Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi Litvániában allomásozunk, márpedig az van a kalinyingrádi körzethez a legközelebb.Az első hét forgalma (nem tudjuk, hogy ebből mennyi volt a magyar elfogás.)
2022.08.01. - 2022.08.07.
Augusztus 1-7-én a balti államokban a NATO légi rendfenntartó misszióját végző vadászgépek háromszor indultak a Balti-tenger feletti nemzetközi légtérben az Orosz Föderáció katonai repülőgépeinek elfogására, amelyek a nemzetközi repülési szabályok megsértésével repültek.
Augusztus 2-án a balti államokban légi rendfenntartó missziót végző NATO vadászrepülőgépek öt, az Orosz Föderáció szárazföldje felől a nemzetközi légtérbe és Kalinyingrád felé tartó Szu-27-es elfogására indultak. A fedélzeti jeladók nem működtek, a személyzet nem rendelkezett előre elkészített repülési tervvel, és nem tartották a rádiókapcsolatot a regionális légiforgalmi irányító központtal.
Augusztus 2-án a NATO vadászgépei elfogtak egy AN-26-os repülőgépet, amely az orosz szárazföldről a nemzetközi légtérbe és Kalinyingrád felé tartott. A fedélzeti válaszjeladója kikapcsolt állapotban volt, a személyzet nem rendelkezett előre elkészített repülési tervvel, de fenntartotta a rádiókapcsolatot.
Augusztus 4-én a NATO vadászrepülőgépei elfogtak egy SzU-30-ast, amely Kalinyingrádból a nemzetközi légtéren keresztül a szárazföldi Oroszországba repült, a fedélzeti válaszjeladója be volt kapcsolva, repülési terv nélkül, bár a rádiókapcsolatot fenntartotta.
A cseheket nem látom a listában, pedig ők is ott maradtak még 2 hónapra.Mi Litvániában allomásozunk, márpedig az van a kalinyingrádi körzethez a legközelebb.
Igen. Sztem ott állomásoznak, ahol mi.A cseheket nem látom a listában, pedig ők is ott maradtak még 2 hónapra.
Igen, ott vannak.Igen. Sztem ott állomásoznak, ahol mi.
![]()
Germany, Hungary, Italy take up NATO’s Baltic air policing
German, Hungarian and Italian fighter aircraft will take up air patrols over the Baltic region as part of NATO's air policing mission starting on Monday (1 August 2022).www.nato.int
A Magyar Légierő egy JAS 39 Gripen típusú repülőgéppel lesz jelen Romániában, a Bukaresti Nemzetközi Repülő Show (BIAS) 2022 légiközlekedési rendezvénye alkalmából.
![]()
Ungaria va trimite un Gripen la București. Și alte avioane aliate și-au confirmat prezența în România la BIAS 2022
Forțele Aeriene Maghiare vor fi prezente în România cu un avion de tip JAS 39 Gripen, cu ocazia evenimentului aviatic Bucharest International Air Show (BIAS) 2022.m.defenseromania.ro
Nem akarlak elkeseríteni de kb. 99,9% hogy egyik sem lesz meg addig!Remélem addigra már Meteorral IRIS-T vel meg sisakdisplayel
+ Légibemutatókra nem is szoktak éles fegyvert vinni.Nem akarlak elkeseríteni de kb. 99,9% hogy egyik sem lesz meg addig!
erre keltem reggel , elég magasan van tetőtérbe lakásunk itt ... valami baromi nagy hangal elsuhan ház fölött , mondom , ez csak grippen lehet![]()
A éves kik.terv alapjan.Kérdés: a magyar Gripen pilóták gyakoroljak a légi utántöltést? Pár év ez ezelőtt volt erről egy videó, de azóta nagy a kommunikációs csend.
A éves kik.terv alapjan.
Szerintem, mint kislabda dobás!És hogyan szerepel ez a tervben?
Mennyi?
30!
Mi 30?
Hát mi mennyi?
És hogyan szerepel ez a tervben?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..