[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
A rendezőt én sem lőném ki, de a síneket naponta máshol :)
Ha jól tudom, nem mennek mélységbe az orosz stratégiai bombázók, tehát konkrétan bombázás nincs. Rakétákkal, pedig legfeljebb a transzformátorállomások támadhatók eredményesen, amit csináltak is egy darabig, majd abbahagyták (vélhetően túl nagy volt a rakéta veszteségük és felhagytak vele). Az is érdekes, hogy állítólag az orosz stratégiai bombázók szép számmal a levegőben voltak a legutóbbi ukrán nemzeti ünnep idején, aztán mégsem mentek be a légterükbe (ha ez volt a cél?). Egyébként volt hír akkor rakétatámadásokról, de Kijevre egy se irányult, ha jól emlékszem.

Szerk.:
Az oroszok módosították a tetőcsomagtartót. Ez a 2.0-ás változat.
:)

Ha más nem, a morálnak jót tesz.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 783
12 636
113
Valerij Fedorovics ukrán nyugdíjas a napokban állami kitüntetésben részesült, mert tavasszal a vadászpuskájával lelőtt egy Csernihovot bombázó SZU-34-est. Mai cikk a Ripostban. Ahogy láttam sörétessel. Nos úgy gondolom, ezek után semmi keresnivalójuk az oroszoknak ott. én legalább is a teljes légierőt kivonnám, leállítanám, további ilyen veszteségek elkerülése végett.... :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113

Kadirov továbbra is marad: Csecsenföld vezetője úgy döntött, hogy megdönti a régió fejének rekordját​


Így Kadirov nyilatkozatával megerősítette a médiában megjelent korábbi értesüléseket, miszerint a határozatlan idejű szabadságról szóló szavak nem mások, mint egy újabb vicc, az orosz politikai színtér liberális részének trollkodása. Valójában persze a csecsen vezető nem hagyja el posztját népszerűsége csúcsán. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Ukrajnában valóban nagyon sok megoldatlan kérdés van.

Orbán igazán összehaverkodhatna vele. Lenne mit tanulnia. ;)
Teljesen okafogyott a nyugat aggódása a tél miatt, hiszen az ukránok már győztek!!!!!!!

:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


:oops::)
Tél tábornokot is legyőzik! :rolleyes:

"Az ukrán fegyveres erők folytatták az orosz védelem áttörésére irányuló kísérleteiket a frontvonal különböző területein. Ezek a próbálkozások többnyire sikertelenek voltak. Nem sikerült kiszélesíteniük az offenzívát Ternovy Pody környékén. Tőle északkeletre, Andreevka térségében legalább 30 ukrán mérnöki egységet szállítottak át az Ingulets folyó átkelőhelyeinek helyreállítására. Az ukrán hadsereg egyetlen sikerét az északi frontvonalon érte el, ahol sikerült részben átvenni Visokopolie falu irányítását."
 
K

Kopi2000

Guest
Náci ukránok közelről agyonlövik a sebesült orosz katonákat.
Begyjanszkban az ukrán terroristák felrobbantották a város vezetőjének kocsiját.

Aki ezeket lájkolja maga is náci eszméket vall.
Azt, amikor egy megszállt területen felrobbantják a kollaboránsokat, megölik a megszállókat, azt nem terroristának meg kegyetlenkedésnek nevezik, főleg a volt SZU területén, hanem partizán akcióknak, elkövetőiket pedig partizánoknak. Ennek a megnevezésnek a nem pejoratív a használata a mai napig az oroszoknál (II. VH dicsőség toposzok). Miért ne lehetnének ma ukrán partizánok újra? Arrafelé van hagyománya az oroszok elleni illegális harcnak... Volt ilyen a II. H alatt és után is, sokáig...
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Krivoj Rog, üza. raktár

T-90M harckocsik Harkov környékén
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
@mindenen kívül Resperger szerint ukrajna 1200 harckocsit vesztett eddig(2:35 körül). Mit gondolsz? Minden hátsó szándék nélkül kérdem

Bocs, benéztem. Azt hittem a ruszki veszteségről van szó. Én eddig csak azt néztem.
Az Oryx valami 252 ukrán jó veszteséget ír. A kettő között nagy a különbség.
Neki lehetnek nem nyilvános forrásai, illetve elvi síkon használhattakbennyit.
Másik oldalról viszont az ukránok látványosan nem vagy kevés harckocsit használták.
A statikus védelem ezt magyarázza..
Most használnak, így veszíthetnek is.
De a különbség irracionális, így forrás nélkül nem releváns. Szerintem.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az a baj, hiába mérik be honnan lőttek, mire menne a válaszcsapás már rég elhúzták a belüket.

Biztos, csak mi ér oda 80 km-re, mire lelépnek az indítók. Csalódott vagyok, hogy az oroszok nem tudják nyomon követni ezeket a rendszereket akár műholdról vagy drónról.
A tüzérségi radarok elméletileg erre vannak, hogy megmondd honnan tüzelt a másik. Válasz meg mehet közelebb levő tüzérségtől, vagy Iskanderrel vagy drónokat odaküldeni, hogy legalább nyomonkövessék, vagy Szu-25-től 57-ig bármivel ami épp levegőben van. Ha megvan a tüzelési hely, akkor már műholddal is nyomon lehetne követni, nincsenek annyira ellátva ezzel, mint az amcsik, de nekik is van.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Azt, amikor egy megszállt területen felrobbantják a kollaboránsokat, megölik a megszállókat, azt nem terroristának meg kegyetlenkedésnek nevezik, főleg a volt SZU területén, hanem partizán akcióknak, elkövetőiket pedig partizánoknak. Ennek a megnevezésnek a nem pejoratív a használata a mai napig az oroszoknál (II. VH dicsőség toposzok). Miért ne lehetnének ma ukrán partizánok újra? Arrafelé van hagyománya az oroszok elleni illegális harcnak... Volt ilyen a II. H alatt és után is, sokáig...
Pont ugyanazért, amiért merényletnek nevezik, amikor egy-egy volt csecsen parancsnokot vagy volt orosz tisztet nyugat-európában kiiktatnak, és az elkövető feltételezhetően GRU kötődésű.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113

AZ ÁTRENDEZŐDÉS METAFIZIKÁJA.


2022 március 02.


haboruukrajnamti.jpg


"...Oroszország már nincs egyedül. És nemcsak Kína áll mellette, hanem szinte az egész Kelet és Távol-Kelet. Ezért sem lesz harmadik világháború. De ha nem lesz világháború, mert az aggasztó tempóban hanyatló Nyugat ezt már nem képes vállalni, akkor az a világkorszak, ami a második világháború után kettészakadt világban a Nyugat soha nem látott fölemelkedését, majd egyeduralmát hozta el, a Kelet gyorsuló tempójú fölemelkedésével véget ért.

Az egypólusú világrend a szemünk láttára megbukott. De nem kétpólusú, hanem a jelek szerint három- vagy többpólusú világrend lép a helyére, ami azt jelenti, hogy az „egyedül üdvözítő igazságok” liberális dogmája is megbukott. Még lehet erőltetni, még az Európai Unió bürokratái Brüsszelben roppant fontosnak érezhetik magukat, de nekünk tudnunk kell, hogy ami most a legnagyobb veszteséget szenvedte el, az épp a nyugati berendezkedésű Európa. Eddig is tudtuk, hogy Amerika nélkül gyengék és védtelenek vagyunk, de most azzal is szembe kell néznünk, hogy a Nagy Testvér is gyenge. Olyan ellenség győzte le, aki ellen soha senki sem tud védekezni: az idő.

Európa, a gyenge, megosztott, emberellenes hülyeségekben fontoskodó Európa magára maradt. Az Európai Unió azért jött létre, hogy az itt élő nemzetek okos és erős szövetséget alkossanak, kizárva maguk közül és maguk körül a háború végzetét, ám a terv kibicsaklott, egy parazita elit perverz lázálma kergeti a végzete felé: létrehozni a Negyedik Birodalmat!"

haboruukrajnamti3.jpg


https://demokrata.hu/velemeny/az-atrendezodes-metafizikaja-496919/
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Azt, amikor egy megszállt területen felrobbantják a kollaboránsokat, megölik a megszállókat, azt nem terroristának meg kegyetlenkedésnek nevezik, főleg a volt SZU területén, hanem partizán akcióknak, elkövetőiket pedig partizánoknak. Ennek a megnevezésnek a nem pejoratív a használata a mai napig az oroszoknál (II. VH dicsőség toposzok). Miért ne lehetnének ma ukrán partizánok újra? Arrafelé van hagyománya az oroszok elleni illegális harcnak... Volt ilyen a II. H alatt és után is, sokáig...
Palesztin partizánok... :oops: :)
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Az automatizált eszközökben automatizált a védelem is. Szerintem sok rendszer egyszerűen letilt, ha túllépik a normákat.
Egy D-20-nal nem tilt le semmi, pontatlanabb lesz, egyszer talán fel is robban, vagy szétesik.
Logisztika nélkül mindegyik meghal.
De nyilván a Pzh+T kell fikázni.... ;)
Azt használja az ellenség....
A német kicseréli, aztán kész.




Érdekes...
De miért a lebukás után jöttek ezzel?
Miért nem akkor, amikor megjelent?
Így még nehezebben hihető.



Én az Oryx adatbázist figyelem, szerintem ő is. Az 1200 egy sacc lehet, ha abból indul ki, hogy nem minden roncsból van kép. Ezer feletti a dokumentált veszteség, saccolt, hogy 1200.
Én más forrást nem tartok megbízhatónak.
Én azért nem kerekitenék e miatt (fel), mert a többször gazdát cserélt, majd végleg megsemmisült eszközök meg másik irányba torzitják a számokat. (Többször szerepelhetnek, dokumentálva).
D20 nálunk hallottatok csőrobbanasrol vagy más gondrol (a rossz Kenőanyagon kívül )már ?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 668
113
A herszoni és a harkovi ellentámadásról.
Előre bocsátom ez csak amolyan "reggeli morfondír", aki nem akarja olvasni lapozzon.
Adott ugye ez a két ukrán "ellentámadás" (bár lehet, hogy idézőjel nélkül is igaz), Herszon fölött és Harkov alatt. Az elmúlt hónapokban befagyott frontok valahogy előre vetítették, hogy az időközben ezerrel betolt nyugati technika egy része valahol pihen. (Jó persze, megy egy része a szabadpiacra is, de a valós frontokon nagyon kevés tűnt fel.) Szóval érezhető volt, hogy valahol valamilyen egységeket töltögetnek. Aztán jött a 10.000 katonára szóló kiképzési terv, amiből kb. 5000 már meg is valósult. Nem egész 3 hónap alatt kellett volna katonát varázsolni belőlük.
Az eléggé egyértelmű, hogy az ukrán gazdaság romokban, gyakorlatilag államcsőd van, és ezzel ezt a telet nem fogják kihúzni. Ha a tél kezdetéig nem tudnak jobb tárgyalópozíciót kisajtolni, akkor bukta lesz, télen a katonáknak meleg ruha, fűtés és töbszörös üzemanyag javadalmazás kell, ez meg ugye láthatóan nincs. A tartalékok a fentiek alapján valamenyire feltöltésre kerültek, technika adott, katona is van valamennyi, de a katonai vezetők jól látták, hogy ez még nem elég a sikerhez. Húzták az időt amennyire lehet, és próbáltak valami elfogadható fölényt kialakítani, hogy legalább elméletben sikeres lehessen az akció.
A politikai vezetők meg azt látják, hogy qrva sürgős a dolog, mert winter is coming, és ha addig nincs valami akkor őket télen lámpavasra húzzák. Mivel ők döntenek, hát kiment a parancs az indulásra. Herszonnál az első lendület hamar megtört, a katonai vezetés jól látta, hogy jelentős tűzérségi és légifölény nélkül öngyilkos küldetés lesz, de menni kellett. Az Inguletsen egy helyen sikerült valami kis eredményt elérni, de ott is qrva nagyok a veszteségek. Viszont a politika továbbra is eredményeket követel, ezért most megpróbálják a lehetetlent: az összes létező tartalékot oda tolják, hogy legalább valami kis eredmény látsszon. Így viszont gáz lesz, mert ha nem sikerül, akkor Mikolajev és Odessza védelem nélkül marad, de már ez sem számít, megy a húsdarálóba minden. Az elmúlt napok történéseit látva "erőst fogyásnak indult az ellen", a hídfőnél nagyon durva húsdaráló van...
A másik helyszín Harkov alatt az Izjum felé tartó irány. Itt is várható volt a mozgás, hiszen napok óta itt is hír, hogy hány BTG csoportosul Harkovnál. Szerintem a sikeres akcióhoz ez is kevés, mert a tűzérségi fölény itt sincs sehol, de gondolom parancs van rá, hát menni kell. Tolnak is ezerrel, egy fél falut már sikerült is befoglalni, szerintem ezt ma este mint hatalmas győzelmet be is jelenti Zselé, de kb. ennyi. Ahogy mi, úgy valószínűleg az oroszok is látták, hogy mi készül és feltehetően tettek is ellene. Itt is lesz egy kis húsdaráló, és aztán ennyi.
Az ezt követő dolog lesz érdekesebb.
A sikeresen elherdált tartalékok védtelenné teszik a Hrkov - Zaporozsje - Krivoj Rog vonalat. Ha az orosz megindul éppen a raszputyica előtt megnyújtja a saját logisztikai vonalait, ami nem túl szerencsés, mert az elért vonalakat tartani is kell valahogy. Szerintem talán a Donyeck régió határáig elmennek és talán még Zaporozsje cél lehet, de több nem. Aztán beássák magukat télire, és hagyják, hogy a többit a fagy tábornok elvégezze. A túloldalon sem téli felszerelés, sem fűtőanyag sem üzemanyag nincs nagyon. Európa örül, ha maga is túlél, az ottani források le fognak csökkenni. Az USA marad, de kérdéses, hogy pl. Taiwannál mi lesz, nem lesz-e ott fontosabb dolga.
Szóval összességében az ukrán katonai vezetők (és főleg a harctéri parancsnokok) komoly önfeláldozása ellenére a semmibe égetik el a tartalékot és nem lesz kézzelfogható eredmény. És akkor még nem beszéltem arról, hogy közben az oroszoktól egy jelentősebb utánpótlási hullám érkezik...
Na ennyi így reggeli előtt. :D
(tudom ez csak amolyan szláv bomlasztás, de sajnos én sem pravoszlav vallású sem szláv származású nem vagyok. :D )
 
K

Kopi2000

Guest
Pont ugyanazért, amiért merényletnek nevezik, amikor egy-egy volt csecsen parancsnokot vagy volt orosz tisztet nyugat-európában kiiktatnak, és az elkövető feltételezhetően GRU kötődésű.
Szerintem eltévedtél... Ezek az akciók az Ukrajnából az oroszok által elfoglalt területen hajtódnak végre, nem idegen államok területén. Ezek az emberek a sajátjaik szemében (és az én szememben) is olyan hősök, akik nem adják fel a küzdelmet még akkor sem, amikor az reménytelennek tűnik... Azt elhiszem, hogy az oroszok (és az oroszpártiak) szemében ezek alávaló, gaz merényletek, terrorakciók. De így voltak ezzel a németek is a II. VH alatt, akik a németellenes partizánokat merénylőzték, terroristázták le... Most az oroszok vannak abban a szerepkörben, mint a náci németek voltak egykor...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 832
113
Ezt úgy hívják demilitarizálás. :D
és te primitív paraszt ezen röhögsz? Persze jogod van hozzá, nekem meg jogom van ehhez kommentárt fűzni.....

Az egyik legalja fórumozó vagy, gondolom ezzel tiszában vagy bár úgy emlékszem még ezt itt senki nem irta le neked.

Az állítólag intelligens (bár ezt csak ő állítja magáról, mivel intelligens ember ezzel nem kérkedik) @Kopi2000 barátodnak is sikerült magát beárazni azzal a reakcióval amit kaptál a kommentedre, és nem azzal van a baj, hogy állást foglalok az egyik oldal mellett..

Következő mi lesz, felrobbantott gyerekek halálán fogtok örömködni? Tényleg akkora kretének vagytok, hogy a "normál" háborús veszteség meg a kivégzés között sem tudtok különbséget tenni? Vannak elvakult orosz meg ukrán fanatikusok akik nyíltan beállnak valamelyik oldal támogatói közé, de ilyen mélységbe, nem süllyednek mint neked meg Kopi2000 barátodnak sikerült

Erre gerjedtek öcskös??
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
A herszoni és a harkovi ellentámadásról.
Előre bocsátom ez csak amolyan "reggeli morfondír", aki nem akarja olvasni lapozzon.
Adott ugye ez a két ukrán "ellentámadás" (bár lehet, hogy idézőjel nélkül is igaz), Herszon fölött és Harkov alatt. Az elmúlt hónapokban befagyott frontok valahogy előre vetítették, hogy az időközben ezerrel betolt nyugati technika egy része valahol pihen. (Jó persze, megy egy része a szabadpiacra is, de a valós frontokon nagyon kevés tűnt fel.) Szóval érezhető volt, hogy valahol valamilyen egységeket töltögetnek. Aztán jött a 10.000 katonára szóló kiképzési terv, amiből kb. 5000 már meg is valósult. Nem egész 3 hónap alatt kellett volna katonát varázsolni belőlük.
Az eléggé egyértelmű, hogy az ukrán gazdaság romokban, gyakorlatilag államcsőd van, és ezzel ezt a telet nem fogják kihúzni. Ha a tél kezdetéig nem tudnak jobb tárgyalópozíciót kisajtolni, akkor bukta lesz, télen a katonáknak meleg ruha, fűtés és töbszörös üzemanyag javadalmazás kell, ez meg ugye láthatóan nincs. A tartalékok a fentiek alapján valamenyire feltöltésre kerültek, technika adott, katona is van valamennyi, de a katonai vezetők jól látták, hogy ez még nem elég a sikerhez. Húzták az időt amennyire lehet, és próbáltak valami elfogadható fölényt kialakítani, hogy legalább elméletben sikeres lehessen az akció.
A politikai vezetők meg azt látják, hogy qrva sürgős a dolog, mert winter is coming, és ha addig nincs valami akkor őket télen lámpavasra húzzák. Mivel ők döntenek, hát kiment a parancs az indulásra. Herszonnál az első lendület hamar megtört, a katonai vezetés jól látta, hogy jelentős tűzérségi és légifölény nélkül öngyilkos küldetés lesz, de menni kellett. Az Inguletsen egy helyen sikerült valami kis eredményt elérni, de ott is qrva nagyok a veszteségek. Viszont a politika továbbra is eredményeket követel, ezért most megpróbálják a lehetetlent: az összes létező tartalékot oda tolják, hogy legalább valami kis eredmény látsszon. Így viszont gáz lesz, mert ha nem sikerül, akkor Mikolajev és Odessza védelem nélkül marad, de már ez sem számít, megy a húsdarálóba minden. Az elmúlt napok történéseit látva "erőst fogyásnak indult az ellen", a hídfőnél nagyon durva húsdaráló van...
A másik helyszín Harkov alatt az Izjum felé tartó irány. Itt is várható volt a mozgás, hiszen napok óta itt is hír, hogy hány BTG csoportosul Harkovnál. Szerintem a sikeres akcióhoz ez is kevés, mert a tűzérségi fölény itt sincs sehol, de gondolom parancs van rá, hát menni kell. Tolnak is ezerrel, egy fél falut már sikerült is befoglalni, szerintem ezt ma este mint hatalmas győzelmet be is jelenti Zselé, de kb. ennyi. Ahogy mi, úgy valószínűleg az oroszok is látták, hogy mi készül és feltehetően tettek is ellene. Itt is lesz egy kis húsdaráló, és aztán ennyi.
Az ezt követő dolog lesz érdekesebb.
A sikeresen elherdált tartalékok védtelenné teszik a Hrkov - Zaporozsje - Krivoj Rog vonalat. Ha az orosz megindul éppen a raszputyica előtt megnyújtja a saját logisztikai vonalait, ami nem túl szerencsés, mert az elért vonalakat tartani is kell valahogy. Szerintem talán a Donyeck régió határáig elmennek és talán még Zaporozsje cél lehet, de több nem. Aztán beássák magukat télire, és hagyják, hogy a többit a fagy tábornok elvégezze. A túloldalon sem téli felszerelés, sem fűtőanyag sem üzemanyag nincs nagyon. Európa örül, ha maga is túlél, az ottani források le fognak csökkenni. Az USA marad, de kérdéses, hogy pl. Taiwannál mi lesz, nem lesz-e ott fontosabb dolga.
Szóval összességében az ukrán katonai vezetők (és főleg a harctéri parancsnokok) komoly önfeláldozása ellenére a semmibe égetik el a tartalékot és nem lesz kézzelfogható eredmény. És akkor még nem beszéltem arról, hogy közben az oroszoktól egy jelentősebb utánpótlási hullám érkezik...
Na ennyi így reggeli előtt. :D
(tudom ez csak amolyan szláv bomlasztás, de sajnos én sem pravoszlav vallású sem szláv származású nem vagyok. :D )
Ha beüt a fagy, az kedvezhet az oroszoknak. Ha nem lesz megfelelő téli ellátás az ukránoknál az kedvezőtlenül hat a harci szellemre. Én egy átfogó orosz támadást JÓSOLOK (!) ha megjönnek a fagyok. Európa bőven mással lesz elfoglalva az ukránok megsegítése helyett.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
Szerintem eltévedtél... Ezek az akciók az Ukrajnából az oroszok által elfoglalt területen hajtódnak végre, nem idegen államok területén. Ezek az emberek a sajátjaik szemében (és az én szememben) is olyan hősök, akik nem adják fel a küzdelmet még akkor sem, amikor az reménytelennek tűnik... Azt elhiszem, hogy az oroszok (és az oroszpártiak) szemében ezek alávaló, gaz merényletek, terrorakciók. De így voltak ezzel a németek is a II. VH alatt, akik a németellenes partizánokat merénylőzték, terroristázták le... Most az oroszok vannak abban a szerepkörben, mint a náci németek voltak egykor...
Tehát akkor amikor az Iraki, afgán, ... arab ... harcosok amerikai katonákat, vagy az amerikaiakkal együttműködő helyieket robbantottak fel, lőttek le, keseltek meg, az is partizán akció volt amíg nem Amerikában tették ezt. De Dugin lányát megszállt területen robbantottak fel?