[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Tudnád számszerűsíteni, hogy honnan lehet tudni a Krasznopol spórolást?
Mekkora a készlet és milyen a felhasználás gyorsasága? És spórolás nélkül mennyi lenne, mekkora gyártókapacitásuk van?
Esetleg valami amerikai wifis chip kell bele?
Gondolkodtam rajta, hogy egyáltalan válaszoljak neked erre a szokás szerint provokáló szándékkal írt hozzászólasodra, de aztán úgy döntöttem válaszolok, főként azok miatt akiket tényleg érdekel a téma.

A Krasznopollal egyrészt az ára miatt spórolnak és amiatt,hogy behatárolják a paraméterei a 20 km hatótávolsága és, hogy ott kell lenni egy katonának legfeljebb 5km-re a céltól hogy "megvilágítsa" a célpontot a Krasznopol számára , ráadásul a 20 km hatótávolság miatt a tüzérségi eszköz is jobban ki van téve az ellenséges tüzérség csapásainak .Az Orosz TASS-ban július végén jelent meg egy cikk arról , hogy elkezdték drónokkal megvilágítani a Krasznopol számára a célpontokat , így már jobban tudják alkalmazni az ukrán hadszintéren..

Nem véletlen,hogy július 28-án Vlagyimir Lepin, a Kalasnyikov Konszern vezérigazgatója, azt nyilatkozta, hogy az Ukrajnai tapasztalok alapján módosítják a Krasznopolt....

"Az új komplexum megnövelt lőtávolságot kap, jelentősen megnő a kisméretű célpont egyetlen lövéssel történő eltalálásának valószínűsége, nő a robbanófej teljesítménye, javul a felhős és erős szélben történő tüzelés hatékonysága"
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Elég érdekes a kettős mérce:
  • Az orosz GDP csökkenés kisebb gond, mint az EU GDP lassulás. Ezért veszít az EU.
Valójában százalékarányosan az orosz veszít többet, ezt mindenki jól tudja. De ez egy nyugati szemellenzős narratíva. Szám szerint
a nyugat (EU) a következő 1 évben 1000-1200 milliárdot bukik, az orosz meg alig 150-200 milliárdot.
  • Az EU engia függetlenedése végtelen idő, de a ruszki azonnal talál új piacokat. Ergo itt is a ruszki a nyerő. :)
Nem végtelen, már megvan az energiahordózók kiváltása. STS. Görög partoknál, töltik át egyszerre 20-30 orosz olajtankerből párba egymás mellé állítva az olajat, ugyanez megy a szénnel. Mindezt az EU segítségével. Gyorsan hadrendbe állítottak 20-25 kisebb hajtót, akik kiviszik nekik a tengerre az "ütközőpárnákat", hogy nemzetközi vizeken (8km a parttól) átölthessék a cucmót.
  • Az amcsi tárolt páncélos technika felújítása több év, de a ruszki 6000 bevethető tankkal rendelkezik.
Mindkét fél rendelkezik elfekvő szinte határtalan páncélos készlettel. Az orosznak jócskán fogyott ez nem is kérdés, azonban ha megfigyelted jóval kisebb ütemben, de csak idén legurult 40-50 db T90m a gyártósorról. Ez sokkal inkább aggasztó, mintsem, hogy a régi állományból mennyit tudnak üzembe helyezni. Azért kétséged ne legyen felőle, hogy a világon a legtöbbet gyártott tank típusokból, nem lesz elegendő alkatrész utánpótlás.
  • A ruszki napi 60 000 gránátot lő, de a Pzh az szar, mert napi 100 az sok csövenként. A ruszki csövek nem kopnak?
Az oroszok is kopnak, csak ha már "csöveket" hasonlítunk, mennyit kapnak az ukránok, és mennyi van az orosznak? Az orosz nem csövet cserél, hanem eszközt...
  • A ruszki veszteség csak minimális lehet, az ukrán mindjárt elpusztul. Össze fog omlani, feladják a hazájuk. Ergo a ruszki mindjárt nyer.
Mindkét oldalnak van vesztesége, de egyrészt a ruszki 140 milliós háttérrel rendelkezik, másrészt a hadserege is 5-6-szor akkora volt békeidőben mint az Ukránnak. Mindegy mennyit veszít, az orosz belátható időn belül tudja pótolni, az ukrán még erőszakkal sem.
  • Az egyharmados gázfüggőség miatt Európa megfagy, de a ruszki eddig még mindig csak korlátozott, az évi import mennyiség egy része megvan. Az EU hülye, megöli magát. Az emberek is mind azok, mind megfagynak.
Az "egyharmad" megint egy buta gyermeteg narratíva. Ez egy átlag mely 7-82%-ig terjed országonként. Átlagban gondolkodni kicsit gyermeteg elképzelés.
Se Németország se Magyarország (2 példát kiragadva) nem tudja helyettesíteni rövid időn belül. Az olaj és szén tekintetében meg látjuk az álságos népnyugtató narratívát, és átcímkézve ugyanúgy vesszük az orosz energiahordózókat. Röhej amit művel az EU e tekintetben, szinte felér egy hazaárulással. Nagyon remélem, hogy legkésőbb télen méltó büntetést kapnak a jelenlegi távirányított politikusaink.
  • A szankciók nem működnek, de állandóan megy a rinya, hogy a szankciókat oldják fel.
Nem az orosz "rinyál", hanem egyes tagállamok. Miután a turizmus (télig) majdnem 50%-al csökken, a közfeladatokat ellátó intézmények fenntarthatatlanná válnak, és a munkanélküliség a sorra bezáró/elköltöző cégek miatt idáig 3-4%-al nőtt, belátták, hogy sem Ukrajna sem más idegen ország nem ér annyit, hogy saját népüket sanyargassák. A vicc az egészben mindig a hamis narratíva mentén bontakozik ki.
Pl. Gáztározók töltöttsége százalékban:) Hurrá. A Német tározó folyamatos utántöltés nélkül pontosan 45 napig képes ellátni teljes német ipart és civil szférát. A német tározó csak egy pici puffer, melynek a célja pár napos esetleg hetes leállást áthidalni.
Biztos, hogy minden ilyen kafa?
Hát ez most télen kiderül, ki ül a farok rossz végén.
Biztos, hogy az egész nyugati világ náci, mert az ukránt támogatja az orosz agresszió ellen?
Biztos hogy nem. Simán csak szemellenzős, lekenyerezett és USA által irányított világ barmai. (a nyugat vezetői)
:)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Sajnos az állításaimat nem cáfoltad, de sebaj már megszoktam.
Áruld már el, az a sok USA támaszpont a világ számos részén mi célt szolgál.

Lehet, hogy fáj, de a válasz az, hogy:
Fenntartsa az USA a hegemóniaját.
Katonai, gazdasági politikai befolyását érvényesítse (nyilván mások ellenében).

Ez nem jó, mert mindenki az USA-tól függ.

Viszont egyelőre nincs alternatívája a szabad országoknak ezzel szemben, ezért kénytelenek az USA szekerét tolni.

Mert nincs jobb:
  • A kínai sosem tűnik jobbnak. Messze is vagyunk tőlük.
  • A ruszki Putyinizmus sem az. A történelemből tudjuk, hogy hogy gondolkodnak rólunk. Ráadásul sem gazdaságilag, sem katonailag nem elég erősek ahhoz, hogy saját területükön kívül érvényesítsék az érdekeiket. Mint ahogy ez a háború ezt be is bizonyítja.

Ezért nincs más, mint az amcsi érdekszférában keresni a gazdasági felemelkedésének, megerősödésünl lehetőségét. A történelmi ellenségeink is itt fociznak, nem maradhatunk ki.
Ahhoz túl gyengék vagyunk mi is és az alternatív hatalmi központok is. Sem Kína, sem Oroszország, sem Törökország nem tudja Európát kiragadni az USA karmaiból.
Ez után a háború után végképp nem, mert úgy néz ki, Oroszország veszíteni fog:
Elveszti meglévő hatalmat (gazdasági befolyását) Európában.
 
  • Dühítő
Reactions: tong djagbu

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Ilyenkor mindig a II. világháború és a Leningrádi front jut eszembe. A precízen illesztett akkori hightech Mauser k98-asok az orosz télben befagytak és használhatatlanok lettek, miközben a lötyögő, csattogó dobtárassal az orosz muszkák vígan lövöldöztek!
:)


3840368.JPG
A vezér fonalat értem de almát az almával , körtét a körtével ! Ha K98 akkor Mossing Nagant , ha PPS akkor MP 40 ! Amúgy egy k98 még mindig jó cucc pont mint lövészárok harcra a PPS.
 
K

Kopi2000

Guest
Köszönöm a megemlékezést! A felső ruházaton lévő alakzatról én azt olvastam, hogy egy hotvátországi sziget. Ha az újság tévedett, akkor én is. Azért annak örülök, hogy Orbán az első számú vezető, és nem te.
Az önbizalmad az egeket ostromolja: Demkót és Castelt "hülyeségeket beszélő fejeknek" titulálod. Szoktál te tükörbe nézni?
Több szót nem érdemel, amit ide irkálsz. Ez is sok rád!
Nagyon orulok, hogy figyelemre meltattal. Tudod, en nem vagyok az a rejtozkodo, de a kamuzo tipus sem, sot azzal lehet verig serteni, nem a rohogo fejekkel, ha akarsz, ezen az oldalon is a szemembe nezhetsz... Csak a geotermikus energia hasznositas topik 108. Sz bejegyzeset kell felkeresni. Ott a csatolt 3. kepen a szakallas-szemuveges foszer en vagyok.

Magabiztossagomnak is van oka. Lehet, hogy nem tul ertheto, csak en nem a vesztese, hanen a nyertese voltam a rendszervaltasnak, igy az egzisztenciam sem viszonylagos, hanem eleg objektiv, a kozeposztaly felso reszen...
 
  • Hűha
Reactions: ghostrider

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 534
12 985
113
Gondolkodtam rajta, hogy egyáltalan válaszoljak neked erre a szokás szerint provokáló szándékkal írt hozzászólasodra, de aztán úgy döntöttem válaszolok, főként azok miatt akiket tényleg érdekel a téma.

A Krasznopollal egyrészt az ára miatt spórolnak és amiatt,hogy behatárolják a paraméterei a 20 km hatótávolsága és, hogy ott kell lenni egy katonának legfeljebb 5km-re a céltól hogy "megvilágítsa" a célpontot a Krasznopol számára , ráadásul a 20 km hatótávolság miatt a tüzérségi eszköz is jobban ki van téve az ellenséges tüzérség csapásainak .Az Orosz TASS-ban július végén jelent meg egy cikk arról , hogy elkezdték drónokkal megvilágítani a Krasznopol számára a célpontokat , így már jobban tudják alkalmazni az ukrán hadszintéren..

Nem véletlen,hogy július 28-án Vlagyimir Lepin, a Kalasnyikov Konszern vezérigazgatója, azt nyilatkozta, hogy az Ukrajnai tapasztalok alapján módosítják a Krasznopolt....

"Az új komplexum megnövelt lőtávolságot kap, jelentősen megnő a kisméretű célpont egyetlen lövéssel történő eltalálásának valószínűsége, nő a robbanófej teljesítménye, javul a felhős és erős szélben történő tüzelés hatékonysága"

Ebben sajnos ebben nem kaptam válaszokat.
Mennyibe kerül az ofnek egy krasznopol? Mennyi rá mondjuk a havi düdzsé, hogy ez a takarékoskodás indokolt?
Egyáltalán honnan az infó, hogy takarékoskodnak vele?
Ha szabad kérdeznem lehet valamit tudni az of kormányzati informátorodról vagy információidról?

Légyszi egyértelmű válaszokat. Vagy csak fantáziád szüleménye ismét?
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab
W

Wilson

Guest
Ebben sajnos ebben nem kaptam válaszokat.
Mennyibe kerül az ofnek egy krasznopol? Mennyi rá mondjuk a havi düdzsé, hogy ez a takarékoskodás indokolt?
Egyáltalán honnan az infó, hogy takarékoskodnak vele?
Ha szabad kérdeznem lehet valamit tudni az of kormányzati informátorodról vagy információidról?

Légyszi egyértelmű válaszokat. Vagy csak fantáziád szüleménye ismét?
Na itt fejeztem veled a diskurzust, ha annyit írtál volna, hogy légy szíves linkeljem a forrást , azonnal válaszoltam volna, de jól láthatóan te még arra sem vagy képes, hogy ha valamire kíváncsi vagy udvariasan meg kérd a másikat, hogy segítsen neked ebben, szerintem ez egy alapvető dolog, ezért bár nem volt szándékomban de raklak ignora...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 673
46 822
113
Az orosz GDP csökkenés kisebb gond, mint az EU GDP lassulás. Ezért veszít az EU.
Egy autoriter rendszerben egyáltalán nem jelent problémát némi életszinvonal csökkenés. Lásd még Észak-Korea.

Te látod magad előtt azt a forradalmat, ami elsöpri Putyint? :rolleyes:
Ezzel szemben a fejlett társadalmak létszükséglete a folyamatos GDP növekedés.
Az EU engia függetlenedése végtelen idő, de a ruszki azonnal talál új piacokat. Ergo itt is a ruszki a nyerő. :)
Már talált is! India és Kína rekord mennyiséget importál tőlük.
Az amcsi tárolt páncélos technika felújítása több év, de a ruszki 6000 bevethető tankkal rendelkezik.
Tekintve, hogy az USA még bőven nem állt át hadigazdaságra (nem is nagyon van miből), és a depóknak a tervszerű szintentartást is meg kell csinálni.
Az oroszoknak a elveszített technikát nem kell karbantartani...:cool:
De ezt az elméletét már @dudi is kifejtette.
A ruszki napi 60 000 gránátot lő, de a Pzh az szar, mert napi 100 az sok csövenként. A ruszki csövek nem kopnak?
Mennyi PZH létezik a világon? Mekkora az orosz tartalék? A PZH-kkal nem a cső elhasználódása volt a probléma.
Tartalék alkatrész meg a BW-nek sincsen. Ha az ukránok kérnek tőlük valamit, akkor csak pingvineznek.
A ruszki veszteség csak minimális lehet, az ukrán mindjárt elpusztul. Össze fog omlani, feladják a hazájuk. Ergo a ruszki mindjárt nyer.
Az oroszok célja nagyon nem a gyors győzelem. Pont ezt írtam le az előbb.
Az egyharmados gázfüggőség miatt Európa megfagy, de a ruszki eddig még mindig csak korlátozott, az évi import mennyiség egy része megvan. Az EU hülye, megöli magát. Az emberek is mind azok, mind megfagynak.
A jelenlegi helyzetben az a gond, hogy az EU-nak el kell döntenie, hogy vagy a lakosságot korlátozza, vagy az ipari szereplőket. Melyik a jobb szerinted?
A fő probléma az, hogy az átmeneti puffer tárolók időt adnak, de egy év alatt semmivel nem lesz jobb az ellátás helyzete. Ha - és persze ez teljesen valós opció - az oroszok tovább szorongatják a gázcsapot, akkor a helyzet rohamosan romlani fog. De ha nem genyáznak tovább - csak szinten tartanak - akkor is vállságos helyzet lehet tél végére.
Ha a külső források a nyári fogyasztást fedezni is fogják tudni, a következő évi betárolásra egyáltalán nem fog jutni...
A szankciók nem működnek, de állandóan megy a rinya, hogy a szankciókat oldják fel.
Milyen rinyáról beszélsz?
Az oroszoknak időröl időre emlékeztetnie kell az EU-s vezetőket, hogy a megoldás az ő kezükben van.
Ha a kutyát behívásra tanítod, akkor is mutatni kell neki a juti falatot, hogy összekösse a 2 dolgot.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
916
10 436
93
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
Te már egy horvát sziget körvonalát is Oroszországnak látod???
Mennyire borultál már meg! Ez paranoia.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 598
7 710
113
Lehet, hogy fáj, de a válasz az, hogy:
Fenntartsa az USA a hegemóniaját.
Katonai, gazdasági politikai befolyását érvényesítse (nyilván mások ellenében).

Ez nem jó, mert mindenki az USA-tól függ.

Viszont egyelőre nincs alternatívája a szabad országoknak ezzel szemben, ezért kénytelenek az USA szekerét tolni.

Mert nincs jobb:
  • A kínai sosem tűnik jobbnak. Messze is vagyunk tőlük.
  • A ruszki Putyinizmus sem az. A történelemből tudjuk, hogy hogy gondolkodnak rólunk. Ráadásul sem gazdaságilag, sem katonailag nem elég erősek ahhoz, hogy saját területükön kívül érvényesítsék az érdekeiket. Mint ahogy ez a háború ezt be is bizonyítja.

Ezért nincs más, mint az amcsi érdekszférában keresni a gazdasági felemelkedésének, megerősödésünl lehetőségét. A történelmi ellenségeink is itt fociznak, nem maradhatunk ki.
Ahhoz túl gyengék vagyunk mi is és az alternatív hatalmi központok is. Sem Kína, sem Oroszország, sem Törökország nem tudja Európát kiragadni az USA karmaiból.
Ez után a háború után végképp nem, mert úgy néz ki, Oroszország veszíteni fog:
Elveszti meglévő hatalmat (gazdasági befolyását) Európában.
Tehát törődjünk bele, hogy az USA bábjai legyünk?
Csicska népnek nincs hazája.
Nem szeretném, hogy úgy járjunk mint Ukrajna, szép lassan eltűnik a térképről.
Azt hogy Oroszország veszíteni fog, miből szűrted le. Mert ha ránézek a térképre én mást látok és lássuk be a világ két legnépesebb országa Oroszországot támogatja.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 781
113
Nagyon rossz, feluletes lett. Tobb energiat kellett volna beletenni az anyag elkeszitesebe. Csupan az orosz propaganda elvezoj gondolhatjak jonak ezt a munkadat!!!!! Fejlodnod kellene....
Ok.
Ha tudsz jobbat, tárgyilagosabbat, informatívabbat készíteni a témakörben, hidd el szívesen olvasnánk, videót néznénk..
A fenti bírálatnak meg akkor van értelme ha annak egyes állításait cáfolnád konkrét anyagokkal.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Valójában százalékarányosan az orosz veszít többet, ezt mindenki jól tudja. De ez egy nyugati szemellenzős narratíva. Szám szerint
a nyugat (EU) a következő 1 évben 1000-1200 milliárdot bukik, az orosz meg alig 150-200 milliárdot.

Márpedig az arany számít. Az oroszok évekre elveszítik a mostani gazdasági lehetőségeik 10-15 %-át.
Mi nem úgy fejlődünk ahogy korábban, hanem lassilunk vagy ugyanazon a szinten leszünk.
Ez lényeges különbség. De nem ez lesz a gond, hanem az elvesztett befolyás, érdekérvényesítő képesség.

Nem végtelen, már megvan az energiahordózók kiváltása. STS. Görög partoknál, töltik át egyszerre 20-30 orosz olajtankerből párba egymás mellé állítva az olajat, ugyanez megy a szénnel. Mindezt az EU segítségével. Gyorsan hadrendbe állítottak 20-25 kisebb hajtót, akik kiviszik nekik a tengerre az "ütközőpárnákat", hogy nemzetközi vizeken (8km a parttól) átölthessék a cucmót.


Az ott átfejtett olajért mennyit kap a ruszki? Annyit mint a tőzsdén? Ha olcsóbban tudja eladni, azzal már elértünk valamit? Főleg jó erős rubel árfolyamnál?

Mindkét fél rendelkezik elfekvő szinte határtalan páncélos készlettel. Az orosznak jócskán fogyott ez nem is kérdés, azonban ha megfigyelted jóval kisebb ütemben, de csak idén legurult 40-50 db T90m a gyártósorról. Ez sokkal inkább aggasztó, mintsem, hogy a régi állományból mennyit tudnak üzembe helyezni. Azért kétséged ne legyen felőle, hogy a világon a legtöbbet gyártott tank típusokból, nem lesz elegendő alkatrész utánpótlás.

A számokat honnan vetted? Csak azért mert a a képeken nem látni többet 3-4 darabnál...
Ismered a ruszkit?

Az oroszok is kopnak, csak ha már "csöveket" hasonlítunk, mennyit kapnak az ukránok, és mennyi van az orosznak? Az orosz nem csövet cserél, hanem eszközt...

Napi 60 ezer gránát esetén, ha 600 lövege van, milyen sűrűn cseréli őket? 10-15 naponta?

Mindkét oldalnak van vesztesége, de egyrészt a ruszki 140 milliós háttérrel rendelkezik, másrészt a hadserege is 5-6-szor akkora volt békeidőben mint az Ukránnak. Mindegy mennyit veszít, az orosz belátható időn belül tudja pótolni, az ukrán még erőszakkal sem.

Akkor miért toboroznak 2 millió Ft/hó fizetéssel, 6 nap kiképzéssel katonákat hónapok óta? Tényleg nincs gondja a ruszkinak?

Az "egyharmad" megint egy buta gyermeteg narratíva. Ez egy átlag mely 7-82%-ig terjed országonként. Átlagban gondolkodni kicsit gyermeteg elképzelés.
Se Németország se Magyarország (2 példát kiragadva) nem tudja helyettesíteni rövid időn belül. Az olaj és szén tekintetében meg látjuk az álságos népnyugtató narratívát, és átcímkézve ugyanúgy vesszük az orosz energiahordózókat. Röhej amit művel az EU e tekintetben, szinte felér egy hazaárulással. Nagyon remélem, hogy legkésőbb télen méltó büntetést kapnak a jelenlegi távirányított politikusaink.

Nem az orosz "rinyál", hanem egyes tagállamok. Miután a turizmus (télig) majdnem 50%-al csökken, a közfeladatokat ellátó intézmények fenntarthatatlanná válnak, és a munkanélküliség a sorra bezáró/elköltöző cégek miatt idáig 3-4%-al nőtt, belátták, hogy sem Ukrajna sem más idegen ország nem ér annyit, hogy saját népüket sanyargassák. A vicc az egészben mindig a hamis narratíva mentén bontakozik ki.
Pl. Gáztározók töltöttsége százalékban:) Hurrá. A Német tározó folyamatos utántöltés nélkül pontosan 45 napig képes ellátni teljes német ipart és civil szférát. A német tározó csak egy pici puffer, melynek a célja pár napos esetleg hetes leállást áthidalni.

Hát ez most télen kiderül, ki ül a farok rossz végén.

Biztos hogy nem. Simán csak szemellenzős, lekenyerezett és USA által irányított világ barmai. (a nyugat vezetői)

:)

Nem. A ruszki propaganda rinyál. Ahol csak tud. A mi nevünkben, ellenünk.
:)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
A vezér fonalat értem de almát az almával , körtét a körtével ! Ha K98 akkor Mossing Nagant , ha PPS akkor MP 40 ! Amúgy egy k98 még mindig jó cucc pont mint lövészárok harcra a PPS.
Teljesen igazad van. A k98 persze hogy jó cucc, csak arra akartam rávilágítani, hogy vannak bizonyos korlátai. A szélsőséges időjárási viszonyokat nem bírja.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and GI83

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 781
113
Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen hülyeséget miért kell előadni egy haditechnikai fórumon.
NINCS, és valószínűleg nem is lesz új M1 az amerikaiaknak. Még a Hidegháború alatt letárolt készleteket forgatják a depókban. Abból fognak a lengyelek is kapni.
Nincs szándék? Na ne röhögtess!
Te nem akartál semmit sem szemléltetni. Te egy régi videót szarul hasznosítottál újra, és full laikusként lelkendezel, hogy majd mennyi nehéztechnikát fognak átdobni!
Ugye azzal sem vagy tisztában, hogy az amerikaiak DU pancélzattal senkinek nem adnak harckocsit. Azok a sivatagi camo-s gépek amelyek a vonaton láthatóak ezért alkalmatlanok ilyen feladatra. Amit át tudnának adni gyorsan, az a még DU előtti letárolt M1A1 lehet. De hidd el, hogy először a FIZETŐ ügyfeleket veszik előre...
Esetleg max pár darab leszállítását tudnám elképzelni a nagy TESZTELÉS keretében... mert ilyen még nem volt.. Viszont annak meg ellentmond ha az oroszok megszereznek akár csak 1 db-ot kevésbé roncsoltam, akkor azt jelenti h fejlesztési infókkal adták át az oroszoknak ingyen és bérmentve másolásra is... Ezért jogos hogy nagyon megfontolnák h ilyet küldjenek..
Igazad lesz, inkább nem..
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 534
12 985
113
Na itt fejeztem veled a diskurzust, ha annyit írtál volna, hogy légy szíves linkeljem a forrást , azonnal válaszoltam volna, de jól láthatóan te még arra sem vagy képes, hogy ha valamire kíváncsi vagy udvariasan meg kérd a másikat, hogy segítsen neked ebben, szerintem ez egy alapvető dolog, ezért bár nem volt szándékomban de raklak ignora...

Mindenki tisztában van vele, hogy ismét nem létező dolgokat állitassz tényszerűen. N+1 eset. És már lejárt lemez, hogy valami gyengén kapcsolódó, témába nem vágó dolgokat hozol látszólagos válaszként, ami persze minden csak nem válasz..
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának új tájékoztatójából a legfontosabb:

▪️A szövetséges erők sikeres akcióinak eredményeként Harkiv irányában az ukrán fegyveres erők több mint 200 katonája semmisült meg;

▪️Az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán háromszor lőtték a zaporozsjei atomerőművet;

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők négy lövedéke eltalálta a ZNPP 1. számú speciális épületének tetejét, ahol az amerikai nukleáris fűtőelemeket tárolják;

▪️A zaporozsjei atomerőmű sugárzási helyzete továbbra is normális;

▪️Az orosz légierő lelőtt egy ukrán MiG-29-est a DPR Malinovka közelében;

▪️Az ukrán fegyveres erők a Dnyipropetrovszki terület Marganec térségéből lövik a ZNPP-t, ahol egy amerikai M777-es légvédelmi ágyút azonosítottak és megsemmisítettek.

▪️Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 63. gépesített dandárja egyik zászlóaljának személyi állományának több mint 40%-át a Nyikolajev régióban;

▪️Az orosz légvédelem hét ukrán UAV-t lőtt le, elfogott egy Tochka-U rakétát és tizennyolc amerikai gyártmányú MLRS HIMARS lövedéket;

▪️Több mint 130 fegyverest öltek meg, miközben megpróbáltak átkelni az Ingulets folyón a Herszon régióban található Lozovoye térségében.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nem. A ruszki propaganda rinyál. Ahol csak tud. A mi nevünkben, ellenünk.
:)
Várjuk meg a telet, nem mintha lenne más lehetőségünk. Borítékolom Neked, hogy tömegtüntetések lesznek Európa szerte, és ellentétben az elmúlt 10 év tüntéseivel szemben, idén már nem mennek haza az emberek mert hideg van kint. Az ok egyszerű, otthonunkban is az lesz. :)