak.

Az ütegeket külföldi zsoldosok vezetik, mivel az ukrán katonai személyzet bebizonyította, hogy képtelen az összetett rendszerek önálló karbantartására.

Csatlakozzon a Pravdy.Ru távirati csatornához , hogy kifejezze saját véleményé

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1728692-poljaki_na_ukraine/
ez egy baromság, akkor ukrajna sorsára jutnak.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
Mai ukroszemle, kommentár nélkül:

„Reznyikov felszólította a világ gyártóit, hogy Ukrajnában próbálják ki az új fegyvereiket.
Ukrajna érdekelt a modern fegyverrendszerek kipróbálásában, ezért arra kéri a gyártókat, hogy az ország területén teszteljék az új fegyvereiket jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az Atlantic Council (Atlanti Tanács) konferenciáján, számolt be szerdán az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Reznyikov elmondta: Ukrajna ma lényegében katonai gyakorlótér. Sok fegyvert tesztelnek valódi harci körülmények között az orosz hadsereg ellen. A gyártóknak intelligens elektronikus és kommunikációs zavarórendszerei, légvédelme, cirkáló rakétái és ballisztikus rakétái, valamint egyéb hadifelszerelései vannak. A védelmi miniszter úgy vélte, Ukrajna minden információt és tapasztalatot megoszt partnereivel. Azt is hangsúlyozta, hogy a fegyveres erők érdekeltek a modern rendszerek tesztelésében az ellenség elleni harcban. Ukrajna az új fegyverek tesztelésére szólítja fel a gyártókat. „A lengyel, egyesült államokbeli, francia, német vagy török partnerek számára ez jó alkalom a fegyvereik ukrajnai tesztelésére” – emlékeztetett Olekszij Reznyikov. A hírportál emlékeztetett arra, hogy Reznikov korábban kijelentette, hogy reális a háború 2022 végéig történő befejezése.”

https://politic.karpat.in.ua/?p=53746&lang=hu

Mikolajivet több napra lezárják, hogy levadásszák a kollaboránsokat a városban– Kim. Egy-két héten belül több napra le fogják zárni Mikolajivet, és akciót indítanak a kollaboránsok felkutatására, a lakosságnak előre gondoskodnia kell az ivóvíz és élelmiszerek beszerzéséről – jelentette be szerdán Vitalij Kim, a Mikolajiv Megyei Katonai Adminisztráció vezetője Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint videoüzenetében Kim elmondta: „mikolajiv városának a lezárásáról. Ezt egy-két héten belül tervezzük. A betakarítás véget ér, és amennyire csak lehet, minden adatot feldolgozunk. Egy-két napra lezárjuk a várost.” A katonai kormányzó hangsúlyozta, hogy a lakosokat figyelmeztetni fogják a város lezárására, hogy az emberek élelmet, vizet vásárolhassanak, és megtervezhessék az intézni való ügyeiket. Mint jelezte, egy nap alatt 18 feljelentő levél érkezett kollaboránsok, hazaárulók esetleges tevékenységéről a város területén. „Most feldolgozzuk ezeket, és ellenőrizzük az információkat. Meghatározzuk a szükséges lakcímeket, amelyeket megfigyelés alá veszünk” – árulta el Vitalij Kim.”

https://podiji.karpat.in.ua/?p=89698&lang=hu

„Danilov semmi jót nem ígér a kollaboránsoknak a megszállt területek visszavétele után. Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy szerdai rádióinterjúban felvázolta, mi vár a kollaboránsokra, ha az ukrán fegyveres erők visszafoglalják az ideiglenesen megszállt területeket, és milyen bánásmód vár a megszálló hatóságok képviselőire, ha nem tudnak elmenekülni – számolt be az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Danilov az Ukrajinszke Radio adásának nyilatkozva kijelentette: „a kollaboránsokkal kapcsolatban azt akarom mondani, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel ártanak az ukrán államnak és közvetlenül utána saját maguknak.” Hozzátette: „ha úgy adódik, hogy a rasszisták megszállása alatt találja magát valaki, viselkedjen udvariasan, és ne segítse az agresszort ebben a háborúban. És akkor semmi kifogás nem lesz az állam részéről, amikor a kormányunk visszatér oda.” Az RNBO-titkár jelezte, hogy amennyiben valaki beleegyezik abba, hogy közvetlenül együttműködjön a megszállókkal, kiszolgálja őket, rokonszenvez velük, akkor „semmi jó nem vár rájuk a közeljövőben”. „Mindenki a törvényeink szerint fog felelni azokért a cselekményekért, amelyeket a lakosságunk és az országunk ellen elkövet” – helyezte kilátásba Olekszij Danilov.”

https://life.karpat.in.ua/?p=111700&lang=hu
Kérésük parancs! Az oroszok máris ott próbálják ki a legmodernebb fegyvereiket! :D:hadonaszos:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 889
113

Kissinger: Az európai országok jelenlegi vezetői alkalmatlanok és képtelenek elemi problémák megoldására​


Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter (1973-1977) továbbra is kifejti álláspontját a világ eseményeiről, és kritizálja a kortárs európai vezetőket. Véleménye szerint Olaf Scholz német kancellár nem hasonlítható össze a Német Szövetségi Köztársaság első vezetőjével, Konrad Adenauerrel (1949-1963). Franciaország feje, Emmanuel Macron pedig mindenben veszít az Ötödik Köztársaság elnökével, Charles de Gaulle-lal (1959-1969) szemben.

Az európai politikusok nem rendelkeznek iránymutatásokkal és nem ismerik az előttük álló feladatokat

- jelentette ki az Európai Unió vezetőinek gyengeségét a volt államtitkár a Bloomberg ügynökségnek adott interjújában .

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
Lavrov szerint a földrajzi realitások változtak azóta, hogy az orosz és az ukrán fél március végén hamvába holt béketárgyalásokat folytatott egymással.

Akkoriban, mondta, a fókusz még Donyeck és Luhanszk megyén volt, amelyek teljes területére a két, Oroszország által idén február 21-én elismert szakadár népköztársaság igényt tartott, és ahonnan az ukrán erőket ki akarták űzni.

Luhanszk megye azóta teljesen orosz kézre került, most elsősorban Donyeck megyében zajlanak a harcok.

Most a földrajz más: már korántsem csak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságról van szó, hanem Herszon és Zaporizzsja régiókról, és számos más területről

– nyilatkozta Lavrov.

A két említett déli megye közül Herszon nagy része már orosz kézen van, Zaporizzsja megyének pedig a déli, partmenti területeit szállták meg.

Ez a folyamat logikusan és kitartóan folytatódik

– mondta a külügyminiszter, hozzátéve, hogy Oroszországnak talán még mélyebbre kell hatolnia.


 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 698
113
Ja igen, persze. Azért kell az 5 hónapja megszállt terület, mert most küldtek a nyugatiak fegyvert. Irgumburgum! Ha nem küldték volna akkor becsszó, hogy kivonultak volna.

Annyi esze van itt egyeseknek mint egy marék lepkének.
Azt maximum te hallucináltad, hogy kivonulnak. Ígérték valahol? Nem.