Én lassan megértem, miért tartottak ki 45-ben a németek, a hit sokszor tényleg minden racionalitást felülír. Nem tudja úgy egy rezsim a népèt elárulni, hogy ne legyen egy kemény mag, aki mindig hinni fog benne, a vezetők hiába kormányozzák hatalmas háborús vereségbe az országot, hiába jön nap mint nap pofonok sorozata, a vezetők nemzetárulását is egy zseniális stratégia részének látják.
Lèpjetek kettőt hátra. Nézzétek meg hol állt a front februárban, hol áll most, hova vonultak be, honnan vonultak ki és közben mennyi embert, haditechnikát vesztettek. Olvassátok vissza, mit írtatok februárban, márciusban, júniusban és most. Erre számitottataok?? Akkor mi ez ami most zajlik???
2022. február 24. óta fogalmunk sincs mi az ami zajlik. Mert ilyen eddig mem volt. Ami biztos, a NATO terjeszkedésével és a célzott kijevi puccsal megtámadta Oroszországot úgy lassan 24 éve, több volt tagállamában 1989 óta csak lázít, amit korábban vagy erővel kezelt le az orosz, vagy proxy háborút vivatott vele. 2014 óta Oroszország Donbassz néven szintén egy visszaproxyba kezdett a NATOval, majd idén elkezdte frlszámolni a proxykalikat.
Oroszország hadserege szinte sehol. Harcol csecsen, zenész, önkéntes és sorozott DLNR, harcol különleges és bevetik a tüzérséget és légierőt. De ennyi. Ez még sehol sincs egy háborútól. Legalábbis én olyan háborút ritkán láttam rddig, ami az emberélet megóvásáról szól főleg.
Amit tudok:
Csecsenföld és ahogy most kinéz.
Előttem az ötnapos Grúzia olimpia!!! idején.
Előttem a kicsi kis zöld emberkék a Krímben. Szintén olimpia idején.
Előttem Gostomel és az egy hónapos Mariupol.
Előttem ahogy lerendezték a kavaró örményeket, kazahokat.
Előttem az a nyugalom ahogy háborúznak. Ahogy a NATOval harcolnak, de közben betartanak az utolsó napig minden kötelezettséget mint 1941ben a megtámadásukig.
Előttem ahogy az orosz az új zsidó, plusz smit még a woke hozott magával: macska, fa, zene, sport, stb.
Előttem ahogy próbálják nem a szokásos NATO népírtás szinten megoldani ezt a háborút miközben a NATO ki akarja irtani az ukrán nácikkal az oroszokat, elvenni földjüket, miközben az oroszoktól Medvegyev akinvisszs álmodozik (leírta Kohàn Mátyás, hogy miért).
Előttem ahogy mindenki Putyint akarja elmozdíttatni, miközben ő az aki miatt - bár a NATO folyamatosan provokál - még nincs világháború.
Senki sem beszél arról, hogy lassan nem lesz hol élnie az ukránoknak, mindent elpusztítanak vagy célponttá tesznek.
Látom ahogy az orosz viszont tényleg újjáépít.
Látom és olvasom a sok full kamut a sikeres offenzíváról miközben szeptember óta üres településeket foglalnak el az ukránok, de közben vesztettek két hónap alatt úgy 35-40000 embert halottban és sebesülten.
De ismét napok óta arról szól a topik, hogy gyenge oroszok, akik buták is, mint a filmekben a németek.
Fogalmunk sincs se a prooritásokról, se a miértekről. Csak találgatunk, még az értelmét is látjuk, de mindenki hülye és gyenge oroszozik, csak mert Donbasszban nem akarják frontvonallá tenni a már orosz városokat, kiírtattni a téllel az orosz lakosságot.
Amit én látok, hogy máshol már több a fegyver, mint egy scifiben. Amit látok a csapatmozgásokból, hogy a cél már télen a háború ukrán területre cipelése, a háború kiterjesztése a NATOra ahogy csak lehet. Ehhez meg kellett teremteni nyugaton a szar gazdaságot, nyersanyag hiányt, a gáz és áram problémákat. És akkor az összes ellenséget egyszerre kicsinálni, és akkor utána Donbasz egy Afrika szintű hadszíntér lesz, a háború pedig az ukrán területeket dől majd el. Például. De én elvinném a háborút az Ukrajnának nevezett náci állam területére. Nem az orosz részeket kurnám szét. Én.
De ezt nem én vívom. De hogy minden az utolsó lépésig ki van találva, meg van tervezve, 8 év volt rá, abban biztos vagyok, mert az orosz gazdasàg se omlott össze, ellenben lassan a nyugatival. Vannak dolgok amelyek nem jól vagy gazdaságtalanul működnek, nem lehetett előre látni, de ahogy a megfelelő emberek a helyükre kerülnek, ez mindig változik. Szurovikinnel a megfelelő emberek egyike már a helyén. A többi meg folyamatban.