ott vannak pl a TVZ k TVZ nként 2-3-4 modern APC szükséges. ezt fölösleges tagadni.
ha nem is ők a prioritás hanem közben megjár egy pár évet az aktív állományba a gép sem akkora probléma (vagy azok túlnyomó része) és csak kisebb tétel kerül azonnal a tartalékosoknak kiképzés gyanánt.) De mindenféle képpen szükséges eszköz (ha jönne 2030 ba hitron akkor is ha nem akkor meg pláne.)
Szia,
Szerintem a TVZ-k szamara az egyetlen realis APC a BTR-80 (meg csak nem is az BTR-80A) meg evekig.
Epp most emelik meg a gepesitett lovesz zaszloaljak szamat, es semmi jel nincs arra, hogy az ezekhez szukseges felszerelest megvegyek (marmint 3 zaszloalj IFV-t igen, de ennel tobbel emelik a letszamot). Tehat szerintem minden BTR-80A kell az aktivoknak, plusz meg a BTR-80-asbol is tobbet es nem kevesebbet fognak hasznalni, mint eddig.
Ezert gondolom azt, hogy evekig csak az inkurrens BTR-80-asokra van esely a TVZ-knel.
Persze szerintem is kell "kis" szamban APC nekik, de egyszeruen nem jut modern.
Aztan ha jopar ev eltelt, es elkezdenek erkezni a modern APC-k (es tobb mint 3 zaszloalj IFV), akkor is elso korben a sima BTR-80-asok kerulnek ki az aktivaktol, es csak tovabbi evek mulva kezdenek el BTR-80A-k kikerulni az aktivaktol. Aztan, amikor ez lezajlott, akkor lesz az az allapot, hogy (vegre!) mar nincs az aktivoknak BTR-je, csak annal modernebb, szerintem majd akkor lehet azon gondolkodni, hogy akkor vegyenek meg egy "keveset", es a modern, kicsit hasznalt APC-k mehetnek a TVZ-kbe. De nagyobb az esely arra, hogy be kell meg akkor is erniuk BTR-80A-val.