A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ismét dandártábornoki kinevezéseket adhattam át. A kinevezett tábornokok különböző szakterületeken dolgoznak azért, hogy Magyarország még biztonságosabb hely legyen. Külön öröm, hogy egy hölgy is átvehette a dandártábornoki kinevezését. Gratulálok mindannyiuknak!

___

I have once again handed out brigadier general appointments. The appointed generals are working in different fields to make Hungary an even safer place. It is particularly gratifying that a woman has also received her appointment as general. Congratulations to all of them!

Az államfő – a honvédelmi miniszter javaslatára - augusztus 20-ai hatállyal dandártábornokká nevezte ki Antal László István ezredest, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnökét, Sánta Gábor ezredest, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnokát, dr. Török Zsolt ezredest, a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa, katonai tanácselnökét és Szabó Károly ezredest.

Van értelme meghallgatni ?
Meghallgattam szerintem neked új dolgokat nem mond benne Ruszin, ami nekem újdonság volt, hogy a Magyar Honvédség felajánlotta, hogy kiképezik az ukrán SF erőket a magyar SF erők harctéri túlélési egészségügyi mentési metódusára , elmondta, hogy ősszel jönnek az első Lynxek, növelik a készültségi egységek létszámát és csökkentik a reakció idejüket, szeptember végén demontstrálják a gyorsreagálású erőbe felajánlott magyar zászlóalj készültségi fokát, elismételte amit itt mindenki tud, mikor érkeznek a H225-s helik a KC390 szállítórepülők a Leo2A7-s harckocsik stb ..

Meghallgattam szerintem neked új dolgokat nem mond benne Ruszin, ami nekem újdonság volt, hogy a Magyar Honvédség felajánlotta, hogy kiképezik az ukrán SF erőket a magyar SF erők harctéri túlélési egészségügyi mentési metódusára , elmondta, hogy ősszel jönnek az első Lynxek, növelik a készültségi egységek létszámát és csökkentik a reakció idejüket, szeptember végén demontstrálják a gyorsreagálású erőbe felajánlott magyar zászlóalj készültségi fokát, elismételte amit itt mindenki tud, mikor érkeznek a H225-s helik a KC390 szállítórepülők a Leo2A7-s harckocsik stb ..
Elment az eszuk?

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Ja, az az egyetlen elmebaj abban a cikkben.
Ez a magyar kormányzat döntése amit a Honvédség végrehajt.
Azt már hallottam korábban, hogy a magyar SF egységek nagyon jók ebben is , de most Ruszin elmondta, hogy a nyugati SF erők is nagyon elismerik ezt a képességüket.

Mondjuk arra nagyon kíváncsi lennék, hogyha a kiképzés létrejön akkor mit mondanak az ukrán katonák az ukrán harctéri mindennapokról, már ha megosztanak ilyesmit a kiképzőkkel...

Lippai Péter kiemelkedő tudású katona, aki gondolkodásmódjában, és emberi kvalitásaiban is kiemelkedik a szárazföldi haderőnem főtisztjei közül.
ja engem ő szakalapvizsgáztatott még anno (GPU részt)... akkor még nem igazán vágtam hogy mi is az a szemlélőség...

Akkor még nem is volt olyan
valamit szemlélt ott az biztos mert meg is jegyeztem neki hogy jó meló lehet ha csak nézelődni kell :D meg hogy azt látom hogy szemlélődik mert nem csinál semmit (mi meg meloztunk...) hozzá kell tenni elsőnek azthittem valami új törzstag aki az idő alatt jött ameddig én a határzárat építettem.... aztán felvilágosítottak hogy nem. amúgy jófej és tényleg ott van szakmailag.