Roppant "különleges" művelet: (hadtörténészek még sokáig fognak vitázni róla, hogy mi és miért történt itt úgy, ahogy
)

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
az ember azt hinné ,hogy valami huszadrangú Bollywood-i akciófilmRoppant "különleges" művelet: (hadtörténészek még sokáig fognak vitázni róla, hogy mi és miért történt itt úgy, ahogy)
Én voltam. Erre a faszira a továbbiakban figyelek.Valaki itt emlegette, hogy mutassunk olyan elemzőt, aki megjósolta az elmúlt napok történéseit.
Hát tessék:
"Villámháború helyett kiszorítás
A fentieket figyelembe véve a Herszon megye nyugati részének visszaszerzésére irányuló ukrán ellentámadás valószínűleg nem valamiféle villámháborús művelet lesz, amelyben nagy létszámú ukrán páncélos és gépesített erők szorítanák bele orosz csapatokat a folyóba. Ez az erős orosz védelmi vonalak és az aknamezők miatt sem reális. Ehelyett a herszoni ukrán műveletek érzékelhetően arra irányulnak, hogy a megszállók helyzetét részben az utánpótlás elvágása, részben a partizántevékenység, részben a precíziós tüzérségi csapások révén ellehetetlenítsék, fenntarthatatlanná tegyék, és így lényegében kiszorítsák őket a megye nyugati részéről. Ha a Dnyiprón átvezető orosz utánpótlási vonalak tartósan el lesznek vágva, az közel lehetetlenné teszi Moszkva számára, hogy Herszont és a megye nyugati részét tartósan meg tudja védeni az ukrán erőktől. Egy esetleges gyors visszavonulás pedig szükségszerűen nagy veszteségekkel járna. Így tehát ha a mostani ukrán nyomás fennmarad, vagy esetleg fokozódik, Oroszország rákényszerülhet, hogy fokozatosan kivonja erőit Herszon megye nyugati részéből."
Rácz András, 2022. szeptember 17.
![]()
Villámháborús művelet délen sem lesz – így próbálhatja meg Ukrajna visszaszerezni Herszon megyét
A Dnyipro folyó nyugati partján állomásozó orosz csapatok egyre nehezebb helyzetben vannak, a parancsnokságukat át is telepítették Herszon megye keleti részére, ám a régóta ígért ukrán ellentámadásnak is megvannak a maga komoly korlátai a térségben.444.hu
Na jó de hogy tovább?Az orosznak támadni szabad még?Egyszerűen nem értem a logikát.Kaptak az oroszok kereskedelmi engedményeket na de attól máshol ugyanugy apríthatják a hoholt.Akkor volna értelme ha az egész harc már csak színjáték lenne.Egy korábbi posztom.
Ez sikerült az orosz kivonulás által és az orosz-amerikai háttéralku következtében. Sullivan nem véletlenül tárgyalt Moszkvában és Kijevben.
Roppant "különleges" művelet: (hadtörténészek még sokáig fognak vitázni róla, hogy mi és miért történt itt úgy, ahogy)
Na ha már mindenki a régi posztjait hozza elő, ehhez akkor hozzáfűzném én is gyorsan, hogy régebben írtam valami olyasmit, hogy az egész egy színház (csak sajnos vérrel írták a forgatókönyvet), mert pont olyan, mint egy groteszk darab amiben fura "véletlenek" halmaza van, olyan mint ha direkt Európa kifektetésére játszanának az USA meg az oroszok, amin mind a kettő marha jól keres, csak az unió bukik, de az hatalmasat.Na jó de hogy tovább?Az orosznak támadni szabad még?Egyszerűen nem értem a logikát.Kaptak az oroszok kereskedelmi engedményeket na de attól máshol ugyanugy apríthatják a hoholt.Akkor volna értelme ha az egész harc már csak színjáték lenne.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668406788„Nem nyugszunk addig, amíg az orosz gazdaság tönkre nem megy, és Ukrajna szuverenitását és területi integritását nem állítják helyre” – mondta Truss, aki 45 napig nem állt ki a kormányfői poszton.
A fészbúkján a magánvéleményét is elmondja. De ez miért is baj? Amit én láttam/hallottam előadásait, szakértéseit, mindig visszautasítja, hogy a magyar politikát értékelje, mondván elég neki egy problémás ország.
Az, hogy ő az "atlantista" vonalat képviseli? Legalább egy kis ellensúlyt képez a kormánymédia szovjetbarát irányvonalához képest és eddig több mindenben igaza volt Rácznak, tehát ért hozzá az én meglátásom szerint.
Miért kerdeztek folyton hülyeséget? Hogy "te ezt akarod?" Ezt nem mi fogjuk eldönteni hanem az ukránok! Mert ha azt kiabálnánk hogy !hajrá russia! Akkor holnaptól nyerésre állnának? Itt a legtöbb oroszokat kritizálo ember is hitt az orosz győzelemben az elején .De amit csináltak 8 hónap alatt inkább hagyjuk !PODOLJAK: A GYŐZELEM UTÁN UKRAJNA FOGJA URALNI A RÉGIÓT
Mi uraljuk majd a térséget, és mi fogjuk meghatározni a háború utáni szabályokat – jelentette ki Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó az Uniannak adott interjúban.
https://karpathir.com/2022/11/14/podoljak-a-gyozelem-utan-ukrajna-fogja-uralni-a-regiot/
Csak annyit kérdezek az ukránpártiaktól, hogy ők is ezt akarják-e, hogy ukrajna uraljon minket is és ők határozzák meg a szabályokat nekünk is?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..