[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
‼️ Svájc megtagadta Oroszország befagyasztott eszközeinek Ukrajnának történő átadását

"A svájci kormány számára a vagyon elkobzása kizárólag az államhoz való tartozás vagy a szankciós listán való részvétel és Ukrajna helyreállítására való felhasználása alapján jelenleg nem lehetséges Ukrajna támogatása" - közölte a svájci gazdasági minisztérium.
 
W

Wilson

Guest
Azt tudom, de még mindig nem értem a cikket...
Ez amit látsz pont az ami Putyin célja a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzéssel a nyugati kormányok szavazóinak az elbizonytalanítása, a recept egyszerű Putyin benyögi az atomfegyverekkel való fenyegetőzést, a parancsára pl beröffentik az orosz atom vonatot Oroszország nyugati határszélére küldik az Indexhez hasonló nyugati médiák pedig azonnal ugranak a témára , mivel nagyon jó kattintásvadász cikkeket lehet belőle írni jó kis hatásvadász címekkel , amelyen pl a Józsi bácsik meg a Terka nénik jól kitudják szörnyülködni magukat , ehhez a hatáshoz még hozzátesz pár idióta nyugati kormány aki pl jódtablettákat oszt a lakosságának.

Csak egy pl erre a közvetlen környezetemből múlt szombaton délelőtt bementem a debreceni nagy piacra és ahogy ott bámészkodom hallom, hogy pár nyugdíjas a szokásos megbeszélését tartja , azt mondja az egyik "jól értesült" a másiknak...

-"Na hallod Putyin most már biztos ledobja ránk az atomot...

-Há már miért dobná ránk? Jött a kérdés

-Nem láttad a Hírtévébe is bemondták, hogy Putyin nem blöfföl az atommal és az a szakértő a TV-ben az Spotle is azt mondta, hogy több tízezer atomja van Putyinnak és tényleg nem viccel, úgyhogy vettem jó pár kiló lisztet meg cukrot meg pár liter étolajat , hogy ha Putyin ránk dobja az atomot akkor legyen otthon"

Sajnos mivel mennem kellett ennek az érdekfeszítő beszélgetésnek a többi részét már nem halottam , de azóta is eszembe jut, hogy ha Debrecent közvetlen atomcsapás éri vajon milyen védelmet adhat pár kiló liszt és cukor valamint pár liter étolaj...:):).

De a viccet félretéve a fenti példa is bizonyítja, hogy mindig lesz termékeny táptalaj a nyugati társadalmakban az ilyen Putyin féle atomfegyverrel történő fenyegetéses információs hadviselésnek.


Más..

Már "megérte" bevonulni....


Szahalinban mozgósítottak családjai fejenként 5 kg halat kapnak majd.

16:22 2022. október 4.


A szahalini lakosok hozzátartozóit, akiket a vészhelyzeti intézkedési terv tervezetében való részvételre mozgósítottak, nemcsak gazdaságilag és lelkileg, hanem halakkal is támogatták. Mihail Suvalov, az Egységes Oroszország Párt Regionális Végrehajtó Bizottságának vezetője a mai tájékoztatón elmondta, hogy a mozgósított szahalini és kuril-szigeteki lakosok családjainak segítséget nyújtanak.

- Az akció most a következő. A szahalini régió kormánya tehát megállapodott a halászokkal, és mintegy 9 tonna frissen fagyasztott halat osztottak ki a szahalini régió számára. Ez a lepényhal, a sima lepényhal és a lazac. A közeljövőben pedig önkénteseink, mintegy 180 ember az egész Szahalin területről, személyenként 5-6 kilogrammot visznek a mozgósított lakosok családjainak. Ahogy Vlagyimir Nyikolajevics mondta, ez egy projekt, ez egy akció, mint a támogató intézkedések egyike, amely nem kimerítő felsorolása azoknak a dolgoknak, amelyeket a párt tesz. És hamarosan a családok halat kapnak" - mondta Shuvalov.

Mindez a Megfizethető halak projekt részeként történik, amelyet a régióban már több éve hajtanak végre.

 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
‼️ Svájc megtagadta Oroszország befagyasztott eszközeinek Ukrajnának történő átadását

"A svájci kormány számára a vagyon elkobzása kizárólag az államhoz való tartozás vagy a szankciós listán való részvétel és Ukrajna helyreállítására való felhasználása alapján jelenleg nem lehetséges Ukrajna támogatása" - közölte a svájci gazdasági minisztérium.
Svájc lőszereket se adott a légvédelmi gepárdhoz, ők se a kaprok kedvencei.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 479
24 162
113
Remélem a hohol-hívőknek is leesett, hogy Oroszországról és az ukrán betolakodókról beszéltem ! :cool:


Az orosz tüzérség (jó zene mellett) éjszakai látásnál kiszedi az ukri tankot


Ka-52 vs. kapor hk.


Csapás az ukrikra Zaporozhye régióban ...

Dudi azt mondta, hogy az oroszok este képtelenek műveletek végzésére, így a videók hamisak :)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 610
113
Törökország aláássa az Oroszország elleni nyugati szankciórendszert !

Az európaiak orra előtt egy NATO-tagország "nagy lyukat" ver a Nyugat szankciórendszerén. Ez pedig Törökország – írja a Der Spiegel.
2022 februárja és júliusa között az Oroszországba irányuló török export összességében 42%-kal nőtt.
Augusztusban pedig – a tavalyi adatokhoz képest – akár 87%-kal is.
A kereskedelem volumenének növekedése annak is köszönhető, hogy sok európai vállalat Törökországot "raktárként és hídként" kezdte használni árui további oroszországi értékesítéséhez.
Ezenkívül Ankara aktívan vásárol orosz olajat, és már megduplázta a fekete arany behozatalának volumenét.
Brüsszelben egyelőre nyugodtan figyelik Törökország „kettős játékát”.
Úgy vélik, hogy a két ország közötti kereskedelem volumene nem olyan jelentős, hogy befolyásolja a szankciórendszert. Washington azonban már fenyegető leveleket ír, figyelmeztetve a török vállalatokat, hogy másodlagos amerikai büntetések célpontjaivá válhatnak, ha továbbra is megsértik a meglévő szankciókat. De Ankarában ezt a demarche-t „értelmetlennek” tartják.

nagy játékosok a törökök,szépen kihasználják a helyzetet a saját javukra .. olyan ez mint az isztambuli bazárban az alkudozás ! Aki többet ígér az kapja .. :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 313
84 457
113
"Amerika nem azért veszélyes mára, mert erős és bátor zsandár, hanem mert gyenge és gyáva rabló. Ennél pedig nincs veszélyesebb és alattomosabb típus, legyen szó emberről vagy nagyhatalomról."

„Óriási gesztus ez a magyar államtól, az orvosképzés nagyon költséges, a Semmelweis Egyetemen félévente a 9100 dollárt is eléri”
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 057
30 997
113
"Azáltal, hogy az ukrán hadsereget ukránok által irányított NATO-hadsereggé alakította át, az Egyesült Államok vezette blokk valójában megváltoztatta a játék jellegét egy egyszerű Oroszország-Ukrajna "különleges katonai műveletből" egy "Oroszország-elleni kollektív Nyugat" küzdelemmé, ahol a Moszkva által eredetileg a harcra elkülönített katonai erőforrások most már nem voltak elegendőek a feladathoz."
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Törökország aláássa az Oroszország elleni nyugati szankciórendszert !

Az európaiak orra előtt egy NATO-tagország "nagy lyukat" ver a Nyugat szankciórendszerén. Ez pedig Törökország – írja a Der Spiegel.
2022 februárja és júliusa között az Oroszországba irányuló török export összességében 42%-kal nőtt.
Augusztusban pedig – a tavalyi adatokhoz képest – akár 87%-kal is.
A kereskedelem volumenének növekedése annak is köszönhető, hogy sok európai vállalat Törökországot "raktárként és hídként" kezdte használni árui további oroszországi értékesítéséhez.
Ezenkívül Ankara aktívan vásárol orosz olajat, és már megduplázta a fekete arany behozatalának volumenét.
Brüsszelben egyelőre nyugodtan figyelik Törökország „kettős játékát”.
Úgy vélik, hogy a két ország közötti kereskedelem volumene nem olyan jelentős, hogy befolyásolja a szankciórendszert. Washington azonban már fenyegető leveleket ír, figyelmeztetve a török vállalatokat, hogy másodlagos amerikai büntetések célpontjaivá válhatnak, ha továbbra is megsértik a meglévő szankciókat. De Ankarában ezt a demarche-t „értelmetlennek” tartják.

nagy játékosok a törökök,szépen kihasználják a helyzetet a saját javukra .. olyan ez mint az isztambuli bazárban az alkudozás ! Aki többet ígér az kapja .. :D
A MIR fizetési rendszert meg fosa(usa) nyomásra blokkolta pár török bank.
Ezektől a törököktől a kaméleonok is tanulhatnának.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 057
30 997
113