Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt egy Népszavás cikk, de ez is találgatás ízű csak.
https://nepszava.hu/3027600_honvedsegi-celkeresztben-ketszaz-puma
Igen van, néhány hete elég hosszú kommentet is írtam róla.Te úgy gondolod,hogy nekünk kell tanker mert van értelme?
2 db multirole cargo/tanker gép árából olyan, mintha 1,5x több Griff lenne a kint tartható levő erőt nézve. Mennyibe is kerülne + 7 db Gripen és hozzá +10 db pilóta? Hát nem két cargo/tanker árába... Igen, tanker nem növeli meg az abszolút értékben egyidőben felemelhető gépek és hordozott fegyverzet számát, csak mint ahogy ki lett fejtve a légi harc és CAS alapja is, hogy a megfelelő időben ott tudod-e tartani a gépet adott reakció idővel és elrettentő képességgel a megfelelő helyen. 14 db Griff + 2 db tanker nagyobb mennyiségű kint tartható tűzerőt jelent, mint akár 16-18 db Griff is úgy, hogy ehhez kevesebb fegyvert kell a gépekre tenni és kevesebb technika és ember kell hozzá.
Igen van, néhány hete elég hosszú kommentet is írtam róla.
Ameddig a "potenciális" (román) gépek fenyegetése kb. a Gripennel azonos, addig nem nagyon él az a kitétel, hogy kevés a rakéta. A CAP lényege az, hogy egyben elrettentés is, hogy mindig lesz megfelelő helyen AIM-120 platform.
https://forum.htka.hu/threads/szállítógépek-váltása-a-mh-nél.556/page-91#post-520733
Nagggggyon boldog lennék
Mondjuk a 200-as darabszámot nem tudom honnan veszik, azon kívül hogy ők azt látják logikusnak"Egy a fejlesztési programra rálátó forrásunk szerint pedig mindez előrevetíti: páncélozott harcjárműből is lánctalpast vesz a honvédség, mégpedig szintén német forrásból, ha már a harckocsi és a tüzérségi rendszer német. Így szűkítve a kört jelenleg két német gyártmányú lánctalpas páncélozott harci jármű van a piacon: a még a hatvanas években kifejlesztett Marder, valamint váltótípusa, a Puma."
"...logikus lépés, hogy 200 darab Puma csapatszállítót vesz majd a honvédség a 44 darab Leopard 2A7+ és 12 darab korábbi változatú Leopard A4-es harckocsi, továbbá a 24 darab PzH 2000-es önjáró löveg mellé."
Durcás vagyok, mert minden beszerzés a gyártás végett sok-sok évbe telik..., akarom..., MOST! De azonnal
Szerintem a működó btr ek számából.Mondjuk a 200-as darabszámot nem tudom honnan veszik, azon kívül hogy ők azt látják logikusnak
Mondjuk a 200-as darabszámot nem tudom honnan veszik, azon kívül hogy ők azt látják logikusnak
..meg a realitásokból...Szerintem a működó btr ek számából.
Sőt... Csak kerekes is kellene szerintem...Azért 200 darab egy ilyen korszerű járműből nem kevés.
Ezt olvassátok el, ebben aztán vannak szépszép gondol
https://index.hu/techtud/2019/03/04/komoly_magyar_katonai_tervek_leopardok_utan_pumakat_is_veszunk/
Most mondjam, hogy a cikk üvölt, hogy HTT-t kéni írni róla?Jézusatyaúristen, gyakorlatilag minden mondat egy gyöngyszem. Index, sose változz!
Ezt olvassátok el, ebben aztán vannak szépszép gondol
https://index.hu/techtud/2019/03/04/komoly_magyar_katonai_tervek_leopardok_utan_pumakat_is_veszunk/
Szerintem szándékosan dobják eléd/elénk a kesztyűtMost mondjam, hogy a cikk üvölt, hogy HTT-t kéni írni róla?
Azért 200 darab egy ilyen korszerű járműből nem kevés.