[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Mert nincs semmi anyag, csak a hivatalos. Majd szerdán! ;)

Dehogy nincs.
:)
Csak rossz hírek. Az meg lebuktatja a hazugságokat.
:D


 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Inkább épp fordítva. Európa egységesebb lett a konfliktus miatt, ami nem csak Oroszországgal szemben működik, hanem az USA-val szemben is, akivel amúgy is vannak időnként csörték is.

Oroszország meg most már mindenképpen rosszul jár. Komoly lecsúszás vár rá minden téren. De legalább még partnere lenne a nyugat a háború után és idővel javulhat a helyzete. Atom esetén viszont nem lenne partnere és már nem kapaszkodna vissza.
Európa egységesebb lett?
Az USA-val szemben is?

Költői kérdések voltak... érdekesen látod a dolgokat....
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Hát valami hasonló. Az alapbetegséget is azért mondta folyton folyvást a kormány, hogy elterelje az emberek figyelmét a saját felelősségéről a járványkezelésben. Mivel nincsenek szankciók a gázra és így közvetve az áramra sincs hatással, ezért a szankciók ismételgetésével próbálja elterelni a figyelmét arról, hogy a probléma az orosz gázfüggőség. Az a függőség, amit nem hogy nem csökkentett a kormány az elmúlt jópár évben, hanem egyenesen növelt. És amit tovább ront, hogy nem foglalkozott a gázfogyasztást alapvetően meghatározó tényezőkről, mint a házak fűtés-korszerűsítése, megújulók terjesztése stb., holott még úniós pénzt is kapott rá.
Ukrán Fegyveres Konfliktus!!!!! Pls!

Most esemènyek is vannak!
 
S

Szilvatövis

Guest
Alap tárgyalási technika, hogy olyat kérsz, amiből ha engedsz is, akkor is jól jársz.

Egyébként a balti államok és Lengyelország kivételével Oo nem jelent fenyegetést az EU és a NATO országaira. Már ezt a fenyegetést is le lehetett volna nullázni, ha az érintett felek megbékéltek volna egymással. De mivel a NATO védőernyője alatt vannak, ezért nem céljuk olyan politikát folytatni, ami a megbékélés irányába mutat.
Ahol Magyarország a tárgyalási alap, az nem lehet közömbös számunkra. Azon alkudoznak majd, hogy némi gázért cserébe melyik országból vonuljon ki a NATO? Szerintem ahogy politizálunk minket könnyen elengednének és ott állnánk a magunkra uszított ukránokkal szemben letolt gatyával.
(Ha mi ellenségesen állunk az ukránokhoz, akkor sok jóra nem számíthatunk akár függetlenek maradunk, akár megszállják az oroszok. A szomszédaink akkor is ukránok lesznek. Ezért tartom a magyarságra nagyon veszélyesnek az ukránellenességet.)

Putyin új világrendet épít, aminek saját magát tekinti vezető erejének és a NATO a fő ellenség. A BRICS nemzetközi haderői Venezuelában gyakorolják az USA lerohanását. Meg vannak győződve, hogy háborút nyerhetnek Európa ellen.
Nem hinném, hogy a NATO tagság visszariasztaná az oroszokat egy támadástól, még akkor is, ha kicsi az esélyük a győzelemre, ha a NATO "rákényszeríti" Putyint. A rákényszerítéshez pedig az is elég lesz, ha nem takarodik el.
Nincs veszíteni valója annak tudatában, hogy legrosszabb esetben visszaszorítják a határai mögé.
Nyugodtan fenyegethet annak tudatában, hogy nem fenyegeti senki.
Putyin:
Az egypólusú világrend korszaka véget ért, annak ellenére, hogy minden eszközzel próbálják megmenteni, megőrizni. Úgy tűnik, az USA nem vette észre, hogy új hatalmi központok jöttek létre, amelyek egyre hangosabbak és hangosabbak
https://index.hu/kulfold/2022/07/23...ngton/?token=867d461bca553354e789a802a638925c

Az oroszok nagy intenzitású háborúra készülnek Európával szemben. Dugin, Putyin főideológusa jelölte ki a csapásirányt, az orosz birodalom határa az Atlanti óceán szerinte.

Miért veszíthet az USA Oroszországgal szemben a csatatéren?
Az elmúlt évtizedekben a nyugati országok jelentősen csökkentették a katonai termékek gyártását. Ráadásul ez nem csak azért történt, mert államapparátusuk túlzottan bürokratikussá vált, és elvesztette azt a képességét, hogy időben reagáljon az új kihívásokra és veszélyekre. De azért is, mert az euroatlanti teoretikusok és elemzők téves feltételezéseket tettek a lehetséges jövőbeni ellenségeskedések természetéről, és alacsony intenzitású fegyveres konfliktusok hosszú sorozatát vették alapul.

Így a Nyugatnak most hiányzik a nagy háború megvívásához szükséges ipari bázis. Ahogyan régen, úgy ma is egy fejlett hadiiparral rendelkező országnak van a legnagyobb esélye a fegyveres összecsapás sikerére, amely mindezt a hatalmas mennyiségű fegyvert és lőszert is képes időben a frontra juttatni. Európában nem maradtak ilyen államok. Mert hadseregeik, parancsnoki struktúráik, stratégiai tervezési elveik és katonai produkcióik elavultak, és nincs megfelelően finanszírozva.
https://www.rosbalt.ru/moscow/2022/07/05/1965222.html
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Szegény ember vízzel főz, tartja a mondás.

Nincs 3 év, most van. Elbaszták az elejét? El. Megengedhető egy kivonulás és vereség? Nem. Van olyan eszköz, amivel azonnal lehet nyerni? Van. Hát akkor használni kell, akármi is legyen az ára.
Rob Lee írta le a háború elején, hogy az orosz azért támadott, mert a nem cselekvés ára meghaladta a háború árát. De ezt mint írtam, elbaszták, és most ugyanott vagyunk. A taktikai nukik nem bevetésének ára (azaz a háború elvesztése, ami elvezet az orosz status quo/államiság elvesztéséhez) meghaladja a bevetésével járó költségeket (irgumburgum, hüledezés, toppantás).

Az ukránok pacifikálása most már így is több évtized, még állami kontroll alatt tartott médiával, oktatással, erőszakos áttelepítésekkel és átnevelő táborokkal is. Ha ebbe a helyzetbe kormányozták magukat, akkor meg kell tenni azt, ami lehetőségként maradt. Ha a putyini megoldás megint az, hogy akkor lovagiasan kivonulunk, mert mi végig lovagiasak voltunk, akkor nagyon gyorsan el kell távolítani.

Tavasszal leírtam, hogy innen nincs visszaút, mert a nyugati és ukrán közvéleményben a propaganda olyan hazug képet festett az oroszokról, hogy megegyezéses befejezésnek nincs értelme, nem lehet visszatérni a korábbi állapothoz, nincs status quo ante bellum. Nem lesz olyan, hogy jól van gyerekek, nem történt semmi, mi küldjük a gázt, kivonulunk, ti megszüntetitek a szankciókat, UEFA visszavesz bennünket, Formula 1 meg visszatér. Ennél még Ferenc József is komolyabb volt a mindent meggondoltam, mindent megfontoltammal, a végkimeneteltől függetlenül.

Ha már beleállt a dologba, akkor végig kell csinálni. Lett volna megoldás ezt gyorsan véghez vinni, nem tették. Nem tudom Putyin mibe van még mindig, és oké, hogy még mindig be tudja szopatni gazdaságilag Európát, és az USA-t is vmennyire, de ezzel nem hárul el a veszély. Azt kell látni, hogy ez az összecsapáa 2 világrend közötti választásról szól: a korábbi szoft USA hegemóniának vége, ezután vagy kemény egypólus lesz, vagy többpólusú világrend. Még ma is arról beszél, hogy az USA vesztett. Most vagy ő tud már valamit, amit mi még nem, és ez az ukrajnai harcok jelenlegi állásától független, vagy vágyvezérelt gondolkodás. A korábbi 20 éve alapján elsőre tippelnék, de az utolsó fél év alapján a másodikra.

Azzal azért mindenki legyen tisztában, hogy ha oroszország veszít és szétesik, akkor európa nem megerősödik, hanem a következő 50-100 évre végleg elveszíti a maradék szuverenitását. Egy szaros amerikai proxy leszünk.
Taktikai nukleáris bevetéséhez még annyit mi van ha erre válaszul kapnak az Ukránok"ajándékba" néhány töltetet amit bevetnek az Oroszok ellen?Válaszul totális atomháborúba kezdenek az Usával?Valószínűleg nem véletlen hogy ennek bevetése egyenlőre fel sem merül az Oroszoknál.És "mellékesen"Kijevi russz az ősi szláv történelem része ezt tennék hosszú időre sugárszennyezetté.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Inkább épp fordítva. Európa egységesebb lett a konfliktus miatt, ami nem csak Oroszországgal szemben működik, hanem az USA-val szemben is, akivel amúgy is vannak időnként csörték is.

Oroszország meg most már mindenképpen rosszul jár. Komoly lecsúszás vár rá minden téren. De legalább még partnere lenne a nyugat a háború után és idővel javulhat a helyzete. Atom esetén viszont nem lenne partnere és már nem kapaszkodna vissza.
Usa pont most "mélyíti"el Európai befolyását "köszönhetően"az Ukrán konfliktusnak.Orbánék amint megkapják az amúgy nekünk járó pénzt ne fognak állni az Európai fő "sodorvonalba"
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 444
113
@Tcat rakta be a saját topikjába de kíváncsi lennék , hogy mondjuk vagy 20 ilyen a frontra és mondjuk még 20 a Belarusz területről bosszantó , figyelmeztető jelleggel lődözve azzal a 290km hatótávval érdekes lehet !

Ez némi figyelmeztetés a polákoknak is. Eljárhatják a rakéták fényénél a polonezt...
Valaki elgondolkozott már azon, hogy mi lesz most? Az ukránok nem hagyhatják ott az új arcvonal azon szakaszát ami Oroszországgal haráros, de az oroszok simán.
Tökéletes. Míg a kaprok odagyökereznek a határra, addig az oroszok átdobhatják, rotálhatják, pihentethetik a csapataikat. Micsoda ukrán stratégiai cselvetés!
Kötve hiszem, hogy most leállnak az ukránok.
Jól is teszik... Szaladjanak előre. Zsákbafutás... Majd az "Oszkoli hohol iszkolás" c. történelmi filmet premier előtt nézhetjük meg.
Putyin meg akarja semmisíteni az ukrajnai oroszokat, hogy azok ne hozzanak létre Donyecki Népköztársaságokat stb. hogy aztán ne legyen ilyen szakadár államokkal gondja.
Bagoly... Köss madzagot a nagylábujjadra, álmodban nehogy elszállj. ;)
Én ebben nem hiszek. Az átlagukrán egy darabig majd pampog, közben kapja majd az orosz szórólapot a levegőből, hogy a megoldás a kukizongorista meg a bandája elüldözése, és a teljes demilitarizáció lesz.

Le fog esni nekik, hogy az oroszok TÉNYLEG az utolsó pillanatig visszatartották magukat, ahogy ezt állították magukról.

Aztán vagy elmennek a faszba’ abból az országból, vagy helyrehozzák a kapcsolatukat az oroszokkal.

Nem fogom most visszakeresni, de február végén többen azt tippeltük, hogy a civil infrastruktúrával kezdik majd a bulit.
Végül csak eljutottunk ide is.
Reménykedtek, hogy a ukránok esze megjön. De inkább elment. Az orosz meg tekert egyet a fájdalomstimulátoron.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Dimitrij Medvegyev reagált Volodimir Zelenszkij elutasítására, hogy nem hajlandó tárgyalni Oroszországgal, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese kijelentette, hogy Oroszország teljes kapitulációt fog követelni Kijevtől.

Oroszország jelenlegi követelési apróságnak fognak tűnni a jövőbeli követelésekhez képest. Így reagált Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese az ukrán vezető szavaira, miszerint az ukrán államfő elzárkózik a tárgyalásoktól - írja a Lenta.ru

ZELENSZKIJ AZT MONDTA, HOGY NEM FOG PÁRBESZÉDET FOLYTATNI AZOKKAL, AKIK ULTIMÁTUMOKAT ADNAK.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese Kijev teljes kapitulációját követeli Oroszország feltételei szerint.

Az orosz és az ukrán delegáció legutóbbi személyes tárgyalására március 29-én került sor az isztambuli Dolmabahce palotában.

A TALÁLKOZÓT KÖVETŐEN AZ OROSZ KÜLDÖTTSÉG EGYIK TAGJA, VLAGYIMIR MEDINSZKIJ ELMONDTA, HOGY A TÁRGYALÁSOK LEHETŐVÉ TETTÉK OROSZORSZÁG SZÁMÁRA, HOGY MEGERŐSÍTÉST KAPJON, HOGY UKRAJNA FENNTARTJA NATO-TAGSÁGI SZÁNDÉKÁT.

 
S

Szilvatövis

Guest
Tobb, mint nagy baj van nalad, ha azt gondolod a „joszomszedi kapcsolat“ rajtunk magyarokon allt vagy bukott. Talan nem artana kicsit utana nezned, hogy kepbe kerulj ezzel kapcsolatban. Jo olvasgatast kivanok!
Csak azt gondolom, hogy az orosz agresszió Ukrajna és Európa ellen mindent megváltoztatott. Tabula rasa.
Egy új katonai nagyhatalom nő ki a szemünk előtt a szomszédunkban és itt a topikban vannak akik a leatomozásáról, kiirtásásáról, az ország feldarabolásáról kéjelegnek, tagadván a létezését, vagy létjogosultságát is, miközben arról próbálnak győzködni, hogy az ukránok nem szeretnek minket.

Azt gondolom, hogy a háború lehetőség a kapcsolatok rendezésére és végletes elmérgesítésére is, és ez most nem kis részben rajtunk, a mi hozzáállásunkon múlik.
Megismétlem a háború kimenetelétől függetlenül ukránok lesznek a jövőben a szomszédaink és az is számít mi hogyan viszonyulunk hozzájuk.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mi történt az elmúlt 2 napban?

9.11 éjjelén sötétségbe borult ukrajna, majd végül leválasztották a keleti országrészt a hálózatról, hogy mentsék ami menthető, de jelenleg a nyugati is EU-ból szívja el az energiát.
Zselés hozta a b kategóriás színész színvonalát, áramellátás helyreállítása után a TV-ben képes volt azt nyilatkozni a rettegő népnek, hogy most a legfontosabb feladat az atomerőművek újraindítása és az áramexport újraindítása Lengyelo.-ba...

Tegnap Harkovban beüzemelték a tartalék rendszereket, de egy órán belül szétcsapták azokat is, így se áram, se víz. Volt 2 gyanús támadás orosz területen, vagy ukrán rakéta, vagy false flag.

Holnap Putyin és Hszi Ping Kazahsztánba utaznak az SCO gyűlésre... Medvegyevnél lesz a kormány pár napig.
Felmerültek pletykák, hogy a harkovi fronton lévő ukrán csapatok megsemmisülése "bibliai" lesz, jelentsen ez akármit is.

Készülődik az ukrán offenzíva 3. fázisa középen, de fura módon erről rendszeresen beszámolnak az oroszok is és csapkodják mindennel ami elérthető a felvonuló csapatokat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
9.11 éjjelén sötétségbe borult ukrajna, majd végül leválasztották a keleti országrészt a hálózatról, hogy mentsék ami menthető, de jelenleg a nyugati is EU-ból szívja el az energiát.
Zselés hozta a b kategóriás színész színvonalát, áramellátás helyreállítása után a TV-ben képes volt azt nyilatkozni a rettegő népnek, hogy most a legfontosabb feladat az atomerőművek újraindítása és az áramexport újraindítása Lengyelo.-ba...

Tegnap Harkovban beüzemelték a tartalék rendszereket, de egy órán belül szétcsapták azokat is, így se áram, se víz. Volt 2 gyanús támadás orosz területen, vagy ukrán rakéta, vagy false flag.

Holnap Putyin és Hszi Ping Kazahsztánba utaznak az SCO gyűlésre... Medvegyevnél lesz a kormány pár napig.
Felmerültek pletykák, hogy a harkovi fronton lévő ukrán csapatok megsemmisülése "bibliai" lesz, jelentsen ez akármit is.

Készülődik az ukrán offenzíva 3. fázisa középen, de fura módon erről rendszeresen beszámolnak az oroszok is és csapkodják mindennel ami elérthető a felvonuló csapatokat.
Képekben a lényeg itt:
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 987
113
Csak azt gondolom, hogy az orosz agresszió Ukrajna és Európa ellen mindent megváltoztatott. Tabula rasa.
Egy új katonai nagyhatalom nő ki a szemünk előtt a szomszédunkban és itt a topikban vannak akik a leatomozásáról, kiirtásásáról, az ország feldarabolásáról kéjelegnek, tagadván a létezését, vagy létjogosultságát is, miközben arról próbálnak győzködni, hogy az ukránok nem szeretnek minket.

Azt gondolom, hogy a háború lehetőség a kapcsolatok rendezésére és végletes elmérgesítésére is, és ez most nem kis részben rajtunk, a mi hozzáállásunkon múlik.
Megismétlem a háború kimenetelétől függetlenül ukránok lesznek a jövőben a szomszédaink és az is számít mi hogyan viszonyulunk hozzájuk.
Nem lesz itt semmi látnivaló, pontosan úgy fogunk viszonyulni hozzájuk átlagember szinten mint a románokhoz, utáljuk őket mint a szart. Leginkább azért mert okot adtak rá.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 441
46 341
113
Egy új katonai nagyhatalom nő ki a szemünk előtt a szomszédunkban és itt a topikban vannak akik a leatomozásáról, kiirtásásáról, az ország feldarabolásáról kéjelegnek, tagadván a létezését, vagy létjogosultságát is, miközben arról próbálnak győzködni, hogy az ukránok nem szeretnek minket.
Egyenesen imádnak! o_O
Remélem holnap magadra is varratod az ukrán nyelv törvény minden oldalát! :hadonaszos: