Mert mennek mint az állat ! LOLEzt,hogy hozták össze?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert mennek mint az állat ! LOLEzt,hogy hozták össze?
Járási szinten miért is? A járási vezető nem ispán, hanem szolgabíró, majd főszolgabíró volt. Csak az elnevezési rendszert csonkán vezették be.Meg az összes kormánytisztviselőt járási és megyei szinten aki azóta fogja a fejét, hogy bevezették...
Van olyan kormánymegbízott aki megtiltotta, hogy ispánozzák.
He?Hunni baal, csak a kevés és fosul beszélni képes naccsàgos endojurópijen nyelvek kiejtési képessége miatt Hannibàlnak hívod.Mago kiràly alapította a pun szövetség föerejét és uralta a vérvonala szàzadokon àt. Màr a rómàt jó alaposan megbaszó Hunni Baàl elött is volt az i.e. 6. szàzadban egy Hunni Baàl Mago, aki Szicíliàt igyekezett a szintén eröst magyaros benyomàsú etruszkokkal szövetségben biztosítani a dór zsidók ellenében, hogy meggàtolja a terjeszkedésüket.
Illetve a barkasz villámot is jelent ami a család címerében is megtalálható.Járási szinten miért is? A járási vezető nem ispán, hanem szolgabíró, majd főszolgabíró volt. Csak az elnevezési rendszert csonkán vezették be.
He?
Mivel Hispánia is, Szicília is karthagói gyarmat volt; ami meg főníciai gyarmatból fejlődött ki ezért nyilván oda van köze* Ḥníbˁl Brq -Hannibál Barkasz; a Hannibaal szó, meg a "baal jó isten" kifejezés. Szerintem ebben az esetben nagy az esélye a Barkasz volt a vezetéknév, hisz apja: Hamilkar Barkasz, rokonainak pedig: Hamilkar Barkasz és Haszdrubal Barkasz.
*Az más kérdés, hogy a karthagói a főníciain keresztül az ugariti kultúrán át milyen kapcsolatban állt az akkori, vagy későbbi sztyeppei kultúrákkal; de hunnak nevezni feltehetően elég nagy merészség.
Elötte pedig Etruszk gyarmat volt, de az alapító elnevezö népessége a rómaiasan kimondva, siculus nép, -us= sicul. Igen messzemenö következtetéseket lehet levonni, mert a mai.székelyföldön élö akkori és késöbbi nép neve is siculus, azaz sicul, de merjünk kicsik lenni. Semmi közük a sicamberekhez, akik a hagyomàny szerint felgànyoltàk azt a vàrat amit Attila újjàépíttetett, majd Àrpàd ismét és 1686-ig kiràlyi központunk volt. A nyelvükröl elég íràsos adat maradt fent, de nem fordítottàk le, mert minek? Hiszen nem indoeurópai. Késöbb sicilota néven futó dór zsidók uraltàk le öket, majd a római tàrsaik. Ugyanezen korban màr nemcsak ugarit létezik, rengeteg dolgon túl vagyunk, és a kelet föníciai részein màszkànak masszagétàk. Massagetae hunni (hun), massagetae chunni (kun), massagetae halani (alàn), iasi (jàsz), ion ( mondhatni tengeri jàsz). Mi sem természetesebb, hogy semmi közük egy akkor is többezer éves, àllandóan a népeiket érô szembenàllàshoz?Mivel Hispánia is, Szicília is karthagói gyarmat volt; ami meg főníciai gyarmatból fejlődött ki ezért nyilván oda van köze* Ḥníbˁl Brq -Hannibál Barkasz; a Hannibaal szó, meg a "baal jó isten" kifejezés. Szerintem ebben az esetben nagy az esélye a Barkasz volt a vezetéknév, hisz apja: Hamilkar Barkasz, rokonainak pedig: Hamilkar Barkasz és Haszdrubal Barkasz.
*Az más kérdés, hogy a karthagói a főníciain keresztül az ugariti kultúrán át milyen kapcsolatban állt az akkori, vagy későbbi sztyeppei kultúrákkal; de hunnak nevezni feltehetően elég nagy merészség.
Én csak a névre utaltam. Szánt szándékkal nem mentem bele ebbe.Elötte pedig Etruszk gyarmat volt, de az alapító elnevezö népessége a rómaiasan kimondva, siculus nép, -us= sicul. Igen messzemenö következtetéseket lehet levonni, mert a mai.székelyföldön élö akkori és késöbbi nép neve is siculus, azaz sicul, de merjünk kicsik lenni. Semmi közük a sicamberekhez, akik a hagyomàny szerint felgànyoltàk azt a vàrat amit Attila újjàépíttetett, majd Àrpàd ismét és 1686-ig kiràlyi központunk volt. A nyelvükröl elég íràsos adat maradt fent, de nem fordítottàk le, mert minek? Hiszen nem indoeurópai. Késöbb sicilota néven futó dór zsidók uraltàk le öket, majd a római tàrsaik. Ugyanezen korban màr nemcsak ugarit létezik, rengeteg dolgon túl vagyunk, és a kelet föníciai részein màszkànak masszagétàk. Massagetae hunni (hun), massagetae chunni (kun), massagetae halani (alàn), iasi (jàsz), ion ( mondhatni tengeri jàsz). Mi sem természetesebb, hogy semmi közük egy akkor is többezer éves, àllandóan a népeiket érô szembenàllàshoz?
Trója...Én csak a névre utaltam. Szánt szándékkal nem mentem bele ebbe.
Amúgy a tengeri népeket meg nem is nagyon doborítottad ki a leírásban és azok feltételezett kiindulási pontját.
Trehány munka.
De, szóba kerültek.Trója...
Akkor még szóba sem kerültek a szikamberek, kelták.
Illetve a barkasz villámot is jelent ami a család címerében is megtalálható.
Illetve volt hannibálnak egy öccse aki szintén Mago és a hispániai pun erőket vezette.
Ja. De nem pozitív értelemben.De, szóba kerültek.
De. Iróniàt tartalmazott a természetesen semmi közük kezdetü sor.Ja. De nem pozitív értelemben.
Pedig már megijedtem... De a pelaszgokat nem említetted, sem a hykszoszokat.De. Iróniàt tartalmazott a természetesen semmi közük kezdetü sor.
Nem akartam àtfogó szinten menni i.e. 2480-tól.Pedig már megijedtem... De a pelaszgokat nem említetted, sem a hykszoszokat.
Segítség.
Elhagytam valahol a linkjét egy honlapnak, ahol a mostani google térképre lehetett
rávetíteni valami 30-40-es évekbeli katonai felmérés térképét.
Roppant hasznos lenne a jelenleg olvasott Bp ostroma eposzhoz - szeretem vizualizálni a történéseket,
itt meg magassági pontok szintjére is le lehetett menni :/
Hátha valakinek ennyiből is ismerős lenne?
Kösszii.
Ezaz. Kösz.
Pontosan erről van szó. A múltban is voltak nagyon hasonló léthelyzetek, az elemzésükkel, múltunk ismeretével a mai "bajraktárt" is lomtalaníthatjuk. Ugyanis maga a probléma gyökere ugyan az. Az csak egy illúzió, hogy attól hogy ájfón12vel szaladgálsz, meg teszlével furikázol, más lenne maga a helyzet.Mondtam lehet ilyesmikkel foglalkozni, csak nem egy válságidőszak közepén amikor kisebb gond is nagyobb ezeknél....
Szerintem is tudatos félrevezetés csak az ország akut problémáitól amit meg kell.oldani.mielőtt krónikussá vàlnak.Pontosan erről van szó. A múltban is voltak nagyon hasonló léthelyzetek, az elemzésükkel, múltunk ismeretével a mai "bajraktárt" is lomtalaníthatjuk. Ugyanis maga a probléma gyökere ugyan az. Az csak egy illúzió, hogy attól hogy ájfón12vel szaladgálsz, meg teszlével furikázol, más lenne maga a helyzet.
Mindegy, hogy fasakkon a parkban, vagy a deepblú ellen játszol, a lépések és a szabályok ugyan azok. Esetleg a sebesség más. A modernitás bűvölete eltakarja a lényeget. Ez pedig a hit/lélek/akarat...azt sugallják, majd mindent megold a teknyika... ez egy tudatos félrevezetés, a tudat elhomályosítása.
(szerintem)
Oké... Abbahagyom, mertSzerintem is tudatos félrevezetés csak az ország akut problémáitól amit meg kell.oldani.mielőtt krónikussá vàlnak.