[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 513
13 430
113
Meg az oroszok kb minden háborújukat így kezdik, megtanulják, hogy hogy kell háborúzni az adott korban. Vérrel fizetnek érte. Aztán meg lesz "bistro"

A Téli háborút így kezdték. De a Második világháborút nem fejetlenül, hülyén kezdték, hanem csak túlságosan korán, és vakmerően érkezett a Német támadás. A BT-7 / T-26 / T-60 / T-28-asok ellen könnyű dolguk volt, de amikor T-34-esekkel és KV-1-esekkel találkoztak, lefagyott az önelégültség náluk, csak a 88-as légvédelmi lövegekkel és a Stukákkal tudták leküzdeni őket, és adták ki utasításba, hogy a döntött páncélzatot mindegy, hogy 1 : 1 másolatban, vagy önálló dizájn részeként, de származtatottan fel kell használni.

A Hidegháborús T-54/55/62-es az mind páncélvédettségre, mind tűzerőre tökéletesen megfelelő volt az Arab - Izraeli háborúkban.

Az Irak - Iráni háborúban meg a T-72M volt az ász.

És Osztrák tesztek szerint is a T-72M1 + 16 milis acéllap nagy nehézségeket okozott volna nekik, nemhogy egy T-64-es.

A bajok azok az 1993-as államcsőd után lettek, a 25 + évig téli álmot aludtak ...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Erre pár konkrétabb bizonyítékot idéznél? Mert ez így csak egy higgins-féle vágyvezérelt explicit deklaráció... :D
(de persze nem szükséges válaszolnod, ahogy a számodra kellemetlen visszakérdezéseket negligálni szoktad... :D )
Itt nálam sokkal avatottabbak elemzik a kérdést.
A hihi-hehe helyett javaslom másnak is meghallgatásra.

 
  • Tetszik
Reactions: grigorij3

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
Itt nálam sokkal avatottabbak elemzik a kérdést.
A hihi-hehe helyett javaslom másnak is meghallgatásra.

Igen Fiona Hill a brit-amerikai külügyi szakértő és akadémikus. Lehet-e más véleménye, mint a jelenlegi mainstream atlantista vélemény? Avatottabb nálad az biztos, de kétség sem fér az elfogultságához. A hihi-hehe-hez ez is hozzátartozik. :D
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 632
113
Mem tudom visszakeresni azt a hozzászólást, Sirhiggins, amire válaszoltál.
Ami cikkben néztem ott voltak ezek a képek. Amelyeken te nézed is.. eleve ferdités az amit irsz.. mert nem megállapítod róla hogy nincs X rajta.. szimplán annyira szarok a képek, hogy megallapithatatlan. Nézd csak meg a nejlonzacskós hölgyes jobb alsót... ott még inkább azt mondanám, ha tippelni kéne, hogy mindkettő be van húzva.
Az, hogy loszar sem látszik, de te ugy gondolod emiatt nincs ott.. az csak a vágyaid kivetülése és nem tény.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 513
113

Rinkevics lett külügyminiszter felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Oroszországot​




A Himars MLRS-t, több száz harckocsit, páncélozott szállítójárművet és tucatnyi tüzérségi rendszert észleltek az orosz határon.

A NATO-erők ilyen rendkívül magas aktivitásának okai egyelőre ismeretlenek, utóbbit azonban már 72 órája megfigyelték, ráadásul az orosz határoktól rövid távolságra katonai felszereléseket is bevetnek.

Néhány nappal ezelőtt az amerikai egységek és a lengyel hadsereg nagy aktivitását észlelték Lengyelországban.
Kezdetben azt feltételezték, hogy a katonai felszerelések szállítása az Ukrajna területére szállított fegyverek miatt történt, azonban, mint kiderült, harckocsikat, páncélozott járműveket és tüzérséget szállítottak a fehérorosz és orosz határ felé.
Egy nappal korábban Észtország és Lettország határán a NATO nagy aktivitását észlelték, ami a katonai felszerelések orosz határok felé történő átszállításával kapcsolatos, míg Lettország területén még amerikai MLRS Himarokat is észleltek.

Az Oroszország és a NATO rendkívül nehéz viszonya miatt a helyzet annak ellenére is rendkívül veszélyesnek tűnik, hogy az Egyesült Államok ezt hadgyakorlatokkal indokolja, bár Washington nem nyilatkozik arról, hogy miért koncentrálódnak közvetlenül az orosz határokon és közel a katonai felszerelések. a szomszédos Fehéroroszország határain, és nem hulladéklerakókban.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-neskolkih-k...-zamecheny-sotni-tankov-i-bronetransportyorov

Néhány órával ezelőtt az ukrán csapatok megkezdték csapataik váratlan kivonását a Herson régióban lévő ellenőrzött pozíciókból.

Az előzetes adatok szerint ez az esti órákban, az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló népszavazás lezárulta után történt Herson régióban. Kezdetben arról számoltak be, hogy a csapatok kivonását Szuhoj Sztavok település környékéről hajtották végre, később azonban a források arról számoltak be, hogy több további védelmi pozíciót is meghagytak.

Az Avia.pro forrása szerint az ukrán csapatok előző este megkezdték a visszavonulást Szuhoj Sztavok településről. Ismeretes, hogy kezdetben két kisebb ukrán katonacsoport hagyta el a területet, majd a többi erő kivonult. Ennek körülményeit még nem hozták nyilvánosságra, de minden valószínűség szerint az ukrán hadsereg úgy döntött, hogy elhagyja pozícióit ebben a sérülékeny irányban, felismerve, hogy a közeljövőben csapást mérhetnek erre a térségre, és figyelembe véve a tényt. hogy a Herszon régió lakói az orosz összetételhez való csatlakozás mellett szavaztak, az ebbe az irányba tett kísérletek nagyon komoly eszkalációt jelentenének az ukrán csapatok számára.
Ugyanakkor jelenleg ismert, hogy az ukrán fegyveres erők csak számos területen kezdtek visszavonulni déli irányban.
Подробнее на: https://avia.pro/news/ukrainskie-vo...oe-otstuplenie-s-poziciy-v-hersonskoy-oblasti
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 374
8 950
113
Nem tudom mit röhögtök.
Ez eléggé aggasztó és baljós, hogy RU-t megnevezték.
Innentől a NATO-nak döntenie kell, hogyan értelmezi a szabotázst /most hagyjuk, hogy ki volt, a döntés megszületett,
hogy ki érte a felelősnek tartott. Innentől meddő ezt maszírozni/.
Lehet ennek kvára messzeható és nem épp kellemes kimenetele is.
És nem valamikor, hanem innentől kezdve bármelyik órában is akár.
Ennek szerintem nem kéne tapsikolnunk.
-----

Mint ahogy szösszenetedben írod magad is ( most hagyjuk, hogy ki volt ) a döntés megszületett. Ennek szerinted nem kéne tapsikolnunk, meg röhögni sem kellene. Teljesen igazad van. Mondd el mit lehetne, vagy kellene tenni nekünk, porszemeknek. Mondd el azt is, mit kellene Európa vezetőinek tenni. Várni az újabb önmegsemmisítési parancsot az usa-tól és végrehajtani mint eddig? Vagy össze szedniük magukat és világosan értésére adniuk a yenkiknek, hogy eddig és ne tovább? Vagy teleszart gatyával tovább kussolni, mert a nagy imperátornak nem szabad ellentmondani? És mi lesz a néppel? Meddig nézzük még ezt az őrült színjátékot, ahol mindenki látja a valóságot, a bűvészt, aki úgy lopja el a pénztárcádat a zsebedből, hogy mindenki látja, de senki nem mer szólni. Meddig tartható ez a bénult állapot?
Persze ezek csak azok a kérdések amik engem foglalkoztatnak. Nektek megvan az egyszerű válaszotok, Putyin kezdte, o_O vonuljon ki, blabla. De nem ez lesz. Szopni fog mindenki és nem fognak győztest hirdetni.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Mondd el azt is, mit kellene Európa vezetőinek tenni. Várni az újabb önmegsemmisítési parancsot RU-tól és végrehajtani mint eddig? Vagy össze szedniük magukat és világosan értésére adniuk Putinnak, hogy eddig és ne tovább? Vagy teleszart gatyával tovább kussolni, mert a nagy imperátornak nem szabad ellentmondani?
Átírtam kicsit.
Nem szabad még egyszer elkövetni azt, ami Hitlernél is történt.
Nettó zsarolja a nyugati világot, így Mo-t is.
A szabotázzsal átlépni látszik egy vonalat. Hiba volt, nem kellett volna.
Igazad van, mind megszopjuk. Nem nekünk van meg a válaszunk, egy csónakban evez minden NATO,EU ország.
Én már átállítottam az agyam arra, hogy ez egy Ny-K csörte lesz.
Lehet polemizálni, de kvára nem fog semmin sem változtatni.

Igen Fiona Hill a brit-amerikai külügyi szakértő és akadémikus. Lehet-e más véleménye, mint a jelenlegi mainstream atlantista vélemény? Avatottabb nálad az biztos, de kétség sem fér az elfogultságához. A hihi-hehe-hez ez is hozzátartozik. :D
Hajlamos vagyok feltételezni, hogy ért is hozzá (Foreign Affairs, Nembizt Tanács, Brookings Intézet, Council of Foreign Relations).
Ja, és Trumpista is volt, nyomhatná a pro-RU dumát is, mégsem teszi.
Bárhogyan is, szerintem egy meghallgatást megér.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 269
93
Az igazság pillanata az lessz ha az EU elismeri az USA robbantott fel a vezetéket.
Ez nem történhet meg. Korábban leíram miért. Ha valaki kiállna ezzel, annak vége.
Minap egy CDU-s politikus csak annyit mondott, hogy a nyugatukránok szociális menekültek, azaz átjönnek, felveszik a segílyt, hazamennek, majd újra.
Tudod mit kapott? Politikailag hulla.

@dudi - másik probléma - az új lengyel vezeték keresztezi az északi áramlatot - ha akarnád, se tudnád felszedni anélkül, hogy a másikat szabotáld.

@SirHiggins - Fiona Hill meg Foreign Affairs mint forrás? Most komoly? Tudod ki adja ki ezt a lapot? A CFR. Aki valaha is szentelt 1 órát az életéből, hogy megnézze mi az, az szemét konteós háttérhatalom-hívő.
És még fel is sorolod :D "Foreign Affairs, Nembizt Tanács, Brookings Intézet, Council of Foreign Relations"
Ja, és Trumpista is volt
Soha nem volt az. Az, hogy az ő elnöksége alatt kinevezték ide vagy oda, nem jelent semmit. Pont az általad felsoroltak miatt :D
Sőt, annyira nem volt trumpista, hogy még hazudozott is, hogy impeachment legyen Trump ellen.

@reich_und_roll - ugyanmár, egyből lenne 1000 másik a helyükre.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 513
13 430
113
Binkov úgy volt vele hogy "az orosz légierő szétzúzza Ukrajnát " . Hát igen ! ez így is lett volna ha a 4 gen gépeiket úgy használják ahogyan a nyugat !
Ha iylen felszereltségű lenne az orosz légierő fele nem így alakult volna ez az egész !

Közel 60 éve a Rolling Thunder hadművelet jobbára arról szólt, hogy az Amcsik azon vitatkoztak, hogy mit meg hogyan meg mikor merjenek bombázni, nehogy sérüljenek a Vietek és haverjaik a Fehér Házi politikusok által önkényesen kitalált, és túlságosan szigorú bevetési szabályzat miatt, különben totális légifölényt gyakorolhattak volna.

Az Oroszok is ugyanebbe szaladtak bele, politikailag kézivezérelt, és letiltott a légierejük, nincs politikai akarat a normális bevetésére.

A legtávolabbi pont, amit támadtak az Oroszok, az Lemberg városa volt, kvázi egész Ukrajna az műveleti terület az Oroszoknak, nem csak a Krím és Oroszország közötti szárazföldi összeköttetés megteremtése.

Gyakorlatilag bármi támadható, teljesen mindegy, hogy KAB-okkal vagy butabombákkal telepakolt Szu-34-es dózerolja le az erőmű trafóházát, azonban legmagasabb szinten, a Kreml-ben döntenek erről, rugalmatlanul, vonakodva, szabálytalanul, találomra, és elnézve az infrastruktúra az érthetetlen okokból tiltólistás.

Az egészet nézve 1 - 2 tábornokon meg katonán kívül senki sem akar igazán harcolni meg győzni, csak teljesen meggondolatlanul háborúztak egyet a politikusok, legfőképp maga Putyin, és nem tudja, mit tegyen, döntés, és cselekvésképtelen.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
FduPHbIWIAAmGSE
FduPHbIWIAAmGSE
A szerbek hülyék lennének elismerni, de Vlagyimir Vlagyimirovics végtelen bölcsességvel megbocsájtja ezt nekik. (tudja szőr, koszovó ;) )
Persze, hogy az oroszok voltak
Hát ki más is lehetett volna. Még véletlen sem a jenki férgek akikbelőre bejelentették, ott gyakorlatoztak, stb
Édes istenem, szánalmas
Főleg mivel ezzel kiesik a vezeték irányítása a kezükből.
Eddig arról volt szó hogy Mordor a gázt használja fegyverként, erre ez a ge.i Szauron megsemmisíti a saját fegyverét! Ördögi terv ez!
Nem követtem a vitátokat, nagyon sok mindent egyszerűen átugrok, szóval bocsi, ha most teljesen más dologra fogok reagálni, mint amiről valójában beszéltetek.

1, 18 fok a műhely téli minimum hőmérséklete, ez csupán törvényi előírás, hogy ez alá nem csökkenhet. (Nem szeretnék többet a témában beszélni. Remélem megérted.)

2, -10 fok alatt nem lehet minősített hegesztői munkát végezni. "Ilyen időben a beton sem úgy köt!", ahogy mondják. (Egész pontosan nem lehet megszokott módon, a vasnak ilyenkor meghatározott vastagságtól függő hőmérsékletre előmelegítésre van szüksége. Olyan helyeken, ahol röntgen alá dolgoznak, ott jellemzően gázégővel melegítenek rá. Ez eddig is plusz költség volt, ez után is drágább lesz; ha a cég elvárja a minőséget, az ő kötelessége biztosítani.)

3, Ha megmunkálás alatt formai változtatást értesz, akkor az acélt lehet melegen alakítani és hidegen alakítani. A melegen alakítás az nem 18 és nem 24 fok, hanem több száz. (Például amit a kovács mesterek csinálnak, tőlük láthatsz.) A hidegen hajlításhoz pedig teljesen megfelel a 18 fok, ahol a 10 is. Nincs érdemi különbség.
szerintem félreértetted a kollégát :D Valószínűleg arra célzott hogy mondjuk a Rheinmetalnál vagy a KMW-nél hogyan faragnak majd lövegeket és harcjárműveket.
Szval ha kiirom a twitterre hogy szerintem meg @SirHiggins volt, akkor az onnantól tény.
Nekem is gyanús volt a vöröskabátos! :D
"Virág elvtárs, a nemzetközi helyzet fokozódik !"

Nemzetközi hírekben mintha az lenne, hogy az USA moszkvai nagykövetsége felszólította az USA állampolgárokat, azonnal hagyják el Oroszországot.
AZ egész EU-ból mehetnek! És nem kell visszajönni, köszönjük!