Ugyanakkor a 2030-as, 40--es évekre vagy hatástalanítaniuk kell tudni az alacsony észlelhetőség nyújtotta előnyt, vagy nekik is ilyen gépre lesz szükségük.most is van európai gyártás az olaszoknál , azt nem tudom de úgy hallottam mintha csak B-t gyártanának de ebben nem vagyok biztos
ami a német-francia tengelyt illeti , nem adnék neki sok esélyt sajnos :/ egyik ott van a EF másiknak meg DR
amúgy támogatnék ilyet amit mondasz
Ezt kifejleszteni a szinte nulláról túlságosan nagy felelősség, munka és költség.
A hatástalanításban (lopakodók láthatóvá tétele) nagyobb rációt látnék és biztos hogy kisebb költséggel is járna, ugyanakkor szerintem ha lesz ilyen rendszer, az nem nyugati fejlesztés lesz. Hiszen egy ilyen technológiai fejlesztés egy csapásra zsákutcává tenné az egész lopakodó programot. Vagyis a legnagyobbat a nyugati cégek buknák vele, ami miatt szerintem ott gátolnák, késleltetnék, vásárolnák fel a fejlesztéseket ahol csak tudnák.
Visszatérve pl a magyar geopolitikára. Egy román Patriot, ATACMS rendszer ellenében jelenleg egy F-35 lehet potens válasz, ráadásul nem is olyan drága, főleg ha csak az árkülönbség mértékével drágább (mondjuk egy EF, Viper beszerzéshez viszonyítva).