[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest


Várható volt egy Bucsa 2.0, hogy megfogják a dezertálásokat, de legalább orosz egyenruhát húzhattak volna rájuk a false flag-hoz...
 
H

Hummen23

Guest
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Egyszerűen szükségünk van rá. Akár egy oroszbarát ukrajna, vagy akár egy frusztrált náci maradék ukrajna lesz a szomszédunk, akkor kellenek azok a hegyek. Legalább az északkeleti határunk védhető lenne.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 538
15 273
113
Már látom lelki szemeimmel, hogy Szijjártó az ENSZ-közgyűlésen felszólal, hogy kizárólag humanitárius okokból magyar békefenntartókat küldenek Kárpátaljára. Ezzel védenék az ukrán és a magyar és stb. lakosságot a leendő orosz inváziótól.... Jó lenne végre felébredni. Amíg Ukrajna joglag létezik, addig Kárpátalja ott marad.
 
W

Wilson

Guest
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Úgy látom O.V tusványosi beszéde után az orosz propaganda és információs hadviselés rátett még egy lapáttal.
Hozzáteszem egy ekkora "magas labdát" vétek lenne nem lecsapni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 729
8 952
113
Mert nem hiszem, hogy bármelyik fél ki fogja még húzni 2 és fél évig.
Akkor megy tovább alacsonyabb intenzitással.
Aaaahhh igy mar teljesen ertem a gondolatmenetedet. Szoval 1933-ban az emlitett teren is csak kiszoritottak a kulturat… Vilagos, akkor a Kristallnacht es a tobbi dolog is csak a „kultura kiszoritasa“. Bravo! :D
Ne játszd már magad kérlek! Minden országnak volt olyan nacionalista korszaka amikor a kisebbségek kultúráját tudatosan próbálták kiszorítani. Az oroszoknak is, ezt szenvedték el korábban az ukránok, gyakorlatilag ezért zajlik a mostani háború is, mert az oroszok még mindig azt hiszik hogy az ukránok eltévedt oroszok. De ugyanilyen asszimilációs politika volt Magyarországon is.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 265
43 076
113
Egy nem facebook szintű cikk végre a témában.

Majdnem igaz a hír de itt az eredeti Telegram bejegyzés

A fordítás:
(Az ukrán elnök pszichotrópiásan érintett agyában a következő kép rajzolódott ki).
Nyugati elemzők szerint ez valóban így lesz (2. ábra).

Nem az Oroszok találták ki a 2 sz térképet.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Amikor nagy lesz a baj, akkor majd bólintanak az Északi áramlat 2-re. Kérdés, hogy akkor akar-e még Moszkva szállítani?
Mindent lehet pénz kérdése lesz plusz a szankciók feloldása , a 300mrd $ vissza adása ! A nyugat nem érzi még mennyire lefogják velük tolatni a gatyát az Oroszok ! Putyintól dörzsöltebb játékos most nincs a porondon , főleg úgy , hogy nem lesz kényszerhelyzetben és ő diktálhatja a feltételeket . És minden hidegebb nappal csak jobb pozícióban lesz !
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 729
8 952
113
Mindent lehet pénz kérdése lesz plusz a szankciók feloldása , a 300mrd $ vissza adása ! A nyugat nem érzi még mennyire lefogják velük tolatni a gatyát az Oroszok ! Putyintól dörzsöltebb játékos most nincs a porondon , főleg úgy , hogy nem lesz kényszerhelyzetben és ő diktálhatja a feltételeket . És minden hidegebb nappal csak jobb pozícióban lesz !
Putyin rohadtul nem olyan dörzsölt játékos mint azt hiszitek. Ha az lenne akkor nem indította volna el a háborút úgy hogy fogalma se volt az ukrán társadalom és hadsereg valós állapotáról. Az A terv elbukott és a B terv se nagyon működik már a nyugati fegyverszállítmányok miatt. Putyinnak annyi lehetősége van hogy még egy max két télre kibaszik Európával, de ezzel a saját problémáit (amit ő maga csinált) nem fogja tudni megoldani.

Oroszország gazdaságilag elszigetelődik és katonailag meggyengül. Ezt meg még akár ki is használhatják a kínaiak hogy Közép-Ázsiát a saját érdekszférájukba tereljék.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Off..

Szerintem ez pont fordítva van.

A japán tud gyártani autót hosszútávra. Ma is tud.
A német is tudott, úgy a 2000-es évekig, csak aztán mammon lett a istenük és ugye az nem biznisz, hogy megveszi az ember az autót és 20 évig használja...bekerült a képbe a tervezett elavulás, természetesen ilyen minden autónál van, de a németek úgy is tervezik meg az adott alkatrészt, hogy x év után beszarjon... gyakran túlgondolt, kényes és felesleges dolgokkal teli vágva, ez jellemzi a mai német autókat. Arról nem is beszélve, hogy az egyik prémium gyártójuk típusai rendszeresen kigyulladnak. Hulladékok...

Francia nagyon kényelmes, de igazi hulladék, ahogy az olasz is. Kivéve az Alfát, az ottvan azért.

Aki megbízható autót akar, az eddig is japánt vett és ezután is azt fog.

Csak egy közismert példa: A sivatagban miért Toyota Land Cruisert meg Hiluxot használ mindenki ?
Miért nem Ford Rangert meg VW amarokot meg hasonló, játék/mű terepjárókat ?
Mert ezek hulladékok, nem bírják a tényleges terhelést.... ezek arra jók, hogy a buta szomszédnak lehessen villogni a városban, meg, hogy az amcsik, németek rejtett kisebbségi komplexusaiból származó megalomániáját kiszolgálják.


Ha feladat van és ha esetleg az ember élete is múlhat rajta, csak a Toyota jöhet szóba. Az autó.

On
Azért a Mitsubishit és Renault korszak előtti Nissanokat még odaraknám ! És annyiban helyesbíteném a Landcruiser és Hilux legendát , hogy a régi szívó diesel és benzinesekre illetve a klasszikus turbo dieselekre igaz az örök élet !

Mielőtt bárki nekem esne ezért jelzem L200-al majd 450eKm-t karikáztam le , és most itt áll az udvaron egy rövid Terrano II 2.7Tdi meg egy 2017-es Hilux ! De ez a Hilux már nem az a Hilux , nagyon jó szeretem de sokkal inkább személy autó mint terepjáró ! Ha most választhatnék bármilyen autót akkor egy 98-99-es L200-at kérnék 100le-s motorral GLS-AC felszereltséggel !
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 624
5 471
113
PZH 2000 hírekre rácsatlakozva:

Akárhogy is van, ez tuti nem jó reklám a terméknek. Nem rég kapták őket, és már panaszkodnak. Nem tudom mit néztek a németek intenzív használatnak, egy háborúban egy löveg ami egy perc alatt képes 6-ot lőni, az napi száznál többet fog lőni. Ha egy optimális, a nagy mobilitással a túlélőképességet maximálisan kihasználó használatot feltételezünk, ahol lőnek gyorsan 1 perc alatt a löveggel 6-ot, majd pozíciót váltanak, ez is egy nap 17 ilyen csapás már nem fér bele németéknél a normális használat mértékébe? Nekem laikusként ez igen karcsúnak tűnik, hogy nem lőhetsz 100-nál többet egy nap, illetve 2500 össz lövés van egy csőben, és utána tilt meg üzenget a computer :(...
Mi-24 puska (12,7) élettartama elméleti tűzgyorsasággal számolva kevesebb mint 3 perc...
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Különben ez megint egy elterjedt-legenda.Nagyon is igényelte a ruszki is a gondozást,csak másképpen.Tocsogjon az olajban,és akkor minden jó.Viszont a nélkül,megeszi a rozsda.
Szökő év van mert negan nal megint egy platformra kerültem.:D Ízs em van tud rozsdásodni rendesen ha nem kap fegyver olajat.;)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113

ukrán provokáció, amellyel az oroszokra, pontosabban az "ázsiai" csapataikra(burjátok, stb) akarják verni a balhét.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 949
82 038
113

Az amerikai védelmi minisztérium illetékese: Ha az ukrán hadsereg csapást mért a Jelenovkai kolóniára, azt nem szándékosan tette​


Ezzel beismerték az amerikaiak, hogy ukránok lőtték a börtönné alakított laktanyát. Nem is lehet tagadni hiszen Himars rakéták maradványit találták. Hiába tolja ide az agyatlam panoz alias lada a hazug ukrán propagandát, hogy oroszok lőtték. :)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 410
7 946
113
Mindent lehet pénz kérdése lesz plusz a szankciók feloldása , a 300mrd $ vissza adása ! A nyugat nem érzi még mennyire lefogják velük tolatni a gatyát az Oroszok ! Putyintól dörzsöltebb játékos most nincs a porondon , főleg úgy , hogy nem lesz kényszerhelyzetben és ő diktálhatja a feltételeket . És minden hidegebb nappal csak jobb pozícióban lesz !
Térjünk vissza rá tavasszal.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 729
8 952
113
Ezzel beismerték az amerikaiak, hogy ukránok lőtték a börtönné alakított laktanyát. Nem is lehet tagadni hiszen Himars rakéták maradványit találták. Hiába tolja ide az agyatlam panoz alias lada a hazug ukrán propagandát, hogy oroszok lőtték. :)
A topwar.ru szerint mindenért is az ukránok a hibásak.
 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Korotcsenko állítása szerint „Lengyelország fel akarja falni Nyugat-Ukrajna egy részét”, ezzel szemben „Magyarország nemesen, pontosan és felelősen jár el”.
Azt azert nem is értem, mi az hogy nemesen meg pontosan felelősen? A revízió az revízió ! Mondjuk Kárpátalján egy népszavazáson biztosan 80% felett hozzánk akarnának csatlakozni, a lengyeleknél nem biztos , hogy elérne az 50%t, meg a lengyel lakosság sem biztosan oromkodne ezen.