[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Ez egy nagyon régi grafika - nem nagyon érdemes ráhagyatkozni. Ez kb. egy évekkel ezelőtti ötletbőrze: az IFV-n kívül úgy tűnik egyik sem létezik - max proto-szinten.
Önmagában nincs is értelme az a APC-nek: a harsolók IFV-ben "taxiznak". Nálunk a spéci verziók (mentő, parancsnoki) lesznek torony nélküli "APC verziók" speci felszereléssel együtt...szóval én nem hiányolom az APC-ket.
A műszaki mentést meg utász feladatok Leopard 2 alapon oldják meg, szóval ezek a verziók sem kellenek Lnyxből...
De mégis egy "hivatalos" Rheinmetall elképzelést mutat. Értem én... de ez egy hivatalos prezentációra készített infografika.
2021 szeptemberi a cikk...

• Tetszik
Reactions: Catles
Látom visszatértünk egy normálisabb, katonásabb ruházatviseléshez. Zubbony betűrve a nadrágba. Helyeslem.

634ac0f091b91521422913.jpg
Kérdés:

Hány szomorú arc látható a fotón? :) :)

Jó ilyen képeket nézegetni, óriási ugrás történt, jó kiállású, büszke, mosolygós optimista tekintetű emberek. Jó üzenete van, lehet toborozni.

De mégis egy "hivatalos" Rheinmetall elképzelést mutat. Értem én... de ez egy hivatalos prezentációra készített infografika.
De a legutolsó bejelentésükben pár napja meg leírtak 7 változatot.
Hogy azt szállítják a magyar honvèdsègnek.

Na ès hogy mi lessz, lehet ők sem tudják. :rolleyes:

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Az mindegy hogy mit gondol az RM: jön a megrendelő és lediktálja hogy neki milyen verzió kell, miért hajlandó fizetni. Hiába álmodta meg az RM marketing a "holdjáró változatot", ha az nem kell a megrendelőnek vagy nem úgy kell.
Amúgy azért eléggé nagy az átfedés, szóval ne szomorkodj! ;)

Én az aknavető változatot várom: nagyon tetszene a @krisss által felvetett Rhenmetall fejlesztésű "NEMO-klón".
Közvetlen irányzással rendelkező aknavető kiválthatja azt a feladat kört, amit Lynx120 vagy más löveges változat tudott volna ellátni: "Line-of-Sight" bunker és épület-rombolás.

Én az aknavető változatot várom: nagyon tetszene a @krisss által felvetett Rhenmetall fejlesztésű "NEMO-klón".
Közvetlen irányzással rendelkező aknavető kiválthatja azt a feladat kört, amit Lynx120 vagy más löveges változat tudott volna ellátni: "Line-of-Sight" bunker és épület-rombolás.
Ne pazaroljuk a drága Lynx alvázat ilyen dolgokra, amit mással is, pl. Gidránnal vagy BTR-80-nal is ki lehet váltani.
Mivel az aknavető közvetett tűzfegyver, ezért a páncélzatban lehet kompromisszumot kötni.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
vezetőképző járművek

Osztályvezetőtől fölfelé?

közös tűzfigyelő

Ez vajon milyen lehet?

Kérdés:

Hány szomorú arc látható a fotón? :) :)

Jó ilyen képeket nézegetni, óriási ugrás történt, jó kiállású, büszke, mosolygós optimista tekintetű emberek. Jó üzenete van, lehet toborozni.

És végre rendesen betűrték a zubbonyt!

Ok.
Mehet a Tippmix.
Melyikőjük krisss.

Úgy emlékszem az, amelyiknek kifejezetten csinos kedvese van. Vagy legalábbis volt még nem olyan régen.

• Tetszik
Reactions: polyfag
Ne pazaroljuk a drága Lynx alvázat ilyen dolgokra, amit mással is, pl. Gidránnal vagy BTR-80-nal is ki lehet váltani.
Mivel az aknavető közvetett tűzfegyver, ezért a páncélzatban lehet kompromisszumot kötni.
Az "együtt mozgás" miatt kell lánctalpas alvázon aknavető: a Gidrán kb. egy lövészárkon sem tud átgurulni.
Amúgyis eldöntött tény, hogy lesz aknavető Lynx - a kérdés hogy milyen aknavetővel...

Az "együtt mozgás" miatt kell lánctalpas alvázon aknavető: a Gidrán kb. egy lövészárkon sem tud átgurulni.
Amúgyis eldöntött tény, hogy lesz aknavető Lynx - a kérdés hogy milyen aknavetővel...
Egy 120-as aknavető lőtávolsága 10 km, nagyon szoros követésre azért nincs szükség.

• Tetszik
Szerinted egy lövész-zászlóalj mennyi idő alatt tesz meg 10 km-et?!
Még harcolva is max egy-két óra alatt maguk mögött hagynák a kerekes aknavetőt.
Olyan ellen vitázol ami eldöntött tény...
Száraz időben vagy esősben?
Ellenállás nélkül vagy erős ellentűzben?
De még ha láncosra is lenne szükség (nem ellenzem), inkább a Wiesel-2-t választanám aknavető-platformnak, az jóval olcsóbb.

• Tetszik
Száraz időben vagy esősben?
Ellenállás nélkül vagy erős ellentűzben?
De még ha láncosra is lenne szükség (nem ellenzem), inkább a Wiesel-2-t választanám aknavető-platformnak, az jóval olcsóbb.
Az egy lègiszállításra/ ejtőernyősök támogatására tervezett jármű.
Ami arra lett optimalizálva.

Minimál páncèlzattal.

Hiába olcsóbb, nem lenne jó választás a lynxek mellé.

• Tetszik
Reactions: Catles