[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Intenzív harcok
MSzTA-B
Ukrajna, Reni kikötő
Én azon csodálkoznák, ha a sokadik nyugati fegyverrendszerek nem okoznának veszteségeket az orosz erőknek, hiszen ezért vitték őket oda. A HIMARS potens eszköz, de csodát ne várjunk tőle. Főleg, hogy az oroszoknak is vannak még komoly tartalékaik, ha emelik a téteket. A kibicnek (USA) semmi sem drága. Márcsak ilyen a háború. Egy halálosan sebzett állat is tud igen komoly sebeket okozni, mielőtt elpusztulna.
RIAN_8225006.HR_.ru_.jpg

wr-960.webp

7gx48tJcXyjv-1280.jpg

LzJEbcATzhtplwDgzNpL.jpg

8bbc6bf8cfe7289a4046bcf25bf85ac9.jpg
Csodálkoznék!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 799
93
Erre van valami konkrét, hiteles infó valahol? Hol lehet megtalálni? Érdekelne nagyon.
HIteles infót szerintem kb. olyat fogsz kapni, mint az oroszok pontos haditervéről Ukrajnával kapcsolatban. Bizonyos dolgokból következtetéseket le lehet vonni, de ezek úgymond bíróság előtt nem perdöntő bizonyítékok.

Irakban és Afganisztánban is felrobbantak múzeumok, úgymond teljesen megsemmisültek, de ki tudja ellenőrizni, hogy a robbantás előtt mi is történt.
Viszont a műkincs piacon feltünedezett egy-egy darab, amely ezekben a múzeumokban volt leltárba véve.

A többi már a fantázia és az összeesküvéselmélet tárgya.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Sajnálom, bár nagyon szeretném, ha igazatok lenne.... Azonban az angolszászok egyszerűen atomháborút akarnak végre. Azt is lesz@ják, ha saját lakosságuk egy nagy része is megsemmisül. Európa pedig beáll melléjük, mert sem tehetségük, sem önálló gondolatuk nincs. Ezért küldik előre a lengyeleket. Ne legyen kétség, az ürügy biztosan meglesz az 5. cikkelyhez. Oroszország pedig készséges partner lesz, mert 1. többen vannak; 2. mehetnek arrébb is.... de arcvesztést ők sem engedhetnek meg maguknak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 973
113
A lengyel nep ujabb ajandeka veszett el a Bandera ivadekok szamara:


Eselytelen szerintem nekik ebbol a godorbol kikerulni. Belottek oket.

Ujabb kapor parancsnok harapott fube:
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 799
93
Ugy 10 eve vagy tobb is mar mikor olvastam rola tobbet.
Amire emlekszem az mukincsek, termeszetesen penz, arany, luxusautok eltuntetese.
Sok minden felbukkant evekkel kesobb az Usaban.
Az europai frontrol is hazahordtak sok mindent a vilaghaboru utan.
Termeszetesen rangtol fuggott a mennyiseg es az ertek.



Gondolom mar nehezebb utana nezni, mukodik a google cenzura...
"Gondolom mar nehezebb utana nezni, mukodik a google cenzura..."

Mi az, hogy nagyon is. Úgy 2007-2012 rengeteg anyag volt erről a neten. Úgy tavaly valamit ellenőrizni szerettem volna egy beírást. Határozottan emlékeztem, hogy ezzel kapcsolatban több anyagot is olvastam. Le voltak mentve az URL címek. A fene sem tudja miért egyik sem volt elérhető. Azonnal csináltam ellenpróbát, olyan cikkeket kerestem vissza azokból az időkből, amelyek ugyanott voltak, csak éppen nem az érzékeny témát érintették. Azok mind megtalálhatók voltak. Ugye milyen érdekesen működik a cenznek az ura?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
,A zaporozsjei atomerőmű elleni hétfői támadásban 11 alkalmazott megsérült, közülük négy állapota jelenleg súlyos. A mai napig nincsenek adatok az áldozatokról” – mondta az Energodar katonai-polgári közigazgatás szóvivője a RIA Novostinak.

Fénykép egy kamikaze UAV-csapás következményeiről a Zaporizhzhya Atomerőműben.
A roncsokról közzétett fotók alapján az ukrán fegyveres erők lengyel "Warmate" kamikaze drónokat használtak.

zzRUPLyrXH8.jpg

bNHdu69US0A.jpg

f7x1rWaOi7w.jpg

H2chCYfR67M.jpg
 
W

Wilson

Guest
az ugye megvan "okoska" hogy a litvánokon keresztül akarják tolni nekik a 300+-os cuccot .. ja nem nincs meg,ha meglenne nem hordanál össze ennyi faszságot !

az a tény meg egyáltalán ne zavarjon hogy amíg a kb 80-as raksikat kapták hozzá,kurvára nem zavarta az oroszokat ..
szóval ja, mi meg a valóság .. :D

olvasni kellene a topicot hawer nem csak hülyeségeket idelőni.
Nem tudom, te mit és hol olvastál erről de még nem született arról döntés, hogy 300 km hatótávolságú rakétákat kapnak a Himarsokhoz az ukrik sem a litvanokon keresztül sem más módon eddig csak az ukrán vezetés fejezte ki a reményét arra, hogy kapnak ilyen rakétákat.

Annak pedig, hogy a litvánokon keresztül kapnának ilyen rakétákat nincsen semmi értelme és így semmilyen realitása.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Akkor a már kimerült oroszoknak végleg annyi!
Te tényleg ennyire buta vagy vagy csak tetteted? Hol látod a gyengélkedést ?Jelenleg épp Európa ami retteg és pánikól ,lesz e gáz,villany stb...A nyugat ami épp a vesztébe rohan szó szerint ,a ruszkik meg elvannak ukrajnába mint a befőtt ,és mi nyugat mit nyertünk az egészen max nem lesz fűtés meg áram ,de ha van egy zsák pénzed talán majd jut ,gondolj már bele,az egész nyugati lakosságot érinti brutálisan ez a balhé mindezt úgy hogy gyakorlatilag a ruszki csak ott van el rakétázgat kalibrál ,és már ez is olyan szintű válságba taszít minket hogy az nem igaz ..Most ez után kérdezem ,biztos szeretnéd azokat a modern fegyvereket az ukrik kezébe ?Gondolj bele mi lesz ha a fél ruszki haderő lesz a szomszédba.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Nem tudom, te mit és hol olvastál erről de még nem született arról döntés, hogy 300 km hatótávolságú rakétákat kapnak a Himarsokhoz az ukrik sem a litvanokon keresztül sem más módon eddig csak az ukrán vezetés fejezte ki a reményét arra, hogy kapnak ilyen rakétákat.

Annak pedig, hogy a litvánokon keresztül kapnának ilyen rakétákat nincsen semmi értelme és így semmilyen realitása.
Napokkal ezelőtt volt téma az orosz oldalakon... Igen, a litvánokon keresztül megy majd a cucc, nekik ad amerika ilyen 300km-es motyót.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Fear the himars:


Volkssturm mindennapjai (szerencsétleneknek azokban az 1 méter mély "árkokban" kellene túlélniük a nehéztüzérséget???):


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 459
113
Sajnálom, bár nagyon szeretném, ha igazatok lenne.... Azonban az angolszászok egyszerűen atomháborút akarnak végre. Azt is lesz@ják, ha saját lakosságuk egy nagy része is megsemmisül. Európa pedig beáll melléjük, mert sem tehetségük, sem önálló gondolatuk nincs. Ezért küldik előre a lengyeleket. Ne legyen kétség, az ürügy biztosan meglesz az 5. cikkelyhez. Oroszország pedig készséges partner lesz, mert 1. többen vannak; 2. mehetnek arrébb is.... de arcvesztést ők sem engedhetnek meg maguknak.
Remèlem, nincs igazad.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 862
113
Napokkal ezelőtt volt téma az orosz oldalakon... Igen, a litvánokon keresztül megy majd a cucc, nekik ad amerika ilyen 300km-es motyót.
és utána jön majd a szokásos "én mosom kezeimet" szöveg a részükről,ha merő "véletlenségből" és a szándékosság teljes kizárásával ezek a raksik írom megint "véletlenül" az ukránokhoz jutnak .. holott bizonyára ez nem kimondottan litván döntés lesz,hanem a gazdi utasítása a stróman részére ..
 
W

Wilson

Guest
Napokkal ezelőtt volt téma az orosz oldalakon... Igen, a litvánokon keresztül megy majd a cucc, nekik ad amerika ilyen 300km-es motyót.
Linas Linkevicius volt litván külügyminiszter azt mondta, hogy

"Ukrajnának sürgősen szüksége van az ATACMS rakétákra, amelyek akár 300 kilométeres távolságból is képesek célpontokat támadni,"

Ezt vették át az orosz oldalak és úgy találták a dolgot, hogy a litvánokon keresztül akarnak,az amcsik ATACMS rakétákat adni az ukriknak, persze ezt az itteni oroszpárti oldal néhány képviselője úgy tűnik minden kritika nélkül elhitte, holott ennek a hírnek semmi alapja nincsen és amúgy is semmi logika sincs abban, hogy Litvánia közbeiktatásával kapjanak az ukrik ATACMS rakétákat.Mivel hiába adják oda Litvániának az ATACMS rakétákat azokat a litvánok csak az amerikaiak engedélyével adhatják át/el másik országnak/félnek így az Ukránoknak is.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
It's quite clear the allied forces are preparing for a large scale Donbas offensive into the rest of Donetsk. The troops movements, the comments by officers on the ground "DPR,LPR and further, it's all Russian!", the political rhetoric at home, the threats, the "We've not even begun our military operation in force yet, the worst is yet to come" comment by Putin, the war economy law being discussed, the shutting off of gas to Europe letter being leaked...
This rapid rise in skirmishes and large scale rocket fire suggests the action is imminent.
I expect a false flag in Crimea or lured in assault(i.e purposefully letting missiles in) moment to happen soon enough so Russia can justify the escalation.

This will be the big one, the summer offensive that pushes all the way west to the Dnieper river and will result in the Phase 1 force rejoining the fight and crossing back into the Ukraine from the east and northeast for a total conquest of the east.

Calm before the summer storm and now with the EU bending the knee to Russia, the outcome has never been so clear.

NfTTd05.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 909
113

Iráni segítség Moszkvának?​


Vlagyimir Putyin iráni látogatásával párhuzamosan egyre jobban felerősödtek az esetleges orosz drónvásárlásról szóló híresztelések. Ugyanis Moszkva immár hivatalos szinten is elismeri, hogy a korábban elhanyagolt drónfejlesztések hátrányai egyértelműen kiütköznek az ukrajnai háború során. Avagy mind a megmaradt ukrán légvédelem és technikai állomány leküzdésében, mind felderítés szempontjából fájóan hiányzik a megfelelő mennyiségű dróntechnika. A szintén szankciók által sújtott Irán pedig úgy tűnik partner lenne a pilótanélküli eszközök szállításában. Bár kérdés milyen árat fog kérni érte és mindennek milyen következményei lesznek a Közel-Kelet geopolitikájára, kiváltképp Izraelre. Viszont amennyiben az eszközök megérkeznek a harctérre, vélhetően nem csak egy HIMARS kilövésének lehetünk szemtanúi.​





De hogy jön a képbe Erdogán?