[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Rheinmetall+Lynx+KF41+HU.jpg

Igen ezt tudom, csak a Level 6 definíciója eléggé pongyola: 30x113 vagy 30x173 ellen véd-e?
Nagyon nagy különbség van két lőszer teljesítménye között...

Lynxre azt hiszem oldalról Level 5-öt ígértek ha jól emlékszem a HT cikkre...
A 30x113-at csak a NATO használja tudtommal. A STANAG szintek meg - ahol csak lehet - direkt nem NATO lőszerekre adják meg, mivel a NATO védelmeknek a nem NATO fenyegetések ellen kell megfelelni.

• Tetszik
Reactions: Catles and endre
A 30x113-at csak a NATO használja tudtommal. A STANAG szintek meg - ahol csak lehet - direkt nem NATO lőszerekre adják meg, mivel a NATO védelmeknek a nem NATO fenyegetések ellen kell megfelelni.
Ez így nem igaz: a Level 4 kifejezetten az amerikai 25 mm APDS-T (M791)-re van megadva. "Keleten" sehol nem használják a 25x137mm-es lőszert...
Ez alapján mondható válhetően, hogy az orosz 23x152 mm ellen is véd. Talán az orosznál erősebb NATO-változatot adják meg vélhetően...

Amit én láttam publikusat azon a VI 30mm-es APFSDS ellen van az V pedig 25mm-es APDS ellen.
ezeket tudom, de a 30 mm-es terén széles a paletta: 30x113 inkább a "gránátvető" kategória páncéltörő teljesítmény terén, a 30x173 meg a "páncéltörő ágyú" inkább. Páncél átütés terén van köztük kb. 3x szorzó.
A hivatalos szabvány meg valójában titkos, a legtöbb publikus táblázat meg annyit mond, hogy "30 mm" aztán kész...

Vélhetően a 30x165mm-es orosz keménymagvas (AP) páncéltörőt biztos állja szerintem, talán(!) 30x173-ast nyílat is - de biztosan nem tudjuk...

Egyébként ha már ez a téma, ajánlom mindenkinek a "gépágyú katalógusom" :)

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Elvileg a verziók is megvannak itt nevezve a közleményben:

The Lynx KF41 for the HDF is delivered in seven variants including standard infantry fighting vehicles (IFV), command post, reconnaissance, joint fire observer, mortar carrier, field ambulance vehicles and driver training vehicles.

7 változat lesz MH-na szállítva:
  • Alap IFV
  • Mobil harcálláspont (parancsnoki verzió)
  • Felderítő
  • Tüzérségi felderítő / megfigyelő
  • Aknavető
  • Mentő, sebesült kihordó
  • sofőt kiképző - pápamobil Lynxre, vélhetően ők nem kapnak Strikeshiledet, azért van 209 készlet rendelve 2018 helyett

Amúgy a visszatérő 9-es szám alapján tényleg 3 zászlóalj lesz egyenként 3 századdal.

Amúgy a visszatérő 9-es szám alapján tényleg 3 zászlóalj lesz egyenként 3 századdal.

Amúgy a visszatérő 9-es szám (pl. 9 Büffesl, 9 járműre nem kell APS, 9 AVLB-hídvető, stb.) alapján tényleg 3 zászlóalj lesz egyenként 3 századdal.

"By end of next year, Rheinmetall will start to deliver the remaining vehicles from their Hungarian plant."

Szóval a zalai gyárból 2023 végén kezdenek legördülni a komplett járművek...

ezeket tudom, de a 30 mm-es terén széles a paletta: 30x113 inkább a "gránátvető" kategória páncéltörő teljesítmény terén, a 30x173 meg a "páncéltörő ágyú" inkább. Páncél átütés terén van köztük kb. 3x szorzó.
A hivatalos szabvány meg valójában titkos, a legtöbb publikus táblázat meg annyit mond, hogy "30 mm" aztán kész...

Vélhetően a 30x165mm-es orosz keménymagvas (AP) páncéltörőt biztos állja szerintem, talán(!) 30x173-ast nyílat is - de biztosan nem tudjuk...

Egyébként ha már ez a téma, ajánlom mindenkinek a "gépágyú katalógusom" :)

Csak a LvL VI titkos, az V-nél leírják kerek perec, hogy M791 1285m/s becsapódási energiával. Ez azért elég jól behatárolja, hogy milyen 30mm-es gépágyúról is szól a LvL VI.

• Tetszik
Reactions: endre and Torgamba
Amúgy a visszatérő 9-es szám (pl. 9 Büffesl, 9 járműre nem kell APS, 9 AVLB-hídvető, stb.) alapján tényleg 3 zászlóalj lesz egyenként 3 századdal.

"By end of next year, Rheinmetall will start to deliver the remaining vehicles from their Hungarian plant."

Szóval a zalai gyárból 2023 végén kezdenek legördülni a komplett járművek...
Bocs, hogyan jött ki a 3 zl.?