[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Jön a felmentő sereg, ha az adidaszosokat bevetik akko ebbű baj lesz more.

s1qJpKK.jpg


 
W

Wilson

Guest

A pétervári képviselők úgy döntöttek, hogy javaslatot tesznek az Állami Dumának Putyin hazaárulással történő megvádolására....​

2022. szeptember 8. 11:57


anBn.jpg

A Szmolninszkoje járás szentpétervári önkormányzati képviselői a napokban azt tervezik, hogy fellebbezést küldenek az Állami Dumához azzal a javaslattal, hogy az ukrajnai háború miatt hazaárulással vádolják meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Ezt Dmitrij Palyuga helyettes jelentette be.
Palyuga szerint "a döntést a jelenlévő képviselők többsége támogatta". A The Insiderrel folytatott beszélgetés során Palyuga tisztázta, hogy tíz emberből heten szavaztak igennel.


LmpwZw.jpg



LmpwZw.jpg

A fellebbezés szerzői szerint Putyin akciói a különleges katonai művelet kezdetétől az alkotmány 93. cikkelyének hatálya alá tartoznak, amely szerint az elnök hazaárulás vagy más súlyos bűncselekmények vádjával eltávolítható.

Az elnök döntése, hogy megtámadja Ukrajnát, „árt Oroszország és polgárai biztonságának” – áll a felhívásban, mivel az orosz hadsereg elveszíti harcképes egységeit, az állampolgárok pedig rokkanttá válnak. A felhívás szerzői arra is felhívják a figyelmet, hogy a külföldi cégek kivonulása a piacról és a képzett lakosság elvándorlása „nem hagyhat nyomot az orosz állampolgárok gazdasági jólétén”. A képviselők megjegyzik, hogy a NATO-tömb a megfogalmazott célokkal ellentétben kelet felé terjeszkedik, Ukrajna pedig modern haditechnikát kap.
„Az orosz elnök által kinyilvánított egyik cél Ukrajna demilitarizálása, és azt látjuk, hogy ennek éppen az ellenkezője történik. Nem arról van szó, hogy teljes mértékben támogatjuk a Putyin elnök által kinyilvánított célokat, hanem egyszerűen saját retorikájának keretein belül árt az Orosz Föderáció biztonságának” – magyarázta Palyuga a The Insidernek adott interjújában. „Meg akarjuk mutatni az embereknek, hogy vannak olyan képviselők, akik nem értenek egyet a jelenlegi irányvonallal, és úgy gondolják, hogy Putyin árt Oroszországnak. Meg akarjuk mutatni az embereknek, hogy nem félünk beszélni erről."


Pétervár után a moszkvai képviselők is felkérik Putyint, hogy távozzon....​



2022. szeptember 9., péntek, 21:55


A moszkvai Lomonoszov városrész képviselői tanácsa felszólította Vlagyimir Putyint, hogy mondjon le az Orosz Föderáció elnöki tisztségéről.

Forrás: A Putyinhoz forduló képviselőtestület szeptember 8-án kelt határozata, amely a moszkvai Lomonoszov városi kerület honlapján tették közzé ..

Szó szerint: "A tanulmányok azt mutatják, hogy azokban az országokban, ahol rendszeres a hatalomváltás, az emberek átlagosan jobban és tovább élnek, mint azokban az országokban, ahol a vezető csak fejjel távozik a hivatalból.

Az első ciklusában és a második ciklusának egy részében jó reformokat hajtott végre, de azután a dolgok rossz irányba fordultak: a GDP megduplázódása nem történt meg, a minimálbér nem emelkedett az előírt szintre, az okos és keményen dolgozó emberek tömegesen hagyják el Oroszországot, és a beígért stabilitás sehol sem látszik.

Az Ön és beosztottjai által használt retorikát régóta áthatja az intolerancia és az agresszió, ami végső soron ténylegesen visszavetette országunkat a hidegháború korszakába. Oroszországot ismét féltik és gyűlölik, és mi ismét atomfegyverekkel fenyegetjük a világot.

A fentiekre tekintettel kérem: Távolítsa el magát a pozíciójából, mivel az Ön nézetei, az Ön kormányzási modellje reménytelenül elavult, és akadályozza Oroszország fejlődését és emberi potenciálját.

Ami ezt megelőzte: Szeptember 8-án vált ismertté, hogy a szentpétervári Szmolnyinszkoje körzet önkormányzati képviselői a következő napokban beadványt terveznek küldeni az Állami Dumába azzal a javaslattal, hogy az ukrajnai háború miatt állam elleni árulással vádolják meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Dmitrij Paljuga képviselő a Twitteren tette közzé az erre vonatkozó felhívást, és megjegyezte, hogy "a döntést a jelenlévő képviselők többsége támogatta".

Szeptember 9-én este azonban a "Szmolnyinszkoje" önkormányzati képviselő-testület honlapján megjelent a járás vezetőjének nyilatkozata, miszerint csak ő hívhatja össze a képviselő-testület ülését, és hogy a szeptember 7-i ülésen a "Szmolnyinszkoje" 20 képviselőjéből csak 8 vett részt, ezért nem illetékesek a döntéshozatalra.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
Elmondom röviden mi történt, hogy jutottunk ide.
Putyin hatalomra került kb. 20 éve, és a semmiből újraépítette Oroszországot. Ezek után úgy gondolta, hogy bevonul majd a történelemkönyvekbe mint Oroszország megmentője.
Közben tett egy nagyvonalú ajánlatot az Európai Uniónak 2011 körül egy Lisszabontól-Vlagyivosztokig unió létrehozására, és az EU (Németország) őt gyakorlatilag kiröhögte. Putyin ezt nehezen emésztette meg, lévén, hogy fiatalkorát az NDK-ban töltötte és szerette volna helyreállítani a két nép (német és orosz) jó viszonyát. Máig nem tett le a Lisszabontól-Vlagyivosztokig unió álmáról, holott mára annak már semmiféle realitása nincsen.
Putyin mindent akart, csak háborút nem.
Békés, jólétet teremtő elnökként akart bevonulni a történelemkönyvekbe, mint aki felemelte Oroszországot.
Csakhogy.
Erre jött az USA, és (sok egyéb okok mellett) a Lisszabontól-Vlagyivosztokig unió ötletétől megrémülve kirobbantotta az ukrajnai konfliktust 2014-ben, hogy éket verjen az EU és Oroszország közé.
Az USA ugyanakkor rájött arra, hogy egy militarizálódó, újra megerősödő szuperhatalomnak, egyfajta "SZU 2"-nek hasznát veheti.
Elláthatja a "mumus" szerepét, és ezáltal az EU-t ezzel a mumussal sakkban tarthatja.
Ezenkívül egy "SZU 2" Kínával is rivalizálhat majd, mert egy új szuperhatalomnak több mozgástere lesz Kínával szemben, mint Oroszországnak.
Ezért az USA biztosítani kívánta, hogy Oroszország kezdje meg és vigye sikerre a Szovjetunió visszaállítását.
Fontos szempont, hogy egy Szovjetunió 2 azért is előnyösebb az USA számára, mint egy (kapitalista) Eurázsiai Unió, vagy egy Lisszabontól-Vlagyivosztok unió, mert az utóbbinál gyengébb, és a szocialista-kommunista eszme újjáélesztése az ukrán konfliktuson túl is garantálni fogja, hogy Európa többi része ne akarjon hozzá csatlakozni, ezzel tartósan meggátolva egy Lisszabontól-Vlagyivosztokig unió létrejöttét.
Putyin pedig ennek épp az ellenkezőjét akarta. Ő nem "elrémíszteni", pláne nem katonai erővel szétverni akarta Európát, hanem egyesülni vele, hogy Oroszország végre elnyerje méltó helyét Európa társadalmi-gazdasági-katonai rendszerében.
Ezért Putyin automatikusan tiltakozik a Szovjetunió USA által gerjesztett újjáélesztése ellen. Ezért is nem mozgósít.
Itt meg kell azonban azt is jegyeznem, hogy - véleményem szerint - egy Lisszabontól-Vlagyivosztokig unió Oroszország számára nem lett volna előnyös. Túl nagy súlyt képviselt volna benne mind népességben, mind gazdasági erőben az Európai Unió. Ezért végső soron Putyin álma azt eredményezte volna, hogy Oroszország az EU (Németország) gyarmatává vált volna.
Ezért keserű megjegyezni, de az ukrajnai konfliktussal az USA épp megmentette Oroszországot Németországtól.
Putyin ezt a veszélyt azért nem ismerte fel, mert különleges érzelmi kapcsolat köti Németországhoz.
Na és akkor most egy rövid kitekintés arról, hogy mi is történik most és mi fog történni a közeljövőben.
Dugin (és Sztrelkov) már 2014-ben is figyelmeztette Putyint, hogy ha nem vívja meg a háborúját Ukrajnában most (akkor 2014-ben), akkor később majd rá fog erre kényszerülni, de már sokkal rosszabb körülmények között.
Ez történt meg most, Putyin rákényszerült a háborúra.
Putyinnak eszébe jutottak Dugin figyelmeztető szavai, és keserű gyűlöletet és tehetetlenséget érzett.
Bízott a gyors győzelemben, de ez nem jött be.
Megint csak eszébe jutottak Dugin figyelmeztető szavai, hogy ha később vívja meg a háborúját, akkor sokkal nehezebb körülmények között fogja tudni azt megvívni. Eddig ezt nem hitte el. A valóság szembejött.
Mivel Putyin nem háborút akart, nem Szovjetunió 2-t, hanem békét és uniót az Európai Unióval, Lisszabontól-Vlagyivosztokig, úgy érezte, hogy az USA és Duginék összetörték az álmait.
Meggyalázták élete tervét, és élete 20 évnyi munkájával nem mint Oroszország megmentője fog bevonulni a történelemkönyvekbe, hanem mint háborús gyilkos.
Ami pont nem akart lenni.
Elkeseredettségében, mivel a jelenlegi helyzettel kezdeni nem tud semmit, tehetetlenségében Duginékat tette felelőssé azért, hogy őt ebbe a helyzetbe sodorták.
Bosszúból megölette Dugin lányát. Azt is elvétette...
Oroszország közben tovább sodródik a háborúba.
A hadigazdaság és a mozgósítás bevezetése elkerülhetetlen.
Putyinnal, vagy ha kell, Putyin nélkül.
Más megoldás nincsen.
Putyin számára azért sincs kiút, mert amennyiben elfogadja az USA háborús paktumát (nevezetesen azt, amiről már sokat írtam, hogy az USA és Oroszország együtt győzzék le Kínát és Németországot - pont azt a Németországot mellesleg, amit Putyin annyira szeret) - akkor Oroszországnak meg kellene várnia, míg Kína megtámadja Tajvant.
Ha ugyanis még azelőtt mozgósít Oroszország, mielőtt még Kína megtámadná Tajvant, akkor az USA kénytelen lesz megvédeni Európát (pl. a Baltikumot, Lengyelországot), mert kötelezi erre a NATO.
Azonban az USA-Oroszo. paktum szerint az USA-nak engednie kellene, hogy Oroszország elfoglalja a Szovjetunió korábbi befolyási övezetét, mert ez lenne Oroszország fizetsége azért, hogy elpártoljon Kína mellől és tétlenül hagyja, hogy az USA legyőzze Kínát.
Így most mind Oroszország, mind az USA arra vár, hogy Kína végre támadja már meg Tajvant.
Pontosabban Oroszország vár a mozgósítással, az USA pedig egyre kétségbeesettebben provokálja Kínát, hogy támadjon már.
Mert különben nem tud végbemenni az USA-Oroszo. paktumban meghatározott csere, amelyben az USA átengedné Közép-Kelet-Európát (figyelem, nem csak Ukrajnát, hanem a teljes volt KGST/Varsói Szerződést) Oroszországnak, fizetségért azért, hogy Kínát az USA legyőzhesse.
Kína azonban nem hülye.
Kína tud erről a paktumról, és csak azért sem támad.
Így most eszi a fene mind Oroszországot, mind az USA-t.
Közben pedig sajnos már elindult a háború Ukrajnában... valamit kezdeni kellene vele.
Ha Oroszország anélkül mozgósít, hogy bevárná Kínát Tajvannál, akkor a NATO teljes ereje Oroszországon fog csattanni.
Akkor pedig Oroszország egy balek lesz, aki Kína részét is magára vállalja a harcból.
Ezért egyelőre nincs más hátra, mint várni...




Hülyeségek ezek a paktumok,ha mi tudunk róra,akkor ők is, többször írtam,hogy sem az Oroszok, sem Kína nem hülye annyira,hogy egy szót is elhigyjen az angolszászoknak,és megbízzon bennük,itt egy paktum lehet,hogy Kína és Oo együtt lépnek fel az usa,ès a dollár hegemóniája ellen,ezt látjuk most.
Szervezik a doďó nélküli bankrendszert, újratervezik az eu nélküli energiapiacot,stb.
Oo-nak a háta közepén a púp lenne az ex vsz,felejtsd el,hányás közben a híg fosás kb.
El fognak bohóckodni ezek hárman még évekig is,mire kialakul az új több pólusú rendszer,no panic,teljesen mindegy stratégiai szinten, hogy mikor fogynak el az ukrán katonák,vagy, hogy hol.
El fognak fogyni,ennyi.
A wermacht is elfogyott.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 284
76 868
113
Azon egyébként érdemes elgondolkozni, hogy mennyire jó az az ukránoknak, hogy az állóháborúból mozgó háborúra váltanak. Harkov környékén (is) elég erős védelmi vonalaik vannak amik jól is állják a sarat, ezekből kimozdulni korlátozott célok érdekében nem biztos, hogy a legbölcsebb lépés.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 070
13 450
113

A pétervári képviselők úgy döntöttek, hogy javaslatot tesznek az Állami Dumának Putyin hazaárulással történő megvádolására....​

2022. szeptember 8. 11:57


anBn.jpg

A Szmolninszkoje járás szentpétervári önkormányzati képviselői a napokban azt tervezik, hogy fellebbezést küldenek az Állami Dumához azzal a javaslattal, hogy az ukrajnai háború miatt hazaárulással vádolják meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Ezt Dmitrij Palyuga helyettes jelentette be.
Palyuga szerint "a döntést a jelenlévő képviselők többsége támogatta". A The Insiderrel folytatott beszélgetés során Palyuga tisztázta, hogy tíz emberből heten szavaztak igennel.


LmpwZw.jpg



LmpwZw.jpg

A fellebbezés szerzői szerint Putyin akciói a különleges katonai művelet kezdetétől az alkotmány 93. cikkelyének hatálya alá tartoznak, amely szerint az elnök hazaárulás vagy más súlyos bűncselekmények vádjával eltávolítható.

Az elnök döntése, hogy megtámadja Ukrajnát, „árt Oroszország és polgárai biztonságának” – áll a felhívásban, mivel az orosz hadsereg elveszíti harcképes egységeit, az állampolgárok pedig rokkanttá válnak. A felhívás szerzői arra is felhívják a figyelmet, hogy a külföldi cégek kivonulása a piacról és a képzett lakosság elvándorlása „nem hagyhat nyomot az orosz állampolgárok gazdasági jólétén”. A képviselők megjegyzik, hogy a NATO-tömb a megfogalmazott célokkal ellentétben kelet felé terjeszkedik, Ukrajna pedig modern haditechnikát kap.
„Az orosz elnök által kinyilvánított egyik cél Ukrajna demilitarizálása, és azt látjuk, hogy ennek éppen az ellenkezője történik. Nem arról van szó, hogy teljes mértékben támogatjuk a Putyin elnök által kinyilvánított célokat, hanem egyszerűen saját retorikájának keretein belül árt az Orosz Föderáció biztonságának” – magyarázta Palyuga a The Insidernek adott interjújában. „Meg akarjuk mutatni az embereknek, hogy vannak olyan képviselők, akik nem értenek egyet a jelenlegi irányvonallal, és úgy gondolják, hogy Putyin árt Oroszországnak. Meg akarjuk mutatni az embereknek, hogy nem félünk beszélni erről."


Pétervár után a moszkvai képviselők is felkérik Putyint, hogy távozzon....​



2022. szeptember 9., péntek, 21:55


A moszkvai Lomonoszov városrész képviselői tanácsa felszólította Vlagyimir Putyint, hogy mondjon le az Orosz Föderáció elnöki tisztségéről.

Forrás: A Putyinhoz forduló képviselőtestület szeptember 8-án kelt határozata, amely a moszkvai Lomonoszov városi kerület honlapján tették közzé ..

Szó szerint: "A tanulmányok azt mutatják, hogy azokban az országokban, ahol rendszeres a hatalomváltás, az emberek átlagosan jobban és tovább élnek, mint azokban az országokban, ahol a vezető csak fejjel távozik a hivatalból.

Az első ciklusában és a második ciklusának egy részében jó reformokat hajtott végre, de azután a dolgok rossz irányba fordultak: a GDP megduplázódása nem történt meg, a minimálbér nem emelkedett az előírt szintre, az okos és keményen dolgozó emberek tömegesen hagyják el Oroszországot, és a beígért stabilitás sehol sem látszik.

Az Ön és beosztottjai által használt retorikát régóta áthatja az intolerancia és az agresszió, ami végső soron ténylegesen visszavetette országunkat a hidegháború korszakába. Oroszországot ismét féltik és gyűlölik, és mi ismét atomfegyverekkel fenyegetjük a világot.

A fentiekre tekintettel kérem: Távolítsa el magát a pozíciójából, mivel az Ön nézetei, az Ön kormányzási modellje reménytelenül elavult, és akadályozza Oroszország fejlődését és emberi potenciálját.

Ami ezt megelőzte: Szeptember 8-án vált ismertté, hogy a szentpétervári Szmolnyinszkoje körzet önkormányzati képviselői a következő napokban beadványt terveznek küldeni az Állami Dumába azzal a javaslattal, hogy az ukrajnai háború miatt állam elleni árulással vádolják meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Dmitrij Paljuga képviselő a Twitteren tette közzé az erre vonatkozó felhívást, és megjegyezte, hogy "a döntést a jelenlévő képviselők többsége támogatta".

Szeptember 9-én este azonban a "Szmolnyinszkoje" önkormányzati képviselő-testület honlapján megjelent a járás vezetőjének nyilatkozata, miszerint csak ő hívhatja össze a képviselő-testület ülését, és hogy a szeptember 7-i ülésen a "Szmolnyinszkoje" 20 képviselőjéből csak 8 vett részt, ezért nem illetékesek a döntéshozatalra.

...azóta nem találják őket sehol. :)

A rendorség már elkezdte ellenuk az eljárást a "hadsereg diszkreditációja" miatt:
https://meduza.io/en/news/2022/09/0...ersburg-deputies-who-accused-putin-of-treason

A rendőrség az orosz hadsereg "lehitelesítésével" vádat készít Putyint hazaárulással vádoló szentpétervári képviselők ellen:


Szentpéterváron a Szmolninszkoje városi tanács hét képviselőjét beidézte a rendőrség az orosz hadsereg "lejáratása miatt". Dmitrij Paljuga helyettes beszélt erről a Mediazonának.

A Szentpétervári Központi Kerület Belügyminisztériumának Nyikita Juferev országgyűlési képviselő által elfogadott jelentése szerint a képviselők intézkedései az Orosz Föderáció közigazgatási szabálysértési törvénykönyve hatálya alá tartoznak, mivel „az ügyek hiteltelenítésére irányulnak. jelenlegi kormány".

A rendőrség tájékoztatása szerint a képviselők ezeket az akciókat szeptember 7-én hajtották végre az Odesskaya utca 1. szám alatt, ahol a Szmolninszkoje városi tanács adminisztratív épülete található.

Juferev mellett a rendőrség Dmitrij Baltrukov, Dmitrij Paljuga, Ivan Csebotar és Anna Kisleva képviselők ellen emelt vádat. Két másik személy vádemelés nélkül szabadult.

Emlékezzünk vissza, hogy szeptember 7-én este a Szmolninszkoje városi tanács képviselői úgy döntöttek, hogy felhívást intéznek az Állami Dumához Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, hogy az ukrajnai háború miatt mozdítsák el hivatalából. A fellebbezés szövegében különösen azt írják, hogy a katonai akció során Oroszország "fiatal munkaképes" polgárai halnak meg, az orosz gazdaság pedig szenved.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
"Kína azonban nem hülye.
Kína tud erről a paktumról, és csak azért sem támad.
Így most eszi a fene mind Oroszországot, mind az USA-t.
Közben pedig sajnos már elindult a háború Ukrajnában... valamit kezdeni kellene vele.
Ha Oroszország anélkül mozgósít, hogy bevárná Kínát Tajvannál, akkor a NATO teljes ereje Oroszországon fog csattanni.
Akkor pedig Oroszország egy balek lesz, aki Kína részét is magára vállalja a harcból."

És akkor Kína mit fog csinálni Tajvannal majd az USA-val?

Kína próbál addig várni a Tajvan elleni háborúval, hogy előbb Oroszország kényszerüljön mozgósítani és teljes konfrontációt felvállalni a NATO-val szemben, magára húzva ezzel Kína részét is a Nyugattal szembeni háborúból.
Oroszország pedig próbál ezzel várni addig, hogy előbb Kína kényszerüljön Tajvant megtámadni, hogy azzal az USA figyelmét elvonja Európáról.
Az USA pedig az elkövetkező hónapokban igyekszik kiprovokálni Kína háborúját Tajvan ellen, mert az USA Kína ellen akar harcolni, nem pedig Oroszország ellen, mert azt megnyeretni igyekszik az európai hadszíntéren, amelyet létrehozott az ukrajnai konfliktussal.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 454
113
További orosz hadoszlopok a Harkov-Izjum irányba

Nekem teljesen úgy tűnik, hogy az ukrán támadásra vártak az oroszok. Előfordulhat hogy lépre csalták a kaprokat. Kurszknál is bevárták az ellenséges támadást. Ezúttal gyengének mutatták magukat, hogy bekövetkezzen a támadás, az ukrán csapásmérő erők kimozdultak a védekező pozícióikból.
Pontosan. Eddig azt csináltak a farok ukránokkal, amit akartak. Hirtelen azok meg találtak egy pontot, és ukrán ruhába öltöztetett nato majmokkal nekimentek. Ez Ardennek lesz, Kurszki típusú ukrán élőerő és nehéztechnika kicsinálással.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 191
113
Cirka 70%-a a német haderőnek a keleti fronton fogyott el,a maradék meg az összes többin....:rolleyes:
Azért ehez kellett hogy "tönkre"bombázzák a Német hadiipart.Azt nem állítom legyőzték volna az Oroszokat de érdekes helyzet lett volna ha hagyják a nyugati frontot kiegyezeznek q nyugati hatalmával 43 körül és csak Keletre koncentrálnak a Németek.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
Nem értem egyik oldal hisztijét sem...

  • 1000km2 visszafoglalva, vagyis 33,3x33,3km-es földterület, ez is szétszórtan. Változik valami? Nem.
  • kilőttek ezt, kilőttek azt. Változik valami? Nem.
  • trófa: 2 Javelin van egy szakadék nyuszibusz. Változik valami? Nem
  • elesett 1-2-3000 ember, ami sajnálatos, de változik valami? Nem
  • visszavesszük Harkovot? Lehet. Változik valami? Nem. Vissza-visszaveszik az oroszok Harkivot, változik valami? Nem
  • érkeztek a csodafegyverek, változott valami? Nem
  • jöttek a hiperszonikus cuccok, változott valami? Nem
  • sunkó paraszt módon viselkedik a drogdíler, változott valami? Nem
  • Kreml osztja az észt, van ebben változás? Van. Valóságban? Nem
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-ukrán szöveget, változott valami? Nem.
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-orosz szöveget, változott valami? Nem.
  • ki lehet használni előretörést? Nem - főleg úgy, ha szeptember közepén kezdenek téli ruhára lejmolni
  • változott valami a külpolitikai vonalon? Igen, kikerült a tejfölfejű meg a majom Draghi, de érdemi változás lett? Nem
  • bejött a szupertuti brit tudósok/magyar foteltábornokok/ukrán csillámpónik/orosz vajákosemberek/amerikai agytrösztök jóslata? Nem
  • belátunk-e jobban a lapok mögé, mint korábban? Nem
  • van európai gixer, amik érintenek minket? Van. Látszik esély a megoldásra? Nem
  • tele van tolva az oldal munkaidőben készült baromságokkal? Igen. Lett bármelyikből bármilyen hatás? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az ukránok mellett? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az oroszok mellett? Nem. Volt agitprop mindkét oldal részéről? Volt. Elbaszta a felhasználói élményt? El. Ért valamit? Nem. Tovább folytatják? Igen.

Tiszta szerencse, hogy a második világégésnél nem volt se internet, se okostelefon. Ha lett volna, akkor még most is azt a digitális szemetet nyögnénk, ahol minden marék hüvely, minden wehrmacht-os csizma, minden véres usánka trófea lenne és minden 5 főnél nagyobb ukrán/orosz/lengyel/francia/afrikai/ázsiai/olasz/magyar település "sorsfordító" jelentőségű lett volna és a végén "haditechnikai és biztonságpolitikai" szakértő lett volna, mint harcoló alakulat.

Ha egyesek az elmúlt fél év itt elpazarolt energiáját mondjuk tanulásba vagy képzésbe fektették volna, mára könnyen lehet, hogy jó pénzt keresnének másodállásban és nem az 5 éves gyerek szintjén toporzékolnának, terepszínű rugdalózóban...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szokásos chug pletyka, de az eddigiel bejöttek:
The Armed Forces of Ukraine working in Liman have begun to retreat to Rubezhnoye and Svatovo, the Izyum group is scattering through the forests, they are knocked down from everything what is possible, they are in a panic.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 812
35 301
113
Zsoldosok is részt vettek az ukrán fegyveres erők partraszállásának kísérletében a Dnyeperen keresztül- közölte zaporizzsja VGA

Oroszország nehéz lángszóró rendszereket szállít Harkov irányába
Az orosz fegyveres erők a TOS-1A nehéz lángszóró rendszereket szállítják át Harkov irányába
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Tiszta szerencse, hogy a második világégésnél nem volt se internet, se okostelefon. Ha lett volna, akkor még most is azt a digitális szemetet nyögnénk, ahol minden marék hüvely, minden wehrmacht-os csizma, minden véres usánka trófea lenne és minden 5 főnél nagyobb ukrán/orosz/lengyel/francia/afrikai/ázsiai/olasz/magyar település "sorsfordító" jelentőségű lett volna és a végén "haditechnikai és biztonságpolitikai" szakértő lett volna, mint harcoló alakulat.

Te se néztél unalmadban német hadihíradókat :D

Pontosan ezekről szóltak, kedvencem az volt amikor a Bagration kellős közepén visszafoglaltak egy "stratégiai jelentőségű" községet ami "logisztikai központ" volt mind a 3 földútjával és boldogan lóbálták a városháza tornácán a horogkeresztes zászlót.
Meg közben az szovjetek elfoglaltak ezt-azt, mivel csapataink taktikai visszavonulással kiegyenesítették a frontot.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 163
113
A rendorség már elkezdte ellenuk az eljárást a "hadsereg diszkreditációja" miatt:
https://meduza.io/en/news/2022/09/0...ersburg-deputies-who-accused-putin-of-treason

A rendőrség az orosz hadsereg "lehitelesítésével" vádat készít Putyint hazaárulással vádoló szentpétervári képviselők ellen:

Szentpéterváron a Szmolninszkoje városi tanács hét képviselőjét beidézte a rendőrség az orosz hadsereg "lejáratása miatt". Dmitrij Paljuga helyettes beszélt erről a Mediazonának.

A Szentpétervári Központi Kerület Belügyminisztériumának Nyikita Juferev országgyűlési képviselő által elfogadott jelentése szerint a képviselők intézkedései az Orosz Föderáció közigazgatási szabálysértési törvénykönyve hatálya alá tartoznak, mivel „az ügyek hiteltelenítésére irányulnak. jelenlegi kormány".

A rendőrség tájékoztatása szerint a képviselők ezeket az akciókat szeptember 7-én hajtották végre az Odesskaya utca 1. szám alatt, ahol a Szmolninszkoje városi tanács adminisztratív épülete található.

Juferev mellett a rendőrség Dmitrij Baltrukov, Dmitrij Paljuga, Ivan Csebotar és Anna Kisleva képviselők ellen emelt vádat. Két másik személy vádemelés nélkül szabadult.

Emlékezzünk vissza, hogy szeptember 7-én este a Szmolninszkoje városi tanács képviselői úgy döntöttek, hogy felhívást intéznek az Állami Dumához Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, hogy az ukrajnai háború miatt mozdítsák el hivatalából. A fellebbezés szövegében különösen azt írják, hogy a katonai akció során Oroszország "fiatal munkaképes" polgárai halnak meg, az orosz gazdaság pedig szenved.
Már a diktatura sem a régi. Üresek a munkatàborok Szibèriàban, feljelentik cár atyuskát.
Sztálin forog a sirjában...:)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 163
113
Nem értem egyik oldal hisztijét sem...

  • 1000km2 visszafoglalva, vagyis 33,3x33,3km-es földterület, ez is szétszórtan. Változik valami? Nem.
  • kilőttek ezt, kilőttek azt. Változik valami? Nem.
  • trófa: 2 Javelin van egy szakadék nyuszibusz. Változik valami? Nem
  • elesett 1-2-3000 ember, ami sajnálatos, de változik valami? Nem
  • visszavesszük Harkovot? Lehet. Változik valami? Nem. Vissza-visszaveszik az oroszok Harkivot, változik valami? Nem
  • érkeztek a csodafegyverek, változott valami? Nem
  • jöttek a hiperszonikus cuccok, változott valami? Nem
  • sunkó paraszt módon viselkedik a drogdíler, változott valami? Nem
  • Kreml osztja az észt, van ebben változás? Van. Valóságban? Nem
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-ukrán szöveget, változott valami? Nem.
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-orosz szöveget, változott valami? Nem.
  • ki lehet használni előretörést? Nem - főleg úgy, ha szeptember közepén kezdenek téli ruhára lejmolni
  • változott valami a külpolitikai vonalon? Igen, kikerült a tejfölfejű meg a majom Draghi, de érdemi változás lett? Nem
  • bejött a szupertuti brit tudósok/magyar foteltábornokok/ukrán csillámpónik/orosz vajákosemberek/amerikai agytrösztök jóslata? Nem
  • belátunk-e jobban a lapok mögé, mint korábban? Nem
  • van európai gixer, amik érintenek minket? Van. Látszik esély a megoldásra? Nem
  • tele van tolva az oldal munkaidőben készült baromságokkal? Igen. Lett bármelyikből bármilyen hatás? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az ukránok mellett? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az oroszok mellett? Nem. Volt agitprop mindkét oldal részéről? Volt. Elbaszta a felhasználói élményt? El. Ért valamit? Nem. Tovább folytatják? Igen.

Tiszta szerencse, hogy a második világégésnél nem volt se internet, se okostelefon. Ha lett volna, akkor még most is azt a digitális szemetet nyögnénk, ahol minden marék hüvely, minden wehrmacht-os csizma, minden véres usánka trófea lenne és minden 5 főnél nagyobb ukrán/orosz/lengyel/francia/afrikai/ázsiai/olasz/magyar település "sorsfordító" jelentőségű lett volna és a végén "haditechnikai és biztonságpolitikai" szakértő lett volna, mint harcoló alakulat.

Ha egyesek az elmúlt fél év itt elpazarolt energiáját mondjuk tanulásba vagy képzésbe fektették volna, mára könnyen lehet, hogy jó pénzt keresnének másodállásban és nem az 5 éves gyerek szintjén toporzékolnának, terepszínű rugdalózóban...
Ozy, megèred a pénzed! :)