[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 940
65 950
113
Brit Brimstone rakéta a Zaporozsie régióba repült, de nem robbant fel...
af0ICulGoU4.jpg

fgi33FqIxHU.jpg

eb8x7ZkQEWQ.jpg

XMTRkUQLsWg.jpg
Egyszer egy mar leesett.
Mondjuk amiket talaltam rajtuk szamokat azok egyeznek a ketton.


Mindenesetre van mit tanulmanyozni orosz oldalon.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Egyszer egy mar leesett.
Mondjuk amiket talaltam rajtuk szamokat azok egyeznek a ketton.


Mindenesetre van mit tanulmanyozni orosz oldalon.

Igen az a maximum amit oroszok tudnak vele. Mert sajnos oroszok ott sem tartanak mint Irán vagy Kína 30 éve, hogy reverse engenieringel másolatot gyártsanak. Főleg ezek után, se chip se elektronika se csavar se csavarhúzó nem lesz oroszoknak. De még krumpli sem, hogy optikaként rakétákba, drónokba tegyék.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 419
4 482
113
  • Tetszik
Reactions: PPP

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
Hadd szóljak egy picit közbe...

Írod:
"Putyin ellenünk fegyverezi fel a szerbeket"

IGEN, ebben van valami! Pontosan ezért kell iszonyúan odafigyelnünk arra, hogy a jó viszony Magyarország és Szerbia között fennmaradjon.
Mert, IGEN, tévedés ne essék, amennyiben Magyarország nem vált oldalt, amennyiben nem lép ki a NATO-ból, és nem áll át orosz oldalra, Szerbia mellé, akkor IGEN, belénk is fogják döfni a szerb kést az oroszok.

És pontosan ezért mondtam, hogy Magyarországnak Szerbiával stratégiai partnerségben kell lennie, hogy ez ne következzen be. És pontosan ez egy ÉRV a NATO-ból való kilépésünk MELLETT.
Különben Szerbia és Románia együttes támadásával kell majd szembenéznünk a későbbiekben.
Ja, mert a szerbeknek úgy hiányzik egy kevert etnikumú ország, mint lónak a hátúszás. Ebből még sosem volt baj korábban sem. A területük a románokkal együtt egy nagyon érzékeny status quon alapszik, ahol nekik nem nagyon lehetnek nacionalista elven indokolható területi követeléseik, ellenben velünk. Abban a percben, hogy megtámadnak minket ez a status duo egyszer és mindenkorra felborul, és ha nem nyernek, akkor nagyon nagy a baj. Egyszóval mindkét ország sokkal többet veszíthetne ezzel már egy számukra közepesen sz@r forgatókönyv esetén is, mint amit nyerhetnének. Szóval szerintem az utolsó dolog, amit ez a két ország megkockáztatna az a mi megtámadásunk, főleg, amíg NATO tagok vagyunk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 408
46 082
113
Orosz Luz, BMP-3 es egy masik BMP lett ukran tuzersegi tuz aldozata

Azeri forrasbol szarmazo loveg az oroszokat lovi

Ukrajna celbavett es elpusztitott egy 40 vagonos orosz vasuti egyseget Herszon regioban HIMARSsal. 80 halott es 200 sebesult.
A 3. hírt meg tudod erősíteni független forrásból? Én erről sehol nem olvastam, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 582
46 647
113
Volyna az "azovosok" Jelenovkában történt meggyilkolásáról.

Azt mondja, hogy ez a helyzet hatással lesz a fogságban lévők és hozzátartozóik pszihikájára.

Látták magát a rakéták érkezést, hallották a haldoklók sikoltozását. Szerinte a történtek hatással lesznek a megadni vágyókra, most félni fognak.

Ez volt az egyik célja Kijevnek - megijeszteni az ukrán katonáka, és nem hagyni, hogy letegyék a fegyvert. A rabszolgáknak a végsőkig teljesítenie kell a mester akaratát.

Szerintem már a kasztrálós videónak is csak ez volt a célja....
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 906
35 744
113
Az orosz fegyveres erők két HIMARS MLRS-t és 53 nacionalistát semmisítettek meg Harkovban
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 940
65 950
113
Par napja volt egy foto a Zaporozsje orosz reszebe bejutni akaro ukran tomegekrol.
Most meg nalunk is itt az adat hogy tobben jonnek mint eddig.
Valtozik a gondolatvilaguk, erzik a telet. Vajon meg mindig tobben mennek vissza mint ahanyan eljonnek? Par honapja ez volt a slager.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 485
113
Most vette észre, hogy nem szívesen látjuk itt
A náci egy "újságírónak" adott interjújában elmondja, hogy Artemovszkban (Bahmutban) nem emberek élnek, szemben a Kijev és Csernyihiv régiókban élőkkel. Általában a helyiekelárulják a pozícióikat.

Amikor már náci leszel, megérted, hogy ez nem a te földed, és soha nem is volt . 2014-ben senki sem nevezett titeket furcsának, most pedig nem szívesen látjuk. És ti vagytok a nem emberek, hiszen csak az embertelen nácik bújnak meg a civil lakosság mögé, és lövedékeket lőnek a városok lakónegyedeire.

A.Rudenko(Donyeckben él)

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 026
41 759
113
Intel Slava Z
Ma 12 órakor az ellenség 70 főig terjedő erőkkel, 3 gyalogsági harcjármű támogatásával a donyecki Novopol régióból délkeleti irányban próbálta megtámadni az RF fegyveres erők egységeinek állásait. Tűzkár okozásával az ellenséget megállították és a korábban elfoglalt állásokba vonultak vissza. Az ellenséges veszteségek 30 főig (visszahozhatatlanok).
Intel Slava Z
A DNR bírósága új ügyet fog vizsgálni olyan külföldi zsoldosokkal kapcsolatban, akik Ukrajna oldalán harcoltak.
A vádlottak Matias Gustavsson, Vekoslav Prebeg, John Harding, Hill Dylan és Hill Andrew. Svédország, Horvátország és az Egyesült Királyság állampolgárai.
Mindannyian Mariupolban kerültek fogságba.
A Nikolaev-Kryvyi Rih irányú helyzet
2022. augusztus 1-jén 17:00-kor az ukrán fegyveres erők Herson elleni támadásra készülnek, és továbbra is erősítik a csapatok csoportosítását felszereléssel.

▪️Augusztus 10-ig a donyecki irányból kivont 57. Ompbr egységei a front Krivoj Rog szektorába kerülnek. A dandár katonai állománya a csernyihivi régióban , Goncsarovszkijban , a 242. számú kombinált fegyverzetű gyakorlótéren fejezi be a személyi állomány és a felszerelés újratelepítését.
▪️Az ukrán UAV ok felderítik az RF fegyveres erők állásait a frontvonalon Novogrigorovka , Lyubomirovka és Kiselevka térségében . Az Ukrán Fegyveres Erők tüzérsége lecsapott Ljubimovkára , Bobrovij Kutra , Novogrednyevora , Andrejevkára , Blagodatovkára , Szuhoj Sztavkára , Novopetrovkára , Krescsenovkára , Arhangelszkre .

▪️A MANPADS 138 zrbr legénységét a Krivoj Rog -i pályaudvarra telepítették, hogy megvédjék az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőit a légicsapásoktól.

▪️Páncélelhárító rendszerek érkeztek az ukrán állásokba Ivanovkában , Knyazevkában , Potemkinóban és Osokorovkában , hogy megerősítsék a védelmi vonalakat.

▪️Az orosz rakétacsapatok és tüzérség az UAF-létesítményeket találta el Nyikolajevben , Novovoznyesenszkijben , Zelenodolszkban , Potemkinóban és Veliky Artakovoban .

▪️A 35. dandár 18. zászlóaljának és a 60. dandár 98. zászlóaljának egységei a veszteségek és az RF fegyveres erők rendszeres csapásai miatt alacsony morálban vannak. Az alakulatok parancsnoksága beszámol a katonai állomány rendszeres alkohol- és kábítószer-használatáról.
01-08-RU-1.jpg
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Oroszország készen áll haditengerészeti bázisok létrehozására Indiában, Szaúd-Arábiában, Irakban és Iránban​

Hatalmi struktúrák » Honvédelmi Minisztérium
Moszkva bejelentette, hogy új haditengerészeti bázisokat kíván létrehozni

Oroszország készen áll haditengerészeti bázisok létrehozására Indiában, Szaúd-Arábiában, Irakban és Iránban


  • a Földközi-tengeren,
  • Ázsia-csendes-óceáni régió (APR),
  • Indiai-óceán
  • és a Perzsa-öbölben
az új haditengerészeti doktrína szerint .

Létfontosságú tengeri területek​

A megfelelő rendeletet Vlagyimir Putyin orosz elnök írta alá a haditengerészet napjának előestéjén, július 31-én.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/1731955-doctrine_maritima/

CNN: A tajvani hatóságok Pelosi látogatására számítanak a Biden-adminisztráció félelmei ellenére​

2022.08.01. 16:21
Világ
Egy tajvani tisztviselő azt mondta amerikai újságíróknak, hogy Nancy Pelosi , az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke figyelmen kívül hagyja a Fehér Ház aggodalmait , és munkautat tesz a szigetre.

Képviselője a CNN -nek névtelenül elmondta , hogy Pelosi Tajvanon tervezi az éjszakát. Az Egyesült Államok vezetőjének, Joe Bidennek adminisztrációjának tagjai ugyanakkor aggódnak a politikus döntése miatt – hangsúlyozta a csatorna forrása. A tisztviselő hozzátette, hogy Pelosi érkezésének idejét még senki nem jelentette be.

Korábban Szergej Szanakoev politológus a Pravda.Ru-nak adott interjújában feltárta a szónok tajvani látogatásának következményeit. A szakértő lehetővé tette az Egyesült Államok és Kína közötti fegyveres összecsapást .

"Peking le tudná lőni a gépet, vagy leszállhatná kísérő PLA vadászrepülőgépekkel a szárazföldi Kínában" - mondta az elemző.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1731993-ssha_taivan_kitai/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 485
113
Az ukrán fegyveres erők tegnapi napja Artemovszk mellett örökre emlékezetes marad!

A légideszant erők a PMC Wagner támogatásával a várostól 2 kilométerre utolérték Azov, Dnepr és VFU visszavonuló erőit.

A felderítő csata során egy hatalmas oszlop került elő. Fő erők azonnal áttértek ezen célpontokra. Az egyik egység katonái megosztottak velünk egy videót a csatáról.

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

ETtoday: Média: Pelosi augusztus 2-án érkezik Tajpejbe, és találkozik a tajvani hatóságokkal​

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke – RIA Novosti, 1920, 2022.01.08.

PEKING, augusztus 1. – RIA Novosti. Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke várhatóan kedden későn érkezik Tajvanra, a Grand Hyattben tölti az éjszakát, majd szerdán dél körül elhagyja a szigetet – jelentette hétfőn az ETtoday tajvani hírportál .
A körülbelül 20 fős delegáció vezetésével Pelosi várhatóan helyi idő szerint 22:30 körül (moszkvai idő szerint 17:30) száll le a tajpeji Songshan repülőtéren , majd a Grand Hyattban tölti az éjszakát, és meglátogatja a tajvani törvényhozó jüant. parlament ) szerda délelőtt, ahol megbeszéléseket tart a sziget vezetésével, köztük az adminisztráció vezetőjével, Tsai Ing-wennel .
Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke – RIA Novosti, 1920, 2022.01.08.


Állítólag még aznap dél körül repülőre száll, és elhagyja a szigetet, így véget ér rövid látogatása.

Pelosi hétfőn Szingapúrba látogat egy amerikai kongresszusi delegáció élén . A kizárólag demokrata kongresszusi képviselőket tömörítő delegáció szingapúri látogatásával kezdte az ázsiai országokban tett körútját , amely Japánba , Dél-Koreába és Malajziába is ellátogatott . Az amerikai média szerint a Kongresszus előadója az ázsiai körút során Tajvanra is ellátogathat, ahová áprilisban tervezett, de ezt a tervet a koronavírus-fertőzés miatt nem tudta megvalósítani. Maga a kongresszus előadója nem mondott semmit arról, hogy a mostani ázsiai út során Tajvanra látogatna.
Kína határozottan kifogásolja Pelosi tajvani látogatását, mivel az ilyen lépéseket az Egyesült Államok beavatkozásának tekinti Kína belügyeibe.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 940
65 950
113

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 468
16 857
113
Keversz valakivel, nem igen írtam ilyeneket.
Nem írtam olyat, hogy elfogy a lőszere. Szerintem senki, de ezt terjesztitek. Mert álmodoztok. Tegyétek. Aztán meg megy a feszültségkeltés, agresszivitás a mást gondolókkal szemben.

Amúgy:
Azért mert készült, attól még elronthatja.
:)
Mit nem értesz?
Olyan kockázatokat vállalt be, amiket nem kellett volna. (Februárban)
Most meg már azért küzd, hogy valamit fel tudjon mutatni otthon.
150 nap alatt, több tízezer katona halála árán ké fél megyéért küzd.
Herszon, tengerpartot meg kel kellene tartania.
Békeszerződésben le mond róla Ukrajna? Nyilván nem.
Miért tenné?
Ha nincs békeszerződés, megy a háború tovább, maradnak a szankciók.
Közben Európa tényleg megszabadul a nyersanyag függőségtől...
Megszabadul? Ember,te hol élsz? Éppen most állítják le a közvilágítást,zárják el a melegvizet a németeknél,te meg itt vízionálsz? Nagyjából öt év mire az átállás talán megvalósul,addig meg mi a lankadt répa lesz? Minden hónapban egy fokkal lejjebb tekerik a fűtést? Az ipar meg szénnel,és fával fogja helyettesíteni a gázt? Kapjál már a fejedhez,a lehetetlen kategóriát mantrázod folyamatosan. Bújj már ki a csigaházból,és nézz körül.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 484
19 390
113
... A buckalakók nem céloznak ilyen pontosan.
Artemovszk (Bahmut) 2-3 napon belül elesik, és ezzel kinyílik az Artemovszk - Szeverszk vonal. Ez után már tényleg csak a Szlavjanszk-Kramatorszk erőd marad, utána meg a nagy síkság... A Dnyeperig semmi, ott is csak Zaporizsja, Dnyipro és Kremencsuk. Hamarosan az Odesszai irány lesz a főcsapás...