Én értem amit mondasz, nem is azt mondtam, hogy csak a mi btr-ünk hulladék erre a célra, hanem hogy a hasonló járművek azok.
20 millióból sokmindent kilehet hozni házon belül. A btr ingyen volt kéznél, bár akkor lehet inkább 1 bmp-t kellett volna gányolni. 1 millárdból te új APC-t / IFV bázisú medevac járművet veszel , elégsok földi jóval. Pedig nem biztos, hogy ez kell 1 medevac járműnek.
Igazából a medevacnál 2 kulcskérdés van: az idő és a biztonság. Lehet, hogy sokak felhúzzák a szemöldökuket... de nem tartom kizártanak, hogy adott esetben 1 ATV-vel hamarabb belehet menni és kihozni az embert, mintha BTR-el kellene berongyolni utána. Talán terepen gyorsabb is és a "ki-, és berakodás" sokkal gyorsabb, persze cserébe nincs meg az a szintű páncélvédettség, de nagyobb a mobilitás, egyébként ekkora járművet semmi esetre sem küldenék be, akkor inkább 1 átalakított pickupot vagy terepjárót, valamiféle védettséggel, akár a HMMWV-t vagy valami hasonlót, ami a BTR-nél olcsóbb és egyszerűbb üzemeltetni. Ráadásul ugye ROLE 2 de inkább 3-ig lenne cél a lehető leggyorsabban eljuttatni a komolyabb sérülteket, ami a 3 esetében nem biztos, hogy földi út lesz, de jobb ha nem a harcmezőre repkednek a gépek.
A BTR egy böszme nagy dög, tök jó, hogy 8 kerék van rajta, drága gumikkal meg minden szérohad benne, cserébe hely sincs benne és képes pattogni mint az állat no meg a kilátást hagyjuk is. Tehát egy hatalmas döggel kell manőverezned általában nem műúton (bár ez a járműnek annyira nem probléma), amiből elég korlátozottan látsz ki, cserébe bent igazából hely sincs, de azért tud rendes szállítási traumát okozni akár, ellátni szintén nem igazán fogsz tudni benne normálisan, no meg sérült ki és berakása legalább nem olyan könnyű az oldalajtón és akkor a többi műszaki állapotával még nem is nagyon számoltunk.