Beszélgető

Ezt nem ertem, ez valami gay clubbol hozott megszolitas? :cool:
Kerdezz batran, ha valami nem vilagos, azzal sosincs problema.
Volt egy tv reklám sorozat, ahol a fel sem merülő problémákra talált ki megoldásokat Emese.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Na innen van.
"Kérdezz bátran, ha valami nem világos, azzal sosincs probléma."
:)

Volt egy tv reklám sorozat, ahol a fel sem merülő problémákra talált ki megoldásokat Emese.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Na innen van.
"Kérdezz bátran, ha valami nem világos, azzal sosincs probléma."
:)

Manapság alighanem ez a reklámsorozat sem mehetne le, mert "szexista".

• Hűha
Reactions: Kim Philby and zeal
Ööö ...

"Az egyik népszerű komáromi diszkontáruházban a Fókusz is megpróbált háromnál több étolajat venni, a pénztárnál azonban nem engedték. Mindezt rejtett kamerával rögzítettük."

Fake news és saját maguk döntik meg? Majd conteoval rákontráznak. Hogy Mufurc Malac akkor is így száll le a bringáról.

Ööö ...

"Az egyik népszerű komáromi diszkontáruházban a Fókusz is megpróbált háromnál több étolajat venni, a pénztárnál azonban nem engedték. Mindezt rejtett kamerával rögzítettük."

Fake news és saját maguk döntik meg? Majd conteoval rákontráznak. Hogy Mufurc Malac akkor is így száll le a bringáról.

Tényleg alig lehet olajat kapni, 5 literes mission impossible, 1 literesekből is többnyire a flancosabb 1000+ ft-osok vannak csak, 2 literes kb. az egyetlen ami szokott lenni, mert ugyanúgy 1-et lehet venni, mint az 5 literesből (inkább visz bolttól függően 3-5 1 literest).

Tényleg alig lehet olajat kapni, 5 literes mission impossible, 1 literesekből is többnyire a flancosabb 1000+ ft-osok vannak csak, 2 literes kb. az egyetlen ami szokott lenni, mert ugyanúgy 1-et lehet venni, mint az 5 literesből (inkább visz bolttól függően 3-5 1 literest).
Nem tudom. Nem vagyok nagy étolaj vásárló. Lejöttem a srácaimmal a Balcsira míg nejem külföldön esküvőn. Kedden indulás előtt vettem két literes Vénuszt. Nem néztem mennyi volt, de felnyúltam, levettem. Hogy Penny volt vagy Aldi, nem tudom, két helyen jártunk indulás előtt. Felnyúltam, levettem.

Ööö ...

Részben igazad van. De simán működhet. Beülnek 5-en az autóba, végig járnak több boltot; mindenhol megveszik amennyit lehet. Mondjuk 3 litert, az boltonként 15 liter. Öt boltot végigjárnak az 75 liter. És miért ne csinálnák meg minden nap. Napi 15-20 ezer. És azért 5 bolt nem sok, simán többet is végigjárhatnak.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Erdekes, szerintem nem is lattam napraforgo olajat itt 25+ eve... legalabbis a normalis kiszerelesuek kozott biztosan nincs sehol.
(En a megszokott extra virgin olive melle hosszu evek ota canolat - repcet - veszek, de azt is kizarolag csak olajban suteshez hsznalom, amikor nem air fryerben sutok.)

Bementek öten, mindenki kihozza a limitet ki a kocsiba berakod. Bemész újra, mindenki a limitet, kijössz be a kocsiba és újra. Amin kiürül a bolt mész a kövibe. Nem bonyolult és nálunk is van aki ezt csinálja.

Erdekes, szerintem nem is lattam napraforgo olajat itt 25+ eve... legalabbis a normalis kiszerelesuek kozott biztosan nincs sehol.
(En a megszokott extra virgin olive melle hosszu evek ota canolat - repcet - veszek, de azt is kizarolag csak olajban suteshez hsznalom, amikor nem air fryerben sutok.)

Gondolom helyi/kulturális dolog is, pl. nálunk gyakorlatilag nincs repceolaj, kint osztrákoknál/németeknél meg szinte csak azt láttam a polcon, olaszoknál oliva olivával...
Szlávok hagyományosan nagy szotyikedvelők, onnan van a napraforgóolaj dömping is kelet-Európában.

• Tetszik
Gondolom helyi/kulturális dolog is, pl. nálunk gyakorlatilag nincs repceolaj, kint osztrákoknál/németeknél meg szinte csak azt láttam a polcon, olaszoknál oliva olivával...
Szlávok hagyományosan nagy szotyikedvelők, onnan van a napraforgóolaj dömping is kelet-Európában.

Átkosban volt még repceolaj, de az lenézett helyettesítő volt, mint a margarin vaj helyett.

• Tetszik
Hát belőlem biztosan nem élnek meg az olajjal mutyizók, kb. 2 évente használok el 1 litert... Amit lehet sütőben sütök, plusz zsiradék nélkül.

Amúgy saját tapasztalat, de mióta Mutter átállt a disznó és libazsírra kb csak a rántott hús esetében vetemedünk olaj közelébe (bár a karaj esetében megint a zsír az igazi). Mellesleg szerintem sokkal jobban átjönnek meg intenzívebbek az ízek zsírral

Én sem értem ezt a féktelen olaj használatot. Sütést, amikor kell egy nagyon kevés olaj, akkor az olívával tolom. Ha zsír kell, akkor is libazsír, évek óta nem vettem disznózsírt. Ebből is kb. évente veszek, ha 3-at talán. De még, ha éppen sülkrumplit sütök, akkor is nagyon kevés olaj elég, csak forgatni kell a cuccot és fedő alatt serpenyőben sütni.

Hát belőlem biztosan nem élnek meg az olajjal mutyizók, kb. 2 évente használok el 1 litert... Amit lehet sütőben sütök, plusz zsiradék nélkül.

Most is posztolta egy ismerős facebook-on, hogy szlovák párocska 2-esével hordja kifele az 5 literes olajat a lidl-ből, már lassan tele a kisbuszuk...

Ma reggel a Sparban így nézett ki:
e1wd3OH.jpg

Ezért meg 4 évvel ezelőtt 13 ft-ot fizettem Ungváron (bár inkább a tálas verziót vettem 38ft-ért mivel abba csak meleg vizet kellett önteni)...
lvCGBQq.jpg

• Hűha
Reactions: BJani
Én sem értem ezt a féktelen olaj használatot. Sütést, amikor kell egy nagyon kevés olaj, akkor az olívával tolom. Ha zsír kell, akkor is libazsír, évek óta nem vettem disznózsírt. Ebből is kb. évente veszek, ha 3-at talán. De még, ha éppen sülkrumplit sütök, akkor is nagyon kevés olaj elég, csak forgatni kell a cuccot és fedő alatt serpenyőben sütni.
Disznózsír! :hadonaszos: Mangalicazsír meg kenyérre, snidlinggel. Vagy lilahagymával.

Tegnap este kb. 21.15 körűl délről a Balaton felöl, Badacsonytól kicsit nyugatra elég alacsonyan egy meteorit féle(?) repült Sümeg irányába, ahol lezuhant(?). Sárga volt, pulzáló fénycsóva félével. Hangja semmi.
Halott valaki róla?
Nem, nem ittam sokat (csak a szokásos számú kisfröccsöket...) többen voltunk, mind láttuk.
Amíg repül meteor, ha már leesett meteorit a kődarab neve.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: kamm and LMzek 2.0