[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 166
7 983
113
Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak! Így nem látom értelmét a pénzkidobásnak Kaposváron! Akkor nekünk sem elég jó jelige! Inkább gondolkozzunk kicsit, hogyan járunk jobban!

M-1296 Stryker Itt körbe lehet nézni->M-1296 Stryker dragon

a0ep8Bm.jpg


dragoonfull0001.jpg


Ha az Amcsikkal meglehetne dumálni hogy a BTR-ket odaadjuk az Ukriknak X mennyiséget, cserébe adnának érte Stryker-t, X mennyiséget! Nem kell pénzmozgás, csak árucsere! :rolleyes:
Szerintem nem rossz gép! 3+9Fős! A tornyot kicsit nagynak találom, na de nem baj, jobb mint a BTR.
Csak megjegyzem, hogy ez már az amerikaiaknak sem elég jó, ennek a lecserélésére írtak már ki több tendert ismereteim szerint.
Tehát jogos a "koprsót másikra cserélnék" jelige.
 

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
717
1 349
93
Csak nincs értelme annak amit mondasz. Nem a német állammal fejlesztünk hanem a rheinmetall céggel....
Nem volt a németeknek szánva eleve...
- Én értettem amit mondasz, bocsáss meg! Azt próbáltam mondani hogy a németek bármit fejlesztettek közösen valakivel, az nekik saját részre nem volt jó! Ennyi csak amit félre értettetek! Ott a Francia-Német Euro tank, ott a Román-Német csapatszállító, Francia-Német helikopter tervezés stb...stb! Erre próbáltam utalni. Erre mondtam hogy a Kaposvári közös Rheinmetallos csapatszállítót sem fogják ők maguknak a Németek rendszeresíteni. Ők mindenhol csak a terveket, elgondolásokat, ötleteket gyűjtik. S azokat építik be a saját gépeikbe saját formára alakítva, Eladási árúként! Ez a lényeg.
- Persze hogy nem volt a németeknek szánva eleve! Én tudom! Gyűjtik az európai mérnökök elgondolásait. Ennyi.
 
  • Vicces
Reactions: krisss

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 624
3 880
113
Szia,

Hogyne lenne.
A regi FEG-nel is volt MEO, teljesen megbizhatoan stabil minoseg kerult ki a gyarbol:
-ami egesz jol sikerult, az ment az USA-ba, mint a piacon kaphato legolcsobb fegyver (ezzel elegedettek voltak a vevok, az arahoz kepest jo minoseget kaptak)
-ami kozepesen sikerult, az ment a "civil" piacra (ertsd: rendorok/katonatisztek megvettek sajat penzbol onvedelmi fegyvernek), a vevo itt is elegedett volt, mert legalabb valamit megvehetett
-ami kifejezetten szar volt, azt megkapta a sereg es a rendorseg. A vevo itt is elegedett volt, mert kipipalhatta azt a feladatot, hogy x db fegyvert atvett. Az meg senkit sem erdekelt, hogy a katona kezeben mukodik, vagy sem. Ha esetleg megis erdekelte valamelyik alakulat parancsnokat, akkor elso korben azt adta parancsba, hogy javitsak meg a fegyvereket. Amelyiket meg lehetett javitani (akar ugy, hogy pl. ket fegyveren felcsereltek a szant, es ez utan mar csore lehett tolteni a fegyvert. akar ugy, hogy valami kisebb alkatreszt csereltek), azzal nem volt gond. Ami teljesen javithatatlan volt a javitas ellenere is, csak azt kuldtek vissza - de azt is csak akkor, ha eleg tokos volt a parancsnok, es meg merte tenni.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 665
35 801
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 665
35 801
113
Tehát a fizika törvényei és az orosz ukrán háború okozta alkatrészválság, kierőltetheti hogy a tervezett idő előtt elkezdjünk megszabadulni a BTR harcjárművektől. Itt megint csak az jön be nekem, ha azonnal akarunk, mondjuk 300 db APC harcjárművet, akkor max amerikai készletek vannak talán ha vannak, amihez hozzá lehet jutni. Stryker.
Meglátjuk hogy jön majd a Lynx, milyen tempóban.
Gumikerekesben, ha még napirenden lesz, Boxert kellene rendelni, nagyobb mennyiségben és nem várni a majd egyszer talán, lesz valami új, amit még most kezdünk protózni valamikor, szintén majd.
Vagy AMV-t - ott talán több a szabad kapacitás, mint Boxer esetében.

Ha tippelnem kell, akkor "összeszorított foggal" kifogják várni a Hitron - max ideiglenesen átülnek valamilyen improvizált megoldásra. Használt Fuchs is jó lenne átmenetileg...
 
  • Tetszik
Reactions: honved

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 033
10 068
113
Vagy AMV-t - ott talán több a szabad kapacitás, mint Boxer esetében.

Ha tippelnem kell, akkor "összeszorított foggal" kifogják várni a Hitron - max ideiglenesen átülnek valamilyen improvizált megoldásra. Használt Fuchs is jó lenne átmenetileg...
M113
Az egész világon van belőle.