Beszélgető

A határán vagyunk már annak, amit te feltételként megfogalmaztál.
A határán, de még mindig nem léptük át és nem gondolom, hogy első lépésként a fentebb vázolt, Honvédségi irányításátvétel lenne a megfelelő -mikor feltehetően a termelés helyreállítása sem nyúlt volna már a beláthatatlan végtelenbe.
Szerintem nagyjából sok évre visszamenő adatokból ki lehet következtetni, hogy adott szerveknek mennyi üzemanyagra van szüksége, amit mindenképpen biztosítani kell a kutaknak; meg aztán lehet ezt a kört bizonyos irányba és mértékig bővíteni úgy, hogy még akár állami beavatkozás ilyen irányban nem történik.

De, mert hetekig tart majd mire az import felpörög.
Ha az ár ellenére a kereslet nem csökken számottevően, akkor lehet várni majd az első alkalmat, hogy kevesebb mentő lesz, mert vagy tankolásra vár, vagy nem talál időben üzemanyagot.
Én vélelmezem, hogy bizonyos mértékben hűti a felvásárlási hangulatot a bejelentett intézkedés. Illetve emelkedett annyival, hogy talán az olyan vásárlásokat is kicsit visszafogja, hogy biztos ami biztos, a soha tele nem tankolt autó is legyen most teletankolva. (Meg hátha elfogyott már minden csetresz, amiben a 480-as üzemanyagot lehetett tárolni. :) ) De ha nem, akkor lásd fentebb.

Erre mondtam, hogy túl sokáig vártak.
Kb. ott kellett volna elengedni ezt, amikor már a strat. készletekhez nyúltak.
Én korábbra vártam, hogy ha nem is teljes törlés, de korlátozott áremelés lesz (olyan 550-600 forint körülre).
Akár emelést, akár megszüntetést legkésőbb szeptember 1.-re, de legeslegeslegkésőbb október 1-re gondoltam.

• Tetszik
Reactions: BJani
.

Lehet, hogy az Orbán kiesik az ablakbul?
Ha kiesni nem is, de az biztos, hogy most pont azokat az intézkedéseket fogják eltörölni amit eddig hangoztattak, szóval minimum kínos lesz a dolog nekik. Amúgy csak mellékesen, a cukor már kezd hiánycikké válni, a 2,5-ös tej is kb majdnem mindenhonnan eltűnt a boltok polcairól. Szóval a következő hiány ez a 2 termék lesz és gyanítom, hogy csak idő kérdése és ezeknél a termékeknél is kivezetésre fog kerülni az árstop.

Ha kiesni nem is, de az biztos, hogy most pont azokat az intézkedéseket fogják eltörölni amit eddig hangoztattak, szóval minimum kínos lesz a dolog nekik. Amúgy csak mellékesen, a cukor már kezd hiánycikké válni, a 2,5-ös tej is kb majdnem mindenhonnan eltűnt a boltok polcairól. Szóval a következő hiány ez a 2 termék lesz és gyanítom, hogy csak idő kérdése és ezeknél a termékeknél is kivezetésre fog kerülni az árstop.
A következő választásokon nagy bukta lesz a fityisznek.

Ha úgy érted, hogy nem nyílik meg, (nálam megnyílt) akkor:

Örüljetek, hogy egy ideig olcsóbban tudtatok tankolni. Nyilvânvaló volt, hogy az állami ár csak ideiglenes lehet, ha a piaci ár magas marad.
Amúgy is ab-start elhibázott fasság volt.
Legalább lett volna mellé egy kampány /ha már olyan kibszttul jól konzultálnak/, hogy
hééé paraszt takarékoskodj, nem azért nyomott árú, hogy szrni is kocsival menj.
Ehhez képest meg sok vadbarom..

A fityisz fogja összefosni magát, mán ugyis többszörösen segget csinátak a szájukbul.
nem fogja, mert nincs alternatívája, még mindig ők a legkisebb rossz.
Eljutunk a választások előtt fél évvelig, elkezdi a kampányt az ellenzék, és egy hónapon belül 20 %-al fog vezetni megint a kormánypárt.

Nem bírták az Eus manis fost, a háborús szankciókat, az inflációt, meg minden szart egyben, aztán mivel mindenki követelt, Orbán külföldön volt, a lobby meg behúzta a döntést. Semmivel se lesz jobb, csak minden innentől drágább lesz. Gondolom az árstoppokat kivezetik, de minden csak szarabb lesz, és a végén még az eus manit se kapják meg. Megbukni nem fognak, ahhoz továbbra is a világ legBALfaszabb hazaáruló ellenzéke tartózkodik hazánkban, de legalább most azért fogják basztatni őket, hogy miért nincs fix áras benya.

Egész pályás letámadás indult, beáldozták a benyát. Túl sok kamut nyomott a média. Viszont vérszemet kaptak, innentől médiaterror, majd azt követően folyamatos szar döntések várhatóak.

...ééés nicsak: egy --nem akármilyen-- NER-lovag(MOL-Hernádi) csak addig volt lojális, amíg megérte! :oops:

U.I.: Más is lehet a háttérben, most ez "ordít", de nagyon az eseményekből, és/de egyre jobban!
Ha nem így van, --ami, mondom: lehetséges--, akkor meg nagyon "elkommunikálták"(elqúrták) !

Elhanyagolható, de nem lényegtelen szemantikai kérdés, hogy végül is, akkor mi hangzott el pontosan?
a; Magyarország a térség legmeghatározóbb haderejét építi
b; Magyarország a térség meghatározó haderejét építi

Mert a kettő jelentéstartalma, a mindössze 3 betű eltérés ellenére nagyon nem ugyan az.

Én a V-4 és egyéb nemzetközi eseményeken csak elfojtott röhögésre utaló jeleket látok, mikor ez a mondat(bármelyik) elhangzik!

Azért azok a 44/218/24" varázs-számok" nagyon nem-műxenek!!!

U.I.: A NEM-EU-s, Szerbia esetében ilyet nem nagyon látok !!! "Pölö"...

.

Te emlékszel arra, hogy mikor volt 250 Ft 1 liter üzemanyag? Én már nem...
Nincs jelentősége, hogy korábban mikor volt annyi, csak picit vicces, hogy véletlenül éppen az EU csatlakozás előtt. :) A 250 persze akkor soknak számított, mert az illetékesek valahogy mindig(!), minden piaci helyzetben találtak okot az árak magasan tartására...
Csak az elmúlt pár évben vált láthatóvá a szándék, hogy az üzemanyag megfizethető legyen az átlag dolgozó számára is. Mindegy, mert ez már a múlt, és ennek tapsolnak itt páran. Szomorú. :(