Akár Tempest akár FCAS egyik darabszáma sem lesz releváns és kurva drága lesz. Addigra ott az amcsi 6. gen ép, ott a F-35 BlockX az olcsó választás.. Én erősen svéd párti vagyok, de egyik se lesz versenyképes árban és tudásban. A japcsiknak majd ad valamit ismét az USA, ráadásul ott a Japán F-35 összszerelő üzem is, tehát a japán belépésből nem lesz több repülőgép szerintem. A svédek tök jók tervezésben és gyártásban is, de ez brit projekt, és az olaszokkal mindenük van, kivéve a jobb tervezőrendszer, tehát ŐK akarják uralni a projektet. Egyébéknt nekem is büdös a Tempest projekt, hogy az amcsik kapják még az ipari info-kt is, és végül ismét az Ő gépeiket fogják venni. A franciák sokkal nagyobb realitás, hogy lesz 5-6 FCAS, itt a német részvétel mennyisége a kérdés. Ja ne felejtsük a spanyol beszállást sem.Ok. Igazad van...

Nekünk indiferens egyébként. FCAS, vagy Tempest, persze lehet majd csavarokat gyártani az is nagy eredmény lenne. de fillérek (bár sok fillér). Ugyanakkor előbb látom Oligarcháék AERO részesedését a Tempestben, mint a magyarországét. ŐK meg nem itt fognak majd adózni...