[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 813
26 924
113
Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk!.... a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! .
Még,...most kezdődik csak el igazán a hajsza,...amire mindenki csak a 30-s évekre számitott most itt van a nyakunkon. Nem beszélve, hogy milyen gazdasági kilátások vannak...ép eszű ember a sajátjait kezdi etetni először, nem a szomszédot. Persze ehhez kell "ép ész" is...
Ha az Amcsikkal meglehetne dumálni hogy a BTR-ket odaadjuk az Ukriknak X mennyiséget, cserébe adnának érte Stryker-t, X mennyiséget! Nem kell pénzmozgás, csak árucsere! :rolleyes:
Egyszerűen nem illik az egész " Z2026 koncepcióba"...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 131
141 251
113
Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak! Így nem látom értelmét a pénzkidobásnak Kaposváron! Akkor nekünk sem elég jó jelige! Inkább gondolkozzunk kicsit, hogyan járunk jobban!

M-1296 Stryker Itt körbe lehet nézni->M-1296 Stryker dragon

a0ep8Bm.jpg

dragoonfull0001.jpg

Ha az Amcsikkal meglehetne dumálni hogy a BTR-ket odaadjuk az Ukriknak X mennyiséget, cserébe adnának érte Stryker-t, X mennyiséget! Nem kell pénzmozgás, csak árucsere! :rolleyes:
Szerintem nem rossz gép! 3+9Fős! A tornyot kicsit nagynak találom, na de nem baj, jobb mint a BTR.
Milyen közös fejlesztést nem találtak elég jónak? Vagy mi a szatymazi szűzmáriaúristenit hadoválsz össze?

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 482
8 806
113
Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak! Így nem látom értelmét a pénzkidobásnak Kaposváron! Akkor nekünk sem elég jó jelige! Inkább gondolkozzunk kicsit, hogyan járunk jobban!

M-1296 Stryker Itt körbe lehet nézni->M-1296 Stryker dragon

a0ep8Bm.jpg

dragoonfull0001.jpg

Szerintem nem rossz gép! 3+9Fős! A tornyot kicsit nagynak találom, na de nem baj, jobb mint a BTR.
Csak megjegyzem, hogy ez már az amerikaiaknak sem elég jó, ennek a lecserélésére írtak már ki több tendert ismereteim szerint.
Tehát jogos a "koprsót másikra cserélnék" jelige.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 077
2 266
113
Csak nincs értelme annak amit mondasz. Nem a német állammal fejlesztünk hanem a rheinmetall céggel....
Nem volt a németeknek szánva eleve...
- Én értettem amit mondasz, bocsáss meg! Azt próbáltam mondani hogy a németek bármit fejlesztettek közösen valakivel, az nekik saját részre nem volt jó! Ennyi csak amit félre értettetek! Ott a Francia-Német Euro tank, ott a Román-Német csapatszállító, Francia-Német helikopter tervezés stb...stb! Erre próbáltam utalni. Erre mondtam hogy a Kaposvári közös Rheinmetallos csapatszállítót sem fogják ők maguknak a Németek rendszeresíteni. Ők mindenhol csak a terveket, elgondolásokat, ötleteket gyűjtik. S azokat építik be a saját gépeikbe saját formára alakítva, Eladási árúként! Ez a lényeg.
- Persze hogy nem volt a németeknek szánva eleve! Én tudom! Gyűjtik az európai mérnökök elgondolásait. Ennyi.

• Vicces
Reactions: krisss

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 175
5 336
113
Szia,

Hogyne lenne.
A regi FEG-nel is volt MEO, teljesen megbizhatoan stabil minoseg kerult ki a gyarbol:
-ami egesz jol sikerult, az ment az USA-ba, mint a piacon kaphato legolcsobb fegyver (ezzel elegedettek voltak a vevok, az arahoz kepest jo minoseget kaptak)
-ami kozepesen sikerult, az ment a "civil" piacra (ertsd: rendorok/katonatisztek megvettek sajat penzbol onvedelmi fegyvernek), a vevo itt is elegedett volt, mert legalabb valamit megvehetett
-ami kifejezetten szar volt, azt megkapta a sereg es a rendorseg. A vevo itt is elegedett volt, mert kipipalhatta azt a feladatot, hogy x db fegyvert atvett. Az meg senkit sem erdekelt, hogy a katona kezeben mukodik, vagy sem. Ha esetleg megis erdekelte valamelyik alakulat parancsnokat, akkor elso korben azt adta parancsba, hogy javitsak meg a fegyvereket. Amelyiket meg lehetett javitani (akar ugy, hogy pl. ket fegyveren felcsereltek a szant, es ez utan mar csore lehett tolteni a fegyvert. akar ugy, hogy valami kisebb alkatreszt csereltek), azzal nem volt gond. Ami teljesen javithatatlan volt a javitas ellenere is, csak azt kuldtek vissza - de azt is csak akkor, ha eleg tokos volt a parancsnok, es meg merte tenni.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 485
48 662
113