[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Azt el tudja nekem valaki magyarázni, hogy a név miért nem utal arra, hogy milyen felszerelésük van/lesz?
Az nevuk amik lesznek. Csak loveszdandarokon belul is van nehez-konnyu-kozepes. Ha 1 vagy max 2 tankzaszloalj van benne, akkor nehez loveszdandar, mint Tata. A tobbit nem tudom, hogy melyik a kozepes lovesz es melyik a konnyu lovesz, de azokban nincs tank. De a kulonleges a kulonleges es kesz. Nalunk kulon haderonem (wojska) Magyarorszagon meg egy kulon lovesz dandar a kulonleges erok.

Még egy kérdés a hozzáértőknek (pl. @krisss ): a Skyrangerek a győri légvédelmi ezredhez fognak (vélhetően) tartozni és alkalmilag küldik a csapatokhoz vagy része lesz minden zászlóalj támogató századának, mint pl. az aknavetősök? Mi lehet itt a szervezeti rend?

Még egy kérdés a hozzáértőknek (pl. @krisss ): a Skyrangerek a győri légvédelmi ezredhez fognak (vélhetően) tartozni és alkalmilag küldik a csapatokhoz vagy része lesz minden zászlóalj támogató századának, mint pl. az aknavetősök? Mi lehet itt a szervezeti rend?
Nem tudom. :D
De 2004-ig volt a csapatoknál is igla.
Miután kivontak majd mindent, csak Győrben maradt.

Lehet darabszámfüggő lessz.
Ha lessz elég lessz Győrben meg a csapatoknál is.
Ha nem akkor mint most.

Már ha lessz ember Győrben.o_O

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Ha nem akkor mint most.

Az Igla a lövészeknél volt és nem a csapatlégvédelemnél.

Ha nem akkor mint most.
Mondjuk szerintem az alakulatoknál lenne jobb helyen, mint pl. az aknavetős Lynx - elvégre a "zászlóaljal együtt mozgást" kell gyakorolniuk a legtöbbet. Gépágyús lövészethez sem kell nagyobb lőtér mint egy sima Lynxnek...

Lynx-zászlóaljanként 4-6 darab Skyrangerrel lehet talán számolni. Vagyis 20-30 légvédelmi jármű 3 fős személyzettel meg némi logisztikával 120-150 fő kellhet "csapat légvédelemre"...ennyi csak akad!

• Tetszik
Reactions: Catles
Az nevuk amik lesznek. Csak loveszdandarokon belul is van nehez-konnyu-kozepes. Ha 1 vagy max 2 tankzaszloalj van benne, akkor nehez loveszdandar, mint Tata. A tobbit nem tudom, hogy melyik a kozepes lovesz es melyik a konnyu lovesz, de azokban nincs tank. De a kulonleges a kulonleges es kesz. Nalunk kulon haderonem (wojska) Magyarorszagon meg egy kulon lovesz dandar a kulonleges erok.
Na azért Lengyelországban is rendet raknék. Ha 2 tank zászlóalj és 1 bwp1 zászlóalj akkor brigada pancerna. Ha 1 tank és 2 bwp1 zászlóalj akkor zmechanizowana. De ha 3 Rosomak zászlóalj akkor is zmechanizowana. Csak hogy teljes legyen a káosz