Az ôsz egyik bejelentése , remélem ide kapcsolódik majd.Nyugodjal le.
Valoszinuleg okkal nem hatarozott meg a mai cikkben sem limitet, hisz meg ok sem tudjak hogy mennyire lesznek megfejve.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ôsz egyik bejelentése , remélem ide kapcsolódik majd.Nyugodjal le.
Valoszinuleg okkal nem hatarozott meg a mai cikkben sem limitet, hisz meg ok sem tudjak hogy mennyire lesznek megfejve.
Ilyesmiért gondoltam, hogy minden pénzügyi-logisztikai érv ellenére jó, ha egy légierő nem egytípusos.Probléma van a német harci repülőgépek MB katapultüléseivel...
A Martin Baker, a katapult üléseket gyártó cég arról tájékoztatta a Luftwaffét, hogy egy műszaki probléma befolyásolhatja a repülőgépeinkben lévő katapultülések megfelelő működését. Elővigyázatossági intézkedésként felfüggesztették a repüléseket.
Az ok a kioldópatronok helytelen feltöltése lehet, a patronok 20 százaléka lehet hibás.
(A probléma állítólag Németországon kívül más ügyfeleket is érint: az Eurofighter vadászrepülőgépek Európa-szerte a földön maradnak...)
Minden nyugati gépben MB katapultülések vannak.Ilyesmiért gondoltam, hogy minden pénzügyi-logisztikai érv ellenére jó, ha egy légierő nem egytípusos.
Most pl. Ausztria akkor légtérrendészeti képesség nélkül maradt? A Gripenben is volt gond az MB üléssel, ha jól emlékszem.
De nem ugyanaz az altípus. Az Aero gépekben nem saját fejlesztés van?Minden nyugati gépben MB katapultülések vannak.
A típus az döntés függvénye.De nem ugyanaz az altípus. Az Aero gépekben nem saját fejlesztés van?
A második cikk szerint a németeknél leállították a Tornado-kat és az Eurofightereket is a probléma miatt...Ilyesmiért gondoltam, hogy minden pénzügyi-logisztikai érv ellenére jó, ha egy légierő nem egytípusos.
Ilyenkor készenlétet adó gépeket elsőnek gyorsan átvizsgálják hogy az repülhessen, a többit pedig majd utána.Most pl. Ausztria akkor légtérrendészeti képesség nélkül maradt?
Nekem is eszembe jutott, hogy a mi gépeinket is érint-e... de a HM-től biztos nem tudjuk meg.A Gripenben is volt gond az MB üléssel, ha jól emlékszem.
Teljesen mindegy, ha randomra jöhet elő probléma bármelyik típuson, akkor megdőlt az érved a sok típus mellett (ami amúgy sem volt túl erős, például anyagilag nagyságrendekkel drágább.)De nem ugyanaz az altípus. Az Aero gépekben nem saját fejlesztés van?
Ok, de most a spanyolok az EF/F-18 kombóval kint vannak a vízből. De ha a Gripen ülése is érintett lenne, a csehek az ALCA-val szintén előrébb lennének; van radarja, alap légirendészetre korlátozottan alkalmas. Az osztrákok is használták a Saab-105-t erre ( https://www.blogbeforeflight.net/2020/12/austria-prepares-say-goodbye-saab-105.html?m=1 , itt a képen látszik a póttartályon a rádiózás hullámhosszára felszólító felirat) Ilyesmire gondoltam. Tudom, hogy drága.Teljesen mindegy, ha randomra jöhet elő probléma bármelyik típuson, akkor megdőlt az érved a sok típus mellett (ami amúgy sem volt túl erős, például anyagilag nagyságrendekkel drágább.)
Már az amerikai haditengerészet is leállította a gépeinek egy részét a katapultprobléma miatt.Ok, de most a spanyolok az EF/F-18 kombóval kint vannak a vízből. De ha a Gripen ülése is érintett lenne, a csehek az ALCA-val szintén előrébb lennének; van radarja, alap légirendészetre korlátozottan alkalmas. Az osztrákok is használták a Saab-105-t erre ( https://www.blogbeforeflight.net/2020/12/austria-prepares-say-goodbye-saab-105.html?m=1 , itt a képen látszik a póttartályon a rádiózás hullámhosszára felszólító felirat) Ilyesmire gondoltam. Tudom, hogy drága.
Szerintem ne az osztrák légierő legyen számunkra a minta.Ok, de most a spanyolok az EF/F-18 kombóval kint vannak a vízből. De ha a Gripen ülése is érintett lenne, a csehek az ALCA-val szintén előrébb lennének; van radarja, alap légirendészetre korlátozottan alkalmas. Az osztrákok is használták a Saab-105-t erre ( https://www.blogbeforeflight.net/2020/12/austria-prepares-say-goodbye-saab-105.html?m=1 , itt a képen látszik a póttartályon a rádiózás hullámhosszára felszólító felirat) Ilyesmire gondoltam. Tudom, hogy drága.
Ha jól emlékszem, az L-39NG-ben is már MB ülés van. Csak a régi L-39-esekben volt saját fejlesztésű.Az Aero gépekben nem saját fejlesztés van?
Milyen őszi bejelentés?Az ôsz egyik bejelentése , remélem ide kapcsolódik majd.
amik ősszel jönnek...mi nem világos?Milyen őszi bejelentés?
Értem. Informatív volt. Köszönöm!amik ősszel jönnek...mi nem világos?
Nem tudom mit vártál. Most uborkaszezon van, szabadságolások stb. Szóval legkorábban ősszel lehetnek bejelentések.Értem. Informatív volt. Köszönöm!
Ubiszezon van , szabadságolások vannak , meleg van.Van hír?Nincsen.Ősszel csak lesz vmi.amik ősszel jönnek...mi nem világos?
Azért a kettő nem összevethető - ez is kell, az is kell.Én az ősz egyik bejelentését a Gripen flotta bővítését várom.Egy szd. modernizált "C"/"D" szerintem mindenképpen esélyes
Ha meg 2szd. plussz az olyan mintha 80 db Puls-t is vennénk!!!