A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Tisztán elméleti síkon: ennek legfeljebb úgy lenne értelme, hogy a pakik a puszta teknőt küldik, a RM meg itt gyárt hozzá tornyot a saját 120-as löveggel, belülről pedig megkaphatná a Panther ürtechikáját, + StrikeShield. De ez lehet, hogy nem lenne olcsóbb, mintha Panthert rendelünk.....
@LMzek 2.0 , te vagy az??? :oops::rolleyes::p

• Vicces
Reactions: Törölt tag 250805
Ezt a bemutatót szerintem inkább az izraeliek eröltették, mert piacot látnak bennünk: sok mindent vettünk mostanság és háború is van szomszédban.
Aki járt már közel-kelti bazárban az jól tudja, hogy a portéka alapos megtekinte sokszor nem opcionális! :D

"No buying, just looking, Sir! Pleeease!"
De ha nem akarunk semmit venni, akkor Bobo minek volt ott? Nem hiszem, hogy csak egy jó báránysültért repültek oda. :)

De ha nem akarunk semmit venni, akkor Bobo minek volt ott? Nem hiszem, hogy csak egy jó báránysültért repültek oda. :)
1. Eddig MG tartotta kapcsolatot az izraeliekkel, Bobo most ment szerintem bemutatkozni, hpgy most már ő a főnök.
2. Tuti hogy fogunk tőlük még venni, ha nem is mostanában: drónok, PULS illetve EW és légvédelem lehet esélyes szerintem.
Pókerarc miniszter szerint három országnak vannak jó légvédelmi rendszereik: izrael és a másik kettő nekünk felejtős (USA, oroszok)

A miniszterelnök 89/2022. (XI. 16.) ME határozata helyettes államtitkár felmentéséről

A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján – a honvédelmi miniszter javaslatára –
dr. Fekete Szilviát, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből – 2022. november 18-ai hatállyal – felmentem.

----

Fekete Szilvia, a HM védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkára korábban, 2022 májusig Miniszterelnöki Kormányiroda főosztályvezetője volt, előtte pedig közel 6 éven át dolgozott Miniszterelnökségen.

Srácok, nem veszünk al-khalidot. Nyugi van.
Szerintem a mi az értelme a pakikkal haverkodni?
Messze vannak, nulla közös pont. Az egész haderejük India ellen van kitalálva, amúgy meg kínai szatellit állam...

Inkább az indusokkal kéne haverkodni, lassan többen lesznek minta kínaiak és k. nagy piac...helyett a pakikkal haverkodunk...

A miniszterelnök 89/2022. (XI. 16.) ME határozata helyettes államtitkár felmentéséről

A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 228. § (2) bekezdés b) pontja alapján – a honvédelmi miniszter javaslatára –
dr. Fekete Szilviát, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből – 2022. november 18-ai hatállyal – felmentem.

----

Fekete Szilvia, a HM védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkára korábban, 2022 májusig Miniszterelnöki Kormányiroda főosztályvezetője volt, előtte pedig közel 6 éven át dolgozott Miniszterelnökségen.
Akkor Maróth közeli munkatársai is repülnek.

Szerintem a mi az értelme a pakikkal haverkodni? Messze vannak, nulla közös pont.

Egy távoli ország is tud hasznos lenni hazai biztonságpolitikai okok miatt is, például hírszerzési információk kapcsán.
De többek közt az sem tudjuk, hogy hány olyan "afgán" ment Pakisztánba, akik a magyar kontingensekkel ápoltak jó viszonyt, vagy épp mi képeztük ki őket. (Ugye volt hír, hogy sok a nyugat által kiképzett, vagy kapcsolatban álló ment a környező országokba, így Pakisztánba is.) Vagy a migránsok egy része is pakisztáni.
Nem csak az lehet egy partneri, együttműködési viszony esetleg megállapodás mögött, hogy veszünk e vasat, vagy sem. Illetve szakmai kapcsolatokat is talán illik ápolni, még ha a jelenben ennek lehet, hogy sok haszna nem is látszódik.
Sőt, ezen felül, hogy a gazdasági vonalat is nézzük a MOL-nak majdnem negyed százados jelenléte van Pakisztánban.
Nem azt mondom, hogy pont ilyenek kapcsán mentek, de az is túlzás, hogy nulla a közös pont.

Bármi megtörténhet, egy hiba is elég lehet a váltáshoz. Ráadásul Viktor szereti versenyeztetni az embereket, egy posztra több jelölt is szokott lenni. Tipikus példa Lázár visszatérése. Ráadásul egyből egy nagyon fontos területen lett atyaúristen, érkezve a belső száműzetésből.
Nem látunk bele a kormányon belüli hatalmi harcokba, ellentétekbe. Ezért találgatunk mi is.

Más, Pakisztáni vonalra kezdek kíváncsi lenni. Nagyon népes csapat ment oda most is ki. Ráadásul most már katonák. Vajon mi lesz majd a hozadéka ?
Remélem semmilyen hozadéka nem lesz!

1. Eddig MG tartotta kapcsolatot az izraeliekkel, Bobo most ment szerintem bemutatkozni, hpgy most már ő a főnök.
2. Tuti hogy fogunk tőlük még venni, ha nem is mostanában: drónok, PULS illetve EW és légvédelem lehet esélyes szerintem.
Pókerarc miniszter szerint három országnak vannak jó légvédelmi rendszereik: izrael és a másik kettő nekünk felejtős (USA, oroszok)
Bár a szekér 5-ös változatán még elgondolkodnék!

• Tetszik
Reactions: Aladeen