M1 Abrams (USA)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez alapján viszont az egyik felvetésem nem tűnik igazoltnak. Úgy néz ki, mintha szalag töltős lenne a torony hátulján a nagy tepsi miatt.
Vagy csak megtartották ellensúlynak? Nekem fura. De örülök, hogy jönnek az infók. :)

Ez alapján viszont az egyik felvetésem nem tűnik igazoltnak. Úgy néz ki, mintha szalag töltős lenne a torony hátulján a nagy tepsi miatt.
Vagy csak megtartották ellensúlynak? Nekem fura. De örülök, hogy jönnek az infók. :)

Tehát olyan autotöltője van, mint a Leclerc-nek, vagy az 1994 / 1995-ös ATAC Abrams-nek ?

Tehát olyan autotöltője van, mint a Leclerc-nek, vagy az 1994 / 1995-ös ATAC Abrams-nek ?

Lényegében igen, ez is Leclerc származék lehet. De csak tippelgetek mivel nem látok a lemezek alá.
De szerintem ahogyan a tornyot nézem, könnyen lehet, hogy az amcsik a koreaiakkal szövetkeztek és, hogy elég sok köze lehet a toronynak a K2-es tornyához.

Azért én még próbálok bízni az MGCS-program valódi (tehát nem a mostanság mutogatott, szerintem nem igazán előremutató koncepciókra értem) tankjában, aminek 2035 körül kéne debütálnia. Remélem, hogy azt már nem fogják úgy elszarni, mint ahogy pl. a Eurofighter-rel tették...

Minden bizonnyal valami ilyesmi:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mi az a range change gearbox?

Hát, akkor akik leszoltak a KF-51-et, hogy nagy, meg magas meg stb, azok most biztosan vakarozhatnak - ez nemcsak ugyanaz, sot, nagyobb, de még ugyanugy is nez ki:

panther-1-e1655448890913.jpg

Screen-Shot-2022-10-08-at-5.49.27-PM.png

• Vicces
Reactions: Mark1993
Ez szerintem pont ugyanaz mint a KF-51. Fejlesszünk úgy új harckocsit, hogy nem fejlesztünk új harckocsit. Egyszerűen meg akarják úsznia fejlesztést azért, hogy minél előbb pénz legyen belőle. Ilyen az amikor elalszol és kapkodsz utána. A KF-51-ben legalább van egy új löveg, bár lőszer az nem nagyon van hozzá szóval mind1 is.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Hát, akkor akik leszoltak a KF-51-et, hogy nagy, meg magas meg stb, azok most biztosan vakarozhatnak - ez nemcsak ugyanaz, sot, nagyobb, de még ugyanugy is nez ki

Az Abrams Block 3 újraalkotását vártuk, nem ezt.

Nagyon jók a képeid !

Honnan vételezted a 4000 x 3000 pixeles felbontásút ? :)

Hát, akkor akik leszoltak a KF-51-et, hogy nagy, meg magas meg stb, azok most biztosan vakarozhatnak - ez nemcsak ugyanaz, sot, nagyobb, de még ugyanugy is nez ki:

Azért nagyoon nem.... Az M1 Abramsnek alacsony a teknője és ebbe tettek bele 3 embert, egymás mellé, a képek alapján.
Vagyis nincs a toronyban személyzet. Ez elég komoly előrelépés a KF51-el szemben.
Ami fura nekem, hogy lényegében a koreai K2-es tornyának tűnik a konstrukció.
Ez egy pénzügyileg megúszós dolog az M1 TTB-hez képest. (és szerintem kisebb harcértékű)
Ettől függetlenül előrébb jár tervezésileg, mint az RM cifra nyomorultsága.

Azért nagyoon nem.... Az M1 Abramsnek alacsony a teknője és ebbe tettek bele 3 embert, egymás mellé, a képek alapján.
Vagyis nincs a toronyban személyzet. Ez elég komoly előrelépés a KF51-el szemben.
Ez max az orosz tankoknal problema, a ma mar ertektelen onvedelmi kepessegeikkel - a nyugatiakon van hatasos vedelem az ATGMek ellen, sot, pont a KF-51 az elso, amelyik top-attack ellen is vedve van mar. Ha meg tavolrol kilovi a tornyot egy masik hk, igy is, ugy is reszeltek a legenysegnek.

Ami fura nekem, hogy lényegében a koreai K2-es tornyának tűnik a konstrukció.
Ez egy pénzügyileg megúszós dolog az M1 TTB-hez képest. (és szerintem kisebb harcértékű)
Ettől függetlenül előrébb jár tervezésileg, mint az RM cifra nyomorultsága.
Hat hogyne, tovabbra is 120mm loveggel, mig a KF-51 lotavolon kivulrol kepes lenne minden jelenlegi hkt kiloni az uj, 130mmm lovegevel. :p
En ertem, hogy az oroszokon eppen nincs mit dicserni, de azert tudsz szorakoztatoakat mondani.... :cool:

Ez max az orosz tankoknal problema, a ma mar ertektelen onvedelmi kepessegeikkel - a nyugatiakon van hatasos vedelem az ATGMek ellen, sot, pont a KF-51 az elso, amelyik top-attack ellen is vedve van mar. Ha meg tavolrol kilovi a tornyot egy masik hk, igy is, ugy is reszeltek a legenysegnek.

Hat hogyne, tovabbra is 120mm loveggel, mig a KF-51 lotavolon kivulrol kepes lenne minden jelenlegi hkt kiloni az uj, 130mmm lovegevel. :p
En ertem, hogy az oroszokon eppen nincs mit dicserni, de azert tudsz szorakoztatoakat mondani.... :cool:
Azért a KF-51-et ne nevezzük a jövő tankjának, mert az egy Leopard 2 új toronnyal és löveggel.

Az en es @pöcshuszár (meg meg paran) ertelmezeseben a KF-51 a mar uj, sajat hullra epitett verzio, a Leo 2 hull csak ideiglenes megoldas volt az expora, bemutatni (ezert is keverik a Panthert meg a KF-51-et.)
Nem azért, hanem a koncepciója, ez nem más mint egy Leopard 2. Így nem lehet új harckocsit csinálni.

Kérdezném a hozzáértőket: a személyzet ki tud mászni a páncéltestből, ha úgy döglik be, hogy a torony nem előre néz?