Tényleg csak a saját területünk védelme érdekel. A forrásaink végesek. Az ukrán tapasztalatok szerint amivel az országba betörő külső, akár jóval erősebb ellenfelet is lehet kellemetlen helyzetbe hozni, ahhoz lehetőleg sok Manpads, ATGM kell, védekezésre berendezkedett gyalogság, mögéjük tüzérség, feléjük amennyire lehet jó túlélőképességű légvédelem.
A repülőgépek, harckocsik arra jók, hogy mehessünk velük a Baltikumba, véleményem szerint nem az erőforrásaink optimális felhasználása a SAJÁT országunk védelme céljából. Nekem az is misszó, ha a harckocsijaink a kontinensen maradnak, csak mondjuk le lesznek zavarva Koszóvóba, nyilván nem C-17 el gondoltam hogy át lesznek dobálva Ázsiába...
A nehéz dandár szép meg jó, meg az is hogy arról filozofálnak sokan hogy még 1-2 század Gripen, vagy F-35 kéne, MAJD azok után ha van potens és elég számú tüzérségünk, szerzünk be nagy számban korszerű MANPADS-ot, és ATGM-et, meg valami komolyabb légvédelmet, ami pici esélyt szolgálatat arra hogy nem verik telibe a földön pl. a most meglévő Gripenjeinket.
Nem kell velem egyet érteni senkinek, nyilván, én ezért meg sem haragszom, csak a prioritásokat így látom...