[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Majd zolkas boki flamand jurgenbauer meg akarják magyarázni:

A Mercedes-Benz el akarja adni orosz autó-összeszerelő üzemét - média​

2022. augusztus 26., péntek, 10:31 - Olekszij Pavlis
3688 megtekintés

A német Mercedes-Benz el akarja adni Moszkva külvárosában található autó-összeszerelő üzemét, források szerint az ügylet a végső szakaszban van.

A Kommersant autóipari és ingatlanpiaci forrásokra hivatkozva ír erről .

„A Moszkva melletti jeszpovi telephelyről beszélünk, amely a Mercedes-Benz Manufacturing Rus-hoz tartozik, ahol 20% a JV Daimler KamAZ Rus-é, a többi pedig a fő Mercedes-Benz AG-é.

"Ъ" forrása az egyik autókonszernben azt mondja, hogy az üzem eladásra kerül. A "Ъ" autóiparban egy másik beszélgetőpartnere megerősítette, hogy az ügylet a végső szakaszban van, a vevő egy orosz kereskedő lesz, de a Mercedesnél vannak "dokumentumproblémák" - áll a cikkben.

A moszkvai külváros ingatlanpiacának kiadásának forrása arról számolt be, hogy az "Avtodom" kereskedő különösen pályázik az üzemre, és a Moszkvai Régió Fejlesztési Társaság is részt vesz a tárgyalásokon.

Az újság beszélgetőpartnere az egyik autókonszernben arról a pályázatról beszél, amelyen több kereskedő vesz részt.

Az Autoretail "Ъ" forrása megjegyzi, hogy összetett megállapodásról van szó, amely magában foglalja a márka orosz piaci forgalmazójának jogait is, és az Avtodomot is megnevezi a fő esélyesnek.
A Mercedes-Benz oroszországi irodája arról számolt be, hogy a cég "különféle lehetőségeket fontolgat az oroszországi üzleti tevékenységre" - írja a kiadvány.
"Jelenleg nincsenek konkrét döntések. Kérem, értse meg, hogy nem kommentálunk jövőbeli terveket és stratégiai döntéseket" - mondták.

Az Avtodom nem volt hajlandó kommentálni.

Júliusban vált ismertté, hogy a Mercedes-Benz el kívánja adni a márka hivatalos oroszországi forgalmazójához, a "Mercedes-Benz Rus"-hoz tartozó ingatlant, valamint esetleg a forgalmazói jogokat. Megjegyezték, hogy a Mercedes egy házat is elad a Moszkva melletti Veshkiben, ahol a cég irodahelyisége és szolgáltatása található.

Gazdasági igazság
igen eladja és újra kapható lesz a mercedes moszkvában ill oroszhonban. most már nem a németek hanem egy független orosz fél forgalmazza majd.
vagyis a kiskapu az megnyilt nehogy azt hidd a merci lemond a gyámánt bányájáról mert a luxus autó az Oroszhonban is merci.
Az Unicredit, Raiffeisen sztorit ajánlanám a figyelmetekbe.

1980-as évek technikája, szerintem egy monokrom monitor és egy paca. A célnak megfelelt. Nem hiszem hogy az ukránok feltuningolták a BUK rendszert '14-előtt. Én nem láttam/olvastam semmilyen technikai adatot az optikai követő rendszerről.
Ha van infó, megköszönném.
"Passive day and night target acquisition with long range thermo visual and television cameras"
lérakos kolléga kellene, aki komolyabban benne van, én leragadtam a pirotechnika, gyújtószerkezet vonalon ;)
Úgy emlékszem hogy még az optikai követés és rávezetés (nyilván rádiós) is megoldott aktív REH ellentevékenység esetére.

• Tetszik
Reactions: oregbogaras
1450294671_kakiev.jpg

"Mои предки всегда служили россии
в диких чеченских дивизия
и погибали на войнах во славу отечества
я российский чеченец и офицер до корней волос
Клянусь аллахом
я готов умереть За Россию !
Саид Магомед Какиев "
"Az őseim mind Oroszországot szolgálták a vad csecsen hadosztályban és életüket adták a haza dicsőségéért.
Orosz-csecsen vagyok és tiszt az utolsó procikámig és Allahra esküszöm, kész vagyok meghalni Oroszországért!"
Szaid Magomed Kakijev ezredes, Oroszország hőse, a GRU Szpecnaz "Zapad/Nyugat" klg. zlj. parancsnoka.

"Szabad szemmel végzett megfigyelés során jobbára csak a repülőgépek hajtóműveinek száma állapítható meg, de távcsővel már a légitársaságokra jellemző festésminták, a lajstromjelek és az egyre terjedő, a gépek alsó részén lévő nagyméretű feliratok is kivehetők."
Nem hiszem hogy foglalkoztak azzal hogy távcsővel kuksizzák a gépet. A radaron feltűnt a gép és indították a rakétát. Fel voltak spannolva. Harctéri stressz. Ha nem az orosz hivatásosok üzemeltették, akkor ez fokozottan igaz.

Ha esetleg nincs mit nézni így péntek este :
Sabbat Shalom! :)

Hogy tisztázzunk még egy félreértést. Az "azonosítani" szót én a mondatomban olyan értelemben használtam, hogy ilyen szinten látható a földről fényképezőgéppel (tehát optikával) egy 10-11km magasan repülő gép:

12.jpg

52.jpg

98.jpg

Ennyit láthattak a BUK kezelői is.
Ha nem magával a BUK-kal, akkor biztos volt náluk távcső vagy fényképezőgép.
A fenti képek Monoron készültek 10-11 km magasságban átrepülő géperől, a földről nézve.
Tehát bőven látszik a gép festése.
Ez nem így működik. Két három másodperc alatt annyi tudatosul egy átlag emberben, hogy piros festés van a gép végén! Hogy melyik/milyen/kihez tartozó gépnek milyen festése van azt az átlag kezelő a ha megfeszűl sem fogja tudni, mindegy, hogy ukri vagy szakadár.

Ez nem így működik. Két három másodperc alatt annyi tudatosul egy átlag emberben, hogy piros festés van a gép végén! Hogy melyik/milyen/kihez tartozó gépnek milyen festése van azt az átlag kezelő a ha megfeszűl sem fogja tudni, mindegy, hogy ukri vagy szakadár.

Így van, és ezért keverték össze a szakadárok a maláj gépet az orosz elnöki géppel. Mert az utóbbit akarták lelőni.

@csibeszke
+megismétlem neked is, az azonosítani szót nem olyan értelemben használtam, hogy meg tudták volna mondani a gép azonosító-számát,
hanem olyan értelemben, hogy optikával is látható valamennyi a festésből, tehát ennyi alapján ítélkeztek.
A képeket azért tettem be, mert volt egy olyan vélemény, hogy semmi nem látható optikával, erre hoztam fel ellenpéldának, hogy ennyi azért látható.
De nem állítottam, hogy aki lőtt, meg tudta volna mondani, hogy pontosan mi volt az a gép, amire lőtt.
Sőt, pont azt állítom, hogy nem tudta, mert összekeverte a két gépet (a malájt és az orosz elnökit).
De az a baj, hogy több emberrel beszélek itt és egyik sem érti, hogy mit próbálok mondani, és amit az egyiknek válaszolok, a másik meg abba köt bele, anélkül, hogy értené a beszélgetés előzményeit. :(

Leírom honnan indult a beszélgetés, hátha tanulságos lesz.

1) Szóba került a maláj és az orosz elnöki gép festése.
2) Kérdésként felmerült, hogy miért számít a festés, amikor a festést a radar nem látja.
3) Erre válaszoltam, hogy de nem volt radar, csak optika.
4) Erre azt a választ kaptam, hogy az optika csak pacát lát, de a festést nem.
5) Erre betettem a képeket, hogy tessék, így láthatóak a 10-11 km magasan repülő gépek a földről.
6) Erre azt a választ kaptam, hogy de ez nem így működik, mert nem volt idejük mérlegelni a döntést, mert csak 2-3 másodpercük volt, meg harci stresszben voltak.

Hát de pont ezt mondom én is! Nem volt radar, csak optika volt, az alapján annyit láttak, ami alapján rossz döntést hoztak. Ennyi.

Szóval Te 100%-ban biztos vagy, hogy a szakik lőtték le. Ezzel még nem lenne semmi baj, csak ezt ne terjeszd, mind kész tényt, maximum szerinted volt így. Attól, hogy már oldalakat írtál le, ugyanazt hangoztatva, attól még nem lesznek igazak. Most már kezded túltolni, pihenjél egy kicsit.

Teljes a káosz a ruszkiknál. Mindenki menekül: ;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tetkót nőkön alig/nem nagyon látni.

Teljes a káosz a ruszkiknál. Mindenki menekül: ;)

Tetkót nőkön alig/nem nagyon látni.
Attól tartok, hogy Ukrajna esetében ez meg fog dőlni:
"A háború először a remény, hogy utána jobb lesz; aztán az elvárás, hogy a másiknak rosszabb lesz; aztán az elégedettség, hogy tényleg nem lett jobb neki; s végül a meglepődés, hogy mindenkinek rosszabb lett." (Karl Kraus)

Szóval Te 100%-ban biztos vagy, hogy a szakik lőtték le. Ezzel még nem lenne semmi baj, csak ezt ne terjeszd, mind kész tényt, maximum szerinted volt így. Attól, hogy már oldalakat írtál le, ugyanazt hangoztatva, attól még nem lesznek igazak. Most már kezded túltolni, pihenjél egy kicsit.

100%-ban biztos vagyok, és miért ne terjeszthetném. Más is mondja a saját hülyeségeit.

Orosz csajszi meginterjúvolt egy amerikai fickót Ukrajnával kapcsolatban. Aztán kiderül, hogy az az "amerikai" nem más, mint Tim Kirby :) (aki tulajdonképpen orosz, amerikai orosz, a Russia Today egyik műsorvezetője és Dugin lelkes híve - igazán talált a lány egy "objektív" amerikait :D )

Interregnum #33 — Fourth Political Theory with Tim Kirby​

Vagy hogy ha valaki erről még érdekesebb videót akar, az "amerikai"-ról:

Nézzük csak mint mond Tim Kerby mostanság, friss 1 hónapos videó:

Putin is moving the capital after defeating Zelensky in Ukraine. --> :eek:

"During the previous Duma elections Defense Minister Shoigu posed the idea that Russia should build 5 new cities in Siberia and maybe move the capital to the center of the nation, but it looks like there are moves to push this popular concept even further, to the big warm trendy city by the bay."

Orosz csajszi meginterjúvolt egy amerikai fickót Ukrajnával kapcsolatban. Aztán kiderül, hogy az az "amerikai" nem más, mint Tim Kirby :) (aki tulajdonképpen orosz, amerikai orosz, a Russia Today egyik műsorvezetője és Dugin lelkes híve - igazán talált a lány egy "objektív" amerikait :D )

Interregnum #33 — Fourth Political Theory with Tim Kirby​

Ez forditva is igy van.Ettől persze nem ok az interjúalany hátterének elhalgatása.

Ez forditva is igy van.Ettől persze nem ok az interjúalany hátterének elhalgatása.

Egyetértek.
Egyébként ezt azért említettem meg, mert az orosz csajszi videóit a hogyan hatnak/nem hatnak Oroszországra a szankciók témában találtam meg, és aztán nini, ő is kapcsolatban áll Duginékkal. Pedig videói a témájukat tekintve többségükben nem politikaiak, hanem földrajziak. Érdekes.

• Tetszik
Reactions: aquarell