Mire gondolsz?
Arra, hogy a nevükben benne legyen, hogy könnyű/közepes/nehéz vagy bármi ami leírja hogy ez a dandár kerekes járművekkel van. Vagy itt sok a tank.Mire gondolsz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mire gondolsz?
Arra, hogy a nevükben benne legyen, hogy könnyű/közepes/nehéz vagy bármi ami leírja hogy ez a dandár kerekes járművekkel van. Vagy itt sok a tank.Mire gondolsz?
Majd ha bejelentik.De mikor tudjuk meg, hogy hol lesznek?
nem szabad megkönnyíteni az ellenséges kémek dolgát ilyenekkel!Arra, hogy a nevükben benne legyen, hogy könnyű/közepes/nehéz vagy bármi ami leírja hogy ez a dandár kerekes járművekkel van. Vagy itt sok a tank.
Ez itthon nem nagyon használják. Még az sem szokott belekerülni, hogy gépesített, csak simán lövész és kész.Arra, hogy a nevükben benne legyen, hogy könnyű/közepes/nehéz vagy bármi ami leírja hogy ez a dandár kerekes járművekkel van. Vagy itt sok a tank.
Pedig ezek logikusak. Gepesitettek (zmechanizowana), a BWP meg a Rosomak is az, legfeljebb az egyik modernebb. Bar a 2 tank zaszloalj meg nemi IFV valoban a minimum pancerna-nak, meg egy tank zaszloalj elferne benne, de IFV mindenkepp kell bele, mert magaban nem harcolhat a tank, gyalogsag nelkul.Na azért Lengyelországban is rendet raknék. Ha 2 tank zászlóalj és 1 bwp1 zászlóalj akkor brigada pancerna. Ha 1 tank és 2 bwp1 zászlóalj akkor zmechanizowana. De ha 3 Rosomak zászlóalj akkor is zmechanizowana. Csak hogy teljes legyen a káosz
Pont ilyesmire gondoltam.A magyar nyelvben a:
De ezt se használjuk, már a XIX. században kezdett kikopni és végül a szovjet megszállók eltörölték minden hagyományunkat.
- könnyű = vadász/huszár
- közepes = vértes/dragonyos
- nehéz = páncélos
Ez alapján lehetne páncélos és vértes lövészdandárunk vagy dragonyos esetleg huszárdandárunk.
Persze lehetne. És az egészet majd kidobolja a kisbíró. (Végül is a vármegye és a főispán mellé már csak egy huszárdandár hiányzik. )A magyar nyelvben a:
De ezt se használjuk, már a XIX. században kezdett kikopni és végül a szovjet megszállók eltörölték minden hagyományunkat.
- könnyű = vadász/huszár
- nehéz = páncélos
Ez alapján lehetne páncélos és vértes lövészdandárunk vagy dragonyos esetleg huszárdandárunk.
Rtl-en azt mondták eddig 128 felelt meg.
Azt nem hogy mennyi bukott meg.
Én még vissza vezetném az ezred tulajdonosi címet. Persze nem arisztokraták, hanem állami cégek amik finanszíroznák dandárt.Persze lehetne. És az egészet majd kidobolja a kisbíró. (Végül is a vármegye és a főispán mellé már csak egy huszárdandár hiányzik. )
Mészáros lölő pàncélos dandárTiborc kaszás parasztezred nem kéne?
Ha kifizeti miért is ne. Rómában az ősiBen azt mondtak aki legalább ket légiós nem tud felszerelni és kitartani egy hadjáratra az nem is gazdag ember!Mészáros lölő pàncélos dandár
Akkor elmondhatnám, hogy minden elcseszett tippmix szelvénnyel a honvédelem ügyét támogatomÉn még vissza vezetném az ezred tulajdonosi címet. Persze nem arisztokraták, hanem állami cégek amik finanszíroznák dandárt.
Lehetne mondjuk: 5. "Szerencsejáték Zrt" Huszárdandár
Ahogy külsős tudatlanként le is vezettem!Ja kiegeszítem hogy új helyőrségekben lesznek az új zászlóaljak.
A magyar nyelvben a:
- könnyű = vadász/huszár
- nehéz = páncélos
A Mistralok objektum védelemre, front mögötti logisztika és vezetési pontok oltalmazására jó lehet és nem baj, hogy Győrben van és ott marad - jól kiegészítik a NASAMS-et. Első vonalba meg megy a Skyranger a dandárok részeként.Visszanézve az esti haderőszervezési, hadrend elképzelési kommenteket, lassan elértük a facebook szintet. Aztán kis javulás következett be, miután krisss elmondta, hogy az 5 új zlj 5 új helyőrségben lesz és ezek adják a 3 dandár további lövész zászlóaljait.
Szerintem, Tata egyértelmű, Leopárdok, Lynxek, PZH-2000 önjárók, meg a többi cullang. Debrecen, sötét ló. a lövész zászlóaljak ott is ok., de mi lesz a többi ? Remélhetőleg tüzérség ott is lesz, harckocsikban nem vagyok biztos. Hódmező, szerintem kap harckocsikat, önjárókat, de azok lehet gumikerekes alvázon lesznek. Valamint, ha megvan a 3 dandár, + egy felderítő ezred hozzájuk, a többi kiegészítővel, akkor nem ördögtől való gondolat, ha létrehozunk egy tüzér alakulatot. Önjárókkal, rakéta sorozatvetőkkel. Minimum ezred méretben. Bár ez már nagyon távoli jövő.... Említette itt valaki, hogy mi lesz a csapatlégvédelem sorsa. Egyértelmű hogy a dandárok szervezetén belül kell legyen. A győri alakulat nem erre van, a jövőben sem erre lesz. A Mistralok ottléte szerintem szakmai tévedés jelenleg.
Ez mindenhol így van!Na azért Lengyelországban is rendet raknék. Ha 2 tank zászlóalj és 1 bwp1 zászlóalj akkor brigada pancerna. Ha 1 tank és 2 bwp1 zászlóalj akkor zmechanizowana. De ha 3 Rosomak zászlóalj akkor is zmechanizowana. Csak hogy teljes legyen a káosz
Használd kicsit a fejedet!Mondjuk szerintem az alakulatoknál lenne jobb helyen, mint pl. az aknavetős Lynx - elvégre a "zászlóaljal együtt mozgást" kell gyakorolniuk a legtöbbet. Gépágyús lövészethez sem kell nagyobb lőtér mint egy sima Lynxnek...
Lynx-zászlóaljanként 4-6 darab Skyrangerrel lehet talán számolni. Vagyis 20-30 légvédelmi jármű 3 fős személyzettel meg némi logisztikával 120-150 fő kellhet "csapat légvédelemre"...ennyi csak akad!