1000000ból 4.Mostanában derül ki, hogy igenis vannak az oltásoknak nagyon súlyos, akár halált, vagy csak példaként meddőséget okozó mellékhatásai.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1000000ból 4.Mostanában derül ki, hogy igenis vannak az oltásoknak nagyon súlyos, akár halált, vagy csak példaként meddőséget okozó mellékhatásai.
Èn meg arra, amikor 1 gombóc 50 fillèr volt. Ötösèrt egy 4 gombócos fagyit kaptam.Én arra emlékszem, hogy a fagylalt volt 12, 24Ft![]()
Ezzel a mentalitással akkor figyu, legyen ingyen? Mert attól száguld a gazdaság?A 480-as ár is indokolatlanul magas volt. Képzeld csak el, hogy hol tarthatna már a gazdaság, ha nem folyna el a pénz a drága üzemanyagokra és a gázra hosszú évek, évtizedek óta...![]()
Ez a van rajta nincs rajta (ár)sapka eseteHm, eddig az volt a baja mindenkinek hogy miert 480 a benzin miert nem tobb. Meg minek hatosagi ar erre arra az elelmiszerre. Na most meg az lesz majd a baj hogy miert 800 a benzin miert nem 480.Meg miert nincs hatosagi ar a farhaton. A nyugati einkaufcentrum meg rohog a markaba, mert a kulonbozetet sddig ratette a tobbi termekre, de ha eltorli, levenni nem fogja rola ahogy az 5% elelmiszerafas arcsokkenes is csak 1 honapig volt érezhető.
Nem adok egy hetet mindenki azert vernyog majd hogy draga a benzin.
Több dolog összekeveredik itt.Azért valahol nonszensz, hogy embereknek az a természetes, hogy 1-1,5 órát közlekednek, hogy pénzt (illetve több pénzt) keressenek (arra, hogy bejárjanak dolgozni). Aztán meg mire költik? TV, X-Box, nagyautó, drága teló ... és rendszeresen cserélve ezek, mert elavul mind technikai, mind szellemi értékében. De kell mutatni, kella léleknek, hogy erre is futja és kielégülést okoz.
AFD biztos nepszeru kezdett lenni.Na ez vajon mi?
![]()
Puccsra készültek Németországban â óriási razziával csap le a rendÅrség! - Mandiner
Több mint 130 helyszÃnen tart razziát a német rendÅrség szerda reggel óta â a hatóságok szerint nagyszabású puccsra, a német államrend megdöntésére készült egy titkos szervezÅdés.mandiner.hu
Nem ezt mondtam, de legyen élhető a világ, mert az nem a 1000 forintos benzinárnál kezdődik. Én elhiszem, hogy van a fővárosban néhány óra, amikor úgy tűnik túl sok az autó, de azért nem kell az egész országban megnehezíteni az autózást.Ezzel a mentalitással akkor figyu, legyen ingyen? Mert attól száguld a gazdaság?
Hmm szóval ezek is olyanok mint az idehaza letartóztatott faszi aki egy házilag barkácsolt személyit nyomott a rendőr orra alá és közben fennen hangoztatta, hogy Magyarország egy nem létező állam. Úgy látszik ez most nagyon nagy divat lett nem csak idehaza.AFD biztos nepszeru kezdett lenni.
Aha. És a módjáról szó se essen?Több dolog összekeveredik itt.
1, A szabad mozgás nélkül nincs szabad ország. Ami a görögöknek a hajózni muszáj, az nekünk a közlekedni muszáj. Ez prioritás. Kell a gazdaságnak és kell az emberi léleknek is. Sőt, iIlyen MÁV-val és BKV-vel az olcsó autózásra még nagyobb szükség van.
Miért hibás? Szabad mozgás kell, de a szabad döntés negatív következményét toljuk rá a helyesen cselekvőre is, mert más hülye?2, Lehet kritizálni, hogy az emberek mire költik a pénzüket, de már átestetek a ló túloldalára. Írok példákat amiket itt olvastam: Minek a rezsicsökkentés, ha van olyan ember, aki nyitott ablaknál fűt? Minek az olcsó benzin, ha sz@rni is kocsival járnak az emberek? Ezek érvként hibásak.
Le kéne állni a személyeskedő észosztásban, ha ennyire nem vagy képben...Pl. Molninak nagy tv-je van meg erős számítógépe, más meg közlekedik elektromos robogóval annyi energiából... Én is ismerek olyat aki rákattant a modern telefonokra segédápolói fizuból. Majd lesik neki, ha hibás döntést hozott, de addig sem akarom megleckéztetni, vagy megtiltani az ilyen viselkedést. Ja, és nekem azért lehet olcsóbban tök jó számítógépem meg telefonom, mert vannak ilyen emberek.![]()
Néhány óra? Vasárnap délután akkora forgalom van, mint ami 2012-ben hétköznap sem volt sokszor.Nem ezt mondtam, de legyen élhető a világ, mert az nem a 1000 forintos benzinárnál kezdődik. Én elhiszem, hogy van a fővárosban néhány óra, amikor úgy tűnik túl sok az autó, de azért nem kell az egész országban megnehezíteni az autózást.
Éntőlem lehet közlekedni, meg fogyasztani ész nélkül is, meg ésszel, is; de utána nem kell sajnáltatnia magát senkinek, nem kell ész nélkül mindenkit "megmenteni". Tehát ha elfogadjuk az emberek döntési szabadságát, akkor el kell az embereknek is fogadniuk a döntéseik következményeit.Több dolog összekeveredik itt.
1, A szabad mozgás nélkül nincs szabad ország. Ami a görögöknek a hajózni muszáj, az nekünk a közlekedni muszáj. Ez prioritás. Kell a gazdaságnak és kell az emberi léleknek is. Sőt, iIlyen MÁV-val és BKV-vel az olcsó autózásra még nagyobb szükség van.
2, Lehet kritizálni, hogy az emberek mire költik a pénzüket, de már átestetek a ló túloldalára. Írok példákat amiket itt olvastam: Minek a rezsicsökkentés, ha van olyan ember, aki nyitott ablaknál fűt? Minek az olcsó benzin, ha sz@rni is kocsival járnak az emberek? Ezek érvként hibásak.
Pl. Molninak nagy tv-je van meg erős számítógépe, más meg közlekedik elektromos robogóval annyi energiából... Én is ismerek olyat aki rákattant a modern telefonokra segédápolói fizuból. Majd lesik neki, ha hibás döntést hozott, de addig sem akarom megleckéztetni, vagy megtiltani az ilyen viselkedést. Ja, és nekem azért lehet olcsóbban tök jó számítógépem meg telefonom, mert vannak ilyen emberek.![]()
Több dolog összekeveredik itt.
Én is ismerek olyat aki rákattant a modern telefonokra segédápolói fizuból. Majd lesik neki, ha hibás döntést hozott, de addig sem akarom megleckéztetni, vagy megtiltani az ilyen viselkedést. Ja, és nekem azért lehet olcsóbban tök jó számítógépem meg telefonom, mert vannak ilyen emberek.![]()
"Történetének messze legmagasabb, 262 milliárd forintos harmadik negyed évi nettó nyereségét jelentette pénteken a tőzsdén jegyzett Mol. A nemzetközi számviteli elvek szerinti, csoportszintű profit 88 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakának szintén rekordszintű értékét. Az első háromnegyed év során e soron szintén soha nem látott mértékű összeg, 650 milliárd forint gyűlt össze."
![]()
Tovább szárnyal a Mol: történetének legmagasabb, 262 milliárdos harmadik negyed évi nettó nyereségét jelentette pénteken a cég
Hernádi Zsolt, a cégcsoport vezére a "kedvező makrokörülmények" között nem említette a - számos energiamulti által embargó alatt tartott - olcsó orosz olaj beszerzésének kedvező hatását.nepszava.hu
Igazság szerint, én ellátásbiztonsági vészhelyzetre hivatkozva a hadsereg írányítása alá helyeztem volna a MOLt. Ezt Boros Imre is felvetette.
Azért gondolom te is 480-ért tankoltal.
Az 5* "csődbement" népszava...
Szerintem ez a hiány így utólag szándékos volt, mind a Mol, mind a kormányzat részéről.
Az egész üzemanyag ársapka az utolsó "covid tél" áthidalására lett kitalálva, aztán jött az ukrán balhé és mára még nagyobb kakiban vagyunk, amikor kellene máshová a pénz.
Úgyhogy győzött a balos javaslat, eltörölték, gondolom a dk és bábpártjai most bőszen hirdetik mindenhol, hogy "Ez az, megcsináltuk."
A következő választásokon nagy bukta lesz a fityisznek.
nem fogja, mert nincs alternatívája, még mindig ők a legkisebb rossz.
Ez egy járható út is lehetne. De akkor mond meg, hogy az emberek majd egyen-egyenként; saját tudatos felelős döntésükkel majd kezelik is az ebből származó következményeket úgy, hogy a saját döntésük más ember, család döntésére nem lesz negatív hatással?Mi lenne, ha az emberekre biznânk, mire költik nehezen megkeresett pènzüket?
Mi lenne, ha az emberekre biznânk, mire költik nehezen megkeresett pènzüket?
Vagy megint ott tartunk, hogy a "helyes ügy" felkent papjai mondjâk meg, mit szabad?
Szerintem a biciklire, villanyrollerle, 50 cm3 rollerle stb is rendszám és adó, de föleg kötelezö biztositâs kellene.
És attól importálna bárki is ide üzemanyagot?Igazság szerint, én ellátásbiztonsági vészhelyzetre hivatkozva a hadsereg írányítása alá helyeztem volna a MOLt. Ezt Boros Imre is felvetette.
Nekem nagyon nem szívem csücske viktor és a sleppje, de két dologgal nem értek egyet.Minden sokkal rosszabbul csinálnak, mint a korábbi kormányok. Gyakorlatilag nem működőképes az ország miattuk. Az oktatás és az egészségügy összeomlóban, több szempontból össze is omlott már, áruhiány mindenhol, lakosság elszegényedett, a mezőgazdaság és a nem multi ipar leromlott, közlekedési infrastruktúra és közműhálózat szétrohadt, földeket és ipart magukra íratták, elvették tisztességes magyaroktól, környezetszennyező multik betelepítése migráns munkaerővel, alacsony adók a multiknak, magas a magyarnak, kiszolgáltatott munkaerő a multiknak, természetvédelmi területek kiárusítása, műemlékvédelmi épületek rombolása, rengeteg tehetséges magyar sportoló elhagyta Mo-ot, honvédelem legyengítése (hiába néhány fegyver, minden más tényező nagyon sokat romlott), tehetséges magyarok már érettségi után elhagyják Mo-ot, külpolitikai helyzetünk súlyos leromlása, nem bízik már bennünk senki, eladósították az országot, felélték a tartalékokat, leépítették a szociális hálót, egymásnak uszítják az embereket, kultúra szétverése ... felsorolni is nehéz, mert gyakorlatilag mindent tönkretettek. Régebben legalább az állam működött alapszinten, ma már az sem.
És ebben te is felelős vagy személyesen. Nem azért mert te tetted volna közvetlenül - bár nem tudhatom - hanem mert elhiszed amit mondanak. Magyar átok, hogy a magyar ember sosem ismeri el ha rosszul gondolt valamit. Inkább elmegy a falig. Látszik is az országon. Faltól falig csapódik állandóan.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..