Csak és kizárólag azokkal alkalmazom akik bevágnak elém (a nőkre és idősekre nem vonatkozik ) és intenzív fékezésre kényszerítenek ! Amúgy békés vagyok és figyelek a köröttem közlekedőkre .
Én elhiszem, hogy amúgy nagyon figyelmes vagy!
De neked azt kellene belátnod, hogy a vázolt érvelesed, miszerint csak azt bűnteted aki veled szemben szabálytalankodik, gyermeki és civilizálatlan érvelés, és cselekedet.
Te önhatalmúlag eldöntöd, a vélt vagy valós okra visszavezetve, hogy igazságot kell szolgaltatnod, vagy meg kell tettéért bűnteted a másikat (relativizálod tetszés szerint cselekedetedet), ráállassal, dudálassal, villogássál.
Ne haragudj, de ez kb. 3 éves gyermek színvonala, akinek elvették a kisvödrét a homokozóban, ezért lerombolja a másik várát, vagy meghúzza a haját, stb.
Van az a szituáció amikor ki kell az embernek állnia magáért, azonban az autópálya, a KÖZlekedés nem ez a terület.
Attól vagyunk civilizáció, hogy normákat törvényeket hoztunk a mindennapi élet működésének biztosítására, és ha valaki meg is szegi ezeket a szabályokat, nem önhatalmúlag szolgáltatunk igazságot, bűntetünk!
Gondolj csak bele mi lenne ha mindenki önhatalmúlag reagalna, bűntetne.
Lehet eddig nem volt baleseted, és kívánom ne is legyen, de talán egyszer majd összeakadsz egy hozzád hasonlóan önkényesen cselekvővel, és annak nem biztos, hogy jó vége lesz.
Az autós közlekedés veszélyes üzem, nem véletlenül alakítottuk ki a szigorú szabalyrendszerét.